LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
EllEi
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jul 2011 17:09

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door EllEi » 22 jul 2011 17:17

Ook ik heb vandaag helaas een vreemdsoortige reactie van Iens gekregen op mijn muizenmelding in restaurant Oude Maas in Spijkenisse. Mijn mening werd verwijderd omdat je het niet over ongedierte mag hebben. Nee, we hebben liever commentaar dat de sla niet lekker is dan dat er een muis door de zaak drentelt alsof hij de eigenaar in eigen persoon is!
Dat is toch raar?!!!

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door HW007 » 12 sep 2011 20:22

IENS ?

Bij navragen over recenties, werd ik verwezen naar de richtlijnen voorde recenties.

Op dezelfde datum 2 recenties over 2 Indonesische restaurants vlak bij elkaar.

De eerste werd volledig afgekraakt, en bestaat inmiddels 10 jaar.
De tweede werd de hemel in geprezen en is inmiddels opgedoekt.

Op mijn verzoek de afbrekende reacties te verwijderen werd ik beleefd te woord gestaan met dat alles volgens de normen had plaatsgevonden en dat er dus niets werd verwijderd.

Schade die horeca gelegenheden ondervinden door foute recenties lijkt IENS niet te interesseren. Het feit alleen al dat een restaurant 10 jaar bestaat, is niet in overeenstemming met slecht eten, slechte entourage, slechte bediening, slechte etc, etc. Een restaurant dat met lof geprezen wordt, overleeft niet.

Wat is de waarde nog van een recentie ?

kolibri99
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 jun 2011 16:57

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door kolibri99 » 13 sep 2011 08:54

Beste HW007,
Misschien moet je mee gaan doen met de actie van IENS dat je via hun kan reserveren voor een diner. Ik heb de indruk dat de restaurants die daaraan meewerken het WEL voor elkaar krijgen om vervelende recensies eraf te krijgen (bv De Waag, Delft).
En ik neem aan dat IENS daar dan provisie voor ontvangt en zo wast de ene hand de andere.

IENS
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2011 14:09

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door IENS » 13 sep 2011 14:21

Graag willen wij vanuit IENS op deze discussie reageren.

Alleen recensies die niet voldoen aan de door ons opgestelde doelstellingen, zie http://www.iens.nl/doelstellingen.html worden verwijderd van onze site.

In dit bericht komen twee verschillende onderdelen van IENS aan bod. De eerste is de mogelijkheid te reserveren bij een restaurant via onze site. Dit is een product waar een restaurateur tegen betaling voor kan kiezen. Dit heeft echter geen invloed op het onafhankelijke karakter van IENS. Het betreft hier twee verschillende afdelingen binnen ons bedrijf, te weten sales en redactie, die los van elkaar opereren. Het afnemen van de dienst 'online reserveren' staat dus in geen geval in relatie tot het verwijderen van negatieve recensies.

De meningen die bij ons zijn geplaatst, worden allemaal gecontroleerd door een van onze redactie medewerkers. Bij deze controle wordt wederom gebruik gemaakt van de doelstellingen van IENS. Mocht er hierna (of voor de recensie gecheckt is) een klacht zijn over deze mening, kan deze ingediend worden door middel van een klachtformulier. Dit betekent dat de klacht in behandeling zal worden genomen door de redactie, en deze (nogmaals) getoetst zal worden aan onze doelstellingen. Mocht de mening hieraan niet voldoen, zal deze alsnog verwijderd worden van onze site. Beide partijen krijgen in dit geval bericht, met daarbij de reden waarom hiertoe besloten is.

Samenvattend wil dit zeggen dat het bij ons niet mogelijk is meningen te laten verwijderen tegen betaling. Ook wanneer een restaurant een product bij ons afneemt tegen betaling, krijgen zij in geen geval een voorkeursbehandeling bij het screenen van de recensies.

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Het IENS team

kolibri99
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 jun 2011 16:57

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door kolibri99 » 13 sep 2011 14:40

Hahaha, dat is lachen.
Jullie (IENS) reageren gewoon niet meer op verdere correspondentie over het verwijderen van recensies. Je kan mailen wat je wilt (bonnen, aangeven wie er werkten, getuigen etc) maar: geen reactie. De restaurateur werd gewoon geloofd.
Deze restaurateur was van mening dat wij in het 'goedkope gedeelte' van de waag hadden gegeten. Nou echt niet! Zelfs de bon was dus blijkbaar niet genoeg voor IENS om te worden geloofd. En dat betekende einde discussie voor IENS. Dan voel je je weggezet als een leugenaar, bah, naar gevoel aan over gehouden.
Nee, wij kijken niet meer op IENS. Onbetrouwbaar dus.
'Mocht u nog vragen hebben kunt u contact met ons opnemen.' Dat kan altijd natuurlijk maar of je antwoord krijgt is een ander verhaal.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door HW007 » 13 sep 2011 15:56

@ iens
Op de opgegeven pagina vond ik het volgende
***
Waar zijn we naar op zoek in recensies op iens.nl?
Als online restaurantgids is iens.nl een platform dat mensen gebruiken om een geschikt restaurant te vinden. Omdat de recensies van restaurantbezoekers een belangrijk deel uitmaken van de informatie die we aanbieden, verwachten we dat deze aan bepaalde eisen voldoen.

