Pagina 1 van 1

Visum Corendon

Geplaatst: 13 feb 2014 20:09
door annette62
Wij gaan op vakantie naar Hurghada, Egypte. Mag Corendon mij verplichten om een visum bij hun agent aan te schaffen in plaats van bij de bank. dit scheelt 7,50 pp.

Re: Visum Corendon

Geplaatst: 13 feb 2014 20:40
door dhc
Nee, koppelverkoop is in Nederland verboden.
En 7.50 is natuurlijk heel veel geld als je op vakantie gaat..

Re: Visum Corendon

Geplaatst: 13 feb 2014 20:56
door GJvdZ
Dit staat op de website van Corendon:

"Indien u via Sharm el Sheikh reist kunt u twee soorten visa aanschaffen, te weten een stempel (Gulf stamp, gratis) of een standaard visum (tegen betaling van € 12,- p.p.). Indien u niet langer dan 8 dagen in Sharm el Sheikh verblijft (en uw vliegt ook weer terug vanaf Sharm el Sheikh) en u ter plaatse geen excursies boekt, bent u niet verplicht een standaard visum aan te schaffen. Corendon Vliegvakanties raadt u echter aan dit wel te doen. U heeft een visum nodig indien u in geval van nood de Nederlandse Ambassade in Caïro moet bezoeken. Ook indien u eerder naar Nederland terug moet in verband met persoonlijke omstandigheden, vliegt men veelal via Cairo. Indien u geen visum aanschaft is dit niet mogelijk en dient u te wachten op een beschikbare vlucht vanuit Sharm el Sheikh. Als u eenmaal de douane gepasseerd bent is het niet meer mogelijk een standaard visum aan te schaffen. U kunt het visum voor Egypte bij de vertegenwoordiger van Corendon Vliegvakanties (Flash Tours) op de luchthaven aanschaffen en betalen. Ook dient u bij de vertegenwoordiger host € 8,- p.p. voor lokale heffingen te voldoen, naast de kosten van een eventueel visum. Indien u langer dan 8 dagen in Sharm el Sheikh verblijft en/of van plan bent ter plaatse deel te namen aan excursies ( zoals Caïro, bepaalde gedeelten in de Sinaï-woestijn, natuurgebied Ras Mohammed), bent u verplicht een visum aan te schaffen."

Ik zie nergens staan dat je een visum via Corendon moet aanschaffen.

Re: Visum Corendon

Geplaatst: 17 feb 2014 11:59
door sprookje
Als je nu anno 2014 naar Egypte reist (goed gek) wat ik niet begrijp kan je maar beter een groot visum kopen.Als er iets gebeurt moet je via Cairro terug en dat kan niet zonder visum.Dus wees niet gierig en kopen dat ding.

Re: Visum Corendon

Geplaatst: 17 feb 2014 15:01
door chantalalala
Dit heb ik ook gedaan
ben 3keer hurghada geweest 2x via skytours en 1x correndon
als je uit het vliegtuig stapt en binnenloopt aan de linkerkant kan je bij de bank een visum kopen.
daarna naar de balie lopen van correndon en zeggen dat je al een visum heb gekocht.
correndon is hier niet zo moeilijk in. en houd het ook netjes bij aan wie ze wel of niet een visum hebben gegeven.
ben zelf ook via skytours naar hurghada gegaan en hier gaan ze er eigenlijk vanuit dat je een visum bij hun aanschaft.
je krijgt dan te horen in de bus dat je 20 pp moet betalen aan transver kosten en visum.
als je dan uitlegd dat je je visum bij de bank heb gekocht en niet bij hun dan is het goed en hoef je alleen de 5euro transver kosten te betalen.
wat slim is is om een bonnetje te vragen bij de bank.