LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
BjornS
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 dec 2006 17:44

Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door BjornS » 21 dec 2006 17:55

Ik ontvang huurtoeslag en wil hier graag vanaf, ik heb een brief naar trosradar opgestuurd en deze brief zal ik hieronder bijvoegen. Mijn vraag is wie kan er ook maar niet van die huurtoeslag afkomen, en ontvangt nog steeds financiele tegemoetkoming hiervoor?? En hoe lang zijn de meeste mensen al bezig om hier vanaf te komen?

Hier volgt mijn brief aan trosradar:

____________________________________________________________________

Geachte heer/mevrouw,

Middels deze mail wil ik graag onder de aandacht brengen dat de belastingdienst er een zooitje van heeft gemaakt. In mijn situatie ontvang ik huurtoeslag van de belastingdienst. Nu zijn wij financieel zo ver dat wij niet meer in aanmerking mogen komen voor huurtoeslag. Daar wij boven de vastgesteld grens zitten heb ik vanaf Juni 2006 al meerdere pogingen middels online wijzigingsformulieren ondernomen om mijn huurtoeslag te beeindigen. Na 3 keer tevergeefs deze electronische wijzigings formulieren te hebben ingevuld, heb ik 3 weken geleden maar eens gebeld met de belastingdienst, en aangegeven dat ik reeds 3 keer via een electronisch formulier heb getracht mijn huurtoeslag te beeindigen. Haar antwoord "Ja meneer, ons systeem heeft problemen met het verwerken van de formulieren". Klinklare onzin mijns inziens, daar ik nu al een half jaar tevergeefs bezig ben. Omdat electronische formulieren schijnbaar niet overkomen heb ik maar een formulier aangevraagd die ik dan maar weer op de ouderwetse manier in moet vullen, omdat ik het vertrouwen in het electronische formulier inmiddels heb verloren. Nu krijg ik vandaag post van de belastingdienst/toeslagen, en zou hebben verwacht dat daar mijn wijzigingsformulier in zou zitten, echter tot mijn verbazing en ergernis, zit hier een beschikkingsformulier in met een overzicht voor de huurtoeslag die ik in 2007 ga ontvangen. Ditzelfde formulier heb ik een maand geleden ook al ontvangen en dus gewoon dubbel gekregen. Naar aanleiding van mijn telefoontje hebben ze nu ook al niet het juiste formulier toegestuurd, en kan ik weer gaan mellen met de vraag of ik alstublieft nog een keer een GOED formulier kan krijgen om mijn huurtoeslag te kunnen beeindigen.
Help!! waar zijn die mensen daar in godsnaam mee bezig.
En hoezo leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker!! Het is er verdorie zelf een grote puinhoop!

Alvast hartelijk dank voor uw aandacht, ik hoop dan ook ten zeerste dat u er iets mee aan kan vangen.

redert2
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 mar 2006 12:07

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door redert2 » 21 dec 2006 18:12

Hoi BjornS.

Waar ken ik deze situatie van. Haha, ook ik ben al vanaf juni 2006 bezig om deze toeslag stop te zetten. Oktober werd er eindelijk geen cent meer gestort. (4 keer bellen, 3 online formulieren later). Dus was helemaal blij dat ik na ongeveer 3 uur telefoongesprekken (ja bereikbaarheid) eindelijk er van af was. En vandaag weer een mooie envelop van de belastingdienst / toeslagen. Verwachtte dat er een verrekening ofzo in zou zitten. Nee leuk gewoon de toeslag berekening voor 2007.
Ik gebeld naar de belastingdienst. Na 18 minuten eindelijk iemand aan de telefoon. Gevraagd om eens uitleg te geven hoe het komt dat ik weer toeslag krijg. Jaja, u heeft dit in 2006 ook aangevraagd, door invullen van formulier in 2005. Ja, dat was zorgtoeslag!!! Trouwens afgewezen. O ja, dat klopt. Dus gevraagd hoe ze de huur berekend hebben. Geen antwoord. Gevraagd hoe het toetsingsinkomen ineens t.o.v. zorgtoeslag bijna 50% lager ligt. Gevraagd hoe het kan dat er gegevens op mijn aanslag staat van een partner, welke ik niet eens ken, c.q. ooit een relatie mee heb gehad, c.q. ooit aangifte mee gedaan heb.
Ging overleggen met z'n leidinggevende. Ja, moest dan maar wijzigingsformulier invullen. 1ste maand 2007 was trouwens gestort.

