LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verrassingsreis Kruidvat

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
cynthia.setzekorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 sep 2017 14:07
Contacteer:

Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door cynthia.setzekorn »

Wij hadden eerst voor twee personen een voucher gekocht voor de verrassingsreis van Kruidvat. Omdat onze dochter in eind augustus op vakantie zou gaan, wilden wij ook weg en kwam deze verrassingsreis goed uit. In de voorwaarde stond o.a. dat er pas minimaal 21 dagen voor vertrek de verrassingsreis te boeken is. Ook al hadden wij 21 dagen voor vertrek de reis geboekt, de beschikbaarheid was er toen al niet. Na contact te hebben gehad met de klantenservice gaven ze ons het antwoord dat het toen al waarschijnlijk volgeboekt was, terwijl wij op de dag dat de actie begon, 's ochtends, het geboekt hadden. Na vele mailtjes hadden wij besloten om het op te geven en de reis, met onze dochter erbij, een andere keer te doen. Maar doordat de actie per 2 personen geld, moesten we weer 2 vouchers erbij kopen dus nog iemand meenemen. Gelukkig was dat geregeld, en gingen we opnieuw boeken. Alle schoolvakanties waren niet beschikbaar behalve de voorjaarsvakantie in februari. Toen hadden we eindelijk geboekt en zouden we 7 dagen later een mail krijgen met alle informatie waar we heen zouden gaan etc.. Daarentegen kregen we een paar dagen na onze boeking een mail dat de boeking die wij hadden gedaan voor eind februari, uiteindelijk toch niet beschikbaar was en dat we andere opties kregen om toch nog de reis voort te zetten maar die waren allemaal in de weken dat onze dochter school heeft. We weten ons geen raad meer, want annuleren en/of de boeking wijzigen is geen optie. Deze verrassingsreis bleek uiteindelijk echt een verrassing want we kwamen voor dingen te staan die we niet verwachtten.

NeoDutchio
Berichten: 8074
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Een verrassingtickets is ideaal als u nergens aan vast zit. Als u beperkt bent in de reisdata is het geen slimme oplossing. Vaak worden minder bezette tijden aangeboden om zo de bezettingsgraad omhoog te halen. Schoolvakanties zijn vaak al volgeboekt, daarbij kunnen ze meer vangen via een normale boeking dan via dit soort constructies.

Ik weet niet wanneer u de tickets gekocht heeft, maar onlangs heeft Kruidvat de voorwaarden duidelijker opgeschreven zodat het verwachtingspatroon wat getempert wordt.

Brahms
Berichten: 3045
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door Brahms »

Laat ik kort zijn, of je koopt een verrassingsreis en je staat open voor verrassingen, of je boekt een gewone reis via internet of reisburo en weet precies waaraan je vast zit, met je eigen wensen en beperkingen.
Maar veel mensen willen weer voor een Euro op de eerste rij zitten, en zien de voorwaarden even over het hoofd en komen dan bv hier klagen.
Dit soort acties zijn er altijd, om de minder goed lopende hotels, locaties en jaargetijden ook vol te krijgen.

Zo simpel is het.

Speedy123
Berichten: 666
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door Speedy123 »

Brahms schreef:Laat ik kort zijn, of je koopt een verrassingsreis en je staat open voor verrassingen, of je boekt een gewone reis via internet of reisburo en weet precies waaraan je vast zit, met je eigen wensen en beperkingen.
Maar veel mensen willen weer voor een Euro op de eerste rij zitten, en zien de voorwaarden even over het hoofd en komen dan bv hier klagen.
Dit soort acties zijn er altijd, om de minder goed lopende hotels, locaties en jaargetijden ook vol te krijgen.

Zo simpel is het.
Een beetje kort door de bocht, de aanbieder verkoopt wel bewust verrassings reizen waarvoor de klant gewoon betaald. Dan mag je aannemen dat wanneeer je netjes conform de gestelde 21 dagen voor vertrek de reis boekt, je ook een de betaalde verrassingsreis ontvangt. Beetje flauw om de koper dan te betichten om voor een euro op de eerste rij te willen zitten, daar is hier helemaal geen sprake van, het Kruidvat levert simpelweg niet wat ze verkocht heeft en verschuilt zich achter de welbekende kleine lettertjes.

cynthia.setzekorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 sep 2017 14:07
Contacteer:

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door cynthia.setzekorn »

Het vervelende is, is dat wij op de dag dat de actie begon gelijk hadden geboekt en toen al bleek dat de schoolvakanties vol bleken te zitten, terwijl dit vrijwel onmogelijk is als je het boekt op de dag dat de actie begint ('s ochtends). De enige optie was dus alleen de voorjaarsvakantie die wel beschikbaar was, en die hadden wij toen gelijk geboekt maar uiteindelijk zijn we toch teleurgesteld doordat ze ons een paar dagen later een mail stuurden dat het tóch niet meer beschikbaar was?

Leihcim321
Berichten: 73
Lid geworden op: 02 sep 2017 14:01

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door Leihcim321 »

Over wat voor bedragen gaat het hier met deze vouchers?

Speedy123
Berichten: 666
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: Verrassingsreis Kruidvat

Ongelezen bericht door Speedy123 »

cynthia.setzekorn schreef:Het vervelende is, is dat wij op de dag dat de actie begon gelijk hadden geboekt en toen al bleek dat de schoolvakanties vol bleken te zitten, terwijl dit vrijwel onmogelijk is als je het boekt op de dag dat de actie begint ('s ochtends). De enige optie was dus alleen de voorjaarsvakantie die wel beschikbaar was, en die hadden wij toen gelijk geboekt maar uiteindelijk zijn we toch teleurgesteld doordat ze ons een paar dagen later een mail stuurden dat het tóch niet meer beschikbaar was?
Er staan op Internet vele verhalen over deze actie, en die zijn niet echt positief te noemen. Het Kruidvat blijkt duizenden vouchers te hebben verkocht en het heeft er alle schijn van dat de reisorganisatie achter deze actie, Flywise, capaciteitsproblemen heeft.

De leukste verrassing is wellicht dat er van diverse luichthavens gevlogen wordt waaronder de luchthaven van Lille in Frankrijk. Dan mag je dus eerst op eigen kosten naar Frankrijk om daar aan je verassingsreis te beginnen.

Diverse mensen klagen over reeds geboekte reizen die alsnog niet doorgaan, anderen krijgen het aanbod om dik bij te betalen om alsnog op hun voorkeursdatum op reis te mogen gaan.

Het kruitvat is door de ACM op de vingers getikt en heeft de voorlichting en voorwaarden aan moeten passen. mensen die via Internet de vouchers hebben gekocht, kogen alsnog annuleren bij het Kruidvat. Ook de reisorganisatie FlyWise is op haar vingers getikt en heeft haar voorwaarden en garantieregeling moeten aanpassen.

Ik zou je aanraden om het Kruidvat aan te spreken ove deze kang van zaken en proberen je geld terug te krijgen. Deze heel actie verdiend geen schoonheidsprijs en daarvan is het Kruidvat echt wel op de hoogte.

Op zich welk weer een wijze les, een reis boek je bij een reisorganisatie aangelsoten bij de ANVR en niet bij een voordeeldrogisterij.

Plaats reactie