LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Flexi-front shaving system

Reclame acties die niet kloppen of correct lopen? Ventileer hier jouw mening.
ekn
Berichten: 16
Lid geworden op: 18 mei 2009 15:09

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door ekn »

Ook wij zijn de dupe geworden van dit bedrijf Flexifront. Wij werden in mei 2011 telefonisch door dit bedrijf benaderd met de welkomstaanbieding van € 3,90 voor scheermesjes. Wij ontvingen echter niets, tot we in september een betalingsherinnering kregen verhoogd met € 9,00 herinneringskosten.

Bellen leverde niets op, want of er was altijd een drukke wachtrij met verzoek het op een later tijdstip nog een keer te proberen, of werd de verbinding na lang wachten gewoon verbroken.

Begin november kregen we weer een herinnering, nu voor een 2e zending. Na vele malen bellen eindelijk verbinding, en de toezegging dat de 2e zending geannuleerd zou worden, maar dat de 1e zending al bij de incasso lag, en dat alleen de incasso dit kon terugdraaien. Dit zou geregeld worden.

Niets hiervan was waar. Vorige week een brief van Alektum. Per ommegaande € 62,59 betalen aan Courlux International, een bedrijf waar wij nog nooit van gehoord hadden. Na telefonisch contact met Alektum blijkt dit de Zwitserse eigenaar van Flexifront te zijn. Alektum gaf aan dat ze het te toevallig vonden dat de zendingen niet aankwamen, maar de betalingsherinnering wel, en dat wij hiermee heel zwak zouden staan.

Vervolgens Flexifront weer gebeld, en werkelijk onbeschoft behandeld aan de telefoon. De dame weigerde het probleem op te lossen, want hiervoor was zij niet gemachtigd. Na onze eis om dan direct haar manager te spreken kregen wij doodleuk te horen dat zij geen manager en geen baas hebben. Het bedrijf in Zwitserland is de baas, en iedereen bij Flexifront in Nederland is gelijk. Er is geen baas of manager. Hoogstens merkwaardig, want iedereen die daar dus werkt kan doen en laten wat hij wil.

Gesproken met onze rechtsbijstand die ons een aantal tips gaf. Deze tips nu verwerkt in een brief die vandaag aangetekend naar Alektum gaat, waarvan hieronder de tekst:
Alektum Incasso B.V.
Postbus 9916
1006 AP Amsterdam

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw brief d.d. 21 november 2011 en ons telefonisch onderhoud afgelopen week maken wij langs deze officieel bezwaar tegen de door u ingestelde vordering namens Flexifront.

Flexifront heeft ons telefonisch benaderd met een welkomstaanbieding waarop alleen verzendkosten hoefde te worden betaald. Deze zending hebben wij nooit ontvangen. Vervolgens ontvingen wij ergens in september ineens een betalingsherinnering van Flexifront bestaande uit het bedrag van de welkomstaanbieding zijnde € 3,90 verhoogd met € 9,00 herinneringskosten.

Wij hebben geprobeerd contact te zoeken met Flexifront, en dit leverde geen resultaat op. Vele minuten in de wacht staan, gevolgd door een verbreking van de verbinding. Toen wij begin november wederom een herinnering kregen voor een 2e zending, hebben wij wederom contact proberen te zoeken met Flexifront. Na meerdere malen proberen, dit keer wel met resultaat. Na dit telefonisch contact werd ons toegezegd dat deze 2e zending (die wij ook niet hadden ontvangen) in de administratie geannuleerd zou worden (zie bevestiging e-mailbijlage), en werd mondeling toegezegd dat de 1e zending met de incassoafdeling zou worden afgehandeld. Echter bleek in het e-mail bericht te staan dat wij dit moesten afhandelen.

Uiteindelijk ontvingen we afgelopen week uw aanmaning ter hoogte van € 62,59 zonder specificatie, en hebben we contact met u gehad en met Flexifront.

Wij hebben duidelijk aangegeven dat het onacceptabel is om een consument te dwingen tot betaling van een product dat niet is geleverd. Als leverancier is Flexifront verplicht een bewijsstuk te leveren dat een product daadwerkelijk is geleverd. Wij hebben voor geen enkel product getekend, of een Track & Trace zending ontvangen met ontvangstbevestiging, of wat voor ander bewijsstuk van levering. Wij eisen dan ook langs deze weg dat Flexifront met bewijsstukken van levering komt.

