LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
martin.pel
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:10

wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door martin.pel »

Zijn er mensen die positieve dingen mee gemaakt hebben met deze instelling, kan mij haast niet voorstellen.

klokluider
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:04

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door klokluider »

kijk eens op:

www.burojeugdzorg.nl
www.sbbj.nl

en zo zijn er nog veel meer

met groet Klokluider

moederleeuw
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mar 2007 17:43

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door moederleeuw »

Ja natuurlijk doet bureau jeugdzorg ook iets goed. Zoals kinderen die voor niks in een instelling zitten die makkelijk hanteerbaar zijn dus op die manier niet veel kosten. En moeilijke kinderen die echt zorg nodig hebben moeten wachten. Rapportages die en niet zijn of opeens wel. Kijk eens op google zoek fraude in de jeugdzorg.

martin.pel
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:10

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door martin.pel »

KLOPT VERTEL MIJ WAT KAN ER WEL EEN BOEK OVER SCHRIJVEN.

moederleeuw
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mar 2007 17:43

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door moederleeuw »

Neem nou die Hans Nieukerke die aan tafel te gast was. Hoofd overkoepeling jeugdzorg beleid is tevens ook directeur van de hoederloo groep.Landelijke jeugdinstelling te hoenderloo en maar zeuren over geld. Kijk even op deze link http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=137 ... _jeugdzorg stelletje bandieten dit zijn maffia praktijken.

Shuttle
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 22:13

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door Shuttle »

Ik vraag me nog steedsaf wat die Hans Nieukerke bij Jeugdzorg doet dan alleen ouders bekritiseren.
Laat hij zich bezig houden om de Hoenderloogroep goed draaiend te hebben zonder dat ze lastige jongeren die daar verblijven om wat te leren te schorsen of door hun fouten weg te bonjouren naar GlennMills.

JoReus
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2007 08:16

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door JoReus »

Een meisje dat drie keer moet hurken in bijzijn van meerdere aangeklede mensen in uniform die haar visiteren, is seksueel misbruik.
Ook als iemand nog niet is misbruikt, is dit schandalig ziekmakend voor de geest. :?
De seksuele ontwikkeling kan niet anders dan ernstig verstoord raken door het geslachtsdeel te bestempelen als een verstopplekje en natuurlijke lichaamsgrenzen met autoritair gezag te overschrijden.
Dit is ziekmakend wat onze overheid doet met kinderen, die notabene HULP nodig hebben.
Het gemak waarmee slachtoffers worden 'behandeld'als psychiatrisch patient of als crimineel, is schokkend onbeschaafd.
Deze 'hulpverleners' die hieraan hun medewerking verlenen, of zelfsdeze situatie creeren voor een kind, horen aangeklaagd.
Dit moet geen dag langer duren voor deze kinderen.
Helaas voor 18+ is er net als voor deze kinderen ook geen zorg, en bij slachtoffergedrag volgt medicatie of isoleer. Ik heb dit vaak zien gebeuren. Durf ook geen melding meer te maken van kindermishandeling. Liever een mep van de eigen vader/moeder, dan allerlei vreemden in het geslachtsdeel laten wroeten...........
Denkt iemand na over de psychische en maatschappelijke gevolgen voor deze slachtoffers?
Waar is het recht op lichaamsintegritreit? Telt dit niet meer voor mensen die fysiek onrecht zijn aangedaan door daders?
Hoe leer je zo'n kind weer aan om ooit nog liefde en seks te kunnen ervaren?
Diep triest dat dit in Nederland kan plaatsvinden.
Een pedofiel of een verkrachter krijgt zijn lusten niet onder bedwang en projecteerd die gevoelens op zijn slachtoffer, maar wat is het excuus van deze weldenkende, door de maatschappij betaalde mensen om dit misbruik goed te praten?????
Ik vind dit machtsmisbruik walgelijk smerig. :oops:

Monique1970
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mar 2007 10:18

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door Monique1970 »

Wat wij (oma en opa, zus/broer en aanhang) van vaderskant allemaal over de jeugdzorg kunnen vertellen is niet fraai......

