LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] uitbuiten

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
michaelz1981
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 jun 2006 21:47

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door michaelz1981 »

Nederland is niet het enigste land met zomer vakantie. PRaktisch heel Europa heeft in juli / augustus vakantie. Er is nu eenmaal maar zoveel aanbod. Genoeg mensen die daar de prijs wel willen betalen waarvoor dit gevraagd is.

Als je niet wenst om voor die prijs weg te gaan, dan moet je gewoon neit boeken. Je ben niet verplicht om op vakantie te gaan. Er zijn genoeg mensen die niet weg kunnen gaan. Het is leuk dat er voor lagere bedrag, meer mensen kunnen boeken. Maar dan moet er wel accomodatie zijn. Er is nu eenmaal meer vraag naar vakanties dan dat er aangeboden kan worden. Dat is praktisch met alle dingen in het leven. Maar 'vreemdeling' wil gewoon voor een dubbeltje op het eerste rang zitten.

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

ha ha wat een onzin..
Inderdaad, vreemdeling, u kraamt wel een hele hoop onzin uit! Klaarblijkelijk heeft u wel de klok horen luiden maar u heeft geen idee waar de klepel hangt.

Nee, ik ga u niet uitleggen hoe de prijzen van reisorganisaties worden samengesteld want er zijn namelijk vele manieren om dit te doen. Het door u geschetste voorbeeld betreft echter (althans, zeer waarschijnlijk) een "garantiecontract" waarbij de reisorganisatie tegen een vast bedrag een bepaald aantal kamers afneemt voor een langere periode. Let wel, de reisorganisatie moet dus ook betalen als de kamers niet worden verkocht (dus leeg staan) en dit verwerkt men uiteraard in de prijzen.

En ja, natuurlijk is het in de vakantieperiodes duurder; dat is namelijk de tijd dat iedereen op vakantie wil, nietwaar? Het is overigens aan u, de consument, om te bepalen of u al dan niet zo'n dure vakantie wilt boeken. Dat heeft dus alles te maken met keuzevrijheid èn marktwerking.

Overigens lees ik ook dat u al jaren in hetzelfde hotel komt; ik vind het dan ook nogal verbazingwekkend dat u niet rechtstreeks bij het hotel boekt want zoals u het zo treffend omschrijft zo dat toch stukken goedkoper moeten zijn. Of is de hotelier soms ook zo'n uitbuiter?

Kortom, vreemdeling, u snapt er niks van ... of u heeft gewoon zwaar de pest in dat u uw gedroomde vakantie niet kunt betalen. In het laatste geval moet u eens in Den Haag gaan praten want u bent vast met mij eens dat we vooral worden uitgebuit door de belastingdienst!

osseworst
Berichten: 157
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:10

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door osseworst »

... moet u eens in Den Haag gaan praten want u bent vast met mij eens dat we vooral worden uitgebuit door de belastingdienst!
Magnifiek, de ‘schuld’ ligt opeens niet meer bij de reisorganisatie of de hoteleigenaar, maar bij de belastingdienst. Hoe kom je er op. Ik weet er ook nog wel een paar:
Gaat u eens met de vernielzuchtige raddraaiers praten, het herstellen van de schade kost ons allemaal veel geld.
Gaat u eens met de werkgevers praten, die geven te weinig loon.
Gaat u eens met de verzekeringsmaatschappijen praten, de premies zijn veel te hoog.
Gaat u eens met de patatboer praten, u bent het vast met me eens dat een patatje veel te duur is.
Kortom, we worden door iedereen uitgebuit, en daarom kan vreemdeling niet op vakantie. :shock: :?

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

Meneer, mevrouw Osseworst (of is het tegenwoordig Ossenworst?),

Ja, u weet het héél goed te omschrijven! Tegelijkertijd gaat u echter voorbij aan het feit dat het aan u is om te bepalen of u een (te) duur patatje koopt (tip: zonder mayo is goedkoper) of een (te) dure verzekering afsluit.

Hetzelfde gaat op voor ons aller "vreemdeling": hij/zij mag dan wel een (peper)dure vakantie willen reserveren maar hij/zij moet ook zelf bepalen of dit binnen het beschikbare budget valt.

En ja, dit heeft dus alles met marktwerking en niks met uitbuiting te maken; in het seizoen is alles nu eenmaal duurder en dat gaat op voor vakanties, de plaatsen op de camping ... ja, zelfs voor het patatje in het altijd gezellige Domburg!

