LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] PCextreme

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Mr.Abarth
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 nov 2005 13:32

PCextreme

Ongelezen bericht door Mr.Abarth »

Ik heb met een paar jongens een club voor Italiaanse auto's opgericht, www.sportiva-italia.nl en we hebben eind 2005 bij pcextreme webhosting genomen en de domeinnaam laten registreren.

Diegene die de site voor ons maakt, had alles klaar op MySql versie 5.
We zaten van begin September onder een .tk domein en hoopten Januari 2006 met een mooie interactieve site van start te gaan.

Helaas: de nieuwe site bleek niet te willen draaien op de servers van pcextreme, want die draaiden nog op MySql versie 4. We hebben gevraagd hoe of wat en uiteindelijk zouden de servers begin Maart opgewaardeerd worden naar MySql 5.
Wij hebben 34 sponsors voor onze club en hadden beloofd een mooie site te hebben, maar ondanks dat we wel (met veel kunst en vliegwerk) in de lucht zijn, draait het niet zoals we willen.
De upgrades worden steeds uitgesteld en afgelopen week was er een crash, waardoor mails waren verdwenen (gelukkig niet van ons).

Ik heb vernomen dat zij in een oud gedeelte van de centrale zitten, waar alles nog achterloopt (heb er verder geen verstand van, maar dit zei onze webmaster).

Nu blijkt dat meer webhostingbedrijven niet op de nieuwste MySql draaien, terwijl het mij toch logisch lijkt, dat wanneer er nieuwe software is, men die binnen een aantal maanden gebruikt, zodat de servers over de nieuwste software beschikken.

Het antwoord van pcextreme is: omdat veel klanten nog niet op MySql 5 zijn voorbereid, is er besloten de upgrade uit te stellen!
Ik vraag bij de garage toch ook niet om een Lelijke Eend, omdat ik die toevallig zo lekker rijden vind?

Onze site zou met MySql 5 een stuk interactiever worden en ook mooier, maar altijd weer dat uitstellen worden we gek van.
Natuurlijk mag je als klant wat verwachten, maar nergens staat vermeld dat pcextreme verplicht is de nieuwste software te hebben.

Iemand ervaring hiermee en hoe sterk sta je als klant in zo'n geval?
Er staat niets over in het contract, maar ik vind het meer en meer nalatigheid. Je kunt over 10 jaar nog wel op MySql 4 draaien. Laat de klanten maar meer met de tijd meegaan.
Een professioneel bedrijf heeft toch eigen mensen voor de site? Voor zulke mensen moet het een eitje zijn, want onze webmaster is net 18 en studeert nog (oa dus bouwen van sites, databases e.d.).

Moppentappers
Berichten: 1372
Lid geworden op: 02 apr 2006 02:36

Re: PCextreme

Ongelezen bericht door Moppentappers »

het is niet een kwestie van software maar hardware eventueel kan je bij mij wel een database huren als je dat zou willen deze zit wel in versie 5
uiteraard tegen een kleine vergoeding.
je kan een e-mail sturen via mijn site www.moppentappers.nl

Moppentappers
Berichten: 1372
Lid geworden op: 02 apr 2006 02:36

Re: PCextreme

Ongelezen bericht door Moppentappers »

zo heel veel reclame achtig is dit niet omdat ik er zelfs nouwlijks/niet aan verdien maargoed ik trek het wel terug -.- ik bied geen database hosting aan

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: PCextreme

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Ik denk dat het een beslissing is van de hoster. Als er te weinig mensen nu al draaien MySQL 5, dan kan ik me voorstellen dat het weinig zin heeft om nu al over te stappen.

Geen enkele webhoster is verplicht om altijd de nieuwste apparatuur en software te hebben, ze hebben alleen een verplichting om een zo groot mogelijke uptime te hebben. Je bent tenslotte niet de enige klant waar ze rekening mee moeten houden neem ik aan.

Gesloten