Situatie.....vader en moeder zijn uit elkaar gegaan, moeder is al jaren psychisch helemaal de kluts kwijt, heeft heel veel dingen verzwegen tegen mijn broer, schulden gemaakt en nooit maar dan ook expres niet willen tekenen om mijn broer de helft van het gezag te geven. Mijn broer heeft vroeger ook zijn fouten gehad, maar is nu al 8 jaar alleen maar een hardwerkende en welwillende vader, die gek is op zijn kinderen en ze heel maar dan ook heel graag uit deze situatie wil halen, met behulp van zijn hele familie.

Gevolg nu van de streken van "de moeder" is dat de kinderen (2 meisjes van 10 en 7 en een jongentje van 2). Nu bij versschillende gezinnen zitten en de oudste zelfs in een tehuis......Terwijl er aan de kant van vaders familie ruimte en tijd is om de kinderen gewoon op te vangen. Mijn broer heeft een huis met daarin voor alle 3 een eigen kamer en hulp van ons allemaal in een straal van 500 meter.....

Maar goed, ik zie mijn ouders eraan onder door gaan, mijn moeder is nu elke dag aan het bellen met jeugdzorg, of de oma in dit verhaal ook nog iets te vertellen heeft....maar nee hoor "we bellen u terug" ja niet. Mijn vader heeft gordelroos en beiden hebben ze onnoemelijk veel verdriet dat ze hun kleinkinderen niet zien. Mijn broer werkt nu 7 dagen in de week, om maar niet al teveel te moeten nadenken, de kinderen hebben een voogd, die niet eens fatsoenlijk Nederlands spreekt, uitlatingen doet die niet kunnen en mijn moeder al een aantal keren heeft afgebekt. Mijn broer heeft een advokaat genomen, maar jeugdzorg gaat aan alle gerechtelijke beslissingen voorbij, ze negeren gewoon uitspraken van een rechter. Kinderen zouden bij elkaar blijven, nog geen week later allemaal uit elkaar gehaald.

Het ergste van het verhaal is, dat de moeder dit allemaal wel prima vindt, zij wil alles op alles zetten dat de kinderen niet naar mijn broer en onze familie gaan, het gebeurd omdat hij geen gezag heeft. Waarom moeten "moeders"hier geen verantwoording voor afleggen, en waarom moet mijn broer door het stof nu voor zijn kinderen. We blijven vechten dat wel, maar het rechtssysteem en de Jeugdzorg werken ons wel ontzettend tegen. En zeggen dat dit goed is voor kinderen, de 2 meiden zijn nu al 2x overal heengesleept en WEER naar een andere school........dan maak je toch probleemkinderen......Wanneer krijgen deze meisjes de rust, de liefde en de regelmaat van familie en vriendjes die ze zo hard nodig hebben.

Mijn broer had ze een weekend.....en is toen langs de "harstvriendin"van het oudste meisje gereden omdat ze die ook zo miste, de meisjes waren zo blij elkaar weer te zien dat mijn broer en mijn moeder een brok in hun keel kregen. Mijn broer heeft heel erg op zijn lazer gekregen van de jeugdzorg....en nu mag hij ze nog een uurtje zien "onder toezicht"......hij had niet langs de hartsvriendin van zijn dochter mogen gaan.

Mijn god wanneer houden deze incapabele mensen op.....mensenkennis en inlevingsvermogen is ver te zoeken.....Ze hebben nog geen enkel gesprek gehad, met onze familie om te kunnen oordelen of de kinderen daar terecht zouden kunnen.

Zo ik moest even mijn verhaal kwijt.....kan nog uren door typen, maar na het verhaal van de uitzending gelezen te hebben, dacht ik....hoe kunnen ze zo'n meisje van 15 dit aandoen....die kunnen ze beter in een goed gezin plaatsen (want niks ten nadele van de opvang in de pleeggezinnen...tot nu toe hebben de meiden het goed gehad).Maar wij hebben een goede familie, die ze in een goed en degelijk netwerk kunnen opvangen.

:x

aliceverheij
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 mar 2007 11:12

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door aliceverheij »

Uit eigen ervaring kan ik helaas zeggen dat buro Jeugdzorg (in dit geval BJZ Gelderland) niet alleen slordig werkt, fouten maakt en mensen in de problemen brengt. Maar veel erger nog niet terugschrikt voor dossiervervalsing, het afschilderen van ouders als onverantwoordelijk en als hulpweigeraars terwijl het zelfs niet één keer gesproken heeft met de kinderen waar het om gaat. Daarnaast weigeren ze in gesprek te gaan over het zoeken van passende hulp in plaats van de 'hulp' die zij denken te moeten indiceren.
Vervolgens wordt er dan een circuit opgestart met de scholen van de kinderen en functionarissen in ons kleine dorp waarbij klakkeloos je privacy geschonden wordt, men zich structureel niet houdt aan privacyregels en achter je rug om mensen beïnvloeden.

