LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Yarden-uitvaartverzekering

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
testcase
Berichten: 602
Lid geworden op: 03 jun 2007 01:03

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door testcase » 29 jun 2007 23:40

--
Laatst gewijzigd door testcase op 27 okt 2007 13:39, 5 keer totaal gewijzigd.

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door franil » 29 jun 2007 23:41

Het wordt nu toch echt tijd dat testcase een ander forum uitzoekt met z'n zinloze geleuter. Hij heeft geen enkele binding met Yarden, weet dus ook niet waar hij over praat. Hij wordt echt vervelend.

Ayla: als je iets aangetekend verstuurd, krijg je een bewijs, waar een code opstaat, beginnend met 2S of 3S, behorend bij de barcode. Als je die code volgt op https://securepostplaza.tntpost.nl/tracktrace/ kun je zien wanneer de brief is uitgereikt en er voor is getekend. Print die pagina uit, en je hebt een bewijs dat ze hem hebben ontvangen.

Hebben anderen dat ook, dat de Yarden site er niet meer is???!!! Ik kan hem niet meer openen, krijg de melding van Plesk, dat die niet bestaat!!!

Wilra
Berichten: 30
Lid geworden op: 09 mei 2007 00:37

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Wilra » 30 jun 2007 00:53

Zou het verdwijnen van de weblog van dhr. van Wageningen ( directievoorzitter) iets te maken hebben met één van zijn laatste reacties :
..........................................................................................
Peter van Wageningen
Beste mensen,

Wat zou ik kunnen doen om u weer een beter gevoel te geven? Alles terugzetten naar het oude kan niet maar misschien komen we daar wel in de buurt.

- Wanneer u de poliswaarde én de ledenkorting gecombineerd in één brief/overzicht wilt hebben zodat u bevestigd krijgt dat wij de ledenkorting niet zomaar kunnen intrekken dan is dat geen probleem.

- Wanneer u bevestigd wilt hebben dat u uw oude pakket nog steeds kan afnemen met de omgezette polis dan is dat ook geen probleem. Hierbij wil ik wel opmerken dat ook vóór de omzetting niet altijd alles gedekt was. Van de 120 oude polissoorten dekte de ene soort meer dan de andere. Maar na omzetting heeft u nog steeds wat u daarvoor ook had.

- nogmaals: u heeft dus bovenop de poliswaarde recht op de ledenkorting. Als voorbeeld: poliswaarde 2300, ledenkorting 1400, samen 3700. Samen bieden die de (basis)uitvaart die voorheen ook gedekt was.

...............................................................................................

Hierbij zegt hij in feite dat na de omzetting je voor 3700 nog steeds hebt wat je daarvoor ook had !

ron1872
Berichten: 178
Lid geworden op: 21 jun 2007 19:30

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door ron1872 » 30 jun 2007 02:06

testcase schreef:

En natuurlijk wil je die sprookjespolis graag behouden,

Ik nodig je bij deze uit onze AVVL polissen te komen bekijken: polisbladen en alle bijbehorende bescheiden. Daarna zal je begrijpen waar het hier over gaat en dat het geen onzin is. Ik hoop dat je daarna gewoon verdwijnt van dit forum of stopt met het uitkramen van onzin. Op een ander forum had je allang een life-IP-BAN aan je broek gehad!

Jan9
Berichten: 393
Lid geworden op: 08 dec 2006 21:32

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Jan9 » 30 jun 2007 06:59

Wilra,
Het staat niet op de polis, als Yarden nieuwe polissen had gestuurd met 3700 euro ipv het 2300 euro dan hadden we dese discussie waarschijnlijk niet zo uitvoerig gehad. Dat hebben ze bewust niet gedaan en op de polis staat ook niets over ledenkorting.
Dus als Yarden nieuwe polissen zou sturen met daarop het oude pakket en de toevoeging :U kunt ook kiezen voor een andere diensten tot een maximum van 4000 euro dan was er niet zoveel commotie geweest.
2300 euro is niet genoeg, dat geven ze zelf eigenlijk ook toe.
Dan blijven er nog een paar andere problemen zoals dat de polis geen landelijke polis meer is en dat de afkoopwaarde gehalveerd is.

Testcase,
Je bent geen verzekerde van Yarden en je weet er niet veel van.
Dus waarom zou je nog meeschrijven als je niets toe te voegen hebt.
Yarden zit goed bij kas en heeft het beleggen aan experts uitbesteed dus dat zal wel in orde zijn.

