Pagina 1 van 1

wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 17 jan 2011 19:02
door Gerborgh
Omdat ik regelmatig in de VS ben, heb ik een creditkaart van Visa en een creditkaart van Mastercard. Betalen met een creditkaart is nu eenmaal heel gewoon in de VS.

Nu ben ik op zoek gegaan naar waar je de wisselkoers kan terugvinden die de aanbieders van deze creditkaarten hanteren. Ik kan er niets over vinden. Wie helpt met op weg?

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 18 jan 2011 09:47
door Ad Verkaad
Gerborgh schreef:Omdat ik regelmatig in de VS ben, heb ik een creditkaart van Visa en een creditkaart van Mastercard. Betalen met een creditkaart is nu eenmaal heel gewoon in de VS.

Nu ben ik op zoek gegaan naar waar je de wisselkoers kan terugvinden die de aanbieders van deze creditkaarten hanteren. Ik kan er niets over vinden. Wie helpt met op weg?
Even diep graven in de voorwaarden van je creditcard(s). Bijvoorbeeld bij mijn Miles & More VISA is er een toeslag van 2,5% in niet-Eurolanden, dus het is niet zo verstandig om met deze VISA in Amerika te betalen omdat je dan de kas van de aanbieder spekt. Daarentegen betaal ik met mijn Rabobank Mastercard "slechts" 1,5% koersopslag (zie onder "wat kost het"), dus die gebruik ik meestal in niet-Eurolanden.

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 18 jan 2011 11:07
door Gerborgh
Dan lees ik op de link die wordt gegeven:
een door PaySquare vast te stellen koers.
Dan weet ik als consument dus nog niets. Ik lees nergens terug hoe dan deze koers wordt vastgesteld, ik als consument kan dat dus ook niet controleren, en (meest belangrijke) ik weet dus niet wat een aankoop me dus gaat kosten. Feitelijk heb ik het gevoel dat ik 2x betaal: één keer de kosten (de opslag) die men communiceert én een koersverschil tussen de wisselkoers die in de wereld wordt gehanteerd tussen (nationale) banken onderling en de koers die de aanbieder van de creditkaart hanteert.

Da's toch raar?

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 19 jan 2011 19:14
door Bob Schurkjens
Als je de koers neemt op http://www.xe.com en vervolgens die opslag er bij optelt, dan klopt het heel aardig. Koersen fluctueren per seconde, dus vraag is vooral wanneer men de koers exact vaststelt.

Verder is niet alleen de wisselkoers van belang, zie: "Pas op met creditcards van Laser Cards!"
http://www.consumentenbond.nl/actueel/n ... 010/730543

De Consumentenbond heeft dus in december 2010 creditcards vergeleken in de Geldgids. Wellicht staat daar ook meer informatie in over koersopslagen.

Op http://www.creditcardvergelijking.nl/ staan de koersopslagen ook vermeld.

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 21 jan 2011 09:49
door rvkeuken
de officiële mastercard wisselkoersen op:
https://www.mastercard.com/us/personal/ ... index.html
bij mastercard komt hier nog 1,5% oid bij aan kosten.

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 21 jan 2011 20:40
door Gerborgh
rvankeuken bedankt. Je zette me op het juiste spoor. Op de site van visa nl kon ik niets vinden maar op http://www.visaeurope.com/EN/CARDHOLDER ... RATES.ASPX ben ik verder gekomen.

Toch raar dat je zo diep moet spitten om achter dit soort informatie te komen. Weinig transparant, zou wat aan gedaan moeten worden!

Re: wisselkoers VISA en Mastercard

Geplaatst: 24 jan 2011 16:56
door dutchyguy
Gerborgh,
Ik begrijp dat je vaak moet betalen of geld moet trekken in dollars.
Met een gewone bankpas is betalen meestal nog iets goedkoper dan met een creditcard (de koersopslag is lager). Vrijwel overal waar je met een creditcard betaalt, kun je ook gewoon je bankpas gebruiken.
En geld uit de muur trekken is heel veel goedkoper met een gewone bankpas dan met een creditcard.
Neem je een luxe betaalpakketje bij jouw bank, dan betaal je ook geen vaste kosten voor geld opnemen (Prestige bij ABN, Riant of Totaal bij Rabo, Betaalpakket of Royaal Pakket bij ING). Dat scheelt € 2 of meer per keer dat je geld trekt.
Zo'n pakketje heeft mij (weliswaar niet in Amerika maar in Peru) honderden euro's bespaard!
Op http://www.wisselkoersvaluta.nl zie je de, forse, verschillen.