LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wáár is het dan wel leuk???

Goede of slechte ervaringen met vakantieparken / campings? Geef hier jouw mening.
vedion
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 jan 2006 20:06

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door vedion »

neem eens een keer een vakantiehuisje op het ponypark resort in collendoorn[5 km van attractiepark slagharen]daar krijg je bij je huisje een echte pony,het is voor kinderen tot 12 jaar.
je kan de hele dag pony rijden door het hele park ook tussen de huisjes in het bos ,het is een belevenis voor ieder kind,waan je als een echte cowboy of als een amazone,verder vind je op het ponypark city,
wervelende shows,voor de kids wedstrijden met de pony[barrelrace,postzakken race,de mis/mister pony verkiezing]western show met koetsen,paarden koeien en kalveren,met echte cowboy`s,indianen show,lampionen parade,mmv kabouter plop,artiesten,dans en bingo avonden en nog veel meer,je word bijgestaan door de deskundige gastheren en dames,tevens is er ponyles voor diegene die nog ponyrijden moeten leren,er is te veel om allemaal op te noemen,het weekend en de herfstvakantie staat bol van de activiteiten,het is echt een super park om met je kinderen naar toe te gaan,je krijgt ook bij je huisje een entre kaart voor het attractiepark slagharen waar je zovaak heen mag als je wil,er loopt elk uur vanaf het park een treintje heen en weer tussen de parken,kijk eens rond op de site van ponypark city collendoorn,
tis echt de moeite waard en je heb er een hele leuke vakantie,een dikke 10.
ponypark city

2much
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 sep 2006 22:11

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door 2much »

Controleer wel even van te voren of de pony's leuke, jonge levenslustige paardjes zijn. De laatste keer dat ik op Collendoorn was kreeg ik even fijntjes te horen dat alle pony's oud en bejaard zijn (sommigen zelfs ziek) die na dat alle toeristen er op hebben gezeten (ja, ook de dikke 100+ kilo Duitser) en verrot geschopt zijn door kinderen die willen dat het oude stramme beest hard gaat lopen, worden afgevoerd naar een slachthuis waar ze dmv een ijzeren pin (die in het hoofdgeslagen wordt) zeer pijnlijk aan hun einde komen (ofwel uit het lijden verlost worden) om verwerkt te worden tot hondevoer en paardeworst. Gezellige vakantie!! Top!! :evil:

corap
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2006 22:23

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door corap »

Hoi,

Nou ik ben het er helemaal mee eens hoor 2much.
Ook wij blijven altijd in Nederland, meestal een park van Landal en afwisselend Veluwe en Limburg, ook afwisselende parken al heeft Hoog Vaals in Limburg toch onze voorkeur. Ik denk dat we alle parken daar gehad hebben nu gaan we volgend jaar eens in Overijsel kijken, lekker de fietsies mee.
Leuke parken, goed eten en je kunt van tevoren bekijken wat een park te bieden heeft, als het maar een restaurant heeft vinden wij het al oké.
Kijk het is natuurlijk ook een beetje wat je eisen zijn en die moeten op een vakantiepark niet te hoog zijn want dan kun je beter in een chique hotel gaan zitten, zelfs als je een rustig park wilt kan dat.
Nederland is mooi en heeft idd meer te bieden dan dat de meeste mensen denken.

vedion
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 jan 2006 20:06

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door vedion »

even een reactie op 2much,
natuurlijk zijn er oudere pony`s bij
maar wat ik weet is dat er heel veel jonge en gezonde pony`s zijn.
en het verhaal van dat ze verot geschopt worden,er kan natuurlijk een enkeling bij zitten die het beestje schopt,daar is verder geen toezicht op,maar dat zijn in mijn ogen geen dieren liefhebbers,en er word natuurlijk wat aan gedaan als het vermeld word,
verder word er wel naar het gewicht gekeken en naar de grote/bouw van de pony,wil het echt niet dan gaat het feest niet door en krijgt zon kind geen pony,
zieke pony`s worden er uitgehaald en apart op stal gezet en behandelt door de dierenarts,daar krijgt de gast geen weet van,is het beestje weer gezond dan word het weer ingezet,
en het verhaal van de slager zijn allemaal fabeltjes,de pony`s die niet meer kunnen mee draaien wegens ouderdom worden op rust gezet in een ander weiland en doen dus niet meer mee,die gaan met pensioen.
van de slager is geen sprake en van die ijzeren pen ook niet,
je eet zeker geen varkens vlees??

2much
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 sep 2006 22:11

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door 2much »

@ vedion:

Ik ben er geweest, heb het gezien en meegemaakt, maar wel met mijn ogen open. Ik snap dat je je kind(eren) graag blij maakt met een leuke vakantie, maar je moet je ogen niet sluiten voor de gruwelijkheden die er bij horen. En toezicht? De mensen lopen vrij met de pony's over het park, en heb daar meerdere Obesitas-duitsers op een pony gezien.

Mijn informatie is trouwens niet zomaar een gerucht, deze komt van een medewerker van het park.

Niet persoonlijk bedoeld, maar het lijkt alsof de ouders van (kleine) kinderen niet willen zien dat levende wezens zoals pony's, honden, katten, konijnen etc. geen speelgoed zijn. Alles voor het plezier van het kind.

Betreffende het wel of niet eten van varkensvleeskan ik zeggen dat dit geheel irrelevant is in de stelling: de varkens gaan immers niet gebukt onder dagelijkse marteling door "genietende" vakantiegangers.

Als tegenhanger op die reactie kan ik jou vragen: je geniet zeker op en top van de (beelden van) gevechten tussen beren zonder klauwen en agressieve Pitbulls? Die vergelijking is namelijk een stuk relevanter: dierenleed ter vermaak van mensen.