Leukste van het verhaal blijft, dat ik nooit enig papieren of electronische aanvraag voor huurtoeslag heb gedaan.

Dus mensen in nederland, vraag allemaal huurtoeslag aan, zelfs al heb je een koopwoning, want zelfs ik kreeg het.

Sorry, maar dit is gewoon belachelijk.
1. huurtoeslag toekennen terwijl nooit is aangevraagd.
2. 4 maanden bezig om in 2006 stop te zettem
3. Weer een beschikking sturen voor 2007.
4. Foute huur vermelding (is koophuis, en dat is volgens mij toch bij veel instanties na te trekken).
5. Foute gegevens van partner op formulier. Verkeerde naam, geboortedatum en zelfs foute sofi-nummer en fout inkomen. (En dan nog zo slim zijn om gegevens zoals adres enz. door telefoon te zeggen, dus ....)
6. En helemaal niks kunnen uitleggen hoe zo iets kan.

Sorry mijn broek zakt hier gewoon van af. Kan dus betekenen dat iederen zijn gegevens dus in verkeerde handen kan komen.
Dus misschien staan mijn gegevens wel op een formulier van de zwaarste nederlandse crimineel (die nog wel bekend is bij de belastingdienst).

BjornS
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 dec 2006 17:44

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door BjornS » 21 dec 2006 20:40

Vervelende situaties allemaal, feit blijft dat ze het gewoon niet voor elkaar hebben, en die uitzendkrachten bij de helpdesk die zijn gewoon minder betrokken t.o.v. hun werk omdat het allemaal maar tijdelijk is, niet ten nadele van die mensen hoor! Maar als ik contact wil met de belastingdienst dan heb ik de ene dag klaasje en de andere dag Pietje aan de telefoon, met als gevolg dat ik elke keer mn verhaal weer helemaal opnieuw moet uitleggen zodat men weet waar het allemaal over ging. Waarom niet een vast persoon???? Die weet waar het over gaat!!. Ik hoop dat ik er iig snel van af ben. Bedankt voor je reactie.

annemarie11
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 dec 2006 22:39

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door annemarie11 » 21 dec 2006 22:45

Ik ben nu al sinds januarie 2006 bezig om mijn huurtoeslag stop te zetten.
januarie 2006 was de eerste keer zo volgden nog vele keren maar
nee hoor het word nog steeds over gemaakt.
Zelfs het geld wat ik terug stort komt weer terug.
Niet te geloven maar ik heb nu weer een toezegging dat ik over 10 weken ervan uit moet gaan dat het stopt.
Gelooft U het , ik niet meer'
dit is geen goede reclame voor de belastingdienst

Chanmaster
Berichten: 2895
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Chanmaster » 21 dec 2006 23:23

Beste Annemarie.

Je hebt volkomen gelijk waar het gaat om het ongedaan maken van een toegekende toeslag, dus niet alleen de huurtoeslag.
Waar u wel verstandig aan doet is het bewijs van indienen van het verzoek achter de hand houden omdat u wel voor de kosten mmoet opdraaien bij terugbetaling. Daarvan wordt u dan vrijgesteld.

puma73
Berichten: 5879
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door puma73 » 21 dec 2006 23:54

Over welke kosten klets jij nou weer chanmaster?

Je krijgt een keurig verzoekje van de belastingdienst om de teveel betaalde toeslagen terug te storten. Als je hieraan voldoet zijn er totaal geen kosten aan verbonden.

Dit moest u als terzake deskundige, waar u zich voor uit geeft weten.

