Sun-City.nu - express tours

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Nijogeth
Berichten: 2226
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Sun-City.nu - express tours

Ongelezen bericht door Nijogeth » 12 okt 2017 19:10

Je hebt het hier over iemand die wel degelijk een reis heeft geboekt met bestemming en data. Er is dus een bindende overeenkomst.

Jablan
Berichten: 405
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Sun-City.nu - express tours

Ongelezen bericht door Jablan » 18 okt 2017 17:21

Geen antwoord op de vraag welke wet van welk land jij bedoelt.

Als ik je aanbiedt om op reis naar Rome op 1 december, dan is dat absoluut geen overeenkomst. Dat wordt het pas nadat jij de vluchtnummers weet, de namen van de accommodaties en restaurants, kortom: een volledig en gedetailleerd overzicht hebt gekregen van wat je hebt geboekt. En zelfs dan ben je niet verplicht van het aanbod gebruik te maken. Dat is hier aan de orde en niets anders.

Nijogeth
Berichten: 2226
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Sun-City.nu - express tours

Ongelezen bericht door Nijogeth » 18 okt 2017 17:27

Nee, het is een overeenkomst als jij akkoord gaat met de prijs voor de reis. Zelfs al weet je nog niet in welk hotel je komt te zitten of in welk vliegtuig, dan wil dat niet zeggen dat er geen overeenkomst is. Ik kan bijvoorbeeld ook een huisje boeken bij Center Parks, zonder te weten welk park dit is. Alleen de datum en de prijs zijn belangrijk voor de overeenkomst, hotel en vluchtinformatie kunnen altijd later nog. Pas als er specifiek een vlucht en hotel zijn geboekt, dan is dat wel van belang voor de overeenkomst.

Jablan
Berichten: 405
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Sun-City.nu - express tours

Ongelezen bericht door Jablan » 18 okt 2017 22:04

:roll:

Datum en prijs zijn onvoldoende voor een overeenkomst. Dit soort 'bindende' overeenkomsten zijn al ongeldig verkaard door rechters omdat te vaak gasten in een kwalitatief mindere accommodatie dan toegezegd werden ondergebracht (wanprestatie). Verder heb je hier te maken met een bedrijf, dat zowel op Malta als in Noord-Italië is gevestigd en de wetgeving op dit gebied in beide landen wijkt af van de Nederlandse, zowel voor de inhoud als de ingangsdatum van een overeenkomst voor een dienst als een reis.

Gewoon geen zaken doen met dit bedrijf is de beste oplossing. Wie vouchers heeft gekocht: jammer van het geld, maar nog altijd goedkoper dan nog een paar keer geld overmaken zonder zeker te weten wat je ervoor terug krijgt.
Voor een boekingssite als deze is het tenslotte al veelzeggend, dat men de inhoud van de site niet laat indexeren door zoekmachines. Wat heeft men te verbergen?

Noxi2000
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2018 12:47

Re: Sun-City.nu - express tours

Ongelezen bericht door Noxi2000 » 07 jan 2018 17:03

het lijkt mooier dan het is. Sun City zorgt voor de voucher en door verwijzing. En Express tours boekt de reis wat niet bestaat. Geld kwijt.Dus pas op bij wie je boekt.Voor ons geen Sun City of Express Tours.We hebben via vakantiediscounter een citytrip naar Pisa geboekt.Binnen 5 minuten op de email de vliegtickets en de hotelpapieren binnen.

Plaats reactie