LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] SNS participatie-certificaten

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
arthur2000

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door arthur2000 »

In reactie op bovenstaande:
Het is mijn bedoeling om te stipuleren dat bij de SNS-certificatien niet sprake is van geheel verlies maar van waardevermindering. Ofwel: de certificatie zijn bij aanvang door SNS voor een hogere koers aan particulieren verkocht door slimme verkooptechnieken dan ze bijvoorbeeld bij een plaatsing op de beurs hadden ontvangen.

Het is een gokje om nu toch 100% aflossing te willen ontvangen terwijl SNS gesuggereerd heeft maar desalniettemin niet verplicht is om af te lossen. Deze mogelijke aflossing kan SNS oneindig uitstellen en velen hadden hier niet op gerekend. Het enige is een beroep te doen om image/beeld van SNS. In hoeverre zijn ze daar gevoelig voor. Ze denken: waait wel weer over. Dat kan uitgetest worden. Zeker is dat advocaten en belangenvereningingen niet zonder werk zitten in deze. En die zijn duur...

Gaat u winnen van een bankreus als amorfe groep beleggers of niet? Da's de vraag. De advocaten winnen altijd, dat is zeker.

Mocht u zich bedenken: Arie van marktplaats, ik en velen anderen staan voor u klaar.

Wat u ook moge beslissen, beslis in wijsheid.

strating
Berichten: 21
Lid geworden op: 07 feb 2012 10:48

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door strating »

Beste mensen,

Het is duidelijk dat er en aantal 'opkopers' op dit forum actief zijn die een voordeeltje denken te behalen door op uw zorgen in te spelen.

Wacht rustig af wat de SNS eind maart gaat doen. Ik heb in ieder geval vertrouwen in een goede afloop.

arthur2000

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Het is zelfs mogelijk dat omdat de optie volledig afbetalen eind maart 'boven de markt' hangt dat u er meer voor krijgt nu dan na een eventueel niet betalen na maart. Dit omdat in de 70% nog niet de mogelijkheid is verwerkt van het volledig aflossen. Dan komt u op bijvoorbeeld 75%! :D

Maar uiteraard is dat uw eigen afweging. :wink:

snotversnui
Berichten: 52
Lid geworden op: 17 nov 2011 22:32

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door snotversnui »

Met Strating ben ik volledig eens, laat je niet gek maken door de verschenen ‘opkopers’. Om een ieder steun in de rug te geven verwijs ik allereerst naar de voorzitter van de Kifid-commissie in de uitzending van Tros Radar, mr. C.E. du Perron. In niet mis te verstane bewoordingen sprak hij zijn verwondering uit over de SNS-move om naar de burgerlijke rechter te stappen.
Gezien de Kifid-uitspraak, waarin SNS op alle fronten in het ongelijk is gesteld begrijp ik dat een hoger beroep binnen het Kifid voor SNS een heilloze weg was. Ik kan me overigens niet goed voorstellen dat een burgerlijke (lees: algemene) rechter wezenlijk gaat/kan afwijken van de gespecialiseerde ‘financiële’rechter (=Kifid).
Ik meen er goed aan te doen de Kifid-uitspraak eens op een rijtje te zetten. Let wel: SNS krijgt op alle fronten ongelijk!

1. Hoewel SNS verwijst naar de prospectus is niet komen vast te staan dat deze daadwerkelijk aan de consument is verstrekt. Wel is de brochure verstrekt. (Opvallend genoeg lees ik op ons Forum nergens dat aan iemand van ons wel de prospectus is verstrekt. Ook SNS beroept zich, voor zo ver te overzien, nergens op daadwerkelijke verstrekking!)
2. De brochure bevat inadequate informatie omtrent de aflossing én inadequate informatie omtrent de verhandelbaarheid. Op basis van de geldende regelgeving (Nadere Regeling toezicht effectenverkeer 1999 en 2002) is de consument onvoldoende voorlichting gegeven.
3. Het verweer van SNS dat de financiële crisis van 2008 debet is aan de ontstane problematiek wordt door de Commissie terzijde geschoven. Dit risico had SNS indringender in de brochure moeten opnemen.
4. Het SNS-verweer van ‘execution only’ wordt door de Commissie terzijde geschoven, omdat het strijdig is met de verplichte adequate informatieverstrekking van de NR.
5. De door SNS geopperde benodigde toestemming van DNB schuift de Commissie eveneens terzijde. De klacht (claim) van cliënt kan/dient mede opgevat te worden als vordering tot schadevergoeding. Voor deze vordering is geen toestemming van DNB benodigd.
6. Het SNS-verweer als zou de cliënt tijdens de looptijd bedacht had moeten worden op de risico’s wordt ook terzijde geschoven. De brochure spreekt immers bij herhaling over ‘beperkt risico’ en ‘veiligheid’.
7. Het SNS-verweer dat voor de cliënt nog geen sprake is van schade (nog geen aflossingsdatum) wordt ook terzijde geschoven (omdat de vordering is gebaseerd op de opschortende voorwaarde dat op de einddatum niet wordt afgelost).

