Pagina 1 van 1

Werkwijze Reizendeals niet netjes

Geplaatst: 20 jul 2020 16:03
door Habets2020
Mijn vriendin had een veiling 'gewonnen' op Reizendeals zei ze. Gezellig een 3 dagen trip naar Madrid voor haar verjaardag in december. Maar de data konden we pas kiezen nadat we 'gewonnen' hadden. Ze vroeg mij om de verdere administratie af te handelen en data te kiezen die voor mij het beste uitkwamen. Ik ben freelance ondernemer en kan niet altijd weg anders zou het alsnog een duur tripje worden. Tijdens het invullen van het formulier kon ik diverse keuzes maken, de meeste echter tegen betaling. Zo kon ik niet kiezen tussen Eindhoven en Brussel want als ik dat deed dan moest ik € 30 betalen. Het ontbijt hoefden we niet en voor het Hotel kon ik wel een upgrade van € 20 p.p. boeken naar een 4 sterrenhotel. Ik heb dat gedaan omdat ik niet wist wat de term 'standaard Hotel' in hield bij Reizendeals. Dus ik ging er van uit dat ik naast de 'Deal' van € 400 nog € 40 moest bijbetalen voor een upgrade. Toen ik de factuur daarvoor ontving werd ook voor het feit dat ik voor een donderdag als vertrekdag had gekozen € 60 in rekening gebracht. Ik kon ook alleen een voorkeursdatum opgeven en het was niet eens zeker dat ik op deze datum zou kunnen vertrekken. Maar wel mij al meteen een factuur hiervoor sturen? Het stoom kwam uit mijn oren. De jongedame aan de telefoon kon/wilde mij niet verder helpen. Vandaar dit bericht maar hier in de hoop dat aan de praktijken van Reizendeals iets gedaan kan worden. Ik vindt dat je alle mogelijke 'verborgen' kosten of kosten die mogelijk voortkomen uit verdere keuzes van tevoren kenbaar moet maken aan de klant VOORDAT deze een welgemeend bod gaat uitbrengen. En dat de 'winnaar' niet achteraf met bijkomende kosten wordt geconfronteerd. Ik vindt dat misleiding en ook een beetje oplichting. Ik heb verzocht om de 'Deal' ongedaan te maken. Ik ben bereid om eventuele administratieve kosten te vergoeden als deze redelijk zijn. Maar ik zou liever willen dat Reizendeals op de vingers wordt getikt voor dit soort praktijken.

Re: Werkwijze Reizendeals niet netjes

Geplaatst: 20 jul 2020 16:11
door sylvesterb
Ik zie op hun site gewoon per reis de toeslagen staan. De beschikbaarheid en eventuele toeslag wordt erbij gewoon aangegeven zonder te boeken.

Zou zelf echter nooit op z'n site iets boeken. Maar je klacht lijkt zo op het eerste gezicht niet juist.

Re: Werkwijze Reizendeals niet netjes

Geplaatst: 20 jul 2020 16:14
door fonsflons
Dus er wordt een reis geboekt zonder bekende data, daarna blijkt dat je zelf beperkt in data bent en vind je het raar dat je moet bijbetalen voor upgrades en wijzigingen. Dan wil je onder de deal ongedaan maken. Zo werkt het natuurlijk niet.

Re: Werkwijze Reizendeals niet netjes

Geplaatst: 20 jul 2020 16:16
door DeZevendeHenk
Je moet het me maar vergeven maar ik kan echt geen medelijden met je hebben. Je weet toch dat dit gaat gebeuren en anders zou ik me voortaan eens verdiepen in partijen waar ik zaken mee deed. Verder staat het je natuurlijk vrij om wettelijke middelen in te schakelen.