LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rozeker Interpolis

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
wpw
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 aug 2011 11:09

Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door wpw » 18 aug 2011 11:43

De koopsompolissen van Rozeker (Robeco) zijn onder een andere naam overgenomen door Interpolis. Rekeninghouders moesten gedwongen meeverhuizen, ondanks dat werd aangekondigd dat de overgang vrijwillig zou zijn. De Rozeker-polissen waren online toegankelijk voor advies, analyse en het geven van aan- en verkooporders voor de diverse fondsen. De online-faciliteiten werden door Robeco geroemd in (reclame)folders van Rozeker. Interpolis heeft alle online-faciliteiten geschrapt en geeft nog slechts één keer per jaar een papieren overzicht. Als Rozeker-rekeninghouder heb ik hierover een zaak lopen bij het Kifid (het instituut dat onafhankelijk zou moeten zijn...). Ik zoek meer rekeninghouders van Rozeker die ook ontevreden zijn over de overgang van Rozeker naar Interpolis. Hoe kom ik met hen in contact?

tolboom01
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 okt 2013 10:53

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door tolboom01 » 21 okt 2013 11:00

En nu wordt aangekondigd dat je per half 2014 alleen nog maar fondsen van Achmea in je koopsomrekening kunt kiezen! Mag dat zomaar?

3jglenselin
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 dec 2013 12:02

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door 3jglenselin » 14 dec 2013 13:07

Rozeker (Robest :( + Interpolis :twisted: ) maakt het steeds bonter. Gisteren lag een brief op de deurmat waar in feite staat dat Interpolis zich niet aan de contractuele einddatums gaat houden die op de ROZEKERrekeningen van toepassing zijn. Interpolis bestempelt Rozekerrekeningen ineens als een ouderdomspensioen, dit terwijl de producten destijds door REBECO werden verkocht om voorafgaand aan het pensioen eerder te kunnen stoppen of het wat rustiger aan te kunnen doen. Interpolis duikt nu weg achter de politiek en zegt dat de polissen pas mogen uitkeren als de pensioengerechtigde leeftijd is gehaald.
Ik vraag me af wie in Politiek Den Haag dit soort besluiten maakt? In feite haalt bijna niemand zijn pensioen leeftijd zonder ' schade' en is de werkloosheid onder 50 plussers enorm. In de negentiger jaren, ook onder druk van de politiek (een ieder werd gewezen op de plicht zelf te komen tot een goede financiële planning, dit met filmpjes van Zwitserleven, en andere werving op TV). Bij VUT regelingen ging gelden dat je van je inkomen bij moest gaan verzekeren, als je nog voor vervroegd pensioen in aanmerking wilde komen. Rozeker past in die lijn, een product waarbij mensen wel kunnen blijven werken, maar een stapje terug kunnen doen, nota bene met zelf bij elkaar gespaard geld. Iets waar zowel de politiek als de verzekeraars verder af moeten blijven. Ik kijk vaak naar het programma ' opgelicht', maar in feite het hele beleid rondom vervroegde pensionering (nogmaals iets waar elke tien jaar weer anders over wordt gedacht) neigt toch echt naar FRAUDE en OPLICHTING door verzekeraars en politiek. Hoelang accepteren wij dit nog?

Ik heb net een brief weggestuurd aan Interpolis en Robest. ik stel beide partijen (Robest en Interpolis) reeds aansprakelijk voor het niet nakomen van de contractuele afspraken. Robest schrijf ik al geheel 2013 ivm niet nakomen van contractuele afspraken. Alle wijzigingen in 2013 in het product zijn in feite voldoende om de gesloten overeenkomsten te laten ontbinden (wanneer gaan de handen ineen en wordt dit afgedwongen) Telefonisch is mij nu beloofd dat de wijziging van fondsen niet door zal gaan voor mijn producten. Weet echter dat dit voor een ieder geldt. Er mag geen wijziging in belegging plaatsvinden als u daar geen toestemming voor geeft.

Ik roep een ieder met een ROZEKERrekening op Interpolis en Robest aansprakelijk te stellen.
Het eenzijdig wijzigen van de einddatum (of dit nu een politiek besluit is of niet) kan dus niet en houdt in de rechtszaal mi geen stand en is wederom een structurele wijziging van het product (en dus het contract). Reden genoeg dus om ontbinding met vergoeding van schade.

