LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] verwijderen

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
missiem
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 jul 2008 13:02

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door missiem »

Ik krijg het idee dat je inderdaad van een hele hoop zaken niet goed op de hoogte bent. Niet alleen welke procedures er allemaal rond jouw persoon hebben plaatsgevonden, maar ook welke regels en wetten er gelden.
Ik leg hier net alle wetten en regels voor die ik te horen heb gekregen in mijn vorige posts! en dat is echt niet via gegaan ofzo :? .Dat is allemaal gegaan via de rechtswinkel en instanties.En dat er een rechtszaak is geweest waar ik niks van af wist dat is ook gewoon waar :roll: Ze hoeven het namelijk niet aangetekend op te sturen! Maar als mensen ervoor kiezen mij die rare wetten te geloven dan kan ik weinig meer zeggen :roll: Ik ben echt niet de enige die dit is overkomen .Ik kan idd terugvechten voor de woning alleen moest ik er in de tussentijd gewoon uit totdat er een ander vonnis werd gesteld.Om dan alsnog eruit gepest te worden..ik heb ook een kind he.Het gaat er nu gewoon om dat ik dus uit mijn huis ben en ik wil weten hoe het nu verder moet bij uitschrijving in die maanden.Trouwens als ik de zaak openbaar ga maken dat de gemeente vrouwen en kinderen zo tenminste 3 maanden aan hun lot overlaat dan wordt simpel weg verweerd dat de vader wel een woning heeft en dat hij daar maar moet wonen.Wat voor relatie wij hebben met de vader doet er dan niet eens toe.En nog even terzijde..om in nederland een sociale woning te vinden is al jaren een probleem vooral in het rijnmond gebied.Met 10 jaar inschrijving lukt het niet eens vaak en mensen krijgen bijna nooit urgentie.

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

Kijk,

ik zeg hier niet zomaar iets, ik huurde ook een en aantal jaren geleden een huis van en melker, die wou mij er ook uit hebben. Er was nog al wat achterstallig onderhoud aan dat huis, dat wou ik op gelost zien, ik hield al een deel van de huur in, hielp niet, dan maar de huur stopzetten. Ik had maar 3 kinderen, dus liep geen risico hoor.

Als burger heb je huur bescherming, in je topic had je het over je vriend, je moeder en je kind!
Elke brief die je oproept voor een rechtszaak, wordt aangetekend verzonden, geloof me, ik heb er tig gehad, kreeg ze ook nog via de normale post.
Dus ga me niet uitleggen hoe het werkt.
Dat het systeem krom is, ben ik met je eens.
Als je mijn echte naam zou weten, vind je ook mij terug op internet, met de meest barre situaties.

Wat je kan doen, is een woning kraken, google eens.
Ze zijn niet te beroerd om je te helpen, wat niet helpt is om iedereen te overtuigen dat het zo denderend gaat. Ik hoor je nergens over je vriend en zijn inkomen, nergens dat je daadwerkelijk bij de gemeente om de tafel bent gaan zitten.
Niet dat je de media opgezocht hebt.
Niet dat je contact hebt op genomen met een woningstichting en ik denk toch echt dat het landelijke regels zijn om voor urgentie in aanmerking te komen, dat is namelijk wettelijk vast gelegd.
Ook daar ben ik mee bekend, helaas.
Nog steeds denk ik dat je niet alles verteld en dat is je goed recht uiteraard.

Het gaat je nu even over onderdak, maar iedereen weet dat je niet zomaar uit huis gezet kan worden. Als je een hoger beroep aanspant zeker niet, want dan is het hangend tot de uitspraak!

Machtold
Berichten: 250
Lid geworden op: 30 jan 2009 14:08

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door Machtold »

Misschien is anti kraak wonen een goede tijdelijke oplossing voor je?

Ad Hoc doet daarin. Misschien dat je daar eens wat kan proberen? Dan heb je in elk geval weer een dak boven jullie hoofden, zonder hoge huurkosten, al weet ik dat laatste niet zeker. Dan heb je in elk geval tijd om weer op zoek te gaan naar iets fatsoenlijks!