Die kosten komen pas op het moment dat je niet kunt of wilt voldoen aan een verzoek tot terugbetaling. Maar het eerste verzoek is geheel kostenloos.

BjornS
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 dec 2006 17:44

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door BjornS » 22 dec 2006 01:18

Terugbetalen of houden, het maakt mij in principe niet uit. Het enige waar het mij om gaat is dat ik mijn huurtoeslag wil stopzetten, ik WIL helemaal niet verdienen aan de belastingdienst. het is toch te belachelijk voor woorden dat men bij een belastingdienst niet eens capabel is om een toegekende financiele aanvulling stop te zetten! Als ik een toeslag krijg weten ze je wel te vinden, maar een simpele beeindiging van in dit geval een huurtoeslag ho maar!

mylo1
Berichten: 313
Lid geworden op: 08 feb 2006 20:50

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door mylo1 » 23 dec 2006 21:10

Hier nog een!!...al 3 keer formulieren opgevraagd...nog niets binnen...heb inmiddels wel weer een toezegging voor volgend jaar..januari al gestort
Ik maak het gewoon over naar de spaarrekening..en als de belasting er rijp voor is ,is het een koud kunstje om het terug te storten
En even dit...als ik bel ..heb ik binnen 2 minuten iemand aan de telefoon :oops:

BjornS
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 dec 2006 17:44

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door BjornS » 24 jan 2007 21:44

Ik dacht dat het nu eindelijk rond was!!! Tot mijn verbazing en grote ergernis is er deze maand dus gewoon weer doodleuk huurtoeslag over gemaakt! De stand tot nu toe!

4 Telefoontjes naar de belastingdienst om het door te geven.
3 Electronische aanvragen via internet.
2 Telefoontjes naar het belastingkantoor om een formulier aan te vragen

Samengevat, de 4 telefoontjes hebben niet geholpen, er wordt gewoon niets mee gedaan. De 3 electronische aanvragen die verdwijnen gewoon in de wanordelijke puinhoop bij de belastingdienst, en de 2 telefoontjes die ik met het belastingkantoor in mijn woonplaats heb gehad lopen ook op niets uit.

Het is altijd het zelfde verhaal "Er gaat iets mis in het systeem" DOE ER DAN WAT AAN!! En dit nu al zo'n 7 a 8 maanden lang!!! Waarom kan dit in godsnaam, dat de overheid deze wantoestand bij een financiele instantie toelaat. Heeft iemand nog tips?? Help hoe kom ik hier nou van af!

sprokkel
Berichten: 887
Lid geworden op: 26 mar 2004 09:28

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door sprokkel » 26 jan 2007 09:55

BjornS,
Heeft iemand nog tips?? Help hoe kom ik hier nou van af!
Ik heb al op diverse plaatsen de tip gegeven dat als er problemen zijn met Huur,Zorg,Kindertoeslag.(belastingdienst)
Je kan het beste de Nationale Ombudsman kan inschakelen, deze helpt mensen met problemen bij de belastingdienst op deze 3 gebieden met voorrang.

Kruimel79
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 feb 2007 17:07

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Kruimel79 » 14 feb 2007 17:24

Ik heb ook precies dezelfde problemen; ik word echt niet goed van die belastingdienst! Ik had helemaal geen huurtoeslag aangevraagd, immers ik woon niet in een zelfstandige woning, maar kreeg ineens in april spontaan huurtoeslag. Daarna volgde precies hetzelfde verhaal als ik al veel gelezen heb: bellen, bellen, bellen, elektronisch formulieer insturen, gewoon formulier. Uiteindelijk is het gestopt, maar pas in oktober ofzo. Dit alles had me al mateloos geirriteerd, je moet echt doorzettingsvermogen hebben om de huurtoeslag stop te zetten, ook al heb je er nooit om gevraagd!

