LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Reclame bij Gmail

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Radar
Site Admin
Berichten: 4737
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Radar »

Gmail scant uw emailberichten om daar vervolgens gerelateerde reclameberichten naast te plaatsen. Radar laat in de uitzending van 8 mei zien hoe dit in zijn werk gaat en het College Bescherming Persoonsgegevens geeft antwoord op de vraag of dit zomaar mag

edmoor
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 jul 2003 17:24

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door edmoor »

Geen enkel product is echt gratis.
Als je Gmail wilt gebruiken krijg je reclame welke door Google gerelateerd is aan het bericht in je mail, zo werkt Google nu eenmaal en dat weet je van tevoren.
Door Hotmail wordt je ook doodgegooid met reclame, al is deze niet zoals bij Google bericht gerelateerd.
Zelf heb ik er geen enkel probleem mee maar als je dat niet wilt moet je Google of Hotmail gewoon niet gebruiken, zo simpel is het.

sabri
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2006 13:12

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door sabri »

Helaas ontbreekt het op de Radar-redactie aan kennis omtrent het internet en aanverwante zaken. Dit is niet het eerste item over Google waarbij men ogenschijnlijk niet goed begrijpt hoe ingewikkeld de materie is.

Wat Google bij Gmail doet is weinig anders dan wat uw eigen internetprovider doet met uw e-mail: scannen. Elke internetprovider scant uw e-mail tegenwoordig op virussen en soms ook op spam. Dit gebeurd geheel geautomatiseerd zonder dat er kennis wordt genomen van de inhoud. Niet door een mens, en niet door een computer. Google plaatst Adsense-advertenties bij Gmail. Adsense werkt door middel van "keywords", sleutelwoorden op basis waarvan het systeem denkt dat de advertenties mogelijk relevant zijn voor de lezer. Ook dit gebeurt automatisch, zonder dat er door wie dan ook kennis wordt genomen van de inhoud.

Tomco
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2006 19:40

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Tomco »

Sabri heeft gelijk. De mail wordt gescand, maar is dat niet gelijk aan lezen? Bovendien ben je vooraf akkoord gegaan de voorwaarden van Gmail (click and go?). Vergis je niet alleen in het scannen. Ook de wetgevende macht in Amerika mag meer met je mail. Er stond in hcc!link van april 2006 (bijlage bij computertotaal) een interessant artikel over de voorwaarden van Gmail.

Titel uit hcclink van april 2006:
Gmail, wat geef je prijs? Google, de gratis e-maildienst van Google, biedt geen enklele privacygarantie

JBloemen
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2006 21:08

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door JBloemen »

Het is mij werkelijk nog nooit opgevallen dat er überhaupt reclame wordt getoond naast mij E-mail, en gebruik toch al meer dan een jaar deze dienst van Google. Het is maar waar je naar kijkt, ik heb er iig geen last van.

Bij TV is het toch niet anders?, als je naar voetbal kijkt zal er reclame worden gepresenteerd naar de doelgroep...

De vraag is echter wel of het principe van briefgeheim al dan niet moet gelden voor systemen die de inhoud van een bericht scannen, zonder dat natuurlijke personen kennis van de inhoud nemen.

Dash
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 mei 2006 14:47

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Dash »

Ik word soms gek van g-mail ik heb een g-mail account mijn spam box zit gewoon weg VOL!
En Ik ging een keer op een andere PC van een vriend op mijn g-mail nu heeft last van allemaal seks site's en daar heb ik ook last van in me g-mail maar hij is verder wel goed!

mvg,

Dash

Daedalus
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 mei 2006 01:18

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Daedalus »

Dash,
misschien moet je geen Internet Explorer meer gebruiken als browser, maar Firefox of Opera. Deze zijn veiliger, hebben geen tot nauwelijks last van zogenaamde 'hijackers' en je hebt meer controle over je cookies.
Dat je spam krijgt en sekspop-ups, ligt niet aan Gmail, maar aan je browser.

on4bam
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 mei 2006 17:49

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door on4bam »

Heeft er al iemand aan gedacht dat je je Gmail ook met je reguliere e-mailprogramma kan ophalen? Je stuurt/ontvangt dan gewoon mail zoals je dat gewoon bent te doen via de mailserver van je provider. Hoezo reklame?
Wat het scannen betreft, ik gebruik de gmail accounts vooral voor abonnementen op mailinglisten. Laat ze die maar scannen :twisted:

Moppentappers
Berichten: 1372
Lid geworden op: 02 apr 2006 02:36

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Moppentappers »

die reclame van gmail is naar mijn mening totaal niet storend

Chani
Berichten: 39
Lid geworden op: 05 jan 2006 18:26

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Chani »

tja ik vraag me af waar radar zich zo druk om maakt.
okee privacy en briefgeheim, ik snap het. Maar je mail wordt niet gelezen. Er zit niet ergens een heel team mensen constant jouw mailtjes te lezen en te smullen van wat je schrijft. Er zit een scanner (volgens mij redelijk vergelijkbaar met de spellingscontrole in word ofzo) die je mails scant op trefwoorden. So what?
Als jij bij een bepaalde winkel een klantenpas krijgt (bonuskaart ofzo) ga er dan ook maar vanuit dat er wel opgeslagen wordt welke producten je zoal koopt hoor. die informatie wordt ook gebruikt voor gerichtere reclame en voor aanbiedingen en dergelijke. Als je dat niet wilt, moet je zoiets niet gebruiken, dat geld voor gmail ook.
het is goed dat mensen op de hoogte worden gesteld hiervan, maar radar maakt er meteen een sensatie verhaal van. Mensen die wel weten hoe internet en dergelijke ongeveer werkt, die leggen dat verhaal wel naast zich neer. Maar al die andere mensen die er minder vanaf weten worden nu bang gemaakt om iets waar ze in 99% van de gevallen niet bang voor hoeven te zijn.
Er wordt bijvoorbeeld de amerikaanse overheid bijgehaald. Nou reken maar dat die sowieso bepaalde websites al scannen, en dat je ip daar dan al bekend is. bovendien vind ik het voorbeeld van die coffeeshop houder nergens op slaan. Dat zou betekenen dat een onderzoeker op het gebied van reuma en cannabisbehandeling ook de vs niet meer in zou mogen....tuuuuurlijk :?
Ik zeg niet dat het allemaal drukte om niks is, maar het is wel TEVEEL drukte om iets kleins.

djmaze
Berichten: 234
Lid geworden op: 02 mei 2006 01:45

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door djmaze »

Google wordt aangevallen door het Waanzinsyndroom.

