LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.

Vindt u dat internet providers zich mogen bemoeien met hoe u uw eigen (interne) netwerk inricht

Ja, ik vindt het geen probleem
6
55%
Ik vind het lastig maar niet onoverkomelijk
1
9%
Ik vind dat alle KPN/Alle providers altijd 192.168.0.x moeten gebruiken zodat ik weet waar ik aan toe ben
0
Geen stemmen
Ik vind dat de provider zich niet mag bemoeien met mijn interne netwerk (ik mag zelf mijn eigen IP-range kiezen)
4
36%
 
Totaal aantal stemmen: 11

olaf79
Berichten: 8232
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door olaf79 » 26 feb 2015 16:55

marbosschaert schreef:
olaf79 schreef:Dus experiabox zet je op 192.168.2.1 en de router daarachter op 192.168.2.3 (voor de zekerheid nummertje overslaan). De dhcp op experia zet je uit en op de router laat je die adressen uitgeven vanaf 192.168.2.5 (weer voor de zekerheid een nummertje overslaan).
Als het goed is zou het dan moeten werken. Kan me zo niet bedenken waarom niet.
Dus deze configuratie zou kunnen, denk je?

Internet
|
Modem
|192.168.2.254
|
|192.168.2.253
ROUTER
|192.168.2.254
|
192.168.2.001-252 (servers, laptops, etc)
Nee natuurlijk niet. Je modem en router hebben nu beide hetzelfde ip adres. Ik zou voor modem en router de lage nummers gebruiken en voor de clients beginnen bij 50 (heb je voor prive netwerk toch zat ip adressen om uit te kiezen)
Dus experiabox 192.168.2.1
Router: 192.168.2.3
Clients 192.168.2.50-254

olaf79
Berichten: 8232
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door olaf79 » 26 feb 2015 17:17

marbosschaert schreef:
Zou niet weten waarom dat niet zou kunnen...Dat kan alleen niet als je experiabox en je router beide dhcp doen. Als je dhcp op experiabox uitzet zou dat gewoon moeten kunnen. Je moet alleen zorgen dat de DHCP van je router nooit het ipadres van je experiabox kan uitgeven.
Tja, daar zeg je wat. DHCP uitschakelen op de Experia Box 8.....
Als jij weet waar dat vinkje zit, mag je het vertellen, nee hij is echt goed dichtgetimmerd.
Hm sh**t dat kan inderdaad niet bij v8 zoals ik nu lees. Hm dan hebben we een probleem. Dan heb je dus inderdaad verschillende subnetten nodig omdat je twee dhcp servers in je netwerk hebt.

Je kunt nog proberen je experiabox via een hack in bridge modus te zetten (eigen risico)
http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... es/1610316

marbosschaert
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 feb 2015 22:49

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door marbosschaert » 26 feb 2015 17:29

Nee natuurlijk niet. Je modem en router hebben nu beide hetzelfde ip adres. Ik zou voor modem en router de lage nummers gebruiken en voor de clients beginnen bij 50 (heb je voor prive netwerk toch zat ip adressen om uit te kiezen)
Dus experiabox 192.168.2.1
Router: 192.168.2.3
Clients 192.168.2.50-254
Ik vermoed dat mijn router het niet toestaat om zowel aan de WAN als de LAN zijn hetzelfde subnet te gebruiken. Maar OK, ik kan het proberen, dat zou eea we oplossen. En, instellen als Access Point zou kunnen, maar dan (heb ik inmiddels begrepen) kan ik geen gebruik maken van de port forwarding van mijn eigen router en moet de port forwarding geregeld worden op de Experia Box. Ik geloof niet dat dit modem toestaat zelf routes te definieren.

Mbt de keuze van de client nummers: KPN heeft het IP adres van de Experia Box vastgezet op 192.168.2.254. En dat is precies waar ik tegen ben. Jij (olaf79) hebt de voorkeur voor de lage nummers van je routers/modem maar KPN staat dat niet toe, zonder dat daar een goede reden voor te geven is.

olaf79
Berichten: 8232
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door olaf79 » 26 feb 2015 17:40

marbosschaert schreef:Ik vermoed dat mijn router het niet toestaat om zowel aan de WAN als de LAN zijn hetzelfde subnet te gebruiken. Maar OK, ik kan het proberen, dat zou eea we oplossen. En, instellen als Access Point zou kunnen, maar dan (heb ik inmiddels begrepen) kan ik geen gebruik maken van de port forwarding van mijn eigen router en moet de port forwarding geregeld worden op de Experia Box. Ik geloof niet dat dit modem toestaat zelf routes te definieren.
Nee als je de dhcp niet uit kunt zetten op de experiabox dan gaat dat een hele lastige klus worden. Ik zou dan toch kiezen om je eigen router als AP te configureren. Je kunt wel de experiabox een DMZ laten configureren. Dan zou port forwarding op je eigen router moeten werken.
Mbt de keuze van de client nummers: KPN heeft het IP adres van de Experia Box vastgezet op 192.168.2.254. En dat is precies waar ik tegen ben. Jij (olaf79) hebt de voorkeur voor de lage nummers van je routers/modem maar KPN staat dat niet toe, zonder dat daar een goede reden voor te geven is.
Tsja het is een keuze er is geen echte wet die dat verbied of gebied. Volgens mij heeft KPN dat altijd al zo ingesteld gehad, met dien verstande dat het vroeger WEL mogelijk was dhcp en router ip aan te passen.

