[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing
Pagina 1 van 1

Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 14:15
door Harambee1
Geachte lezer,
Vijf weken terug wordt ik op fietspad in Den Bosch frontaal aangereden door een bezorgbrommer van thuisbezorgd.nl. Ik heb 10 minuten groggy op de grond gelegen totdat ambulance en politie arriveerde (die mijn vrouw via 112 gebeld had).
Net nadat mijn vrouw 112 had gebeld, blijkt thuisbezorgd.nl bezorger het hazenpad te kiezen.
Ik heb thuisbezorgd.nl vervolgens aansprakelijk gesteld voor de geleden schade (fiets in de kreukels, ambulance zorg, week niet kunnen werken (als zelfstandige), schouwburgavond naar de knoppen).
Thuisbezorgd.nl geeft dan niet thuis. Zijn niet aansprakelijk, immers bezorgers zijn niet dienst. En ze willen niet uitzoeken, wie mij zou kunnen hebben aangereden. Deze gegevens willen zij alleen verstrekken als zij hiertoe gevorderd worden door de politie.
Welnu een week later aangifte gedaan van dit “misdrijf” (wegrijden na ongeval) bij de politie en die vertellen mij doodleuk dat zij hoogstwaarschijnlijk deze gegevens niet gaan vorderen omdat ernst van ongeluk en letsel, achteraf allemaal wel meevallen.
Ik heb mijn rechtsbijstand verzekering gebeld en bovenstaande voorgelegd en ook zij geven aan in dit geval niets te kunnen doen.
Dus altijd kenteken van scooter noteren en ID van thuisbezorgd medewerker vragen, mocht er schade zijn dan is deze op persoonlijk vlak te verhalen.

In Nederland hebben we erg veel tijd besteedt om alle ketenaansprakelijkheid goed te regelen, echter constateer hier wel een hiaat.
Daarnaast roomt de organisatie Thuisbezorgd.nl voor het komende jaar 13% van de bestelling af om de eigen omzet en winst pot te spekken. Vanuit die cashflow zou een schadevergoeding best een sympathiek aanbod zijn geweest.

Heeft iemand nog een idee dit aan te pakken?

Met vriendelijke groet,
Marco Geertsen

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 14:39
door MrMancunian
Ik moet zeggen dat ik het wel met Thuisbezorgd eens ben dat zij niets te maken hebben met uw ongeval. Bedrijven die bestellingen via Thuisbezorgd aannemen mogen logo's daarvan op hun voertuigen en kleding aanbrengen. Thuisbezorgd.nl is slechts een tussenpersoon en zal waarschijnlijk niet eens weten wie er precies reed op die plek op dat moment.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 14:40
door john18

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 23:19
door stofzuigertje
Met kenteken voertuig kun je de eigenaar achterhalen die aansprakelijk is.

Thuisbezorgd is alleen maar een website waar je bij meerdere bedrijven kunt bestellen, en die bezorgen thuis.
Verder is dit niets, dan alleen provisie vragen van alle bedrijven.
U had kenteken van deze veroorzaker moeten noteren of foto maken en niet laten wegrijden.

Het enige wat je nog kunt doen is aangifte van doorrijden zonder bekend maken wie het was.. dat is strafbaar en als ze weten welke Pizza of chinees dit was....

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 23:28
door Brahms
Schandalig !
Als u niet Marco G was maar PWA dan was de dader binnen enkele uren gevonden en opgepakt.
Doorrijden na een ongeval is een strafbaar feit.
Natuurlijk weet de organisatie Thuisbezorgd.nl wie daar gereden heeft, immers zij verdelen de ritten onder de bij hun bekend zijnde bezorgers.
Dus terug naar de politie en aangifte doen !
Heel veel sterkte toegewenst.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 30 nov 2017 23:34
door NeoDutchio
U bent door een persoon aangereden en niet door een bedrijf. De persoon is dus volledig aansprakelijk. Dat de politie er geen zin/tijd voor heeft is natuurlijk verwerpelijk te noemen, er is immers een strafbaar feit gepleegd, doorrijden na een ongeval. Dus zoals Stofzuigertje al zegt, doe daar aangifte van, dat moet de politie opnemen. Op dat moment kan de politie de aanknopingspunten gebruiken en een onderzoek instellen.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 00:14
door Lady1234
Als die bezorger niet bij Thuisbezorgd in dienst is, hebben zij er niets mee van doen.

