[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?
Pagina 1 van 1

Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?

Geplaatst: 13 sep 2008 19:02
door Hans62hans
Goedendag,
Situatie: Ik heb een nieuw abonnement bij Orange/Online genomen.13-08 werd het aangesloten alleen de snelheid klopt niet.Ik bedoel niet de 20mbps daar hield ik al rekening mee,maar via de postcode check werd een 8 tot 15mbps aangeven.dus 8mbps zou al genoeg zijn.maar ik kwam niet hoger dan 2 mbps. er is een monteur geweest van online die constateerde iets op de kpn lijn dus kpn monteur geweest.nu heb ik dus 4 mbps max.online verteld dat ik maximaal 5,9 mbps kan halen door afstand centrale etc(mijn buurman heeft 10mbps 3 meter verder maar dat terzijde)Nu dus voorgesteld om te downgrade naar de basis(4mbps) lijkt mij een redelijk verzoek toch? dat kan, alleen moet ik 30 euro downgrade kosten betalen(voor iets wat hun dus niet kunnen leveren moet ik betalen :cry: )Ik heb nu opgezegd(eigenlijk heb ik ontbinding van contract gevraagd wegens niet nakomen van verplichtingen.
Vraag zou geschillen commissie hier iets mee kunnen(ik heb geen uitspraak kunnen vinden hier over) Ik moet 50 euro betalen aan de geschillen commissie(die je terug krijgt als je klacht gegrond wordt verklaard)
Iemand hier ervaring mee?
ps klanten service en technische dienst heb ik geen klachten over dat is het probleem niet.alleen het idee dat je betaald voor iets wat je niet krijgt daar wringt de schoen.
Toch rare abonnementen eerst nemen en later pas je snelheid weten????
alvast bedankt voor de moeite
mvg

Hans

Re: Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?

Geplaatst: 14 sep 2008 10:31
door D1RK
Probeer eens via Uw buren...

Het kan ook aan Uw modem liggen..
Of de kabels...
Of Uw PC dus test deze eerst of U Modem + kabels + PC bij uw buren wel meer signaal kreeg.

Verder zou ik de telefoon kabel tussen ISRA punt en Modem niet te lang maken...
en Telefoon kabel 4x ½ mm vervangen door massieve Bel kabel 0,6 mm.
Dit mogen dus 2 draden zijn 4 hoeft niet...
U kunt dan tot 25 Meter komen... en zo groot zal uw huis wel niet zijn!

Kijk voor zekerheid ook naar Uw netwerk kaart, 10 of 100 Mb instellen is mogelijk....
Voor verdere vragen kunt U ook het speciale forums bezoeken..
www.helpmij.nl
Deze geven meestal meer en betere antwoorden dan hier enkele zoals ik als Linux gebruiker die niets van Windows weet!

Re: Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?

Geplaatst: 14 sep 2008 12:08
door Hans62hans
Bedankt voor uw antwoord,maar daar ligt het niet aan.vorige abonnement was upc met 6 mbps altijd 750kbps.Monteur heeft alles getest hier prima in orde,modem zit 5cm van isra punt niets er tussen.verschillende kabels geprobeert.nee dat station ben ik al gepasseert.het gaat er eigenlijk om dat online/orange mij maar 4 mbps kan leveren terwijl er wel word aangeven via postcode check minimaal 8mbps en max 15mbps.dus ik wil downgrade naar basis(wat goedkoper is) en waar voor zijn geld levert(4mbps).wat de vraag is. heeft er iemand ervaring met de geschillen commissie in dit soort zaken??
Het blijft vreemd een abonnement nemen en later pas je snelheid weten???

Re: Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?

Geplaatst: 14 sep 2008 22:28
door jaywalker
Beste Dirk, waarom zo ongeloofelijk moeilijk en ga je in tegen alle voorschriften van de grote modemfabrikanten, zij adviseren niet voor niets om de kabel tussen ISRA en modem zo kort mogelijk te houden, dus niets bel/telefoonkabel tot 25 meter, maar gewoon op safe spelen en dit kabeltje zo kort mogelijk houden en indien nodig gewoon een ethernetkabel tot 50 meter gebruiken.
Verder graag niet meer dit soort adviezen plaatsen die door providers, modemfabrikanten en professionele monteurs niet worden ondersteunt en de technische minder onderlegde bezoekers hier op het verkeerde been zet.............

Re: Orange/online snelheid te laag geschillen commissie?

Geplaatst: 15 sep 2008 13:30
door Walter_F
Die afstand van modem tot ISRA punt maakt echt geen hol uit. In mijn huis (met Orange/Online) bedraagt de afstand van modem naar ISRA ongeveer 15 meter en ik haal de maximale snelheid die met mijn abonnement mogelijk is.