Bedenk nou zelf: Google is hip
Als iets veel gebruikt wordt, dan word het aangevallen.
Microsoft, Java, Napster, enz. enz. zijn allemaal voor gegaan.

GOOGLE IS NIET ILLEGAAL!

Je zou eens je hoofd in MSN moeten steken (MicroSoft Network) de messenger is maar een klein dingetje van een heel groot netwerk.
Over brief geheim gesproken, je moest eens weten wat Microsoft uitspookt met Windows en het internet.

Wat een stelletje websavvy's hiero.

Uranus
Berichten: 104
Lid geworden op: 28 jan 2006 05:48

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Uranus »

Wij Nederlanders zijn in de regel niet zo op Yahoo. Dat is Amerikaans zeggen ze en in het Engels enzovoort. Goed; we hebben www.yahoo.nl, maar dat gaat ook verder door in het engels. De meeste kennen Engels en dat is een verplicht vak op school geweest, maar aan de andere kant is het wel zo dat je daar 1 Gb aan e-mail account krijgt; dat je het gezuig van MSN hebt en ook geen reclame hebt van Gmail. De e-mails worden niet gescand en bovendien wanneer je tegen een e-mail hebt kan je altijd [email protected] gebruiken. Ze zijn in de regel heel erg goed te noemen en de mogelijkheden zijn vriendelijk en goed voor jong en oud. Sinds dat ik internet gebruik en heb gebruik ik Yahoo. Ik kan zeggen dat ik in die tien jaar geen enkele klacht heb gehad vopor wat dan ook.

Ik wil niet Yahoo promoten of zo, maar ik zie dat dit een heel goed alternatief is en steeds meer Nederlanders beginnen hun ogen te openen voor Yahoo als webmailing; groepen enzovoort. Dus dit lijkt mij een zeer goed alternatief. Bij deze kan je iets als spam noteren wanneeer er spam binnen komt in de e-mail en dan komt het gewoon niet meer. Ik kan niets anders zeggen: Veilig en goed en mensen die wat anders dan Yahoo proberen keren weer allemaal naar Yahoo terug.

Neen. Ik blijf er gewoon bij dat Yahoo de beste manier is om e-mails te versturen wat de webmail aangaat.

YAHOO GEEFT WEL PRIVACYGARANTIE!!

Groet,

Uranus.

mr T.
Berichten: 976
Lid geworden op: 02 sep 2005 14:50

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door mr T. »

Geen enkel product is echt gratis.
Zou zeggen: kijk eens op www.operamail.com
(een maildienst zonder reclame e.d.)

RemyB
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 dec 2005 18:43

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door RemyB »

Zou zeggen: kijk eens op www.operamail.com
(een maildienst zonder reclame e.d.)
Ik ken het niet en wellicht staat er nu geen reclame op maar wat lees ik in de algemene voorwaarden van deze dienst:

2.1 Advertising

Outblaze Limited may serve advertisements to this site or work with a third party to serve the advertisements. Advertisements placed on the OperaMail.com site may include but are not limited to banner ads, paid links, pop-up windows, buttons, and sponsorships. (...)

2.2 E-mail marketing

Outblaze Limited and/or third parties may, from time to time, send e-mail messages to Users containing advertisements, special promotions, and other marketing materials ("E-mail Marketing Programs") based on the agreed terms between Outblaze Limited and its selected partner(s).

Uranus
Berichten: 104
Lid geworden op: 28 jan 2006 05:48

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door Uranus »

Nou dat kan via operamail, maar niet van Tiscali e-mail, die je ook kan installeren via de Opera browser. Ik weet het, want ik gebruik zelf Opera browser. Niet vergeten. Tiscal;i mail heeft niets met Opera Mail te maken, ondanks het feit dat het allebij in Opera geinstalleerd kan worden.

Groet,

Uranus.

gozik
Berichten: 120
Lid geworden op: 17 mei 2006 17:02

Re: Reclame bij Gmail

Ongelezen bericht door gozik »

Hoewel ik normaal via www.lycos.nl de E mail ophaal, gaat de Radar nieuwsbrief nu wel via G mail, effe testen, en het is ook een Beta, dus
ze gebruiken mij nu als testpersoon, en de reclame bij Radars brief?

Verdergebruik ik al jarenlang van www.moerstaal.nl leuke adressen, maar de spam is wel minder als ik het via G mail en daarna het gewone adres doorstuur..!

Dus ieder via Moerstaal ontvangen mailtje is dus 2x doorgestuurd!

Slechts 2% van spam komt nog binnen op Inbox, maar de gewone mail's , daarvan word ten onrechte 3,7% als spam apart gezet,
maar andere spamfilters scooren slechter!

Bovenstaande was van April 2006, want in feb was het veel slechter, dus
vermoedelijk eind dit jaar perfekt....

[/b]laat iedereen de Radar nieuwsbrief Google Mailen....!

Gesloten