[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • reissomberekening
Pagina 1 van 1

reissomberekening

Geplaatst: 11 jan 2004 17:49
door ramaka
Afgelopen zaterdag zag ik bij Kassa een discussie over de reissomberekeningen. Aanwezig waren een directeur van Thomascook, iemand van de Consumentenbond en iemand van de ANVR.
De discussie ging over de gidsen en aanbiedingen op de ramen van de reisbureaus en dat als je op een aanbieding ingaat, achteraf blijkt dat er nog heel veel geld bijkomt.
Luchthavenbelasting, boekingskosten, brandstoftoeslag enz. enz. Ook is het zeer kwalijk dat aanbiedingen soms maar op 1 dag in het jaar van pas zijn. Verder in de reisgidsen staan de vliegtuigstoelen alleen vermeld in de voordeelklasse. Als die op zijn, moet je gelijk voor dezelfde stoel al circa 86 euro bijtellen. Wil je een iets ruimere stoel komt er gelijk nog eens 68 euro bij, terwijl je dan geen gebruik meer kunt maken van een voordeelklasse stoel. Dit is bij Air Holland het geval. Bij Martinair kennen ze zo'n systeem ook.
Kortom ik ben er helemaal voor als er hier ook een wettelijke regeling komt om de prijzen inclusief alle vaste kosten en zonder de kortingen te publiceren want anders komt het er nooit van. In Duitsland en België schijnt dat al zo te zijn.
Kunnen we hier niet eens actie op voeren???
Andrea

Re: reissomberekening

Geplaatst: 11 jan 2004 18:12
door ejwedje
JA, gewoon een jaar niet op vakantie gaan

Re: reissomberekening

Geplaatst: 11 jan 2004 18:28
door Mel
Ja sommigen hebben daar een handje van zoals bv. QXXL. Staan er advertentie,s in de krant of op het net, maar als je goed leest, en dat doe ik, staat het er wel duidelijk onder. Maar dat het misleidend en verwarrend is, ben ik met je eens.

Ik zelf heb net voor ons een weekje Spanje geboekt bij een reisburo met als touroperator Arke. Velen hebben nu vroegboekkortingen, zo ook Arke. Er stond, de met oranje geprijsde tarieven zijn de aanbiedingen en dus al in de prijs verwerkt.

Maar toen de rekening werd opgemaakt (on line naar de Arke via het reisburo) ging er toch nog € 10 p.p. af voor de vroegboekkorting. Dus dat was toch wel een meevaller. Zo kan het dus ook.

Gr. Mel 8)

Re: reissomberekening

Geplaatst: 11 jan 2004 20:41
door Gast
Ik boek altijd pas 2 weken voordat ik weg wil. En dat scheelt soms wel 50% p.p. Gewoon durven.

Re: reissomberekening

Geplaatst: 26 jan 2004 21:49
door gastz
Wij hebben een reis geboekt bij een onderneming die wel is aangesloten bij sgr maar niet bij anvr. Kan iemand mij vertellen wat hier de consequenties van kunnen zijn. En waarvoor staat de anvr precies.

Re: reissomberekening

Geplaatst: 26 jan 2004 21:56
door Gast
Geen enkele. SGR is meestal al genoeg. Vooral als het om een pakketreis gaat. (Dwz, vervoer en accomodatie.)

Re: reissomberekening

Geplaatst: 22 feb 2004 16:40
door Gerrit1101
Ik boek al jaren gewoon direct een vliegticket bij een luchtvaartmaatschappij en krijg dan aantrekkelijke kortingen met mijn vaste klantenpas,ik betaal dan geen 35 euro boekingskosten,en je hoeft geen anuleringsverzekering af te sluiten want je kunt tot een week voor vertrek nog anuleren ,als je de anuleringskosten van een luchtvaartmaatschappij neemt zijn deze ongeveer gelijk aan de kosten van een anuleringsverzekering.
Ik neem terplaatse een hotel of gasthuis,dan kan ik zelf bekijken hoe de kwaliteit is,en over de prijs valt altijd te onderhandelen.
Kost misschien iets meer dan een pakketreis maar je hebt altijd de volledige vrijheid!,en je kunt je ook nog eens verplaatsen naar een andere plaats of streek van het land.
Veel bestemmingen in Azie zijn hiervoor uitstekend geschikt!

Re: reissomberekening

Geplaatst: 22 feb 2004 16:55
door gaste
dit is echter per maatschappij en per bestemming zeer verschillend, er zijn tickets waar je bij annulering geen enkele cent terugkrijgt, vraag er dus naar bij boeking