LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
svdmeer
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 jun 2006 13:25

Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Ongelezen bericht door svdmeer »

Twee jaar geleden heb ik via mijn tussenpersoon mijn woonverzekering (opstal+inboedel+aansprakelijkheid) afgesloten. Zelf had ik al wat onderzoek gedaan en tot de conclusie gekomen dat Unigarant een hele geschikte is. Toevallig kwam de tussenpersoon er mee, en omdat ik zeer tevreden was over hoe het is gelopen met mijn hypotheek, via hem dat verzekeringspakket afgesloten.

Polis met een looptijd van 3 jaar, waardoor er een kleine extra korting is. In 2012 kan ik dus evt. overstappen.

Een maand geleden werd ik gebeld door de secretaresse van mijn tussenpersoon: Of ik snel langs kon komen voor een nieuwe woonverzekering. De polis zou binnen enkele dagen beëindigd worden vanwege einde samenwerking met Unigarant. Door mijn werk lukt heel snel overdag afspreken niet, ik vroeg dus ook of dit op een andere manier besproken kon worden. Dit zou de secretaresse met de tussenpersoon afspreken. Ik vond het een heel vreemd verhaal, ik zat immers zelf nog een jaar vast aan die polis. Vervolgens heb ik niets meer gehoord.

Afgelopen week kreeg ik een brief van de tussenpersoon, inmiddels zijn we dus een kleine maand verder na het vreemde telefoontje, met daarin een offerte voor een nieuwe verzekering bij Poliscomfort.nl. Premie was even gelijk aan wat ik nu betaal, verzekering echter slechter. Metname het eigen risico van 500 euro op de aansprakelijkheidsverzekering. Bovendien ben ik zeer te spreken over Unigarant. Ik heb er ook een reisverzekering (via ANWB) en mobiele apparatuurverzekering, afgelopen jaren twee keer een diefstal gehad van apparatuur op reis, zonder moeilijkheden snel afgewikkeld en vergoed gekregen. Geen reden dus om mijn woonverzekeringen daar weg te halen.

Gebeld met Unigarant. Te horen gekregen dat het wel kan. Ze werken alleen met tussenpersonen. Als mijn tussenpersoon de samenwerking stopt, dan stopt ook de polis bij hun. Overzetten naar een andere tussenpersoon kon niet, ook al is dit volgens mij de meest passende oplossing. Sterker nog, mijn polis bleek al een maand beëindigd! Ik ben dus een maand onverzekerd geweest voor zowel aansprakelijkheid als mijn eigen huis. Ik heb niets daarvan vernomen. Alleen de opmerking van de secretaresse, geen loos dreigement achteraf, maar helemaal niets schriftelijk.

Uiteraard ga ik niet verder met mijn tussenpersoon. Wat mij nu te doen staat is een nieuwe Unigarant polis afsluiten bij een andere tussenpersoon. Met een direct-writer in zee gaan voorkomt dit gedoe, maar die zijn allemaal duurder. Bovendien wordt de kwaliteit van een verzekeraar pas echt duidelijk als er wat geclaimd moet worden, en daar heb ik goede ervaringen mee.

Mijn vraag is: Mag dit zomaar? Wie heeft hier steken laten vallen? Ik zelf, doordat ik een maand geleden niet tegen mijn baas zei: "Sorry, ik moet er vandoor, want mijn tussenpersoon heeft gebroken met Unigarant". Of de tussenpersoon.

Wat ik niet begrijp is de manier waarom het zo abrupt is afgebroken. Als een tussenpersoon de samenwerking stopt, dan kunnen ze bestaande polissen toch door laten lopen. Bij de vervaldatum kan er dan netjes gewisseld worden.

Wat ik ook niet begrijp is dat de polis zo opgeheven kan worden, terwijl ik er - in ruil voor een paar procent korting - drie jaar aan vast zat.

Emcede
Berichten: 271
Lid geworden op: 18 dec 2010 23:45

Re: Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Ongelezen bericht door Emcede »

Je hebt een contract met Unigarant. Dit contract is door bemiddeling van de tussenpersoon tot stand gekomen, maar de tussenpersoon is geen contractspartij. Als de tussenpersoon stopt met zijn werkzaamheden voor Unigarant, verandert er op zich niets aan jou contract met Unigarant; dat dient gewoon door te lopen.

Natuurlijk is het in de praktijk mogelijk dat in goed overleg de tussenpersoon de polissen tussentijds onderbrengt bij een andere verzekeraar. Een verzekeraar heeft niets aan een tussenpersoon die toch geen nieuwe productie meer aanbrengt en elke mogelijkheid aangrijpt polissen van zijn klanten op te zeggen. De verzekeraar kan dus mogelijk best bereid zijn de post 'los te laten'. Maar de basis is wel 'goed overleg' en daar kun jij zomaar niet buitengehouden worden.

Het verhaal rammelt dus. Dat Unigarant de polis niet bij een andere tussenpersoon kan onderbrengen is onzin. En dat jou tussenpersoon zonder jou medeweten bij een andere aanbieder de polis onderbrengt is ook onzin.

Advies: neem toch even een uurtje vrij en ga bij de tussenpersoon langs om verhaal te halen. Als je het verhaal niet sluitend vind ga dan (evt. in overleg met Unigarant) op zoek naar een andere tussenpersoon. Bedenk wel dat elke tussenpersoon zijn eigen voorkeuren heeft voor het onderbrengen van polissen. Unigarant is één van de vele verzekeraars waar tussenpersonen mee werken.

Succes!

svdmeer
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 jun 2006 13:25

Re: Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Ongelezen bericht door svdmeer »

@Emcede: Dank voor je reactie. De zaak stinkt aan alle kanten, maar helaas heb ik geen rechtsbijstandsverzekering om er achteraan te sturen. Inmiddels ben ik weer verzekerd, nu via de ANWB. Die werken samen met Unigarant. Een direct-writer had mijn voorkeur, maar die zijn of erg duur, of bieden enkel aansprakelijkheidsverzekeringen aan tot 1 miljoen wat ik te laag vind.
Vrij nemen en er langs gaan is lastig omdat mijn werk ver rijden is. De tussenpersoon werkt alleen tijdens kantooruren, dus word het 3 uren vrij nemen. Te veel voor deze belachelijke zaak. Wel ga ik een brief schrijven, vragen om een tegemoetkoming en indien ik geen bevredigend antwoord zijn instanties zoals Kifid aan de beurt. Je moet er toch niet aandenken wat er was gebeurd als mijn huis in vlammen was opgegaan de afgelopen maand.

In overleg met Unigarant naar een andere tussenpersoon kan, maar daar is geen tijd voor. Ik moest mij wel direct verzekeren, elke dag onverzekerd is er eentje te veel. Unigarant heeft een lijst met TP's, maar die bij mij in de buurt zijn vage bedrijfjes waarvan de websites niet eens normaal functioneren. En wie zegt dat die niet de samenwerking opzeggen? Dan lijkt mij via de ANWB werken de meest handige optie. Daar heb ik ook al de reisverzekering lopen (ik maak 4 keer per jaar een reis met veel dure apparatuur op zak, erg belangrijk dus) waar ik zo te spreken over ben. Als over 13 jaar mijn rentevastperiode afloopt, ga ik wel weer eens naar een tussenpersoon kijken.

mrflik
Berichten: 53
Lid geworden op: 13 feb 2011 16:55

Re: Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Ongelezen bericht door mrflik »

Hallo, ik zelf ben verzekerd bij de firma met de appels en peren. (daar plukt u de vruchten van).
Een coöperatie zonder winstoogmerk en met 2,5 miljoen dekking bij de wa verdoet deze ook aan jou wensen. Ga er maar eens kijken.

Betreft je rentevaste periode. Je kunt je hypotheek ook onderbrengen bij een andere tp.
Zo kun je nu al afscheid nemen van je tp ipv over 13 jaar.

Martijn T
Berichten: 114
Lid geworden op: 24 nov 2008 21:24

Re: Tussenpersoon stopt woonverzekering: Mag dit zomaar?

Ongelezen bericht door Martijn T »

uw tussenpersoon kan een afspraak gemaakt hebben met een verz. maatschappij om de polissen per einddatum te laten beëindigen. Hiervan hoort u uiteraard bericht te ontvangen. daarnaast ontvangt u altijd een beëindigingsaanhangsel als uw verzekering beëindigd wordt.
De lopende polis kan ten alle tijden naar een ander met unigarant werkende tussenpersoon worden overgevoerd (ter info. ANWB vind ik geen tussenpersoon. De medewerkers hoeven bij mijn weten niet ad WFT te voldoen)
Unive geen winstoogmerk... Tja een dergelijk bedrijf moet nog geboren worden. Wat daar intern gebeurt, daar lusten de honden geen brood van. Buitendienst (dus polisophalers) maken elkaar nog net niet af ivm de provisie die ze per klant krijgen.

Gesloten