LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
prijk
Berichten: 114
Lid geworden op: 23 jul 2008 16:17

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door prijk » 24 aug 2011 11:41

Een vlucht met Vueling van Amsterdam naar Lissabon via Barcelona kan nooit een directe (rechtstreekse) vlucht zijn, en al helemaal niet met een wachttijd van acht uur in Barcelona. Zelfs al gaat het om hetzelfde toestel (wat puur toevalligerwijs wel zou kunnen), dan nog zul je in Barcelona altijd het toestel met je bagage moeten verlaten en pas een uur of zeven later weer kunnen instappen.
Als rechtstreekse vluchten gelden alleen die vluchten waarbij je zonder overstappen naar je eindbestemming vliegt. Wél is dan mogelijk dat je een tussenlanding maakt, en in sommige landen is het dan zelfs ook voor transitpassagiers verplicht om het toestel even te verlaten, maar je kunt gewoon je handbagage aan boord laten en na een uurtje vlieg je vrolijk verder.
Voorbeeld: je vliegt met KLM naar Jakarta met een tussenstop in Singapore, dit is een directe of rechtstreekse vlucht. Je kunt in Singapore blijven zitten en vliegt met hetzelfde toestel verder.
Of: je vliegt met Emirates naar Jakarta met een overstap in Dubai, dit is géén directe of rechtstreekse vlucht. Je dient in Dubai met je handbagage het vliegtuig te verlaten, je ruimbagage wordt overgeladen en je vliegt met een ander toestel verder.

gerardvanderloo
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2012 10:07

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door gerardvanderloo » 24 okt 2012 10:15

Cheap Tickets heeft duidelijk nog niets geleerd van het verleden. Nog steeds worden directe vluchten aangeboden met een tussenstop van 2 uur. Gisteren directe vlucht geboek van Amsterdam naar Chicago, blijkt zowel heen als terug met tussenstop op Philadelphia. Na 4x telefonisch contact en diverse e-mails, blijkt het niet mogelijk hier iets aan te veranderen, tenzij ik bereid ben ruim 1900 euro bij te betalen.Cheap Tickets claimt dat het hier gaat om een technische stop, waarbij alleen getankt wordt, maar dit is absoluut niet waar, want in de bevestiging staat duidelijk "change of aircraft". Bij telefonisch contact wordt gezegd:" Tja, wat verwacht je dan voor die prijs".
Al met al zeer misleidend en voor mij aanleiding genoeg nooit meer via Cheap Tickets te boeken.

heemanhey
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 aug 2011 13:02

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door heemanhey » 14 nov 2012 01:05

Wat ik nog niet vermeld had is dat ik ook met de desbetreffende vliegtuig maatschappij had gebeld in dit geval Vueling, er werd mij daar verteld dat zij meerdere klachten hadden gekregen hierover en dat CheapTickets.nl dit verkeerd op hun website heeft staan. Zij hebben dit meerdere keren gemeld hebben en dat CheapTickets.nl hier nooit iets mee heeft gedaan.

Het argument dat het een directe vlucht zou zijn omdat een vliegtuig alleen ergens stopt om te tanken is natuurlijk onzin.

hawk8748
Berichten: 14
Lid geworden op: 06 jun 2011 14:59

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door hawk8748 » 29 nov 2012 16:00

En ja hoor , wij zijn hier dus ook de boot in gegaan... Iemand tips?

Tickets naar Nieuw zeeland , 1 stop in Dubai . Op het echte ticket van de emerates , 2 extra stops 1 in bankok en 1 in Australie... Zucht...

meela
Berichten: 83
Lid geworden op: 30 nov 2011 21:18

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door meela » 29 nov 2012 16:15

Sorry hoor, toch een beetje: eigen schuld .....

Check altijd eerst desbetreffende airline die je op het oog hebt, vóór je gaat boeken (niet dat je daar nu veel aan hebt!).

http://www.emirates.com/nl/english/flash/route_map.aspx

Een partner airline vliegt u van Australië naar Nieuw-Zeeland.

Desalniettemin vervelend.

BastiaanRoest
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2013 14:51

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door BastiaanRoest » 29 mar 2013 14:56

Weet iemand wat een YR-tax is, waarom deze betaald en aan wie deze tax wordt afgedragen: bij voorbaat dank.

Creatura
Berichten: 208
Lid geworden op: 04 okt 2007 21:46

Re: Cheaptickets.nl misleidt bezoekers. (Directe vluchten)

Ongelezen bericht door Creatura » 29 mar 2013 15:33

BastiaanRoest schreef:Weet iemand wat een YR-tax is, waarom deze betaald en aan wie deze tax wordt afgedragen: bij voorbaat dank.
Kun je zelf niet meer googlen?

The YR or YQ charge that appears as a line item on your airline ticket is a fuel surcharge. According to "Trends and Issues in Global Tourism 2009," airlines claim that the rising price of jet forces them to add a fuel surcharge to the ticket price. Each airline has a different surcharge assessed to tickets based on the origin and destination of your ticket and the class of service. Individual airlines impose and set the fuel surcharge price, the fuel surcharge is not a government controlled tax.

Gesloten