Ik begrijp helaas uit je reactie dat je dit geen enkel probleem vind.

vedion
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 jan 2006 20:06

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door vedion »

De laatste keer dat ik op Collendoorn was
als je zo`n tegenhanger bent van dit dierenleed
wat is voor jou de reden dan dat je er meerdere keren geweest bent???

vraagje:heb je ook een naam van die vemeende medewerker.

en nee ik hou niet van martelingen en dieren gevechten,
ik ben juist een dierenvriend.

en wat die varkens betreft:die varkentjes worden stuk voor stuk aan hun achterpootjes in een wagen gesmeten,dan worden ze er weer uitgegooid[letterlijk]worden in zeer korte tijd vetgemest,met zon 30 varkens in een hokje van 6 bij 6,daarna enkele reis slachthuis,waar aan de lopende band stuk voor stuk een pen door het hoofd word geschoten,en de mensheid maar smullen..........hoezo barbaars.

maar we wijken van het onderwerp af,
de stelling was, wat vind jij de leukste parken,

ik dus ponypark city.

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mei 2006 16:32

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door [email protected] »

beste aardige mevr
ik kan volledig met uw verhaal instemmen,het is duidelijk uit een gezet
wie het verstaat die verstaat het,als je positief tegen over je vakantie
bestemming staat {er zijn uiteraard redenen om niet positief te blijven}
dan heb je al een hoop gewonnen.
groet aardige meneer.

corap
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2006 22:23

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door corap »

zo is het met net aardige meneer,

Maar zelfs uit het negatieve kun je nog positieven halen, het weer bv.

vrouwtje38
Berichten: 41
Lid geworden op: 16 okt 2007 17:15

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door vrouwtje38 »

leuk is het als je het jezelf niet zo moeilijk maakt overal! wij,gezin met 2 kinderen van nu 10 en 14 hebben het altijd op elke camping of park naar ons zin gehad,en ik ben echt wel een grote zeurpiet wat betreft schone wc of douche,en zoek altijd iets met een binnenzwembad met glijbaan.
elk park/camping heeft wel wat, wat slecht onderhouden word of wat smerig is of iets anders wat voor jou niet leuk is.maar wat de 1 stoort kan voor de ander helemaal geen probleem zijn.
zie je ook vaak bij reaktie over 1 bepaalde camping,de ene helft vond het verschrikkelijk en de andere helft vond het er heel leuk.
ook vond dan de ene helft de omgeving saai en de andere helft de omgeving prachtig,ga af op je eigen gevoel zou ik zeggen.doe ik ook altijd,en tot nu toe altijd tevreden geweest.niet te veel op andere meningen afgaan,anders kan je nergens meer heen!wij vonden in belgie vielsalm van sunparks WEL leuk,oke,was niet zo schoon enna 2dagen ging de wc stuk en de naaste buren hadden een baby die constant krijste,meteen gemeld,kregen ander huisje,moesten weer onze al uitgepakte spullen inpakken,maar kregen een veel groter huisje met vaatwasser.maar zwembad was heel leuk,en de rest van het park ook,en omgeving harstikke leuk.hele leuke vakantie daar gehad voor 2 weken.
ook bungalowpark sunclass grandhan in de ardennen was heel leuk,huisje tussen de bomen,zwembad was helaas ijskoud,verwarming stuk,nou jamoeten we wachten tot het gemaakt is,zouden ze zo snel mogelijk maken,alleen was het toen we naar huis gingen nog niet gemaakt,maar onze vakantie was er niet minder leuk door.ook hier weer zeer leuke omgeving en leuke huisjes,wel een stijletrap naar boven! kan als negatief worden gezien?wij vonden het geen probleem.
en in duitsland vonden we landal warsberg heel erg leuk,hier hadden wij een stacaravan van gehuurd,we hadden van de 10 dagen vakantie 9 dagen regen,maar het was schitterend!mooi uitzicht vanuit de stacaravan. leuk park,rodelbaan,gezellig,en een super omgeving.

Henri42
Berichten: 2980
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door Henri42 »

Sunparcs in De Haane, gratis katten en ongedierte op het parc, los van de verwaarloosde huisjes :D :oops:

Alsofikeenmeningheb
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 okt 2009 17:58

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door Alsofikeenmeningheb »

Een camping, mag dat ook?
Les Blaches in Frankrijk.
Kleine camping in de Ardeche, mooie omgeving, in de natuur.
Gezellig maar niet "ons-kent-onserig".

GJvdZ
Berichten: 7406
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Ik heb de beste ervaringen met vakantiehuizen die je direct van de eigenaar huurt of via een kleine gespecialiseerde tussenpersoon, bij voorkeur uit de regio waar je het huis gaat huren. Het is dan veel makkelijker om vooraf gerichte vragen te stellen. Happy Home doet het op zich goed, maar gezien de hoeveelheid huizen waarvoor zij bemiddelen is het logisch dat ze niet alle details kunnen geven die de eigenaar wel kan geven.

Als je direct met de eigenaar in gesprek gaat is het natuurlijk wel van belang dat je de taal enigszins machtig bent. al kan Google Translate daar tegenwoordig aardig bij helpen.

Miranta
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 feb 2012 00:52

Re: Wáár is het dan wel leuk???

Ongelezen bericht door Miranta »

Ik heb op zich in nederland goede ervaringen met centerparcs en landal, oostappen groep absoluut mijden! Dat is niet eens te vergelijken met de andere, of je moet het niet zo nauw nemen met hygiene :)

Gesloten