LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] annulering ANVR

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
sprookje
Berichten: 744
Lid geworden op: 11 jan 2007 15:06

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door sprookje » 27 jan 2010 21:28

beste nala, als een reis goed verloopt is het reisbureau altijd ok,pas bij problemen leer je hen echt kennen.
Persoonlijk ben ik heel tevreden van toerkoop en kan hen alleen maar aanbevelen.
Tourkoop de jong uit zunderd heeft ons heel goed geholpen bij een vertraging en gezorgd dat wij kregen waar we recht op hadden.420 euro ,hotel en een dinner + lunch gratis bij een vertraging van 8 uren,Zij hebben ons toen gebeld en gezegd daar naartoe gaan en dat vragen.
Nog maar pas geleden hebben wij jammer genoeg een geboekte vakantie voor mijn dochter moeten anuleren en dat heeft ons juist 45euro gekost.En nee geen anulerigsverzekering toen.
Pas bij problemen leer je je reisbureau kennen en wij zullen nooit meer ergens anders boeken dan bij toerkoop.
Ondertussen spreken zij ons ook al met onze naam aan als we binnenkomen.g
Een meer dan tevreden klant. :wink:

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door eeliane » 28 jan 2010 20:39

in de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij staan te allen tijden de annuleringsvoorwaarden vermeld, dat ze geen antwoord geven hoeft ook niet staat in de voorwaarden die je bij boeking krijgt en als je een annueringsverzekering voor het hele vluchtbedrag had afgesloten had je 100% teruggehad via de annuleringsverzekering. De luchtvaartmaatschappij hoeft jou helemaal geen tekst en uitleg te geven, het enige dat jij moet doen is de rekening van de lucht vaartmaatschappij en die van de rondreis ed insturen naar de verzekering etc dan krijg je als het goed, dus als je goed verzekerd was, alles terug.
Weet wel dat op geodkope vluchten de annuleringskosten meestal 100% zijn vandaar die kosten , had je kunnen weten bij boeking, akkoord met de voorwaarden moet je altijd aanvinken op internet of ondertekenen bij het reisburo.
Pech denk ik zo

nala3
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 jan 2010 11:04

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door nala3 » 29 jan 2010 09:47

Onze vlucht, weten we dat we niets terugkrijgen. Deze hebben we inmiddels via de annuleringsverzekering geheel teruggekregen. Ons gaat het om het gedeelte wat we via BM Air hebben geboekt. Dus de rondreizen en hotels, dus geeeeeeeeeeeen vluchten. Dit gedeelte zouden ze volgens de voorwaarden van de ANVR terug moeten. Dit zal nieeeeeeeet de gehele reissom zijn maar wel een gedeelte. Als zij dit gedeelte gewoon volgens de anvr voorwaarden uitbetalen zijn wij uit de kosten. We zijn dan Weeeeeeeeeeeeeel voldoende verzekerd.
Nu laten ze gewoon niets van zichzelf horen. Dit zijn ze inderdaad niet veplicht, ze hebben een maand om te reageren. Inmiddels hebben we alle stukken per aangetekende brief naar BM Air gestuurd. Hierop ook geen reactie, dus wachten we gewoon tot de termijn verstreken is voor verdere stappen.

geengast
Berichten: 385
Lid geworden op: 18 jun 2005 09:29

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door geengast » 29 jan 2010 09:59

Beste Nala3,
U geeft ook niet echt de volledige informatie.
INDIEN u bij BMAir (=ANVR touroperator) heeft geboekt.....en daar een (lijn)vlucht met hotels en rondreis op één en hetzelfde boekingsformulier heeft geboekt, dan valt de HELE boeking (inclusief vlucht) onder de ANVR annuleringsvoorwaarden.

OF u heeft een dynamic packaging reis geboekt, waarbij dan duidelijk op uw boekingsformulier moet staan dat de ANVR voorwaarden NIET van toepassing zijn. Staat dat er niet op, dan valt u weer automatisch onder de ANVR voorwaarden, ook annulering.

Dus waar u recht op heeft, kan hier enkel beoordeeld worden als u EXACT laat weten hoe de boekingsgang heeft plaatsgevonden en hoe een en ander op het boekingsformulier (dat is immers de overeenkomst) is genoteerd.

nala3
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 jan 2010 11:04

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door nala3 » 29 jan 2010 10:03

de vlucht en rondreis zijn verschillende boekingsformulieren. De vlucht hebben we al teruggehad.

geengast
Berichten: 385
Lid geworden op: 18 jun 2005 09:29

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door geengast » 29 jan 2010 15:20

OK, dan weten we wat meer.
In het geval dat het een rondreis mét vervoer betreft (dus met bus ter plaatse, of met autohuur ter plaatse) dan kan deze reis onder de normale voorwaarden vallen.
Artikel 9, lid 2c laat de organisator dan wel toe om afwijkende annuleringsvoorwaarden toe te passen. Die dienen u dan ofwel in mondelinge ofwel in schriftelijke vorm uiterlijk bij het boeken gegeven te zijn.

Betreft het echter een rondreis zonder vervoer (enkel gereserveerde hotel overnachtingen) dan valt het geheel buiten de ANVR reisvoorwaarden, maar wel weer onder de ANVR boekingsvoorwaarden (waaronder ook losse vluchten vallen). In dat geval worden door de ANVR geen annuleringskosten voorgeschreven, maar mag het reisbureau u doorberekenen wat de plaatselijke agent hem ook berekent.

A.Storm
Berichten: 89
Lid geworden op: 27 mei 2009 09:16

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door A.Storm » 31 jan 2010 00:01

nala3 schreef:
Maar mensen roep af en toe niet zo snel. Als je alles weet kun je een oordeel geven.
moet je wél volledig zijn in de informatie die je geeft, nu kunnen we alleen maar veronderstellen.

nala3
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 jan 2010 11:04

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door nala3 » 31 jan 2010 02:35

Bedankt allemaal lieve mensen voor het meedenken. Voor ons houdt het hier op want de touroperator (reisbureau) wil ons geen antwoord geven op de vraag waarom we niet in aanmerking komen voor teruggave. Ze reageren niet op mails en aangetekende brieven met deze vraag. Wij gaan dan ook nu de geschillencommissie inschakelen en wachten de uitkomst af. Het gaat ons teveel energie kosten, die we nodig hebben voor belangrijkere zaken; de gezondheid gaat toch echt voor. Nogmaals bedankt allemaal!

Gizmo©
Berichten: 473
Lid geworden op: 28 apr 2004 23:20

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door Gizmo© » 31 jan 2010 10:13

Laat wel even tzt weten hoe het is afgelopen.

nala3
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 jan 2010 11:04

Re: annulering ANVR

Ongelezen bericht door nala3 » 31 jan 2010 10:48

Dat is in orde. We zullen het t.z.t laten horen hoe het is afgelopen. Dit kan wel een poosje duren ben ik bang voor.

Gesloten