Uitspraak: per einddatum aflossen, zo niet, dan per die datum schadevergoeding, gelijk aan het aflossingsbedrag.

arthur2000

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Recht hebben is niet altijd recht krijgen.
En zeker niet bij rechter en juristen.
Die vullen hun zakken immers van burgers die steeds 'gelijk' krijgen.

Hoe vaak wil je in hoger beroep eindeloos gelijk krijgen? :?
Op die weg is de eeuwigdurende lening inderdaad 'eeuwig' :lol:

kim62
Berichten: 148
Lid geworden op: 25 feb 2007 13:19

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door kim62 »

Snotversnui:
dank voor deze to-the-point samenvatting.
Ernst-Jan Boers van SNS verklaarde overigens in het TV programma Radar van 27-2 jl dat hij "helemaal niet naar de rechtbank wilde". Dat antwoordde hij op de vraag van Antoinette Hertsenberger waarom SNS hoger beroep had aangetekend.

arthur2000

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Even tussen de regels door luisteren :!:
Dhr. Ernst WIL niet naar de rechter maar is vanwege omstandigheden helaas GENOODZAAKT om helaas de gang naar de rechter te maken. :cry:
Dit omdat 'iedereen gebaat is bij een onafhankelijke, objectieve maatstellende' uitspraak. :shock:
Welke nog een paar jaartjes op zich kan laten wachten. :?
En tussentijds helaas geen aflossingen. 8)

strating
Berichten: 21
Lid geworden op: 07 feb 2012 10:48

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door strating »

Bedankt Snotversnui,

Voor je beknopte samenvatting van de KiFiD uitspraak. Ook ik was aangenaam verrast over het optreden van de voorzitter van de Geschillencommissie van het KiFiD. Zijn uitspraken waren glashelder. Dat heeft SNS goed begrepen. Directie voorzitter Ernst- Jan Boers heeft op TV verklaard dat het de intentie van SNS is om af te lossen en dat hij hoopt dat zijn klanten hun geld weer terug ontvangen en met tevredenheid terugzien op een 10 jaar periode met een mooie rente. Na dergelijke uitspraken kan hij nauwelijks meer terug.

Mensen blijf vertrouwen op een goede afloop. Over enkele weken weten we meer. Ga niet in op 'aanbiedingen' van opkopers. Ook zij vertrouwen blijkbaar een goede afloop en willen er nog snel een slaatje uit slaan.

SJZ
Berichten: 4098
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door SJZ »

Het is duidelijk dat er en aantal 'opkopers' op dit forum actief zijn die een voordeeltje denken te behalen door op uw zorgen in te spelen.
Nee, niet op dit forum, op marktplaats, daar werd over gesproken.

viktim
Berichten: 26
Lid geworden op: 23 nov 2011 14:09

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door viktim »

Bericht 8 maart Telegraaf, (over geld)
SNS gezinnen moeten vooruit denken.

Een appeltje voor de dorst is voor veel gezinnen geen zekerheid meer. De kans om voldoende geld opzij te zetten voor de oude dag is fors verkleind door pensioenkortingen en dalende huizenprijzen, aldus SNS Reaal-topman Ronald Latenstein. Hij wil vooruitdenken bij gezinnen stimulieren en presenteert hiervoor vandaag ideeën in het jaarverslag "Vernieuwen en eenvoud"

Geachte heer Latenstein, tien jaar geleden heb ik al vooruitgedacht en heb een bedrag opzij gezet voor een rustige oude dag. Helaas heeft de SNS mijn geld WEG-gezet en heb ik al enkele jaren GEEN rustige oude dag !

Velox
Berichten: 25
Lid geworden op: 11 nov 2011 16:27

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door Velox »

Vandaag een reactie van KiFiD ontvangen met de mededeling dat mijn klacht ontvankelijk is verklaard. Het KiFiD heeft de SNS directie over mijn klacht geinformeerd. Het is nu afwachten wat de reactie van SNS aan de Ombudsman is.
Hopelijk is eind maart alles opgelost en kunnen we stoppen met de klachtenprocedure, zodat de rust bij gedupeerde maar ook bij SNS terugkeert.

Velox
Berichten: 25
Lid geworden op: 11 nov 2011 16:27

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door Velox »

Wellicht achterhaalde informatie maar toch... Werd door Google alert hierop attent gemaakt

SNS Participatie Certificaten

Circa tien jaar geleden heeft SNS Bank participatie certificaten uitgegeven. Het ging om niet -beurs genoteerde achtergestelde leningen met onbepaalde looptijd. Na tien jaar kan deze lening worden afgelost. De certificaten zijn beperkt verhandelbaar, omdat zij niet op de beurs verkocht kunnen worden. De rente maakte deze certificaten aantrekkelijk.

