LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
bodejosm43
Berichten: 3046
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door bodejosm43 » 27 jan 2006 20:51

Je bedrijf failliet laten gaan, en dan zogenaamd geen cent meer over hebben, dat gebeurt helaas nog steeds. Reisburo-ketens die de ene dag failliet zijn, en een week later weer vrolijk verder gaan, om maar een voorbeeld te noemen.

Ik ben blij dat ik daar niet aan meewerk.

Voor de goede orde. De voornaamste reden dat ik mijn woning heb gekocht, is om mijn maandelijkse lasten zo laag mogelijk te houden, niet het eigen woning-bezit zelf. Dat is een andere insteek, dan doorgaans het geval is.

Ik zie het eigenlijk als een soort inhaalslag. Als ik in de jaren 80 na het afronden van mijn studie de kansen had gehad, had ik eerder een woning kunnen kopen, en had ik nu geen beroep meer hoeven te doen op die hypotheekrente-aftrek.

Hoe zou de verhouding koop- huurwoningen eruit komen te zien, wanneer die er eigenlijk niet was? Ik denk dat het juist goed is, dat mensen door kunnen stromen van huur naar koop. Zoals gezegd: het gaat mij niet om het bezit ervan. Huur is voor mij een stuk duurder.

arina
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2006 22:39

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door arina » 27 jan 2006 23:21

Het heeft geen zin om appels met peren te vergelijken . het gaat erom dat een groot deel van de bevolking een oor aangedraaid is .
Wij horen daar ook bij met maar liefst hier een tabel voor de beter weters
Man en dochter waren samen verzekerd voor 146 euro
aanvullingsfonds 13 euro
vrouw 58 eur
totaal 217 euro
tegenmoetkoming man -66
Totaal 151
Nu premie man en kind 257 euro
premie vrouw 118 euro
belasting inkomensafhankelijke bijdrage 64 eur
geen tegenmoetkoming 66 euro
totaal 505 euro
hogere studiefinanciering -12
zorgtoeslag dochter -34
zorgtoeslag man vrouw -16
Totaal 443euro
premiewijzigingen man en vrouw -40
Totaal kosten zorgverzekering 403 euro
dus betalen wij 252 euro meer ziekenkosten en als ik nu zoveel verdiende .De aanvulling zijn exat het zelfde als voorheen. Kan je wel zeggen neem de basisverzekering nou dat kan je op onze leeftijd niet riskeren en mijn dochter heeft toevallig niet zo`n sterke tanden dus die onkosten kunnen we ook niet riskeren . En zeg ook niet dan waren jullie voorheen goedkoop verzekerd bij mijn man waren het arbeidsvoorwaarden en die pakken ze nu af . Dus niet om het klagen maar de realyteit en die komt dus niet overeen met wat heertje Hoogervorst heeft gezegd en dat noem ik dus mensen bestelen door te liegen

Pientjelien
Berichten: 105
Lid geworden op: 03 dec 2005 19:32

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door Pientjelien » 28 jan 2006 00:13

En dat moet maar zo gelaten worden? Belastingschijf voor de allergrootste graaiers naar 75%. Wat denk je hiervan? De graaiers zitten n.l. bij de overheid en de geprivatieseerde bedrijven die van de overheid{lees Jan met de pet} waren.
Jonjo, wat een generaliserende onzin zeg. We hebben bij de hogere inkomens groepen graaiers ja, maar ook groepen met een uitkering die de boel belazeren. Gewoon maar de uikeringen halveren omdat er een groep misbruikers is??? Lijkt me net zo'n onzin als jouw suggestie.
Wat maakt het nou uit Pientjelien welke regering ik wel oké vond. We hebben nu te maken met Balkenende II en ik vind dat ze het slecht doen. Ik heb eigenlijk in niemand vertrouwen op het ogenblik zowel ter linker als rechter zijde van de politiek.
Wat het uitmaakt Tag65 is dat veel mensen op dit forum (zie vorige quote) allemaal lopen te papegaaien dat DIT kabinet waardeloos etc is, maar dat bijna niemand verwijst naar een goed kabinet uit het verleden en waarom dat kabinet het wel goed deed. En voor alle duidelijkheid, ik ben het ook lang niet altijd eens met dit kabinet en het zorgstelsel heeft voor mij ook negatief uitgepakt (totaal 130 euro per maand), maar ik ben en blijf van mening dat een deel van deze sores had kunnen worden voorkomen door het vorige paarse kabinet en dat met de economie van de afgelopen jaren het regeren veel moeilijker is dan in de hoogconjunctuur.