Deurwaarder Mark
Berichten: 563
Lid geworden op: 27 dec 2008 21:14

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door Deurwaarder Mark »

kaarsje69 schreef:Elke brief die je oproept voor een rechtszaak, wordt aangetekend verzonden, geloof me, ik heb er tig gehad, kreeg ze ook nog via de normale post.
Een oproep voor een rechtszaak wordt nooit aangetekend verzonden. Er zijn twee manieren om een civiele rechtszaak te beginnen, namelijk door middel van een verzoekschrift of door middel van een dagvaarding. In beide gevallen zal het procesinleidende stuk door een deurwaarder aan je betekend moeten worden. Nog meer garantie dan bij een aangetekend brief dus.

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

Mark,

daar heb je gelijk in, maar ik kreeg ze zowel aangetekend binnen, als aan de deur betekend en dan ook nog eens via de normale post, dus letterlijk in drievoud!
Sommige zaken worden wel echt alleen aangetekend verzonden, zoals een aanvraag voor OTS.
Dus om nu te gaan zeggen, ik wist van niets, het ging aan me voorbij, ik wist er niets van?

Anti kraak lijkt me geen goed plan, ga dan kraak zitten en anders ga stennis maken, heb ik ook gedaan.

Hannah79
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 aug 2009 13:39

Re: verwijderen

Ongelezen bericht door Hannah79 »

De meest gehoorde reactie op brieven van deurwaarders, incassobureaus en dergelijke is: heb ik niet gehad. Nu laat de post wel eens een steekje vallen, maar zo vaak is bijzonder onwaarschijnlijk. Ook de deurwaarder zou dan in jouw geval "in het complot" moeten zitten, stiekem toch maar niet de dagvaarding bij je in de bus doen. Goh wat een grap. Natuurlijk niet, wat heeft zo iemand daaraan?!? Je zegt dat er een vonnis is, op basis waarvan is dan de ontbinding en ontruiming toegekend? Huurachterstand? Ik heb ook de indruk dat hier niet het hele verhaal wordt verteld.

Media zoeken, alsjeblieft niet zeg. Kijk wat er nu in Eindhoven gebeurt met het zoeken van de media om een huis te krijgen, mensen denken er een huis mee af te kunnen dwingen, maar ze zetten zichzelf alleen voor schut, en je naam is voor altijd terug te vinden op internet met dit verhaal, moet je ook maar willen.

Iedere gemeente kan i.s.m. met de sociale verhuurders zijn eigen urgentieregels opstellen. Er zijn ook gemeenten die helemaal niet met urgenties werken, dus dat daar wettelijk iets van vastgelegd is is niet waar. Er zal in de statuten van woningcorporaties vast iets staan dat ze er zijn voor de zwakkeren in de samenleving, maar dat betekent niet dat je iedere uit huis gezette wanbetaler of overlastveroorzaker of pechvogel maar meteen een huis moet geven. Stel je voor wat dat doet met de wachttijden!

Oh ja, en hier is wel een zwarte lijst hoor. Die noemen ze sancties en kansenlijst of zoiets. Dat is zelfs voor de sociale verhuur, de particulieren hebben er vast ook een, al zal dat misschien niet zo snel worden toegegeven.

Ben je al eens bij de gemeente geweest om te vragen wat je nu met je inschrijving moet doen? Het is hun werk, je maakt me niet wijs dat ze dit niet vaker horen en advies kunnen geven. Ga op een bungalowpark zitten, heb je meteen een postadres ook, soms kun je via het cwi een postadres krijgen of idd bij een opvanglocatie leger des heils.

Ga op pad, ga informeren. Vraag een gesprek aan bij een woningbouw, die weten ook wel een en ander hier van af en kunnen je adviseren. Of bij de gemeente, of bij maatschappelijk werk.


Laatst omhoog gehaald door missiem op 12 apr 2012 11:33.

Gesloten