Ayla

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Ayla » 30 jun 2007 08:46

inderdaad je kunt niet meer op de site van yarden komen, zijn ze bang geworden.

mcwimpy51
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 jun 2007 19:11

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door mcwimpy51 » 30 jun 2007 10:09

Hoi luitjes

En mcwimpy heeft de site net nog niet gehackt , :D Wij zijn hard aan het werk met de nieuwe site http://www.yarniek.nl. Nog heel even geduld.Alle mensen die zich hebben geregistreerd proberen we dit weekend nog een mailtje te sturen.
ex postmaster yarden-uniek ( wij hebben dus niets te maken met Yarden) zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

postmaster yarniek.nl :o

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door franil » 30 jun 2007 10:28

Zou het verdwijnen van de Yarden site iets te maken kunnen hebben met de bijeenkomst vrijdag jl in Almere? Of is er een uitspraak in een rechtszaak geweest die hun de zaak laat terugdraaien, en hun site aanpassen aan de nieuwe situatie? Het blijft gissen, maar valt wel op, dat dat nu ineens gebeurt. Zijn ze nog niet eens klaar met het versturen van de polissen, moeten ze alweer wat gaan rondsturen... Gaat ze toch weer een hoop (premie)geld kosten!

Eres
Berichten: 224
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:31

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Eres » 30 jun 2007 10:34

Als je een bedrijf overneemt of wanneer bedrijven een fusie aangaan, wordt vooraf door de accountants en wie ook maar een gedegen controle/studie gemaakt hoe de bedrijven er precies voorstaan.
Als je dat nalaat te doen, ben je als leidinggevende beslist niet geschikt en als yarden zich verkeken heeft op de natura polissen, hebben ze dus geblunderd.
Ik geloof niet dat dit is gebeurd, dus heeft yarden bewust naar dit wat er nu speelt toegewerkt en mag je volgens mij van bedrog/oplichting spreken.
Eerst het lidmaatschap bedrag aan de euro aanpassen, daarna de kleine lettertjes (die vaak niet worden gelezen) veranderen en daarna met de grote klapper komen.
Vanaf 1992 een paar keer verhuizen een nieuw pand in Almere opzetten en vervolgens binnen 5 jaar nog eens een groot nieuw pand neerzetten en weer verhuizen, vind je het gek dat er minder winst wordt gemaakt, zoiets heet afschrijven.
Naar het voorbeeld van de overheid, goochelen met getallen en vervolgens roepen, dat het slecht gaat.
11 september heeft nauwelijks voor 1 jaar een negatief effect gehad, men heeft geen verlies gemaakt, doch minder winst en dat noemt men verlies.
De effecten handel gaat uit van een fictieve winst, men krijgt het niet en wentelt dat zgn verlies af op de beleggers/klanten.

Toen de natura polissen afgesloten werden, golden ze in het algemeen helemaal niet als goedkoop, sterker in het begin waren het eigenlijk slechts crematie polissen en in die tijd was men nog niet zo in met crematie en moest je op een gunstige manier overgehaald worden, die geschiedenis heeft zich dus min of meer voortgezet.
Misschien voor de verzekerings maatschappijen niet helemaal gunstig, maar men heeft daar nooit een probleem mee gehad.
We leven nu in een economisch winst denkende maatschappij en daar gaat geld voor alles.
Testcase heeft in 1 ding wel gelijk, als Yarden failliet gaat hebben we helemaal niets, dan maar helemaal niets, maar Yarden zal ik met alles wat voor mij mogelijk is bestrijden.
Ik wens ook de voorwaarden niet te accepteren, want als je nu zou instemmen met een aanbod, waarop garanties worden gegeven voor de komende 5 jaar, mogen ze alsnog alles naar hun handzetten en de garanties intrekken.

Wat de Yarden site betreft, misschien is die gehacked , of heeft Yarden hem gewoon zelf uit de lucht gehaald, ze konden het misschien niet meer aan, de plaat bleef te lang hangen.

Mcwimpy sterkte en denk ook aan de diepe links

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door franil » 30 jun 2007 11:00

Een bedrijf, dat jaar in jaar uit miljoenen winst maakt is echt niet zomaar failliet. Ik moet steeds aan die overname geruchten denken: één enkele simpele goedkope polis is makkelijk te verkopen. Dus verkoop je Yarden uitvaartverzekeringen. Yarden Facilitair heeft bijna alle crematoria in Nederland in bezit, dus pas je de tarieven met enige regelmaat aan, en tel uit je winst. Yarden Uitvaartverzekeringen huist overigens nog steeds in het AVVL kantoor in Diemen, De Yarden Holding in Almere.

miquel35
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 jun 2007 11:12

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door miquel35 » 30 jun 2007 11:21

Onlangs heb ik een gesprek gehad met iemand van de buitendienst van Yarden. Hij gaf aan op verzoek de oude polisvoorwaarden van de AVVL te kunnen leveren. En raad eens. Na een week kon dit ineens niet meer.
Ik ben daarom op zoek naar de oude polisvoorwaarden van de AVVL. (dus van voor de fusie)
Heeft iemand die in bezit.