marbosschaert
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 feb 2015 22:49

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door marbosschaert » 26 feb 2015 17:47

Vanavond die bridge mode maar eens proberen... zou het probleem wel oplossen (thx olaf79 voor de tip).

haha, en gezien de uitkomsten van de poll, heb ik blijkbaar niet veel medestanders... een protestbijeenkomst op het Malieveld lijkt me vooralsnog wat voorbarig ;-)

olaf79
Berichten: 8232
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door olaf79 » 26 feb 2015 17:51

marbosschaert schreef:Vanavond die bridge mode maar eens proberen... zou het probleem wel oplossen (thx olaf79 voor de tip).

haha, en gezien de uitkomsten van de poll, heb ik blijkbaar niet veel medestanders... een protestbijeenkomst op het Malieveld lijkt me vooralsnog wat voorbarig ;-)
Het beste protest zou zijn om KPN de wacht aan te zeggen mits dat kan. Er zijn trouwens vele lotgenoten actief op het internet.

crazyme
Berichten: 7273
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door crazyme » 26 feb 2015 18:36

marbosschaert schreef:KPN heeft bij hun nieuwe Experia Box 8 (Arcadyan VGV7519) de range van de interne (LAN) IP adressen vastgesteld op 192.168.2.x.
https://www.kpnserviceweb.com/servicewe ... v1%202.pdf
12 Wijzigen intern IP-adres router
De router deelt standaard IP-adressen uit de LAN_private pool 192.168.1.[64-253] uit aan gekoppelde clients.
De IP-adressen uit de publieke IP-reeks,( IPCP_pool) die voor Zakelijk ADSL/VDSL zijn toegekend aan uw
aansluiting kunnen op het LAN worden gebruikt door deze adressen statisch toe te kennen aan computers.
Wilt u de router integreren op een bestaand netwerk dan kunt u het IP-adres en eventueel de DHCP pool
aanpassen. Afhankelijk van wat u al gebruikt op uw netwerk of wilt gebruiken, kan er een keuze gemaakt worden uit
de volgende reeks interne IP-adressen:
 10.0.0.0 - 10.255.255.255
 172.16.0.0 - 172.31.255.255
 192.168.0.0 - 192.168.255.255
Om het interne IP-adres van de router of de DHCP instellingen te wijzigen dient u in te loggen op de router en deze
te veranderen in de pagina [START] ga daarna naar [LAN] hier kunnen de instellingen voor uw netwerk gewijzigd
worden.

16again
Berichten: 9062
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door 16again » 26 feb 2015 18:44

crazyme schreef:
marbosschaert schreef:KPN heeft bij hun nieuwe Experia Box 8 (Arcadyan VGV7519) de range van de interne (LAN) IP adressen vastgesteld op 192.168.2.x.
https://www.kpnserviceweb.com/servicewe ... v1%202.pdf
12 Wijzigen intern IP-adres router
De router deelt standaard IP-adressen uit de LAN_private pool 192.168.1.[64-253] uit aan gekoppelde clients.....
Is die handleiding hier van toepassing?
-De link betreft handleiding zakelijk modem, V8 ipv V9 , en er is sprake van default 192.168.1.x ipv 2.x

marbosschaert
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 feb 2015 22:49

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door marbosschaert » 27 feb 2015 17:48

Tja, 16again/crazyme, klinkt heel gemakkelijk op die manier, maar helaas is de handleiding waarnaar verwezen wordt niet correct of niet up to date. Het is ECHT niet mogelijk om met deze versie van de Experia Box het interne IP adres te veranderen en hij staat echt vast op 2.x, niet op 1.x. Wellicht is de zakelijke versie anders geconfigureerd...

marbosschaert
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 feb 2015 22:49

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door marbosschaert » 27 feb 2015 17:59

@olaf79
Modem ingesteld op bridging, router ingesteld op PPPoE en het werkt als een tierelier. Telefoon op modem aangesloten, werkt ook, en alle poortjes worden gewoon doorgegeven. Precies wat ik nodig had.

Nu maar hopen dat KPN niet al te scheutig is met geforceerde upgrades van het modem. Ik vermoed dat in zo'n geval de Experiabox weer gewoon de standaard configuratie krijgt

Nogmaals dank voor de tip!

olaf79
Berichten: 8232
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: KPN zet intern IP adres vast op 192.168.2.x

Ongelezen bericht door olaf79 » 27 feb 2015 19:28

marbosschaert schreef:@olaf79
Modem ingesteld op bridging, router ingesteld op PPPoE en het werkt als een tierelier. Telefoon op modem aangesloten, werkt ook, en alle poortjes worden gewoon doorgegeven. Precies wat ik nodig had.

Nu maar hopen dat KPN niet al te scheutig is met geforceerde upgrades van het modem. Ik vermoed dat in zo'n geval de Experiabox weer gewoon de standaard configuratie krijgt

Nogmaals dank voor de tip!
Geen dank hoor. Mooi dat het is opgelost!

Gesloten