[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?
Pagina 1 van 1

Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 02 nov 2010 11:59
door Wim2007
Met ingang van 1 januari 2011 stijgen de betaaltarieven bij ING Bank opnieuw weer (en waarschijnlijk ook bij een aantal andere banken). Het opmerkelijke aan de stijging van deze tarieven is dat in ruil daarvoor de kwaliteit van de dienstverlening op geen enkele manier lijkt te verbeteren. Is deze volgende stijging van deze tarieven terecht?

zie voor de gestegen tarieven van ING: http://www.ing.nl/particulier/betalen/g ... index.aspx

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 02 nov 2010 15:40
door stargate1
Gewoonweg schandalig.
De banken worden met gemeenschapsgeld overeind gehouden.
Na een verhoging van de tarieven voor het basispakket van 10,4% in 2010 komt er m.i.v. 2011 nog eens een prijsverhoging van 8,7% overheen.
De banken weten zich gesterkt door het feit dat alle banken zo'n beetje dezelfde tarieven hanteren.
Overstappen is dus niet alleen omslachtig, maar ook zinloos.
Men kan van alle kanten het verwijzende vingertje naar de banken op blijven steken, maar klaarblijkelijk weet niemand dit een halt toe te roepen.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 02 nov 2010 15:57
door dasaliz
Schandalig. Ze pakken je al met schandalig lage spaarrentes en woekerrentes voor kredieten / roodstaan. 5,5 tot 8% verhoging (afhankelijk van betaalpakket) is buiten proportioneel.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 02 nov 2010 16:05
door bucko
De grote banken volgen elkaar met het stelselmatig verhogen van de tarieven. Rabobank zegt hierover: het meergebruik dwingt ons tot het verhogen van de kosten. Waar blijft dan de automatisering? Er zullen best geen afspraken over gemaakt zijn, maar onder het genot van een feestje, lees borrel, zal er best een en ander besproken worden tussen de "grote heren". Uiteindelijk gaat het de banken toch om de grote winsten die ze maken. Mijn advies is dan ook, behandel banken alsof het supers zijn. Maw. weeg elke keer opnieuw af wat je van een bepaalde bank nodig hebt, en ga shoppen.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 03 nov 2010 11:47
door rvkeuken
Voor een bepaalde dienstverlening moet je bepaalde kosten betalen. Dus op zich vind ik dat je de bank mag betalen voor de geleverde diensten. Echter vind ik de stijgingen erg hoog, voor het pakket wat denk ik de meeste mensen hebben grofweg 6%. Waar de rente op roodstaan mij niet interesseert, je voor spaarrekeningen makkelijk kan overstappen, zijn er maar een beperkt aantal banken met betaalrekeningen. Dus een verhoging acceptabel: ja, maar niet meer dan inflatie + een beetje (zeg maar zoals huren worden vastgesteld).

Een overheidsbank zoals abn amro zou wat dat aangaat wel toonaangevend mogen zijn en de tarieven laag mogen houden.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 03 nov 2010 13:38
door janwillem1
Als je ziet wat je ervoor terug krijgt betalen we al veel te veel. Bovendien verdienen de banken grof aan ons geld op de betaalrekeningen, waar zij de rente van opstrijken. Ze zouden ons moeten betalen als we het geld op de rekening laten staan, maar de rente hebben we jaren geleden al ingeleverd. De banken willen alles: alle kosten vergoed plus de rente in hun eigen zak stoppen, dieven zijn het.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 03 nov 2010 19:53
door Sjors_B
ING heeft een beter dan verwachte winst geboekt over de eerste drie maanden van dit jaar; 1,33 miljard euro. Met name een sterk presterende bankdivisie bracht ING Groep een winst die op het niveau van vóór de crisis licht, tegenover een verlies van 793 miljoen euro over dezelfde periode in 2009.

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 04 nov 2010 13:01
door Wim2007
janwillem1 schreef: Ze zouden ons moeten betalen als we het geld op de rekening laten staan, maar de rente hebben we jaren geleden al ingeleverd. De banken willen alles: alle kosten vergoed plus de rente in hun eigen zak stoppen, dieven zijn het.
Inderdaad. Een aantal jaren geleden was dat nog heel anders volgens dit bericht: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Arc ... lant.dhtml

Re: Stijging betaaltarieven ING Bank 2011: terecht of niet?

Geplaatst: 04 nov 2010 16:05
door Eneco klant
De ASN geeft 1% rente op de betaalrekening. Van een kostenverhoging nog niets gehoord of gezien...