Onze proevers houden ervan om uit eten te gaan en delen graag hun ervaringen. We verwachten dat de recensies die ze schrijven relevant, betrouwbaar, zinvol en inhoudelijk zijn. Daarnaast verwachten we dat ze geen kwade bedoelingen hebben en zich aan de gangbare regels van fatsoen houden.

Onze redactie beoordeelt elke recensie op het bovenstaande en stelt daarbij de vragen: is dit waardevolle en betrouwbare informatie voor de bezoekers van iens.nl? Krijg ik van deze informatie een idee van wat ik van dit restaurant kan verwachten? Zo streven we ernaar om de betrouwbaarste online restaurantgids van Nederland te blijven.

Indien een mening of proefformulier wordt afgekeurd is dat altijd op basis van het bovenstaande. De redactie van IENS gaat hier verder niet over in discussie. De proever in kwestie krijgt wel de gelegenheid om de mening of proefformulier te herschrijven en opnieuw in te dienen.
****

WAAR zijn de doelstellingen ??? Er staat slechts dat IENS verwacht dat de recenties betrouwbaar zijn. Hoe naief, of beter hoe bevooroordeeld.

De inhoud van sommige recenties is volledig onbetrouwbaar. Een restaurant wordt aangeprezen en is een jaar later failliet doordat de keuringsdienst binnen is geweest en een ander restaurant dat hard aan de weg timmert en al 10 jaar bestaat en nog steeds bestaat wordt afgebroken door dezelfde recencent. Alles is opzet. Als je IENS mailt wordt je doorverwezen naar doelstellingen, die helemaal nergens op slaan.

Het lijkt er inderdaad op dat je tegen vergoeding een goede recentie lijkt te kunnen kopen.

Maar als ik een en ander verkeerd inschat laat ik me graag corrigeren, maar niet met flauwekul over doelstellingen die zo buigzaam zijn als elastiek.

Ik denk zelfs dat IENS illegaal bezig is als ze leugens via hun site verspreiden en ondanks melding gewoon laten bestaan.

IENS is hier voorlopig nog niet mee klaar. Naast dit forum zijn nog 10-tallen forums. Wat ik niet snap is dat IENS haar eigen stoelpoten aan het doorzagen is.

IENS
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2011 14:09

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door IENS » 13 sep 2011 16:24

De betrouwbaarheid van onze recensies waarborgen is een van de moeilijkste opgaves die wij hebben, maar tegelijkertijd een opgave die wij zeer hoog in het vaandel hebben staan. Elke dag doet de redactie haar uiterste best alle recensies door te lezen en deze op waarde te schatten. Wij betreuren dan ook de suggesties die worden gedaan door HW007.

Met vriendelijke groet,

Het IENS Team

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door HW007 » 13 sep 2011 23:09

@ Iens

Waar is de betrouwbaarheid over een restaurant dat inmiddels door de keuringsdienst is gesloten ?

Is het jullie bedoeling om de restaurant bezoekers af te houden van kwaliteit en deze restaurant bezoekers via jullie site aan te moedigen bij dubieuze eettenten te dineren ?

Jullie doelstellingen en richtlijnen zijn niet meetbaar. Waarborgen van enige betrouwbaarheid blijkt er niet te zijn.

Wat is het nut van jullie als website ? Het nut voor jullie begin ik te snappen, maar wat is het nut voor genoemde restaurants en wat is het nut voor de bezoekers ?

Je zal maar naar een "aangeprezen" restaurant gaan en vervolgens een voedselvergiftiging oplopen, omdat het eten zo geweldig is. Met jullie eigen kritiekloze beleid brengen jullie ook schade toe aan de goed aangeschreven restaurants, door jullie toenemende ongeloofwaardigheid.

Zolang ik het idee heb dat jullie niets maar dan ook niets oplossen, blijf ik reageren. Het is in mijn ogen zeer onjuist om mensen vals voor te lichten, ook al gaat dat via een zogenaamde restaurantbezoeker.

barentas
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 okt 2011 15:29

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door barentas » 16 okt 2011 16:09

Zelf ben ik ook werkzaam in de horeca,
En als ik zo alle verhalen lees ,Dan lees ik eigelijk wat ik ook dagelijks hoor in de horeca wereld.
Ik denk dat we met zijn alle de site iens gewoon niet zo serieus moeten nemen.

