LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Postbank Voordeelhypotheek

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
hom
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 okt 2006 21:38

Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door hom »

Hallo,

Wij hebben een hypotheekofferte ontvangen van de Postbank voor een deel maatwerkhypotheek en een deel aflossingsvrij. Binnen het maatwerk deel gaan we 100% sparen. De verhouding tussen het spaar- en aflossingsvrij deel is 70% - 30%. De Postbank biedt een lage rente aangezien deze aanbieding valt onder de voordeelhypotheek aanbiedingen.

Nadelen van deze hypotheek zijn dat:
- Rente op offerte ook de rente is van passeren. Dit valt af te kopen met een opslag van 0,25%
- Boete rente bij opzeggen van hypotheek (ook bij verhuizen). Deze boete kan maximaal 3% bedragen. Deze beperking valt af te kopen met een opslag van 0,15%

Hebben mensen ervaring met deze constructie? En zijn er nog meer beperkende voorwaarden (die niet direct vermeld worden)?

Bedankt!

Met vriendelijk groet,

André Hom

48609
Berichten: 385
Lid geworden op: 11 jun 2005 18:57

Re: Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door 48609 »

Bijna een miljoen Nederlanders zitten opgezadeld met een veel te dure hypotheek. Het gaat om beleggingshypotheken en andere hypotheken met een levensverzekering waarvan de kosten zodanig de pan uitrijzen dat de aflossing van de hypotheek gevaar loopt. De Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond luiden de noodklok.
Beide instanties kwamen gisteren met onderzoeken waaruit blijkt dat veel beleggingsverzekeringen door de hoge kosten met een erg mager rendement aflopen. Daarmee bevestigen ze uitgelekte conclusies van het ’geheime’ AFM-rapport waarover veel maatschappelijke ophef is ontstaan.

Beleggingshypotheken gingen met name tijdens de hoogtijdagen op de beurs als warme broodjes over de toonbank. Nederlanders lieten zich massaal verleiden door de lage maandlasten van deze hypotheeksoort, waarbij de opbrengst van een beleggingspolis uiteindelijk de hypotheek zal moeten aflossen. „Mensen lopen door de hoge kosten een enorm risico dat ze de hypotheek niet kunnen aflossen”, stelde gisteren een woordvoerder van de Consumentenbond. Zelf een kapitaal voor aflossing bijeensparen is goedkoper, meent de bond.

Zowel de bond als VEH bepleiten dan ook een fiscale vrijstelling om zelf te kunnen sparen voor de aflossing van de hypotheek. Hiertoe heeft de laatste een brief geschreven aan de Tweede Kamer waarin de politiek wordt aangespoord om nog voor de verkiezingen initiatief te nemen tot een wetswijziging.

VEH heeft een twintigtal beleggingshypotheken met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat bij een rendement van 4% per jaar gemiddeld 3,2% opgaat aan kosten – afsluitprovisie, beheerskosten, transactiekosten – die de verzekeraar in mindering brengt op de ingelegde premie. „Gemiddeld behaalt een woningbezitter na 30 jaar een rendement van slechts 0,8%. In economisch slechte tijden is er zelfs kans op een negatief rendement”, stelt de woordvoerder van VEH. Van een hypotheekschuld van 200.000 euro blijkt gemiddeld slechts 125.000 afgelost te kunnen worden. Sommige aanbieders halen nog niet eens de helft. Fortis is hekkensluiter en komt met een rekenrente van 4% op een opbrengst van bijna 84.000. De rest zal de huizenbezitter zelf moeten ophoesten.

„Het bedroevende rendement op beleggingsverzekeringen kan worden vermeden als particulieren de mogelijkheid krijgen om op een geblokkeerde bankrekening te sparen voor de aflossing van hun hypotheek”, aldus de VEH-woordvoerder.
http://www.eigenhuis.nl/NR/rdonlyres/3D ... ngenfb.pdf
30 jaar maatwerkhypotheek = 1,3 % rendement!!!!!!

hom
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 okt 2006 21:38

Re: Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door hom »

Bedankt voor uw reactie. Alleen wij hebben gekozen voor 100% sparem, gaat dit dan ook voo rons op?

Pientjelien
Berichten: 105
Lid geworden op: 03 dec 2005 19:32

Re: Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door Pientjelien »

In het artikel wordt de 'normale' beleggingshypotheek gelijk getrokken met een beleggingsverzekeringsstructuur. Dit is ten onrechte, want de kostenstructuur bij een pure beleggingshypotheek is anders/goedkoper dan bij een verzekeringsvorm.
In het artikel wordt aangegeven dat sparen uiteindelijk een betere optie is, maar dat is appels en peren vergelijken.

verbrugge.com
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 sep 2006 16:03

Re: Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door verbrugge.com »

Het wordt nog leuker als je weet dat de 'onafhankelijk' adviseurs van VEH zelf ook allerhande hypotheken sluiten en in het verleden werd dit heel graag bij OHRA gedaan.

En de stelling dat VEH niets aan je hoeft te verdienen is natuurlijk helemaal prachtig. Ze bedoelen wij zorgen dat wij niets overhouden, je kunt namelijk de vereniging zo opzetten dat je veel kosten hebt. Dan blijft er namelijk ook niets over maar heb je uiteindelijk wel verdiend.


Het is trouwens vreemd dat geld verdienen tegenwoordig een vies woord aan het worden is. Wil je weten wat de bakker aan een brood verdiend? Wil je weten wat er op brandstof verdiend wordt? Oke van de brandstof weten we het. En wat is er veranderd en wat heb je eraan.

Waarom lees ik nooit dat een hypotheekkantoor een verdientermijn heeft van 5 of 10 jaar. Oftewel je denkt dat je iets verdiend hebt maar de kans is redelijk aanwezig dat je hiervan weer een deel moet terugbetalen. Vreemd......

Xpert
Berichten: 463
Lid geworden op: 27 aug 2005 15:54

Re: Postbank Voordeelhypotheek

Ongelezen bericht door Xpert »

VEH gaat in haar onderzoek uit van een veronderstelt rendement van 4%. Dit is wel een leuke aanname maar een gemiddeld beleggingsfonds heeft het afgelopen jaar een rendement gemaakt van 10-26%. Mede doordat de beurzen het afgelopen jaar sterk zijn gestegen. Maar ja, één zwaluw maakt nog geen zomer.

Vergelijken met 4% is niet echt realisties.

Gesloten