Reden? we hebben ze verteld dat ze ondeskundig zijn en foute hulpverlening opdringen en dat wij dat onprofessioneel vinden. In onze situatie is er sprake van een gezin met een transseksuele ouder en ze hebben geen idee hoe daarmee om te gaan en doen geen moeite kennis of deskundigheid er bij te halen.

Reactie BJZ? op valse gronden (gelukkig aantoonbaar) de kinderbescherming op je afsturen.

Wij voelen ons als ouders onder enorme psychologische druk gezet door deze ondeskundige kwaadaardige mensen. Uiteindelijk krijgen ze hun zin, want dit hou je niet lang vol. Wij ook niet.

Inmiddels hebben wij klachten ingediend maar de Raad voor de kinderbescherming staat wel al op de stoep. De schade is al aangericht door ons als onverantwoordelijke niet liefhebbende ouders af te schilderen. Walgelijk!

Alice Verheij
Scherpenzeel

aliceverheij
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 mar 2007 11:12

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door aliceverheij »

Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat in dit land, in een democratisch staatsbestel, van overheidswege mensen sexueel misbruikt mogen worden, onschuldige kinderen opgesloten en aantoonbaar incapabele hulpverleners gezinnen en individuen zo kapot mogen maken.

Het resultaat is dat mensen kapot gaan voor de rest van hun leven en in een aantal gevallen zelfmoord plegen. Naar mijn mening is dat geïnstitutionaliseerde moord van overheidswege.

Nederland schendt niet alleen de rechten van de kinderen maar ook de mensenrechten. En iedereen laat het gewoon gebeuren. Waar was de minister voor gezinszaken gisteravond? Wanneer komt die met acties om een eind te maken aan deze misdadige praktijken?

Als dit Nederland is, dan walg ik. En zo te lezen ben ik dan niet de enige...
De uitzending van Radar is niet de eerste keer dat dit in de publiciteit komt. Het ging nu alleen nog over de wachtlijsten. Maar hoe groot zijn de drama's en overheidsmisdrijven bij die 'dossiers' die wel in behandeling zijn?

De sector stinkt door deze praktijken. Wordt je geconfronteerd met deze lieden omdat je leven en dat van je kinderen even niet zo gemakkelijk is dan ben je aan de wolven overgeleverd. Als ouder worden langzaam maar zeker je rechten ontnomen. Alles mogen ze ongestraft doen. Dossiers vervalsen, mensen manipuleren, onschuldige kinderen in de gevangenis gooien, mensen tot zelfmoord drijven......

Hoe zit het met ethiek, integriteit en vooral zorg in dit zogenaamd democratische land? Ik ben het niet tegengekomen, wel schending van mensenrechten zoals in de uitzending zonneklaar bleek.

En dan zie je zo'n verhaal als dat van Mandy. Geïnstitutionaliseerd sexueel misbruik onder het mom van bescherming zodat het lieve kind voor haar leven getekend is, onschuldig in een cel gegooid. Een leven verwoest? En de rechter zit er bij, kijkt er naar, is het er niet mee eens, wordt boos... maar doet hij ook iets aan de situatie?

Alice Verheij

Monique1970
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mar 2007 10:18

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door Monique1970 »

Realiseer me ineens dat er verhalen zijn die echt te erg zijn voor woorden.......

Ik lees hier veel dingen die me echt super irriteren, want het is allemaal herkenbaar.....vervelend genoeg.

Wij hebben aangeboden om die meiden bij ons in huis te nemen, maar wij zijn 2 vrouwen met een kind en de voogd is van Turkse afkomst, hij heeft het ook nog niet letterlijk gezegd, maar serieus worden we niet genomen, terwijl onze zoon toch echt een heel gelukkig en goed gezinsleven heeft........