Tot mijn grote gruwel kreeg ik in december weer een brief dat ik huurtoeslag in 2007 zou krijgen. Waarom???? Ik wil geen huurtoeslag!!! Meteen weer gebeld, kreeg ik zo'n domme hut aan de telefoon die er natuurlijk geen zak van begreep. Maar telefonisch stopzetten, nee dat kon niet. En eerlijk gezegd vind ik dat vreemd; als ik het nou aangevraagd had en wilde stopzetten, ja ok, dan moet je ook schriftelijk stopzetten, maar nu het een fout van de belastingdienst is zou het wel zo efficient zijn als ze daarvan telefonisch een aantekening kunnen maken om het stop te zetten. Maar goed, formulier aangevraagd, nog steeds niets ontvangen (er zou iets mis moeten zijn met het systeem), inmiddels wel al elektronisch geprobeerd, maar nog steeds krijg ik huurtoeslag...

En weet je wat nog het meest vreemde is? Ik krijg de huurtoeslag over een woning waar ik al jááren niet meer woon!!! (en het wordt ook naar mijn huidige adres gestuurd, dus je zou zeggen dat de belastingdienst weet dat ik er niet meer woon). Wat ik nog het meest ergerlijk vind is dat wij burgers altijd alles perfect op orde moeten hebben; op tijd alles indienen, geen fouten maken, anders is het belastingfraude. Maar de belastingdienst zelf mag er een puinhoop van maken. Quod licet iovi, non licet bovi... De slogan "leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker" lijkt me momenteel volstrekt misplaatst; het vergt echt pure wilskracht (en veel tijd) om het in hun botte hersens te laten doordringen dat je als je iets niet aanvraagt het ook écht niet wilt ontvangen!

En als zometeen blijkt dat het niet terecht was, moet je stante pede terugbetalen, mét rente nota bene! Ik vind het echt verbijsterend! Dat dit soort praktijken toegestaan zijn in dit land vind ik echt vreemd. Het is hoog tijd dat de overheid ingrijpt bij deze organisatie!

Maar goed, echte tips kan ik niet geven; wel heb ik een klachtenformulier ingevuld en daarin mijn genoegen geuit. Weet niet of het effect heeft, maar het luchtte in ieder geval op! :lol: Vooralsnog geen reactie, ik wacht vol spanning af...

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Frankkk » 15 feb 2007 12:45

@Kruimel79: die rente is van de baan! Je mag het dus in 24 maanden aflossen zonder rente :).

Je hebt dus een klacht ingediend waarin je je 'genoegen' hebt geuit... Het lijkt me handiger om in een klacht je 'ONgenoegen' te uiten :)

Kruimel79
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 feb 2007 17:07

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Kruimel79 » 15 feb 2007 14:56

Ja, natuurlijk ONgenoegen!

Maar vandaag gebeld door een heel vriendelijke dame van de belastingdienst naar aanleiding van mijn klacht; alles (ook gezeik met zorgtoeslag) kon nu wel telefonisch geregeld! Nu nog afwachten of het daadwerkelijk werkt, maar het was verfrissend iemand te spreken die er iets aan gaat doen (heb haar naam en directe nummer gekregen, dus als het weer niet goed gaat mag ik meteen bellen).

Aflossen in 24 maanden klopt trouwens niet; je moet minimaal 40 euro per maand aflossen... (vertelde deze zelfde dame mij)

Melbino
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mar 2007 17:00

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Melbino » 07 mar 2007 17:14

Hallo, Er is iets dat heel erg aan mij vreet.
Ik heb in october 2006 een nieuwe woning (flat) ik heb meteen in october ook een huursubsidie aanvraag formulie aangevraagd, ok wat dus al bekend was , was een storing, ik kreeg een zorgtoeslag formulier, dit grapje is 4 keer gebeurd, dus 4 maal aangevraagd en 4 keer een zorgtoeslag formulier, ok kan gebeuren.....
ik heb de 5e keer een huursubsidie formulier gekregen, alles ingevuld duidelijk aangegeven dat ik 495 euro per maand betaal inclusief water en geen service kosten en ik ben 23 jaar, volgens meerdere berekeningen heb ik recht op huursubsidie, ook 4 x een medewerker uitlaten rekenen en die bevestigen de berekening, dus nu is het afwachten.
Eerst word er verteld half februari 2007, gaat niet door toen werd het half maart, gaat ook niet door, nu krijg ik te horen dat zei 495 volledige huur hebben berekend, dus nu heb ik opeens geen recht op huursubsidie want het is nu naar de gemeente gestuurd en nu zit ik vast want ik kan geen kant op en ik heb de huursubsidie zeker wel nodig, ik woon in een normale flat met 3 kamers waar ik nog heel wat jaren van plan in ben te wonen , moet ik echt verhuizen? want heb veel moeite gedaan om deze woning te krijgen... wie heeft ervaring met dit....
Met vriendelijke groet Melvin