3jglenselin
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 dec 2013 12:02

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door 3jglenselin » 14 dec 2013 13:09

tolboom01 schreef:En nu wordt aangekondigd dat je per half 2014 alleen nog maar fondsen van Achmea in je koopsomrekening kunt kiezen! Mag dat zomaar?
Hoi, nee dat mag niet. U moet daarvoor eerst toestemming verlenen. Zie mijn verhaal van heden. Interpolis durfde het bij mij niet aan en heeft dus ook niets gewijzigd.

3jglenselin
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 dec 2013 12:02

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door 3jglenselin » 17 dec 2013 08:20

Dit gaat over iets waar ik (en vele anderen) voor betaald hebben, waar in contracten zaken voor zijn afgesproken! en die ineens eenzijdig worden gewijzigd. Vraag me af of dit dan de werled is waarin we thans leven! Dat is dan wel een wereld waarin een ieder wordt bedrogen en opgelicht, immers wat in contracten staat, daar hoef je je niet aan te houden
Laatst gewijzigd door Radar op 17 dec 2013 13:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Reacties op verwijderd bericht

diepblauw
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2015 20:31

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door diepblauw » 23 feb 2015 20:41

Ik heb ook een Rozeker polis die nu bij Interpolis in de administratie zit. Ik kreeg ooit de aankondiging dat het omging naar Achmea fondsen, maar daarna niets meer gehoord. Ik hoop dat het nog steeds belegd is in de oorspronkelijke Robeco fondsen.
- Ben benieuwd naar jullie actuele beeld over status.
- Kunnen jullie aangeven waar ik Interpolis precies voor verantwoordelijk kan stellen, en wat de reacties bij jullie waren? (bv verminderde waardestijging als het toch is omgezet naar achmeafondsen?)
- Kan ik het ook stopzetten?
Dank je !

Melkkoe65
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 feb 2015 15:01

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door Melkkoe65 » 24 feb 2015 16:06

Vandaag bericht ontvangen van Interpolis inzake een RoZeker-polis die tegenwoordig KoopsomRekening heet en een Cumulent Totaalplan.

In 2014 heb ik voor het eerst een mega-rendement behaald t.o.v. het vorige jaar. Op beide polissen rond de 118%. Het neutrale en het defensie profiel van Achmea hebben respectievelijk 8,48 en 7,11% behaald. Als je zeker weet dat je dit ieder jaar hebt, valt het cumulatief gezien nog mee. Maar die garantie heb je uiteraard niet!

Interpolis beslist voor je gezien je risicoprofiel naar welk mixfonds je wordt overgezet. De zoveelste beknotting in de jaren dat de polissen lopen. Je spreidt je beleggingen over diverse fondsen en dan moet je nu verplicht in 1 fonds met een bepaald risicoprofiel gaan beleggen. Ik heb voorgelegd of ik mijn beleggingstegoed niet kan spreiden over 2 verschillende profielen.

Het Cumulent Totaalplan loopt eind van het jaar af. Op de vraag wat deze omzetting en het aflopen van de polis eind dit jaar qua kosten voor mij zou betekenen, kon men mij bij Rabobank geen antwoord geven. Dit moet worden uitgezocht!!!! Ik verwacht geen kosten te moeten betalen voor iets waar ik zelf niet om vraag.

Door de jaren heen, heb ik inmiddels geleerd dat de overheid en banken en verzekeraars niet zijn te vertrouwen. Als ze geld te kort komen, passen ze de regelgeving weer aan en zitten wij vast aan polissen waar we als we pech hebben pas van kunnen profiteren als we de 70 hebben gehaald.

pietvlam
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 jul 2011 12:18

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door pietvlam » 26 feb 2015 12:45

Ik heb een Rozeker koopsomrekening die redelijk transparent was:
- Nihil verzekeringspremies (wel bij overlijden 10% kapitaalopbouw voor verzekeraar)
- Keuze uit Robecofondsen die redelijk groot zijn en je in ieder geval terugvindt op http://www.morningstar.nl/

Nu Interpolis van Rabo nu een dochter van Achmea is geworden wil ze van mijn koopsomrekening willen de Robeco fondsen ongevraagd omzetten naar een van de Achmea Mixfondsen.