Ze hebben nu weer het "Duurzaamheidsprofiel" uitgevonden.
Weer een actie om restaurants lastig te vallen.
Ik vindt dat 'iens" zich veel te veel bemoeid met de nederlandse horeca.

uit ervaring weet ik dat er heel veel onzin op iens staat en de meeste mensen weten dat ook wel denk ik zo.
het is gewoon een site waar ongeneerd je mening kunt geven.
dat doen we met bekende nederlanders, auto's , witgoed winkels, theaters enz enz .
We geven iens veel te veel aandacht met ze allen..dat zijn zeker niet waard..

savoury
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 mar 2012 12:58

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door savoury » 04 mar 2012 13:05

De betrouwbaarheid van onze recensies waarborgen is een van de moeilijkste opgaves die wij hebben, maar tegelijkertijd een opgave die wij zeer hoog in het vaandel hebben staan, aldus Iens.

Diplomatieke prietpraat. De betrouwbaarheid van een recensie is door IENS nimmer te controleren. Goed journalistiek principe; 1 bron is geen bron.

MAXIEM

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door MAXIEM » 04 mar 2012 15:00

kolibri99

Het is een veel voorkomend kwaad, dat onwelgevallige reviews worden verwijderd op internet. Positieve reakties zijn uiteraard wel welkom. Dit verschijnsel ontstaat naar mijn mening, omdat de sites waar de reviews op geplaatst worden niet onafhankelijk zijn, maar veelal een marketingstrategie voor de branche en/of de aangeloten leden. De allerbeste indicatie is nog altijd een positieve mond tot mond reklame.

Met vriendelijke groet, Maxiem.

sellh
Berichten: 16
Lid geworden op: 11 jun 2005 10:04

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door sellh » 27 okt 2012 10:47

Iens heeft me de laatste dagen aangetoond echt totaal niet onafhankelijk te zijn.

Positieve reacties worden direct, zonder problemen, geplaatst.

Maar met negatieve reacties blijkt Iens de grootst mogelijke moeite te hebben. Toen ik een klacht over een naburig Italiaans restaurant meldde, werd deze recensie eerst afgekeurd vanwege de zinsnede "Houd u uw rotzooi maar". Eten mag van Iens geen rotzooi genoemd worden. Letterlijk werd gezegd: "Verder is de recensie in orde".
Ik vond het wat ver gaan, maar ok, als Iens moeite heeft met het woord "rotzooi", verander ik dat in "eten", "Houd u uw eten maar".

Toen werd de reactie inderdaad geplaatst. Maar blijkbaar heeft onze vriend, de eigenaar van het Italiaanse restaurant al snel op de "niet oke" knop gedrukt, want een dag later verwijderde een dame van Iens de reactie alsnog en ontving ik een bericht "Uw reactie is afgekeurd... ervaring te oud". De dame in kwestie had een argument kunnen vinden, om het bericht alsnog te lozen en haar vriend van het Italiaanse restaurant te vriend te houden. Als ik niet had geschreven dat de gebeurtenis al een tijdje geleden was, had ze wel een ander argument uit haar mouw geschud, maar het bericht was negatief, de Italiaan was boos, dus het bericht moest hoe dan ook weg.

Ben in discussie gegaan, maar er was geen praten tegen deze dame en ik heb me afgemeld bij deze ellende.

Iens stelt zich totaal afhankelijk op van de restaurants, geeft niets om de consumenten die dagelijks hun bevindingen plaatsen en is onbetrouwbaar. Dat is me nu wel duidelijk.

dutchculi
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2013 20:20

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door dutchculi » 12 sep 2013 20:22

IENS is absoluut niet onafhankelijk. Deze organisatie doet zaken met de restaurantseigenaren (bijv. de "IENS DinerDagen") en heeft er belang bij de relatie met hen goed te houden. Ik heb zelf meerdere keren ervaren dat een negatieve reactie niet werd geaccepteerd, terwijl deze aan al hun voorwaarden voldeed. IENS filtert de negatieve reacties eruit! Daarmee houden ze de restaurants te vriend en bedonderen ze de consument.

