LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] UWV

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
janruyken
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2005 19:29

UWV

Ongelezen bericht door janruyken » 26 jan 2006 17:13

Mijn vriendin heeft de Belgische nationaliteit, is gehandicap en een uitkering uit België. Nu krijgt ze ieder jaar vanuit Belgie een Adminstrtief controleformulier de E.215. Dit dient door het UWV te worden afgestempeld en klaar. Dit heeft ze al 16 jaar in Venlo bij het GAK laten doen maar vanaf dit jaar kent niemand dit formulier. Het formulier dat ze dit jaar aangetekend heeft opgestuurd naar Maastricht is spoorloos verdwenen. Wie kan ons helpen zodat dit formulier zo snel mogelijk terug is bij mijn vriendin want is dit formulier niet op tijd dan vervalt het pensioen.

Groetjes

annemiekje
Berichten: 36
Lid geworden op: 19 sep 2005 20:15

Re: UWV

Ongelezen bericht door annemiekje » 26 jan 2006 19:15

A) Op zoek naar het bewijs van het aangetekend versturen van deze formulieren
B) Vraag bij de TPG de handtekening op die het UWV (nou ja, een medewerker) heeft moeten afgeven bij het in ontvangst nemen
C) Brief in nette maar zeer duidelijke naar het UWV, waarin je duidelijk maakt hen aansprakelijk te stellen voor het kwijtraken van en de gevolgen hierdoor, in ontvangst genomen om datum die en die, copytje van bewijs er bij, je wilt binnen 10 werkdagen antwoord, bladiebla, kortom net maar ietwat juridisch dwingend overkomen.
D) contact opnemen met de instantie die dit alles in België regelt. Geef aan hen uitleg over de situatie + bewijs dat het UWV de papieren heeft ontvangen op datum die en die, en vervolgens in gebreken blijven door papieren foetsie te maken.
E) zien of de Belgische instantie ietwat begrip op kan brengen, of nog beter; druk op UWV wil opvoeren.
F) zien wat reactie van UWV is. (grote kans dat ze gaaaaaaap doen, zoals altijd :wink: )
H) vraag in de tussentijd nog zo'n formulier op indien mogelijk, eis afspraak bij UWV (briefje met hoop dure woorden ;) ) en laat het onder eigen toezicht ondertekenen + gooi het zelf op de post/zie er op toe dat dit gebeurd.

Blijkt het resultaat niet naar voldoening (maar ook daarvoor is het soms handig); contact opnemen met Sociaal Raadslieden. Zij kunnen je informatie geven hoe dit juridisch aan te pakken, maar kunnen je hierin ook in acties bijstaan. Het aantal uren dat ze er in steken is beperkt en er is een inkomensafhankelijke bijdrage, maar mijn ervaring met dwarsliggende instanties is dat na 1 of 2 brieven spontaan allerlei deuren open gaan. En dan is er uiteraard ook nog de optie (indien afgesloten) om eens te informeren bij je rechtsbijstandverzekering.

wiewatwaar
Berichten: 95
Lid geworden op: 03 jul 2005 20:48

Re: UWV

Ongelezen bericht door wiewatwaar » 27 jan 2006 08:57

het uwv is er alleen op uit om > proberen je geen uitkering te geven
2e geld uitbetalen duurt altijd langer als nodig.
3e achter hun computer is het lekker makkelijk om iemand te pesten.
4e kortom het uwv moet verdwijnen.annemiekje
Berichten: 36
Lid geworden op: 19 sep 2005 20:15

Re: UWV

Ongelezen bericht door annemiekje » 27 jan 2006 12:22

Lézen Wiewatwaar. Topicopener heeft qua uitbetalingen niets van doen met het UWV, zijn vriendin krijgt namelijk haar uitkering vanuit België.

Tip; blinde paranoïa heeft nog nooit tot iets productiefs geleid. Ben je het niet eens met bepaald beleid of gang van zaken binnen instanties, ga dan op een nuttige productieve manier er mee aan de slag.

janruyken
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2005 19:29

Re: UWV

Ongelezen bericht door janruyken » 29 jan 2006 12:22

Annemiekje bedankt voor de info.
Ik zal hier zeker gebruik van maken.
Groetjes

Gesloten