Tag65
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jan 2006 06:51

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door Tag65 » 28 jan 2006 08:35

Sorry Pientjelien maar we hebben te maken met DIT kabinet en behaalde resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Natuurlijk is het makkelijker regeren in hoogconjunctuur tijden dan in laag maar wie was ook alweer minister tijdens Paars: Zalm !! Die man die je nu altijd lachend een poot uitdraait.
Ik vind dit kabinet een stelletje onheilsprofeten, altijd maar wijzen op concurrrentie van China en India alsof we daar ooit mee kunnen concurreren qua lonen. Of denk je dat er iemand te vinden is die weer 12 uur per dag van maandag tm zaterdag in een fabriek wilt staan. In China geen probleem dus die strijd kun je niet winnen.
De ene heffing is nog niet verhoogd of er komt weer een nieuwe heffing. Verlaging OZB wordt weer ingepikt door gemeentes met chronisch geldgebrek. Kortom ik word er ook wat cynisch van......

BaalvanOxxio
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 jan 2006 15:50

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door BaalvanOxxio » 28 jan 2006 13:36

Het Kabinet De Quay was een goed kabinet!
19 mei 1959 - 24 juli 1963


Minister-president, minister van Algemene Zaken
dr. J.E. de Quay (KVP)

Vice-minister-president en minister van Verkeer en Waterstaat
drs. H.A. Korthals (VVD)

Minister van Buitenlandse Zaken
mr. J.M.A.H. Luns (KVP)

Minister van Justitie
mr. A.C.W. Beerman (CHU)

Minister van Binnenlandse Zaken
mr. E.H. Toxopeus (VVD)

Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen
mr. J.M.L.Th. Cals (KVP)

Minister van Financiën
prof. dr. J. Zijlstra (ARP)

Minister van Defensie
S.J. van den Bergh (VVD), afgetreden 1 aug. 1959
ir. S.H. Visser (VVD), 7 sep. 1959

Minister van Volkshuisvesting en Bouwnijverheid
mr. J. van Aartsen (ARP)

Minister van Economische Zaken
drs. J.W. de Pous (CHU)

Minister van Landbouw en Visserij
mr. V.G.M. Marijnen (KVP)

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid
mr. Ch.J.M.A. van Rooy (KVP), afgetreden 3 juli 1961
mr. V.G.M. Marijnen (KVP), a.i., 3-17 juli 1961
dr. G.M.J. Veldkamp (KVP), 17 juli 1961

Minister van Maatschappelijk Werk
mw. dr. M.A.M. Klompé (KVP)

BaalvanOxxio
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 jan 2006 15:50

Re: "Na het zuur komt het zoet", citaat Bakellende

Ongelezen bericht door BaalvanOxxio » 28 jan 2006 14:14

Beste JH,

Wie zegt dat ik als eigenwoningbezitter profiteer van hypotheekrenteaftrek? Wie zegt dat ik überhaupt een hypotheek heb? Wie zegt dat ik netto 48 Euries minder per maand minder te besteden heb? Wie heeft het over "niet zo slim"? Graag eerst goed lezen, :idea: badmuts!

Het gaat mij puur en alleen om het feit dat je wordt voorgelogen: "Na het zuur komt het zoet" durfde JP ons - namens het kabinet - met droge ogen voor te liegen! Nu weet ik wel dat die man absoluut geen smaak heeft, maar dit slaat werkelijk alles! Elke keer werden de groeibeloftes naar beneden bijgesteld en uiteindelijk is het voor de grootste groep i.p.v. groei inleveren geworden, waarbij ik voor het gemak alle overige stijgende (woon-)lasten maar even buiten beschouwing laat! En hij met zijn leugens blijft gewoon zitten, terwijl Pechtold met zijn (enige juiste) uitspraak "Het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken" wat dus inderdaad waar is, op een zijspoor wordt gerangeerd!!!

Gesloten