Ik baal zo van die jeugdzorg....hoe kunnen ze het in godsnaam zo noemen ook.....

moederleeuw
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 mar 2007 17:43

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door moederleeuw »

Waarom niet allemaal faxen naar media , pers, ministerie van wvs en ministerie van justitie, en des noods naar Hare majesteit de koniging.Ik dacht dat mensen handel was afgeschaft of zijn we er weer nummer 1 ingeworden.

nikhita
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 mar 2007 12:20

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door nikhita »

Ik heb geschreven naar de koningin, het ministerie jeugdzorg, de rechter persoonlijk enz enz... neem van mij aan, ook dit heeft geen zin!

Mijn dochtertje heeft de grootste gedragsproblemen door het gedrag van haar vader, het enige wat ik heb gevraagd is passende hulp voor mijn dochter en de ouderlijke macht alleen (ze is geboren tijdens ons huwelijk, dus automatisch samen de ouderlijke macht), intussen doordat BJZ niet doet wat ze zeggen te doen is mijn kindje nu al weken thuis met een kleine tussenpose van 4 weken crisiopvang op een MKD. Ze is namelijk geschorst van een reguliere school! en had ik er al bij gezegd dat ze pas 5 jaar is (net leerplichtig en nu al geen plek meer voor haar).

BJZ is er eindelijk na bijna 3 jaar uit dat ze toch thuishoort op een MKD en hebben de indicatie geschreven, echter staat ze wel weer (voor de derde maal nu en steeds komt ze onderaan te staan)op een wachtlijst en deze kan oplopen tot enkele maanden. MKD is tot maximaal 7 jaar en dan zou er genoeg onderzoek naar een kindje gedaan moeten zijn, waar uitkomt op wat voor onderwijs ze thuishoort... echter als ze nog maanden moet wachten is ze al ruim 6 en wat valt er dan nog te onderzoeken?

Ach ja, vader mag openbare geweldpleging op zijn naam hebben staan, zijn dochter vermoedelijk hebben laten misbruiken door een partner en toch lijkt hij de juiste intentie te hebben om een goeie vader te willen zijn!! De meest smerige vuiligheid is van hem te vinden op het internet, maar daar heeft zijn dochter toch geen last van ?!?!

Wachtlijsten weg? Zijn niet weg en zullen nooit kleiner worden ook, aangezien BJZ niet eens weet wat voor hulp ze moeten bieden. Ze zouden eens meer instanties moeten aanmaken voor de controle van BJZ, misschien dat ze dan eens wat zouden kunnen veranderen.. alhoewel, weer een instantie, ik weet nou niet of we daar echt blij van kunnen worden!

Ik wens alle ouders en kinderen heel veel sterkte voor nu en de toekomst!
Groetjes nik

DianaH
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 jan 2006 23:39

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door DianaH »

Sinds februari 2006 heb ik met jeugdzorg te Leiden te maken.
Eerst een gezinsvoogd, die de hele omgangsregeling om zeep helpt, dan vervolgens roepen dat alleen de rechter haar beslissig kan terugdraaien?? (rechter moest er wel om lachen, toen hij dat hoorde)
Een rapport schrijven voor de rechter, met geen enkel antwoord op ZIJN vraag, namelijk ...waar de kinderen het beste af zijn. De behandeling van het rapport op de rechtzitting, niemand van Jeugdzorg, zelfs zonder afmelding verschijnt er op de zitting.
Er komt wel een intensieve gezinsbegeider van Gardea, bij vader en de kinderen thuis. Waarschijnlijk, omdat het zo goed gaat met de kinderen??
(eerste gezinsvoogd gaat op zwangerschapsverlof)

De 2e gezinsvoogd verteld dat zij andere ideeën heeft van de zaak, dan haar voorgangster.
Ook zij draait de omgangsregeling, zoals vastgesteld, door de rechter niet terug.

Dan zeg ik dat ik er genoeg van heb, en dat zij maar eens haar best gaat doen om vader normaal met de kinderen om te laten gaan.
En dat ik af zie van een omgangsregeling met mijn kinderen, zodat er ook geen strijd is tussen de vader en mij. De "Leus"van Jeugdzorg.

Dan krijg ik een maand later een briefje met de mededeling dat er een extern onderzoek zal plaatsvinden.
Een maand later krijg ik een brief, dat ik niet gereageerd hebt, op de vorige brief...er stond geen enkel verwijzing in, dat zij van mij een reactie verwacht.
Ik het antwoordstrookje terugegestuurd...ja let wel een antwoordstrookje...met wel/niet meewerken aan een onderzoek.