Los daarvan geld dat er een zichttermijn is van 7 dagen na ontvangst van een product. Aangezien wij nog geen enkel product hebben ontvangen,is dus ook deze zichttermijn nog niet ingegaan. Flexifront kan wat ons betreft alsnog het product leveren, zodat de zichttermijn alsnog kan ingaan. Wel geven wij hierbij aan dat we dan op voorhand de overeenkomst reeds ontbinden.

Tevens maken wij bezwaar tegen de manier van verkoop / aanprijzing van het product. Voor zover wij ons kunnen herinneren is er in het telefoongesprek niet gewezen op de wet kopen op afstand. Volgens ons is de consequentie hiervan dat er dan automatisch een zichttermijn is van 3 maanden.

Kortom, elke verkoopovereenkomst kan worden ontbonden zolang de zichttermijn niet is ingegaan, en daar is bij ons sprake van. Tevens wijs ik u op de vele klachten die er zijn over uw cliënt Flexifront. Op de consumentensites zoals Tros Radar en VARA Kassa zijn talloze voorbeelden te vinden van wanprestatie door dit bedrijf, variërend van niet leveren tot niet beëindigen van leveringen, en diverse andere klachten, waardoor wij ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat Flexifront niets meer is dan een dekmantel voor malafide praktijken rondom spookleveringen en spooknota’s. En wij wensen hier geen slachtoffer van te worden.

Wij hebben ook Flexifront zelf gebeld, en na enkele pogingen toch weer contact kunnen krijgen. De medewerkster aan de telefoon weigerde ons correct te woord te staan. Tevens weigerde zij ons door te verbinden met haar directe manager en werd ijskoud beweerd dat de medewerkers geen manager of baas hebben, en dat zij dus ook geen leidinggevende aan de telefoon kon geven. Tevens hebben wij geprobeerd Flexifront via een niet 0900-nummer te bereiken, maar op een normaal telefoonnummer, waar werd beweerd dat we verkeerd verbonden waren, en dat degene die wij belden Flexifront niet was, ondanks duidelijke bewijzen dat dit wel het geval was.

Wij eisen dan ook een schriftelijk excuus van Flexifront waarin zij duidelijk aangeven dat hun claim op een fout berust, en waarin zij onze gegevens per direct uit hun systeem halen.

In elk ander geval zullen wij niet aarzelen dit aanhangig te maken bij onze advocaat of de politie in te schakelen teneinde deze malafide praktijken te ontmaskeren, en alsnog ons gelijk te halen.

Met vriendelijke groet,
Wordt dus vervolgd.

Hans121212
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 nov 2013 17:32

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door Hans121212 »

Ik heb voor €.3,90 een scheermes setje besteld en ontvangen. Bij openen van het pakket bleek het systeem al kapot en niet passend. Ik heb hierover gebeld en moest een eeuwigheid wachten,. Ik kon de mesjes terugsturen en hoefde dan niets te betalen. Ik heb ze direct terug gestuurd (helaas niet aangetekend) maar ik krijg nu een aanmaning en dreigbrief met €10,00 "herinneringskosten" en een dreigement dat er bij niet betaling een incassobureau wordt ingeschakeld en hiervoor aan mij €.40,00 incassokosten zullen worden berekend.

Wie heeft er ook last van deze lugubere zaken? Het is ronduit schandalig dat ze je lekker maken met een kapot artikel voor €.3,90 en dat je binnen 3 weken al bedreigd wordt voor een bedrag van €.53,90
Dat is een verhoging van 1282 procent. Nog afgezien van de kosten die het verschrikkelijk lange wachten aan de telefoon gekost hebben. Zo kan ik ook rijk worden. Dit riekt naar flessentrekkerij. Meld u, als u hier ook problemen mee heeft.

wendybos-luik
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 nov 2013 13:30