Wervend vertellen ze dat de TER (Total Expense Ratio) lager is dan van de Robeco fondsen.
Maar die Mixfondsen zijn niet op de beurs genoteerd en niet algemeen toegankelijk.
Dus ook niet onder AFM controle. Bij Morningstar zoek je dus ook tevergeefs.

Ze stoppen het geld als (volgens prospectus) 'paraplufondsen' in "Achmea Beleggingspools" waarvan de trackrecords mij onbekend zijn.

De handelskosten binnen deze "Beleggingspools" worden nergens vermeld en vallen niet in de TER maar gaan te koste van het rendement. Hoe weet ik nu dat er buiten de TER niet stiekem kosten gestapeld worden waardoor de rendementen voor de klant 'toevallig' toch wat tegenvallen?

Hoe groot is het belegd vermogen eigenlijk van die Beleggingspools?
Het fonds "Robeco" heeft bijv. een belegd vermogen van 2.8 Mld en is al niet de goedkoopste.
Op een klein clubje zit ik niet te wachten.

Het aanbod is nu zeer verschraald en ik vraag me af of ik zoiets zomaar moet accepteren.
Zou ik geen waardeoverdracht naar een ander kunnen eisen OP ACHMEAs KOSTEN?

Hoe denken anderen hierover?

Kees_1000
Berichten: 54
Lid geworden op: 11 jan 2010 13:08

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door Kees_1000 » 02 mar 2015 18:25

Ik heb ook bericht gehad over de omzetting van Interpolis van mijn voormalige Rozekerpolis.
Direct hierover een klacht ingediend. Serieus nemen ze de klacht blijkbaar niet.
Vandaag ontving ik bericht dat de klacht in behandeling is, maar dat de geplande omzetting gewoon door gaat.

De zogenaamde glasheldere site van Interpolis (die in werkelijkheid uitblinkt in onduidelijkheid) meldt nog gewoon:

Overgang van de administratie van alle RoZeker producten naar Interpolis.
Interpolis neemt de administratie van alle RoZeker producten onder haar hoede. Interpolis is als geen ander gespecialiseerd in de administratie van verzekeringsproducten. In combinatie met de (beleggings)ondersteuning van Robeco, hebt u volgens ons het beste van twee werelden.

asbaas
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mar 2015 23:33

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door asbaas » 07 mar 2015 00:29

Beste mensen,

Ook ik heb bij Interpolis een KoopsomRekening (oorspronkelijk van Rozeker) waarmee ik o.a. beleg in Robecofondsen. En ook ik ontving onlangs een bericht van Interpolis waarin mij werd medegedeeld dat Interpolis stopt met het aanbieden van Robecofondsen en dat ik voortaan alleen kan beleggen in (in mijn ogen minder aantrekkelijke) Achmeafondsen. Deze zoveelste wijziging in mijn ooit goede en flexibele koopsompolis is voor mij aanleiding deze KoopsomRekening te stoppen.

En om alvast antwoord te geven op de vragen die o.a. diepblauw en pietvlam hierboven stellen: ja, het is mogelijk deze rekening te stoppen. Of liever: fiscaal geruisloos om te zetten, om geen fiscale problemen te krijgen. Er moet nl. wel een nieuwe geblokkeerde rekening (bijv. een bankspaarrekening) zijn waar de waarde van de huidige polis naartoe overgezet kan worden. Dit moet niet naar een gewone betaal- of spaarrekening gebeuren!