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door solleila » 19 mar 2014 11:31

Ik ga ook nooit meer een recensie geven bij IENS ga wel naar een ander. Ik vermeldde dat een restaurant zijn producten niet vers was,werd gelijk verwijderd en mocht niet worden gepubliceerd. Je mag dus geen slechte recensies geven over een restaurant. Hoe betrouwbaar ben je dan?

sjohie
Berichten: 9190
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door sjohie » 19 mar 2014 13:00

solleila schreef:Ik ga ook nooit meer een recensie geven bij IENS ga wel naar een ander. Ik vermeldde dat een restaurant zijn producten niet vers was,werd gelijk verwijderd en mocht niet worden gepubliceerd. Je mag dus geen slechte recensies geven over een restaurant. Hoe betrouwbaar ben je dan?
Ik denk dat het ook afhangt van de toon en teneur van een recensie. Ik zie bij een restaurant waar ik in het verleden gegeten heb, en beoordeeld heb op Iens, ook een review staan met 3en en 4en als beoordeling, en die staat er gewoon?

olaf79
Berichten: 8277
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door olaf79 » 19 mar 2014 13:20

anneisbenieuwd schreef:Beste Adnan,

Ik heb ook van verschillende betrouwbare bronnen vernomen dat er tegen wederdiensten recensies worden verwijderd van deze website. Ik ga hier een artikel over schrijven. Als je je verhaal wilt bevestigen dan kun je mailen naar het adres [email protected]

Vriendelijke groet,
Anne
Waarover en waarin ga je een artikel schrijven en WIE ben jij dan wel helemaal?

olaf79
Berichten: 8277
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door olaf79 » 19 mar 2014 13:26

sjohie schreef:
solleila schreef:Ik ga ook nooit meer een recensie geven bij IENS ga wel naar een ander. Ik vermeldde dat een restaurant zijn producten niet vers was,werd gelijk verwijderd en mocht niet worden gepubliceerd. Je mag dus geen slechte recensies geven over een restaurant. Hoe betrouwbaar ben je dan?
Ik denk dat het ook afhangt van de toon en teneur van een recensie. Ik zie bij een restaurant waar ik in het verleden gegeten heb, en beoordeeld heb op Iens, ook een review staan met 3en en 4en als beoordeling, en die staat er gewoon?
Misschien niet betaald voor het verwijderen ervan?
Ik zet zelf altijd twijfels bij dit soort beoordelingssites.

sjohie
Berichten: 9190
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door sjohie » 20 mar 2014 20:33

olaf79 schreef:
sjohie schreef:
solleila schreef:Ik ga ook nooit meer een recensie geven bij IENS ga wel naar een ander. Ik vermeldde dat een restaurant zijn producten niet vers was,werd gelijk verwijderd en mocht niet worden gepubliceerd. Je mag dus geen slechte recensies geven over een restaurant. Hoe betrouwbaar ben je dan?
Ik denk dat het ook afhangt van de toon en teneur van een recensie. Ik zie bij een restaurant waar ik in het verleden gegeten heb, en beoordeeld heb op Iens, ook een review staan met 3en en 4en als beoordeling, en die staat er gewoon?
Misschien niet betaald voor het verwijderen ervan?
Ik zet zelf altijd twijfels bij dit soort beoordelingssites.
Het restaurant waar ik op doel heeft wel een actief beleid (bij gebrek aan een betere omschrijving) richting dit soort beoordelingssites, die houden ze dus wel in de gaten. Toevallig kwam het te sprake met de maître, en die vertelde dat ze vanuit het restaurant wel eens bezwaar hadden gemaakt bij zo'n site, omdat een klant een 2 had gegeven, enkel en alleen omdat bij binnenkomst de jas van zijn vrouw niet aangenomen was. :shock:

Joan17
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jul 2014 11:18

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Joan17 » 25 jul 2014 12:36

Het verschil zit hem in de restaurants die bij hun adverteren, deze kunnen negatieve recensies verwijderen en restaurants die niet bij hun adverteren, kunnen dat niet en hebben een beperkte mogelijkheid om te reageren op een recensie (300 tekens)
Als recensent heeft het geen nut om een slechte ervaring te plaatsen over restaurants die dus adverteren bij IENS.
Hoe onafhankelijk ben je dan.
Het gaat puur om geld te verdienen .

ruud_a
Berichten: 3188
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: IENS website wel zo onafhankelijk en betrouwbaar?

Ongelezen bericht door ruud_a » 25 jul 2014 16:22

IENS schreef:De betrouwbaarheid van onze recensies waarborgen is een van de moeilijkste opgaves die wij hebben, maar tegelijkertijd een opgave die wij zeer hoog in het vaandel hebben staan. Elke dag doet de redactie haar uiterste best alle recensies door te lezen en deze op waarde te schatten. Wij betreuren dan ook de suggesties die worden gedaan door HW007.

Met vriendelijke groet,

Het IENS Team
het is natuurlijk prettig, dat u de betrouwbaarheid van de recensies hoog in het vaandel hebt staan.
het is ook prijzenswaardig dat de redactie haar uiterste best doet.
wat garadeert echter dat de redactie ook maar enig verstand heeft van het werk dat ze doet?
als ik hier de topics doorlees, heb ik bij sommige topics waar serieus op wordt geantwoord, dat het om een trol gaat.
maar zeker weten doe ik dat ook niet.
dat zal voor uw redactie niet anders zijn.

Gesloten