[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?
Pagina 1 van 1

Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 26 jun 2007 12:37
door MauMau
Ik heb per ongeluk een hete pan op mijn aanrechtblad geplaatst waardoor er nu zwarte plekken op zitten en het fineerlaagje op enkele plaatsen is gebroken. Mijn (particuliere) verhuurder Amvest zegt dat alle schade voor mijn rekening komt en dat ik het beste een nieuw aanrecht kan laten plaatsen, wat zo'n 500 euro zou gaan kosten. Mijn verzekeraar Delta Lloyd zegt dat de schade niet onder de WA- noch de inboedelverzekering valt, omdat het een gehuurd onderdeel van de woning betreft (opstal). Ik vind het maar raar dat ik door zo'n klein ongelukje voor honderden euro's het schip inga. Wie weet wat ik het beste kan doen?
MauMau

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 27 jun 2007 15:56
door Bor Komorovski
Wellicht onderzoeken of het niet goedkoper gerepareerd kan worden?

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 27 jun 2007 20:19
door mr Floppy
Volgens mij valt het onder de verzekering van de verhuurder. (als je per ongeluk het huis laat afbranden, dan valt dat ook onder de verzekering van de verhuurder)(huiseigenaren verzekering)

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 28 jun 2007 21:46
door jermen2
Klopt van die verzekering.
Alleen het huurdersbelang (dus verbeteringen die je hebt aangebracht aan de huurwoning) vallen onder je eigen verzekering.
De rest valt onder de opstal verzekering van de woningbouw of verhuurder.
Wij hebben ook ons best moeten doen om via die weg teruggave te krijgen maar het loont de moeite, misschien jou tussenpersoon contact op laten nemen met de woningbouw?
Dus als je niet zelf het aanrecht geplaatst hebt is het voor de woningbouw.

gr jermen

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 29 jun 2007 19:30
door Bob Schurkjens
Het is geen woningbouw maar een particuliere verhuurder. En dat zijn altijd graaiers: elk jaar de wettelijk maximaal toegestane huurverhoging er doorheen drukken. Ook dit soort ongelukjes zullen ze dankbaar gebruiken om er nog meer euro's uit te persen. Je betaalt servicekosten en je hebt kans dat daar ook een collectieve verzekering voor dit soort ongelukken in zit. Ik zou maar eens een schriftelijke specificatie aanvragen van je servicekosten en evt. verzekeringen. Dat mag je verhuurder je niet weigeren. En zo lang je niet verhuist en je niks aan het blad laat doen hoef je ook niks te betalen. Dan heb je in elk geval tijd genoeg om naar een andere oplossing te zoeken. Bijvoorbeeld elders een blad kopen (misschien zelfs tweedehands) en dat laten plaatsen. Je hoeft je woning niet in exact dezelfde staat op te leveren en bent vrij om het aanrecht te veranderen, zolang deze maar gelijkwaardig is aan het oude.

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 30 jun 2007 12:44
door vladja
Hoort een aanrecht niet van een degelijke kwaliteit te zijn en tegen hete pannen te kunnen? Het is onderdeel van een keuken en daar wordt gekookt. Waar gekookt wordt, heb je hete pannen.

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 01 jul 2007 13:38
door Bosjesman
Nee Vladja,

dat materiaal (spaanplaat kern en formica toplaag) kan gewoon niet tegen dergelijke hitte. Dit wordt verondersteld bekend te zijn. Waarschijnlijk praten we wel over een degelijke kwaliteitblad. (een glazen douchecabine krijg je ook kalkstrepen op, deze is ook om spatwater op te vangen, dan spreek je ook niet over een onderugdelijk produkt? Zijn produkteigenschappen waar je rekening mee dient te houden.)

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 01 jul 2007 13:53
door D1RK
Ik heb in mijn vorig jaar gekochte woning 2 verschillende pannenonderzetters vast op werkblad.
Steen en metaal, en er komt straks een stalen bij, want de andere was niet meer leverbaar, dus als je die laat zitten, ik heb nu zowel links als rechts een neerzetplek, netjes en schadevrij(eronder?)
Alleen als het te ver ernaast is heb je een probleem.

Hoeken zijn duur, maar meestal hebben huurhuizen een recht blad en bij bouwmarkten is het vaak ook op maat gezaagde te bestellen, ook met inbouw spoelbakken en kookplaten indien nodig, 2.6 m koste incl 2 gaten en van Multiplex, geschikt voor vlakke spoelbak maar E173,75

Niet het blad maar de gaten maken het duur, dus een ingebouwde vlakke spoelbak zonder rand maakte het duur!

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 01 jul 2007 16:29
door mr Floppy
Pan met kokend water zal nog wel kunnen, maar hete bakpan of oververhitte pan, geeft problemen.

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 01 jul 2007 19:24
door d3R
voor 80/90 euro heb je al een nieuw blad,
een handige kennis kan dit wel plaatsen.

500 euro :shock:

Re: Aanrecht beschadigd: 500 euro schade?

Geplaatst: 16 jul 2007 21:19
door ronan
ja ja droom verder