Pagina 1 van 1

De Alliantie .... je blijft lachen !!!!

Geplaatst: 27 jan 2010 09:06
door superwoman
Wij huren al sinds 13 jaar een woning bij de Alliantie, voorheen heette dat nog SCW. We woonden van 1990 tot 1994 in een woning in Amersfoort, en verhuisden toen naar een aangepaste huurwoning in Soest vanwege onze jongste zoon.

Juni 2009 kregen we een aanbod om onze woning te kopen van hun. We gingen maar wat graag op het aanbod in. In november 2009 passeerde de koopakte bij de notaris, en was de koop een feit.

Vreemd was wel, dat wij van juni 2009 tot november 2009 geen bericht meer hoorden van de Alliantie. Geen interesse meer tonen in huurders die hun woning kopen. Alles verliep via de makelaar. Ook bij het passeren van de koopakte werden ze vertegenwoordigd door een dame die bij de notaris zelf werkte.

Aangezien de woning destijds een hoge huur had (700 euro per maand) wilden wij maar wat graag een deel van het bedrag terugbetaald hebben wat voor de maand november vooruitbetaald was. We kochten het huis op 10 november.

Na lang gesteggel en heen en weer gebel met de administratie en talloze gesprekjes met diverse afdelingen kwam dan eindelijk, begin januari, de teveel betaalde huur op onze rekening teruggestort. We hoorden niks meer van Alliantie, nog geen briefje met een toelichting van het bedrag. Vreemd .....

Afgelopen zaterdag kregen we een brief van de Alliantie dat we een HUURACHTERSTAND hadden op ons huis in ........ Amersfoort, met een bedrag van 453 euro !!!! !!!!! Nou, dan frons je toch je wenkbrauwen wel even. Daar woonden we al sinds 1994 niet meer.

Een telefoontje met de afdeling huurincasso gepleegd. Ik kreeg een geirriteerde medewerkster aan de telefoon, die mij vertelde dat ik haar hele verhaal moest aanhoren over het ontstaan van huurachterstanden en de reaktie van de Alliantie op huurachterstanden. Toen mocht ik vertellen waarom deze brief niet klopte.

De dame reageerde nog steeds erg vanuit de hoogte, en vertelde mij dat ze de zaak zouden gaan bekijken. Nog geen 5 minuten later kwam er een telefoontje terug.

Ietwat besmuikt vertelde de dame in kwestie mij, dat er een foutje in de administratie was geslopen (dûhhhh) :roll: Onze terugbetaling was verrekend met de huur van het huis in Amersfoort, wat echter allang niet meer door ons wordt gehuurd. Het laat zich raden waar de toelichting op de afrekening van de vooruitbetaalde huur naartoe is gestuurd. :x

Dus .... van huizenkoper tot wanbetaler ..... het is slechts een kwestie van één rekenfoutje en een ten onrechte verstuurde aanmaning.

We krijgen natuurlijk geen creditnota voor deze aanmaning, over 3 weken komt er als het goed is niets meer. Als het fout is proberen ze ons dan waarschijnlijk uit onze voormalige huurwoning in Amersfoort te zetten. Goh ...... 8) interessant !