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door wendybos-luik »

hallo
wij hebben ook een probleem met Courlux internationaal.
zojuist hebben wij per post een incassobrief gekregen of wij binnen 3 dagen € 43,94 overmaken naar incassobureau ALEKTUM te Amsterdam. Dit zou dan een incasso moeten zijn van courlux internationaal.
wij kunnen het hele bedrijf niet eens en we weten niets eens waar voor we die incasso moeten betalen.
we hebben er geen bestelling gedaan en al helemaal geen gratis proefpakketjes aangevraagd om te proberen. (scheermesjes).ze hebben al met de incasso gedreigd wordt er niet betaald dan komt er een dagvaarding en dat we daarna bij de rechter kunnen verschijnen . en verklaren waarom er niet betaald wordt.


wij denken er ook over om maar niet te betalen.
niet voor dat ik weet waarvoor wij moeten betalen.
uiteindelijk komt de waarheid vanzelf naar boven.

Guardian72
Berichten: 6852
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door Guardian72 »

@ Wendy,

ik zou toch even de moeite nemen om een (aangetekende) brief, fax of mail te sturen.
Gewoon aangeven dat je:
- nooit iets besteld hebt
- nooit iets ontvangen hebt

en verzoek ze om deze onrechtmatige incassopoging te staken daar anders aangifte volgt.

Als je niets doet, zou een rechter je dat kwalijk kunnen nemen.

fouadt
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jul 2014 12:18

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door fouadt »

Beste mensen,

Vind dit zo erg dat ze je dingen sturen zonder dat je ze hebt besteld en dan nog durven om geld te vragen.
Het liefst sleep ik ze voor de rechter en dat ze in kunnen zien dat ze mensen bedonderen en geld proberen af te troggelen.
Heb een rekening ontvangen en ze krijgen geen ene cent van me.

Hoe kunnen bedrijven dit nog steeds doen om mensen te belazeren en producten aan te smeren zonder enige toestemming..

Waar slaat het ook op dat als je je zogenaamd af moet melden terwijl je nooit jezelf hebt aangemeld.
Een brief sturen of dat zij geld aan jou kunnen verdienen die zogenaamde snelservice € 2 nog wat..

Hoop dat iemand ze voor de rechter sleept en dat ze failliet raken.

I pray to God

Luc#
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2015 13:16

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door Luc# »

Ik heb net ook een aanmaning gekregen van Alektum Incasso.
Volgens hen zou ik scheermesjes hebben besteld bij Courlux International SA.
Ik heb deze nooit besteld en ook nooit ontvangen, wel willen ze dat ik een factuur betaal van €43,92.

Weet iemand wat ik nu het beste kan doen?

@Guardian72,
Ik begrijp dat ik een aangetekende mail moet sturen naar Alektum en daarin moet aangeven dat ik nooit iets besteld en ontvangen heb van Courlux en ik moet verzoeken om de onrechtmatige incassopoging te staken?

Guardian72
Berichten: 6852
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Flexi-front shaving system

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Luc# schreef:Ik heb net ook een aanmaning gekregen van Alektum Incasso.
Volgens hen zou ik scheermesjes hebben besteld bij Courlux International SA.
Ik heb deze nooit besteld en ook nooit ontvangen, wel willen ze dat ik een factuur betaal van €43,92.

Weet iemand wat ik nu het beste kan doen?

@Guardian72,
Ik begrijp dat ik een aangetekende mail moet sturen naar Alektum en daarin moet aangeven dat ik nooit iets besteld en ontvangen heb van Courlux en ik moet verzoeken om de onrechtmatige incassopoging te staken?
Luc,

kan - maar fax of mail (mail met CC naar jezelf) is ook goed, en goedkoper.

Gewoon aangeven dat jij geen klant bent (geweest) bij de opdrachtgever, noch iets ontvangen hebt, en ze vriendelijk doch dringend verzoeken deze onrechtmatige incasso poging te staken, en dit wel even binnen 10 werkdagen schriftelijk te bevestigen.

Bewaar wel alles, incl print van mail etc. bij elkaar, voor het geval ze oostindisch blind blijken en toch doorgaan - want dan zou je het nodig hebben als verweer bij een evt. rechtszaak (onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk) of als bewijs als je aangifte wilt doen van oplichting en/of bedreiging/afpersing...

Gesloten