LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sms diensten 7676 en 7570

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
NWoudwijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 dec 2009 11:16

Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door NWoudwijk » 16 dec 2009 11:26

Ik heb me een keer aangemeld voor het winnen van een iphone en nog een ander product. Dat aanmelden gaat zo snel, dat je geneigd ben om de kleine lettertjes niet te lezen. Opeens kreeg ik verschillende smsjes, een maand lang heb ik bijna iedere dag sms'jes gekregen. Wat ik nu weet is dat die ontvangen sms'jes mij 3 euro per sms hebben gekost. Je kunt wel uitrekenen hoe hoog mijn telefoonrekening was. Ik baal hier heel erg van en ik vind dat dit echt niet moet kunnen. Ik vind het klinkklare fraude en de personen die hier achter zitten moeten ogenblikkelijk worden aangesproken op dit gedrag.
Helaas kan ik het niet meer terug draaien en kan er weer iemand leuke kerstinkopen doen van mijn geld.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door jor » 16 dec 2009 12:18

NWoudwijk schreef:Ik heb me een keer aangemeld voor het winnen van een iphone en nog een ander product. Dat aanmelden gaat zo snel, dat je geneigd ben om de kleine lettertjes niet te lezen. Opeens kreeg ik verschillende smsjes, een maand lang heb ik bijna iedere dag sms'jes gekregen. Wat ik nu weet is dat die ontvangen sms'jes mij 3 euro per sms hebben gekost.
Het is natuurlijk erg zuur als je zoveel geld kwijtraakt aan deze ongein.maar helaas, je zegt het zelf al,het niet lezen van de kleine lettertjes is in dit geval een kostbare leerschool.Ik vind ook dat er paal en perk moet worden gesteld aan dit soort dure sms.jes maar tot die tijd is het(vooraf) lezen van de kleine lettertjes een must.

leevaa
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 jan 2010 00:15

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door leevaa » 14 jan 2010 00:29

Ook ik ben het slachtoffer van deze SMS diefstal. Kost mij tot nu toe al 80 euro zonder dat ik daar iets voor terugkrijg. Ik vind het een schandalige praktijk. Het ergste is dat ik niet achter kan komen van welk bedrijf of organisatie achter dit 7570 nummer zit zodat ik hier wat aan kan doen. Kan iemend mij zeggen hoe ik achter de identiteit van dit nummer kan komen ????

erickhiemstra
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 okt 2009 19:33
Contacteer:

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door erickhiemstra » 15 jan 2010 14:34

Ik kreeg vandaag ook vanaf 7570 ongevraagd een aanmeld-sms-bericht. Ik ben ook even gaan zoeken waar dit vandaan kwam..

Helpdesk
Deze pagina zegt de helpdesk te zijn van deze nummers (gevonden via Google):
http://www.mobdesk.com/NL/

Telefoon
Er staat op die site een 0900 nummer, maar via Google ook een ander, normaal, telefoonnummer gevonden, wat zo te zien van hetzelfde bedrijf is. Bel dat i.p.v. het 0900 nummer.

http://maps.google.nl/places/nl/hoorn/n ... l=nl&gl=nl

Website bedrijf
Aan het adres te zien is dit hetzelfde bedrijf of een onderdeel van:
http://www.mobilebridges.com/contact/hoofdkantoor/nl

Hier staan ook nog wat telefoonnummers op eventueel.

KvK
De Kamer van Koophandel (KvK) zegt het volgende over dit bedrijf:
Naam: Mobile Moves Limited
Vestigingsadres: Nieuwe Steen 2 B 101
Vestigingsplaats: 1625HV Hoorn NH
KvK-nummer: 37121509 0000
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging

Op dit adres zijn ook de volgende bedrijven geregistreerd, lijkt mij allemaal een en hetzelfde bedrijf;

Mobile Bridges Europe Limited - 27247333 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH

Mobile Bridges International Limited - 37121512 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH

Mobile Moves Limited - 37121509 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH
(bron KvK)

Kun je daar mee vooruit?