annemarie11
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 dec 2006 22:39

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door annemarie11 » 22 mar 2007 22:47

hallo

ik ben nu al anderhalf jaar aan het opzeggen maar blijf het maar binnen krijgen. Het vreemde is dat ik niet eens recht heb op huursubsidie, maar krijg het maxiamle.
Dus inderdaad onbegonnen werk dat opzeggen.

Gr annemarie

dokwerker
Berichten: 73
Lid geworden op: 27 mei 2006 20:10

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door dokwerker » 22 mar 2007 23:32

Mijn schoonvader is vorig jaar december overleden en hij ontving zorg- en huurtoeslag, wij hebben zijn rekening eind december opgeheven en van de week ontvingen we.....jawel de toeslagen voor april

Ik heb nooit ons rekeningnummer opgegeven en vandaag met terugwerkende kracht de toeslagen over januari en februari ontvangen en gebeld met de belastingen antwoord, het wordt een keer rechtgetrokken meneer wij maken er een notitie van.

Ik zet het op de spaarrekening dus :!: Ze zien maar wij hebben ons huis vrij en genieten van de rente...ik ga niet vechten tegen de bierkaai :wink:

Dat kan allemaal in deze kouwe land :shock:

mylo1
Berichten: 313
Lid geworden op: 08 feb 2006 20:50

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door mylo1 » 23 mar 2007 00:14

Weet je wat ik het ergste vind...dat mensen die het echt nodig hebben het nog steeds niet hebben ontvangen...ze hadden het nog een jaar bij vrom moeten laten ..tot de belasting zijn zaakjes op orde had...maar ja het moest er weer door gejaagt worden ..door het kabinet

Ook ik krijg nog steeds de huurtoeslag..gisteren weer gestort..maar wij kunnen het op de spaarrekening zetten..je zal het maar nodig hebben :evil: arme mensen!!

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door Frankkk » 23 mar 2007 11:56

@annemarie, dokwerker en mylo: zelf ga ik er maar vanuit dat na de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2006 de onterecht uitgekeerde huurtoeslag snel zal worden teruggevorderd.

Dus voordat ik enige verdere actie onderneem, wacht ik eerst de reactie op mijn aangifte af. Het lijkt me immers dat ze toch niet eerder in actie zullen komen omdat het in actie komen tegelijkertijd met het verwerken van de aangifte IB uiteraard de minste inspanning kost van de zijde van de belastingdienst.

Zo kunnen ze ook de evt. vrijgekomen tijd steken in het helpen van de mensen die GEEN toeslag ontvangen terwijl ze er wel recht op hebben...

mylo1
Berichten: 313
Lid geworden op: 08 feb 2006 20:50

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door mylo1 » 23 mar 2007 21:06

Frankk..zo denk ik er ook over ..het geld gaat naar de spaarrekening...en als de belasting er klaar voor is ,kan het zo terug gestort worden
Maak mij er ook niet meer druk om..alleen als zij rente gaan vragen?..dan teken ik wel bezwaar aan! :wink:

kees12
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 16:53

Re: Opzeggen huurtoeslag onbegonnen werk??

Ongelezen bericht door kees12 » 24 mar 2007 17:46

Hallo ik ben 1,5 jaar bezig huurtoeslaag te krijgen vanaf 2006.
Je moet er maar om verlegen zitten.

Gesloten