Er zijn geschillen ontstaan, toen de tien jaar termijn in zicht kwam en SNS de certificaten niet wilde terugkopen. SNS stelde dat de onbeperkte looptijd met zich meebracht dat er geen verplichting tot aflossing bestond. Ook was het de houder bekend dat de certificaten lastig te verhandelen waren.

De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening heeft hierover bindend advies gewezen. Beslist werd dat SNS gehouden was de koopprijs van de certificaten terug te betalen. Overwogen werd dat de voorlichting aan de houder in de brochure ontoereikend was. De houder werd er niet op gewezen dat SNS na tien jaar niet tot aflossing verplicht was. Ook ten aanzien van de beperkte verhandelbaarheid was de voorlichting onvoldoende. SNS heeft het bindend advies ter vernietiging aan de rechter voorgelegd.

Er zijn inmiddels diverse gedupeerden. U kunt een geschil hierover voorleggen aan SRK Rechtsbijstand. SNS heeft inmiddels naar aanleiding van publiciteit laten weten zich alsnog te beraden op het aflossen van de certificaten.

kim62
Berichten: 148
Lid geworden op: 25 feb 2007 13:19

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door kim62 »

@Velox:
Dit kreeg ik ook binnen middels Google Alerts. Ik denk dat Stichting SRK Rechtsbijstand hiermee klanten probeert te lokken..

ftl1998
Berichten: 36
Lid geworden op: 19 apr 2011 20:26

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door ftl1998 »

SNS lost eerste Participatie Certificaten afANP VANDAAG 18:06

SNS Bank gaat op 28 juni de eerste serie SNS Participatie Certificaten aflossen. Het betreft achtergestelde, eeuwigdurende leningen die zijn uitgegeven op 28 juni 2002 voor een totaal bedrag van nominaal 125 miljoen euro tegen 6,6 procent rente. Dat maakte SNS Bank vrijdag bekend.
SNS Bank heeft de mogelijkheid om vanaf 10 jaar na de uitgiftedatum over te gaan tot aflossing. Klanten met SNS Participatie Certificaten ontvangen vanaf zaterdag een brief waarin zij persoonlijk geïnformeerd worden over de aflossing, aldus de mededeling

kim62
Berichten: 148
Lid geworden op: 25 feb 2007 13:19

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door kim62 »

YES!!! Ik lees net de melding via de mail. Fantastisch goed nieuws. Wij allemaal zijn veel dank verschuldigd vooral en op de eerste plaats aan Jan Hendrix, maar ook aan ftl1998 en snotversnui.. en aan.. ach eigenlijk dankjewel aan iedereen op dit forum!

8gesloten
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 aug 2011 17:49

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door 8gesloten »

Wat een geweldig goed nieuws! Ik las net de mail. Allereerst de bedanken voor Jan Hendrix en natuurlijk al de anderen die zich ingezet hebben op het forum. Ik kan het nog bijna niet geloven!
Maandag zal ik wat meer relaxed kijken naar Tros Radar.
Het weekend kan nu niet meer stuk!

visser1933
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 mar 2012 22:24

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door visser1933 »

SNS lost eerste Participatie Certificaten af


http://www.rtl.nl/components/financien/ ... ten-af.xml:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

visser1933
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 mar 2012 22:24

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door visser1933 »

Bedankt Ernst-Jan Boers, bedankt SNSbank.. bedankt DNB :D
Laatst gewijzigd door visser1933 op 25 mar 2012 22:27, 1 keer totaal gewijzigd.

H&M2002
Berichten: 48
Lid geworden op: 07 nov 2011 20:27

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door H&M2002 »

We kunnen het nog niet helemaal geloven... kijken halsreikend uit naar de beloofde brief die hopelijk over een aantal uren op de deurmat ploft.

Jan Hendrix, hartelijk bedankt!
Zonder jouw inzet waren er niet op zo'n korte termijn deze resultaten geboekt! Hierbij alvast een (digitaal) lintje voor jou! ;-)
En natuurlijk ook veel dank aan alle mensen die Jan achter de schermen hebben bijgestaan!

Voorts ook al onze mede-participanten bedankt die de SNS, DNB, AFM en KIFDID hebben bestookt met brieven om de druk op te voeren.

Onze gedachten gaan nu uit naar de participanten van certificaten 2 en 3. Hopelijk komt er ook voor deze groep snel positief bericht.

vanderooisedreven
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2012 09:03

Re: SNS participatie-certificaten

Ongelezen bericht door vanderooisedreven »

Hulde aan dhr. Hendrix!!!!!!
Iedereen van harte en geniet dubbel van dit prachtige weekend.
Voor iedereen met nr 2 en 3, we houden moed.

Gesloten