Groet,
Erick

--
http://sitejunction.awardspace.com/snel ... enen_scam/

DiPoDom
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jan 2010 14:01

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door DiPoDom » 25 jan 2010 14:33

Leuk hoor zo'n quizje waarin je z.g.n. een leuke spiegel reflex digitale camera kunt winnen.
Ook ik heb mij eens laten verleiden om een invul formuliertje met mijn mobiele tel. nummer in te vullen, tijdens invulling was ik er al mee gestopt omdat ik er geen goed gevoel bij had.
Later kreeg ik (wekelijks) wel 3 sms-jes die ik trouw een delete gaf.
Echter doordat ik net bezig was om van de dure KPN naar lekker goedkoop sim only over te stappen, had ik nog niet eens in de gaten dat dit mij ca. €3,00 per sms koste.
Nu kreeg ik onlangs de 2e rekening van mijn nieuwe provider, hierin stond dus netjes gespecificeerd: 7676-Mobilion300 sms d.d.-tijd & ontvangen á €3,00, per maand kwam dit dus neer op ca. €45,00.
Op advies van de provider ben ik naar http://www.smsdienstenfilter.nl gegaan, en daar kun je alle sms diensten laten blokkeren, hopelijk ben ik er nu met 3 dagen van af, kosten eenmalig ca. € 0,25.
NB: op http://www.smsgedragscode.nl vind je ook een link naar dit filter.
Volgens de gedragscode zou je het mogelijk ook voor de niet gewenste afzender met "stop" 7676 moeten kunnen doen, maar het leek mij zin voller om alle sms diensten te blokkeren. (Let op bij gebruik van ING -Tan dienst wordt dit ook geblokkeerd).
Hopelijk kunnen andere gedupeerden hier iets mee?
Groet van DiPoDom

marquesas
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2010 17:11

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door marquesas » 22 feb 2010 17:17

Geachte dames en heren,


Enkele weken geleden ontving ik van een vriend van mij of in ieder geval via zijn msn adres een berichtje met een uitnodiging voor een kwis via sms. Hij schreef: yo marc, ik heb net een kwis gedaan via sms makkelijk joh en ik heb een laptop gewonnen, moet je ook doen!

Mij van geen kwaad bewust en zonder directe argwaan- beetje naief, geef ik toe- besloot ik mijn geluk ook maar eens te proberen. Wat kun je verliezen hooguit 50 cent per sms.....? Toen winst uitbleef na twee smsjes besloot ik ermee op te houden. De volgende dag en de dagen erna kreeg ik plotseling twee smsjes op een dag van het nummer 7676. Wat ik ook deed ik kwam er niet vanaf. Stop of “geen sms meer”hielp allemaal niet. Uiteindelijk heb ik via internet een site gevonden- zoals vermeld in het vorige mailtje- die sms diensten blokkeert.

Nu ik mijn mobiele telefoonrekeningspecificatie heb kunnen lezen blijkt er meer dan twintig euro te zijn afgeschreven van mijn rekening. Ik wil graag dat er iets aan dit soort praktijken van 7676 Mobilion en anderen wordt gedaan. Ik voel me regelrecht bestolen en deze mensen maken gebruik van mijn persoonlijke adressenbestand of dat van vrienden van mij.


Met vriendelijke groet,


Marc

mikeboissevain
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mar 2010 16:59

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door mikeboissevain » 25 mar 2010 17:54