U zult uw rechtsbijstand achter de broek moeten zitten dat zij achterhalen welke bezorger u aangereden heeft. Tenslotte was die op weg of eventueel terug van een opdracht.
Ook moet u teruggaan naar de politie want zij moeten wel degelijk deze aangifte opnemen. Doorrijden na een ongeval is strafbaar, zonder zich bekend te maken, hoe gering de schade ook is, of lijkt.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 00:22
door mahadma
Het doorrijden na een aanrijding is strafbaar gesteld in artikel 7 WVW (verlaten plaats ongeval). Er zijn twee varianten:
1.doorrijden na een aanrijding waarbij een ander is gedood, letsel is toegebracht, of schade heeft opgelegd
2.doorrijden na een aanrijding waarbij een ander in hulpeloze toestand is achtergelaten.

Wetenschap of redelijk vermoeden van aanrijden

Strafbaar is iemand pas wanneer die weet of redelijkerwijs had kunnen weten dat er sprake is geweest van een aanrijding. Als de verdachte niets heeft gemerkt van de aanrijding, kan die ook niet worden veroordeeld voor doorrijden na aanrijding. Of de verdachte de aanrijding heeft moeten merken, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval, alsook in belangrijke mate de verklaring van de verdachte zelf. Het is belangrijk dat de verdachte zich goed voorbereidt op het verhoor bij de politie en zich tijdens het verhoor laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat verkeersstrafrecht.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 01:37
door Revoked
Maar..u doet pas een week later aangifte?

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 09:04
door sylvesterb
Harambee1 schreef: Thuisbezorgd.nl geeft dan niet thuis. Zijn niet aansprakelijk, immers bezorgers zijn niet dienst. En ze willen niet uitzoeken, wie mij zou kunnen hebben aangereden. Deze gegevens willen zij alleen verstrekken als zij hiertoe gevorderd worden door de politie.
Zeer duidelijk en verstandig besluit van Thuisbezorgd.nl. Zij zijn geen partij en dus ook niet aansprakelijk.

Wel hebben zij de plicht om de privacy van hun bezorgers te beschermen en geven u dus duidelijk aan dat zij wel willen meewerken als hier een verzoek voor komt vanuit de politie.

Je topic naam "Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing" is ook compleet misplaatst. Thuisbezorgd.nl stelt voorwaarden waarmee ze de privacy van hun bezorger waarborgen. Iedereen kan wel iets roepen zonder enig bewijs, NAW gegevens zouden in dit soort gevallen enkel aan justitie verstrekt moeten worden omdat er sprake is van een misdrijf. Maar hoe serieus nam u de situatie als u pas een week later aangifte doet.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 13:45
door snuffel1
Thuisbezorgd.nl is een site die klanten in contact brengt met bezorgrestaurants en thats it. De bezorger van het betreffende restaurant is in dienst van dat restaurant en niet in dienst van thuisbezorgd.nl. Uw verhaal roept wel wat twijfels op want u ligt 10 minuten lang groggy op straat maar ziet wel een bezorger bij u staan en u herkend het logo van thuisbezorgd ook nog eens. U bent niet in staat om maar iemand te contacteren maar uw vrouw heeft 112 gebeld dan vraag ik me af hoe zij kon weten dat u een ongeval heeft gehad. De politie zal een proces verbaal van het ongeval hebben opgemaakt en de bezorger proberen te achterhalen want het verlaten van de plaats van het ongeval mag niet en wordt redelijk zwaar bestraft. Pas als de veroorzaker opgespoord is kunt u gaan claimen maar meer dan de schade aan materiële zal u niet vergoedt krijgen.

Re: Thuisbezorgd.nl neemt geen aansprakelijkheid bij botsing

Geplaatst: 01 dec 2017 16:20
door stofzuigertje
In mijn gemeente vond ik online 17 bedrijven die bezorgen en ik weet dat de Chinees vlakbij 5 brommers had, nu 4 scooters + auto.. en wat de rest doet?

Ja, op de drukke tijden is met 17 bedrijven en sommige meerdere bezorgers voor deze firma niets te controleren.
De Chinees laat vaak klanten dicht bij elkaar door 1 persoon voor 2 of 3 bezorgen, want anders lukt het niet.
Hoe moet Thuisbezorgd op basis van bestelling dan iets zeggen.

Verder bestel ik soms niet voor nu direct maar over 2 uurtjes bezorgen zodat ze kunnen combineren met andere klanten.
Maar geen kenteken noteren of naam van dader is nooit slim.... en na 112 bellen was daar tijd genoeg voor.