Mike

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door franil » 30 jun 2007 11:44

Hallo Mike,

Wacht even tot www.yarniek.nl online is, goede kans dat daar de oude polisvoorwaarden te vinden zijn, zoniet, dan zal ik ze daarheen mailen, we kunnen hier geen email adressen uitwisselen.

Mvg, franil

Wilra
Berichten: 30
Lid geworden op: 09 mei 2007 00:37

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Wilra » 30 jun 2007 12:09

Hallo Jan9,

Heb jij (of iemand anders die dit leest) enig idee over de jurische waarde van de uitspraken van dhr. van Wageningen (directievoorzitter) op zijn verdwenen weblog ? Ik heb er, toen het nog kon, maar een screendump van gemaakt omdat ik een vermoeden had ( ivm. de evt. jur. waarde) dat het blog wel eens zou kunnen verdwijnen. Dat de hele site zou "overlijden" had ik echter niet verwacht.

MAXIEM

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door MAXIEM » 30 jun 2007 13:25

Wilra,

Het is nog maar de vraag of er sprake is van enige juridische waarde. Een weblog kan gezien worden als een duurzame gegevensdrager, maar ook nog steeds als geen duurzame gegevensdrager. Daar zal een rechter zich t.z.t. over moeten uitspreken als je er werk van maakt.

Groeten, Maxiem.

Eres
Berichten: 224
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:31

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Eres » 30 jun 2007 13:46

Ik denk niet dat het juridisch veel waarde zal hebben, maar het is zeker handig om eventueel te gebruiken.Wat hij aanbood had ik toch niet ingewilligd, de en bloc clausule zal ook moeten verdwijnen.
In het begin was yarden er stellig van overtuigd het gelijk aan hun kant te hebben.
Ik neem aan dat yarden al bestookt is door diverse advocaten en hun krachttermen, dus inmiddels zal die denkwijze wel een beetje wankelen, zoals altijd je denkt het recht aan je kant te hebben, maar het krijgen is weer een ander punt.
Zal de bond vanverzekereaars hier wel zo blij mee zijn?
Het is vaak een verplichting om mogelijkheden aan te bieden, dat zal denk ik nu het geval zijn.
Yarden biedt niets wezenlijks aan, met de wetenschap men neemt dat toch niet aan en dus wast yarden hun handen in onschuld en hebben ze aan hun verplichtingen voldaan.

testcase
Berichten: 602
Lid geworden op: 03 jun 2007 01:03

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door testcase » 30 jun 2007 14:31

--
Laatst gewijzigd door testcase op 27 okt 2007 12:52, 2 keer totaal gewijzigd.

ron1872
Berichten: 178
Lid geworden op: 21 jun 2007 19:30

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door ron1872 » 30 jun 2007 14:45

Jan9:

Voor zover ik begrepen heb van een oud werknemer van AVVL/Yarden is de nieuwe polis (waarde 2300 euro) plus de voorwaarden op de achterkant rechtsgeldig, mits er geen bezwaar wordt ingediend. De begeleidende brief met daarin de 3700 euro en het ledenkorting verhaal heeft geen waarde.

Moraal: dien altijd bezwaar in :!:

Ayla

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Ayla » 30 jun 2007 15:10

na verscheidende keren geprobeerd te hebben de afgelopen dagen om op de yarden site te komen (vergeefs} was opgeheven, lukt het nu wel, veranderd is er niets.

Dus blijven strijden

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door franil » 30 jun 2007 15:23

.....en weer komt testcase met een volslagen overbodig citaat uit de Yarden weblog. Zulke citaten hebben nl geen enkele waarde, het is een herhaling van zetten en zeggen niets zonder de reacties erop. Testcase, hou nou eindelijk eens op met je forumvervuiling!!!

Ayla

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Ayla » 30 jun 2007 15:27

Goedendag Maxiem,

Moet ik wachten tot dat Yarden weer heeft geantwoord op deze aangetekende brief die ik naar hun gestuurd heb om ze te laten weten niet met hun antwoord akkoord te gaan, ik bedoel om de kopieen naar kifid te sturen

vriendelijke groeten.
Ayla
Laatst gewijzigd door Ayla op 30 jun 2007 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten