[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Zomaar worden ontslagen terwijl je ziek thuis bent.
Pagina 1 van 1

Zomaar worden ontslagen terwijl je ziek thuis bent.

Geplaatst: 08 jun 2005 16:23
door Liane Erich
Een mens kan er aan onder door gaan als de wet- en regelgeving hier in nederland zo doorgaat. een werknemer staat gewoon op straat ook als je ziek thuis bent, zwaar overspannen van alle stress op je werk en je baas kan je ongestraft buiten schoppen zonder de regels die wettelijk verplicht zijn te handhaven. De baas zou hem moeten melden bij het UWV, wettelijk verplicht binnen zes weken na de ziekmelding, niet gedaan, een baas moet binnen 6 weken een plan van aanpak doorgeven aan de arbo dienst, niet gebeurd, want ze trappen hem toch buiten, mag het niet, jammer dan het gebeurt toch of je wilt of niet en zie maar wat je dan doet, maar werk heb je niet meer en verrek maar. :oops: Daar wordt je als mens wel moedeloos van, gaat er een huwelijk aan kapot, geeft niks, dat is niet ons probleem.
:evil: :evil: :evil:

Re: Zomaar worden ontslagen terwijl je ziek thuis bent.

Geplaatst: 08 jun 2005 21:57
door berendjan
Ontslagen zonder ontslagvergunning en ook zonder toestemming van de rechter? Dan zou ik als ik de ontslagene was maar eens rap naar een rechtswinkel toestappen voor advies en een advocaat in de hand nemen en een rechtzaak tegen de werkgever aanspannen. Zelfs als je op staande voet ontslagen bent moet de werkgever alsnog een ontslagvergunning aanvragen. Het eerste wat in elk geval gedaan moet worden is, als het tenminste nog niet te laat is, een aangetekende brief sturen naar de werkgever waarin de ontslagene protesteert tegen het ontslag en schrijft beschikbaar te zijn en te blijven voor het vervullen van het werk waarvoor je aangenomen bent. Klagen op dit forum helpt niet, adequate aktie richting werkgever nemen wel. Al is het maar om je uitkering zeker te stellen. Want het zonder protest accepteren van ontslag heeft ook consequenties bij het krijgen van een uitkering.

Re: Zomaar worden ontslagen terwijl je ziek thuis bent.

Geplaatst: 09 jun 2005 08:59
door Bubsel
Waarschijnlijk had ze een tijdelijk contract en dan heb je gewoon geen poot om op te staan.

Hopelijk doen ze bij jou wel het UWV inlichten dat je ziek bent en werkloos en niet zoals bij mij dat dat helemaal niet gebeurd is en alles zelf moest regelen.

Re: Zomaar worden ontslagen terwijl je ziek thuis bent.

Geplaatst: 09 jun 2005 10:07
door Vincenti
Ziek = Niet in staat om te werken

Overspannen = niet in staat om DIT werk te doen.

Dat is iets anders als ziek. Zoek een andere baan en stel je niet zo aan.