Daarna is er een grote stilte...vreemd als je bedenkt dat jeugdzorg schrijft..

"de kinderen worden zeer ernstig in hun emotionele en lichamelijke ontwikkeling bedreigt"

aliceverheij
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 mar 2007 11:12

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door aliceverheij »

Een mailactie naar onze minister van Gezinszaken dhr. Rouvoet kan natuurlijk ook. Het zijn immers gezinnen die kapot gemaakt worden.
Deze minister mag aangesproken worden op zijn achtergrond en persoonlijke ethiek en op de volgende punten, zo denk ik:

Het kan toch niet zo zijn dat een democratische overheid toestaat dat onschuldige kinderen in de gevangenis gegooid worden?
Het kan toch niet zo zijn dat een democratische overheid toestaat dat kinderen die slachtoffer zijn van sexueel geweld door uitvoerders van overheidbeleid structureel aangerand worden?
Het kan toch niet zo zijn dat een democratische overheid toestaat dat kinderrechten en mensenrechten in naam van die overheid structureel geschonden worden?
Het kan toch niet zo zijn dat een democratische overheid toestaat dat het rechtssysteem kinderen onrecht aan doet?
Het kan toch niet zo zijn dat zo een overheid bestuurd wordt door een Christelijk-progressief kabinet?
Het kan toch niet zo zijn dat zo een kabinet gesteund wordt in een coalitie door een partij als de uwe?
Het kan toch niet zo zijn dat een verklaard Christen als minister dit laat gebeuren?
Het kan toch niet zo zijn dat u als minister niet snel en duidelijk reageert op de uitzending van Radar van 19 maart?
Het kan toch niet zo zijn dat u als minister met uw Christelijke achtergrond niet onmiddellijk actie neemt tegen deze misstanden?
Het kan toch niet zo zijn, minister Rouvoet, dat u als Christen politicus accepteerd dat in naam van de Nederlandse over heid kinderen geschonden worden, de kinderen van God's schepping letterlijk verkracht? En u daar formeel mede verantwoordelijk voor bent?

Het zal toch niet zo zijn dat u hier niet op reageert?

Met vriendelijke groet,
...

chrissie7
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2007 16:50

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door chrissie7 »

Kotsmisselijk werd ik letterlijk van deze uitzending over jeugdzorg en vooral over het meisje dat dat zich iedere keer moest uitkleden na bezoek van haar ouders. Ongelofelijk dat dit kan gebeuren in Nederland!!

Is er dan niets of niemand die hier iets aan kan doen? Ja misschien een mailactie zoals hiervoor beschreven staat?

Als moeder van een dochtertje van 7 dat op 3-jarige leeftijd is misbruikt hou ik m'n hart vast als ik dit soort uitzendingen zie. Wat voor problemen kan zij nog krijgen en waar vind je dan in Godsnaam deskundige hulp?

Ik kan hier wel om janken als ik dat meisje zie, ik leef heel erg mee met haar en de ouders en dan vinden ze (jeugdzorg/instanties) het nog gek ook dat zo'n kind ontspoort als ze nog eens zelfstandig wordt.

Maar wat kunnen we doen? Hoe kom je aan het email adres van Dhr. Rouvoet?

Chrissie7

henk BBC
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jan 2007 22:21

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door henk BBC »

De grootste vrees van zaken waarbij Jeugd Zorg is betrokken, is wanner de Rechter in het spel is. Dat Bureau Jeugd Zorg niet zijn werk naar behoren doet. En dan druk ik nmij zeer mild uit, is tot daar aan toe, de wijze spreuken van de Rechter zijn het ergste van de uitzenduing aangezien algemeen bekent is dat Rechter blind het advies opvolgen van het Bureau Jeugd Zorg.

Bureau Jeugd Zorg is een grote beer put, kom je er mee in aanraking is het pas echt een ramp, eigen onderzoeken van de Insopectie Jeugd Zorg zijn er duidelijk over.