8) Okee,
Ik ben, als medegedupeerde, bij de jongens van Mobile Bridges/ Mobile Moves /etc(*) op bezoek geweest ( Nieuwe Steen 2B 101 in Hoorn (NH)) Zij zijn naar hun zeggen slechts de softwareleveranciers aan diegenen die dit geintje uithalen. Ik heb ze op hun verantwoordelijkheid gewezen hierin, hadden ze niet veel oren naar. Zij kennen de klanten die dit flikken bij naam en toenaam. Het is mogelijk dat zij er nauwer mee betrokken zijn dan ze willen toegeven.. er school een schichtige 'nerd' in het toilet , hij wachtte dat ik wegging voordat hij eruit kwam,
De heren legden mij het een en ander uit: de gladde truuk zit hem in het OK sms-je dat je terugstuurt, daaraan zit de OK waarmee je toestemming geeft regelmatig sms-jes te krijgen tegen vergoeding. ( dus niet in de lok-advertentie. M.a.w. de kleine gladde lettertjes zitten in de bevestigings sms die je zelf terugstuurt.
Tenslotte heb ik ze gewezen op de natuurwet: 'wat je zaait zul je oogsten' die in hun geval betekend dat hun medeplichtigheid hierin ervoor gaat zorgen, als dit doorgaat, dat ook zij de kous op de kop zullen krijgen. Zij zullen opgelicht worden en zij zullen niet een boze maar vriendelijke man op bezoek krijgen maar een aantal die misschien minder vriendelijk zijn.
Goed, ik heb ze uitdrukkelijk verzocht hun klanten erop te wijzen dat zulke praktijken officieel weliswaar legaal zijn maar ethisch volstrekt ongewenst en onverantwoordelijk. Dus heren en dames, uw geld bent U hoogstwaarschijnlijk kwijt want het is binnen de gedragsregels ( door de minister onlangs aangescherpt wegens wangedragingen) en legaal!. Wat de minister nog te doen heeft is een wet maken die eist dat wanneer het om een abonnement gaat dit duidelijk vermeld wordt. beter nog, een wet die legale handtekeningen per SMS afkeurt. Straks wanneer iedereen zo'n mobiele internet verbinding heeft wordt dit anders natuurlijk nog meer misbruikt.
succes en zon op uw pad! :D
Mike
(*) B.V. en Ltd (Ltd.=vaak manier om omzet weg te sluizen via Engelse 'B.V.' constructie)

malle eppo
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 jan 2011 20:26

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door malle eppo » 31 jan 2011 21:14

mikeboissevain schreef:8) Okee,
Ik ben, als medegedupeerde, bij de jongens van Mobile Bridges/ Mobile Moves /etc(*) op bezoek geweest ( Nieuwe Steen 2B 101 in Hoorn (NH)) Zij zijn naar hun zeggen slechts de softwareleveranciers aan diegenen die dit geintje uithalen. Ik heb ze op hun verantwoordelijkheid gewezen hierin, hadden ze niet veel oren naar. Zij kennen de klanten die dit flikken bij naam en toenaam. Het is mogelijk dat zij er nauwer mee betrokken zijn dan ze willen toegeven.. er school een schichtige 'nerd' in het toilet , hij wachtte dat ik wegging voordat hij eruit kwam,
De heren legden mij het een en ander uit: de gladde truuk zit hem in het OK sms-je dat je terugstuurt, daaraan zit de OK waarmee je toestemming geeft regelmatig sms-jes te krijgen tegen vergoeding. ( dus niet in de lok-advertentie. M.a.w. de kleine gladde lettertjes zitten in de bevestigings sms die je zelf terugstuurt.
Tenslotte heb ik ze gewezen op de natuurwet: 'wat je zaait zul je oogsten' die in hun geval betekend dat hun medeplichtigheid hierin ervoor gaat zorgen, als dit doorgaat, dat ook zij de kous op de kop zullen krijgen. Zij zullen opgelicht worden en zij zullen niet een boze maar vriendelijke man op bezoek krijgen maar een aantal die misschien minder vriendelijk zijn.
Goed, ik heb ze uitdrukkelijk verzocht hun klanten erop te wijzen dat zulke praktijken officieel weliswaar legaal zijn maar ethisch volstrekt ongewenst en onverantwoordelijk. Dus heren en dames, uw geld bent U hoogstwaarschijnlijk kwijt want het is binnen de gedragsregels ( door de minister onlangs aangescherpt wegens wangedragingen) en legaal!. Wat de minister nog te doen heeft is een wet maken die eist dat wanneer het om een abonnement gaat dit duidelijk vermeld wordt. beter nog, een wet die legale handtekeningen per SMS afkeurt. Straks wanneer iedereen zo'n mobiele internet verbinding heeft wordt dit anders natuurlijk nog meer misbruikt.
succes en zon op uw pad! :D
Mike
(*) B.V. en Ltd (Ltd.=vaak manier om omzet weg te sluizen via Engelse 'B.V.' constructie)
Ik kreeg vanavond ineens ongevraagt een sms van 2323: Mobile Bridges/ Mobile Moves.