Voor wie zich niet wil laten uitbuiten: blijf vooral lekker thuis!

ron1
Berichten: 815
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door ron1 »

Zo en nu ik ook nog even......Vreemdeling heeft voor de volle honderd procent gelijk !! Alle vreemde enge reactie hier zijn blijkbaar van de bejaardenclub en van geenzinomtewerkenmaarnoggeenkinderenvrouwen....ik weet precies wat vreemdeling bedoeld.
Ook wij betalen nagenoeg het dubbele in de grote zomervacantie van de kinderen.Het smoesje dat touroperators of who ever dit inkoopt dit ook moet betalen is de grootst mogelijke onzin !!
Zowel pakketreizen als vliegtickets zijn bewust duurder in de grote kindervacanties.
En Domburg ....zet dat maar op markplaats !
Vreemdeling heeft volkomen gelijk en tot op de dag van vandaag is er geen heldere reden te geven hoe dit nu precies in elkaar steekt......

Pindakaaspotje
Berichten: 1673
Lid geworden op: 02 jan 2009 19:01

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door Pindakaaspotje »

Helder en duidelijk antwoord is al lang gegeven... vraag en aanbod!!! marktwerking noem het hoe je zelf wilt

Vergelijk het met producten in de supermarkt..Komkommers zijn in de winter ook duurder, ja dan zijn ze schaarser. terwijl ze in sommige tijden zelfs met verlies verkocht worden (de boer verkoopt ze tenminste met verlies). Maar daar kan ie niet van leven dus moeten er tijden zijn dat ie winst kan maken..

Heel vervelend dat je dit bij vakanties dan ook hebt... maar als je nu eenmaal bij de "gemiddelde"nederlander hoort heb je nu eenmaal dit probleem

ron1
Berichten: 815
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door ron1 »

Spijt me pindakaas, maar dan vindt ik jou ook een zwak persoon,zie het niet slecht bedoeld,maar jij accepteert dit maar en slikt dit maar als zijnde maatschappelijk geaccepteerd.....dit is volgens mij niet goed.

Een komkommer van 1 euro of 1 euro en 20 cent..is wat anders als een reis tussen 1 october en 1 mei voor 700 euro en diezelfde reis voor 1400 euro tussen 1 mei en eind september.....

Smoesjes als ja de reisbureaus betalen het ook, er wordt ook zo ingekocht,de hotels vragen die ook,wat meestal dus niet zo is,de vliegtuigbrandstof is duurder geworden etc etc is allemaal onzin,want dit systeem was er al in de jaren 70, toen betaalden mensen al de hoofdprijs in de grote zomervacantie......blijkbaar is dit geen probleem de laatste 40 jaar en zitten we zeker NIET in een echte kredietcrisis en armoede bestaat al helemaal niet in NL want er wordt volop geboekt en betaald in deze periode.....concreet....niks aan de hand dus....kuchekuche, we worden genaaid waar we bij staan,maar het nadeel is hier in NL,de meeste mensen kunnen of willen geen groep vormen en een vuist maken,het is meestal ik ik ik......succes !!

Mk
Berichten: 899
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door Mk »

Is toch gewoon een simpele kwestie van vraag en aanbod? Of zie ik het verkeerd?

Pindakaaspotje
Berichten: 1673
Lid geworden op: 02 jan 2009 19:01

Re: uitbuiten

Ongelezen bericht door Pindakaaspotje »

@ron1 Je hebt het gewoon te accepteren.. of je nu wil of niet. marktwerking is gewoon een feit en dat is iets waar je niks tegen kunt doen.. (hooguit door niet op vakantie te gaan) Die komkommer was een voorbeeld.. ook hier neem ik in de winter de keus om ze niet mee te nemen omdat ik ze te duur vind (nog geeneens dat ik het niet zou kunnen betalen,maar dat heb ik er niet voor over) :roll: Overigens is het niet ik vindt

En door de gezonde concurrentie binnen de sector blijven bedragen zo laag mogelijk... anders waren er wel bedrijven ingesporngen die het goedkoper kunnen (tenzij er verboden prijsafspraken zijn natuurlijk maar daar gaan we maar niet vanuit)

Buiten het hoogseizoen moeten ze concurreren om toch mensen binnen te halen (marges gaan omlaag) dat wordt opgevangen door mensen in het hoogseizoen meer betalen (dan komen de klanten toch wel). Simpele wet van vraag en aanbod... geldt voor een zak piepers maar ook voor reizen en zelfs huizen.

Gesloten