Toch vind ik dat er een Rechter zat, die boter op zijn hoofd had. Zelfs Advocaten zijn bang voor de macht van Bureau Jeugd Zorg. Trieste vertoning

Shuttle
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 22:13

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door Shuttle »

Mijnheer Rouvoet reageert ook niet op mijn mail dus het heeft allemaal zo weing nut, is vechten tegen de bierkaai.
maakt ze niet uit of kids onterecht gesloten zitten

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Ondanks het feit dat ik zorg tussen aanhalingstekens gezet heb kan het wel degelijk anders zoals mijn ervaring is.
In het kort:

Als stiefvader van een jochie van 6 werd ik geconfronteerd met de eis van de verwekker van het kind een omgangsregeling te willen terwijl hij in de 6 jaar daarvoor nog nooit naar dat jochie te hebben omgekeken.

Ik heb daarvoor met die man en met de heer Heijmans van de Raad vd Kinderbescherming een gesprek gehad omdat mijn stiefkind die man niet kende en dus helemaal niet met die vreemde mee wilde (de moeder zou wel het een en ander over die man hebben verteld).

In dit gesprek heb ik die verwekker duidelijk gemaakt dat hij
A/ zijn verplichtingen mbt de kinder-alimentatie nooit is nagekomen.
B/ Zelf nooit in een eerder stadium een bezoekregeling wilde,

en dan nu, plotseling omdat dit knulletje mij als vader wilde door grootouders daartoe uitgedaagd plotseling wel een bezoekregeling wilde met een kind dat hem als vader niet eens kende.

Waarschijnlijk is dit gesprek bij de Raad blijven hangen want toen de moeder van dat kind plotseling een echtscheiding wilde en het jochie, inmiddels 12 jaar bij mij wilde blijven was ook op goede gronden het Raadsadvies om hem bij mij te laten.
(moeder wilde wel het geld maar niet het kind zelf)
In dit geval was het mevrouw de rechter die het zo nodig vond om dat advies van de Raad naast zich neer te leggen en het kind aan de (onwillige) moeder toe te wijzen evenals de woning.

Deze woning heeft zij nooit meer verder bewoont en is na een huurachterstand van 2 jaar !!!! uiteindelijk ontruimd en het jochie gewoon bij mij gebleven.

Een voogd is nooit benoemd en het bureau Jongeren en Ouders alleen formeel aangesteld want als er een contact was met een hulpverlener van dat bureau was dat op mijn verzoek.

Gelukkig was het afstand doen van de moeder op dat kind voldoende om een pleegoudervergoeding te krijgen uiteindelijk zodat het formele door de "sociale"dienst uitgesproken dat ik niet de verwekker van het kind was en dus niet in aanmerking kon komen voor een éénouderuitkering en mij al voor dit 1-e halve jaar in ernstige financiele problemen bracht toen opgelost. (moeder had vooraf grote schulden gemaakt die IK moest inlossen!)

Het jochie draagt op eigen initiatief nu mijn naam, is 33 jaar nu.
Heeft al vanaf zijn 14-e (stagelopend, later als vast) een goede baan bij een bekend tuincentrum te Amsterdam. Rookt niet, drinkt niet en gebruikt geen drugs.

EN........ dat komt niet door die vrouwelijke rechter!!!!!
Dus, praat mij niet over "zorg".
En laten wij het "recht"ook maar vergeten!
Rechters, ook vrouwelijke (misschien wel juist) blijken ook hele domme mensen te kunnen zijn.

Zo, dat wilde IK ook even kwijt!

Grootvader

klokluider
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:04

Re: wat doet bureau jeugdzorg allemaal goed.

Ongelezen bericht door klokluider »

Zo blijkt ook uit dit draadje weer dat er zeer veel gevallen identiek zijn en dat ze allemaal als individuen er mee om zijn gegaan. Besef dat dat de kracht is van de instelling. Zolang de burger maar een individu blijft en een geval als een geval apart wordt gezien valt het allemaal best wel mee. Zo ook dhr Nieukerk bevestigde. Het enkele geval wat mis is gegaan is verkeerd maar voor de rest zijn er geen klachten en klopt het niet.

Pinokkio's neus was inmiddels gegroeid tot de lengte van een lantarenpaal.

Als mailen, schrijven, faxen etc niet help is er maar een goede oplossing en dat is zorg dragen voor politiek weerwerk. En er is een partij die jeugdzorg echt wil aanpakken en dat is GroepHop www.groephop.nl.

Laten we zorgen dat de over heel het land verspreidde individuen zich verzamelen in deze partij zodat dit een tegenhanger gaat worden.

met groet Klokluider

Gesloten