N.a.v. telefonisch contact vandaag met Interpolis via 055-5798015 (nr. staat in de brief) en naspeuring op internet weet ik nu het volgende:
- Het is noodzakelijk om de volgende stappen nauwkeurig te volgen, omdat anders 72%(!) van de afkoopsom(!) naar de fiscus gaat, zijnde 52% inkomstenbelasting plus 20% zogenaamde revisierente (google op 'revisierente').
- De volledige waarde van portefeuille wordt omgezet, zonder kosten of afkoop;
- Het is kosteloos mogelijk om deze zogenaamde ‘waardeoverdracht’ aan te vragen;
- Allereerst moet een overdrachtsformulier voor de waardeoverdracht bij Interpolis/Achmea worden aangevraagd (via bovengenoemd nummer). Dit sturen ze via e-mail met duidelijke instructies;
- Via vergelijkingssites kan een aantal offertes worden aangevraagd voor een spaar- of beleggingsproduct naar keuze. Ik raad aan even de tijd te nemen om je te oriënteren op wat voor jou geschikt is. Voor banksparen bijv. via http://www.banksparen.nl/, http://www.banksparenkeuze.nl/ of http://www.bank-sparen.nu/. Ik raad aan dit alleen zelf te doen als je enige financiële ervaring hebt om de juiste offerteaanvraag te kunnen doen en de offertes goed te kunnen beoordelen.
- Keuze maken voor nieuwe maatschappij (voor banksparen of lijfrente), rekening openen, nog geen storting doen (wel rekeningnummer opvragen);
- Op het door Interpolis toegestuurde overdrachtsformulier geef je de bestemming aan, o.a. naam en IBAN van de ontvangende verzekeraar/bank. Let op: het rekeningnummer waar de bruto waarde naar overgemaakt moet worden, moet een zgn. ‘tussenrekeningnummer’ zijn, dus NIET het eigen nummer van de net geopende rekening! Dit tussenrekeningnummer is per maatschappij een uniek rekeningnummer. Wanneer je voor een maatschappij hebt gekozen even telefoontje plegen naar deze maatschappij wat dit nummer is.
- Als alles goed gaat, moet hiermee de 'fiscaal geruisloze omzetting' snel een feit zijn: zonder kosten of waardeverlies wordt de KoopsomRekening van Interpolis overgezet naar een rekening van eigen keuze (met in het geval van banksparen geen kosten meer!).

Nuttige aanvullende info over banksparen/lijfrente staat o.a. hier: http://www.consumentenbond.nl/lijfrente ... n-nadelen/.

Ik hoop dat dit helpt voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven n.a.v. de brief van Interpolis. Succes!

pietvlam
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 jul 2011 12:18

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door pietvlam » 08 mar 2015 17:00

Fijn dat je dit hebt uitgezocht, maar zo'n nieuwe rekening is niet gratis.
Zelf dacht ik over te gaan op trackers gebaseerde beleggingsfondsen en BrandNewDay lijkt een daarvoor een goed alternatief echter ook zij rekenen geld:
- 40 eur afsluitkosten
-199 eur overboekkosten, dan nemen ze we alles uit handen.
- 0.5 % inlegkosten.

Ze hebben je bij Achmea goed voorgelicht, en juichen je toe want zo zijn ze toch goedkoop van je af.
Maar laten we wel wezen: Als ze alles bij het oude hadden gelaten zaten wij niet op dit forum.

Overigens had ik in 2008 een nieuwe polis gehad van Interpolis.
Op het polisblad staat dat bij afkoop het tegoed me EUR 150 wordt verlaagd.

Overigens heeft Interpolis zich in 2008 al ingedekt op wat er nu gebeurt:
In de productvoorwaarden (Model RKB08) vind ik op pag. 2: Aangeboden beleggingsfondsen[/b
Wij kunnen op elk moment besluiten een beleggingsfonds niet langer aan te bieden... De waarden (..) zullen we vervolgens overhevelen naar een ander beleggingsfonds of renterekening


Eigenlijk zijn ze dus vrij om met je geld te doen wat ze willen, tenzij je een renterekening kiest waarvan de rente overigens op geen enkele wijze is vastgelegd.

pivati11
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jul 2015 21:51

Re: Rozeker Interpolis

Ongelezen bericht door pivati11 » 05 jul 2015 22:14

Recent tot de ontdekking gekomen dat mijn ongeveer 20 jaar geleden bij Robeco afgesloten lijfrenteverzekering Rozeker en kapitaalverzekering Cumulent door Interpolis een andere waarde wordt toegekend dan de waarde bij dezelfde aandelen bij Robeco!!!
De waarde van de aandelen in de Robeco-fondsen worden op de Achmea site anders gewaardeerd!
Er zijn aanzienlijke waarde verschillen o.a. aandelen China waardoor ik ernstig word benadeeld.
Ik heb uitsluitend gekozen voor Robeco fondsen en nimmer ingestemd met andere dan deze Robeco fondsen of een Achmea variant! Heb dezelfde fondsen ook bij Robeco.
Heeft iemand een verklaring voor het niet toepassen van de oorspronkelijke Robeco fondsen?

Gesloten