Welkom bij onze 1:1 chatdienst 18+. Stoppen: stuur STOP naar 2323, 0900-6623375 (mobdesk.com). E1,5/bericht. Max E4,5/chat = 1 verstuurd & 2 ontvangen berichten.
Vervolgens op google gekeken over 2323, me een hoedje geschrokken en onmiddelijk het dure 0900 nummer gebeld, en de dienst stopgezet.

Volgende bericht was: Hey hallo kanjer alles goed? Wat leuk dat ik wat van je hoor zeg wat was je aan het doen xxxjes

Ik heb mezelf nooit of te nimmer aangemeld, mijn nummer is anoniem. Bij onmiddelijk contact met Tele2 konden de alle uitgaande sms berichten van mij lezen, hieruit bleek ook dat ik inderdaad deze dienst nooit aangevraagt had.
Het advies was om STOP terug te smsen en te hopen dat deze dienst zou stoppen. Facturatie zou niet volgens vertelde me omdat ik het gelukkig gemeld had bij Tele2.

Hoe komen deze criminelen aan mijn nummer, het is maar bij een paar mensen bekend. Ik laat mijn nummer namelijk bewust niet snel achter.

Ik ben niet gediend van dit soort praktijken en ga een schadevergoeding voor mijn gepleegde telefoongesprekken, tijd en inspanning eisen door deze ongewenste smsdienst.

Malle eppo

malle eppo
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 jan 2011 20:26

Re: Sms diensten 7676 en 7570

Ongelezen bericht door malle eppo » 31 jan 2011 22:24

erickhiemstra schreef:Ik kreeg vandaag ook vanaf 7570 ongevraagd een aanmeld-sms-bericht. Ik ben ook even gaan zoeken waar dit vandaan kwam..

Helpdesk
Deze pagina zegt de helpdesk te zijn van deze nummers (gevonden via Google):
http://www.mobdesk.com/NL/

Telefoon
Er staat op die site een 0900 nummer, maar via Google ook een ander, normaal, telefoonnummer gevonden, wat zo te zien van hetzelfde bedrijf is. Bel dat i.p.v. het 0900 nummer.

http://maps.google.nl/places/nl/hoorn/n ... l=nl&gl=nl

Website bedrijf
Aan het adres te zien is dit hetzelfde bedrijf of een onderdeel van:
http://www.mobilebridges.com/contact/hoofdkantoor/nl

Hier staan ook nog wat telefoonnummers op eventueel.

KvK
De Kamer van Koophandel (KvK) zegt het volgende over dit bedrijf:
Naam: Mobile Moves Limited
Vestigingsadres: Nieuwe Steen 2 B 101
Vestigingsplaats: 1625HV Hoorn NH
KvK-nummer: 37121509 0000
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging

Op dit adres zijn ook de volgende bedrijven geregistreerd, lijkt mij allemaal een en hetzelfde bedrijf;

Mobile Bridges Europe Limited - 27247333 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH

Mobile Bridges International Limited - 37121512 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH

Mobile Moves Limited - 37121509 0000
Nieuwe Steen 2 B 101, 1625HV Hoorn NH
(bron KvK)

Kun je daar mee vooruit?

Groet,
Erick

--
http://sitejunction.awardspace.com/snel ... enen_scam/
https://www.spamklacht.nl/klacht-indienen/

Gesloten