LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vesting Finance onterechte benadering en schending

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
vermeulenangela1
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 dec 2011 14:22

Vesting Finance onterechte benadering en schending

Ongelezen bericht door vermeulenangela1 » 23 dec 2011 14:26

Ik word bestookt met brieven van Vesting Finance waarin gesommeerd wordt openstaande vorderingen van KPN en van T-Mobile te betalen terwijl ik nooit een overeenkomst bij beide bedrijven heb gehad. Nadat ik de eerste incassobrief had ontvangen heb ik direct met hen contact opgenomen om te informeren waar dit over ging omdat ik nooit een overeenkomst met KPN had gehad én dus ook nooit de factureren waarnaar verwezen werd had ontvangen.
De medewerker vroeg naar mijn geboortedatum en achternaam. Deze heb ik gegeven en hij zei dat deze overeenkwam met de gegevens die hij had. Toen ik vroeg welke woonplaats etc. werd heel wat anders gezegd. Ik heb hem toen aangegeven dat hij goed uit moest zoeken omdat er mischien wel meer mensen met dezelfde geboortedatum en achternaam in Nederland wonen. Hij zou dit doen en mij diezelfde dag terug bellen, niets meer gehoord.
Een week later werd ik gebeld door Vesting Finance met de dreigementen dat ik de openstaande vorderingen van T-Mobile moest betalen anders zouden er rechtsmaatregelingen worden getroffen. Dit was weer een ander dossier. Ik heb die medewerkster uitgelegd wat ik de vorige keer aan haar collega had verteld, maar nee ik was zeker de schuldenaar volgens haar. Zij hadden volgens haar al mijn gegevens en zelfs een kopie van het contract en mijn paspoort. Ik heb haar gezegd dat als dat zo was ik deze dan graag zelf zou willen zien, omdat ik er zeker van was dat ik niet de schuldenaar ben en ik dan aangifte kon doen.
De mevrouw zei toen dat zij eerst zelf na ging kijken, maar ik moest wel betalen want het was zeker. Ook al was er sprake van een ander woonadres etc.
Twee weken later kreeg ik een brief thuis met de sommatie te betalen anders zouden de rechtsmaatregelingen worden genomen. Bij de brief zat een kopie van een T-mobile overeenkomst, een kopie paspoort en een kopie van bankpassen van een mevrouw met dezelfde achternaam als ik maar totaal andere woonplaats, voorletters enz.
Ik heb contact opgenomen met Vesting Finance en aangegeven dat zij in strijd zijn met de wet bescherming persoonsgegevens. Ik heb alle gevevens van die mevrouw en als dat in verkeerde handen terecht was gekomen dan kon er heel erg veel misbruik van worden gemaakt. De vrouw die ik nu aan de telefoon had was verbaast dat ik die stukken had gekregen en vroeg mij de originele brief te retourneren.
Ik ben dit niet van plan omdat ik dit een erg grove fout vind.
Inmiddels heb ik weer een betalingsverzoek ontvangen. Ik word er ontzettend moedeloos van. De manier waarop je benaderd wordt is ontzettend brutaal en dreigend.
Hoeveel tijd dit alles wel niet kost terwijl hun administratie gewoon een grote rommel is.
Hoe kunnen zij zo met persoonsgegevens van anderen omgaan?
Het is gewoon een verschrikkelijk bureau die onschuldige mensen lastig gaan vallen.
Laatst gewijzigd door vermeulenangela1 op 23 dec 2011 15:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Guardian72
Berichten: 6851
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Vesting Finance onterechte benadering en schending

Ongelezen bericht door Guardian72 » 23 dec 2011 15:14

Alweer een Vesting Topic.

Ik zou inderdaad de stukken bewaren - hooguit een kopie terugzenden.
Daarnaast - stuur ze, liefst aangetekend, of per fax, een brief waarin je ze sommeert per direct te staken met deze aantoonbaar onterechte pogingen tot incasseren.

Geven ze hier geen gehoor aan door middel van een schriftelijke bevestiging binnen 10 werkdagen - geef dan aan dat je aangifte zal doen van stalking, bedreiging, poging tot afpersing/oplichting, schending van privacy en wat je ook maar meer kan bedenken.

Vesting heeft op diverse forums een niet zo`n beste reputatie - dus vandaar ook: Doe alles schriftelijk.

Voeg gelijk een eis tot compensatie bij voor het ongemak en alle telefoon en portokosten (voeg een zin toe als 'forfaitair vastgesteld op 50 euro' - klinkt leuk en juridisch).

frenkievee
Berichten: 284
Lid geworden op: 20 jun 2007 16:19

Re: Vesting Finance onterechte benadering en schending

Ongelezen bericht door frenkievee » 23 dec 2011 22:10

vermeulenangela1 schreef:Ik heb contact opgenomen met Vesting Finance en aangegeven dat zij in strijd zijn met de wet bescherming persoonsgegevens. Ik heb alle gevevens van die mevrouw en als dat in verkeerde handen terecht was gekomen dan kon er heel erg veel misbruik van worden gemaakt. De vrouw die ik nu aan de telefoon had was verbaast dat ik die stukken had gekregen en vroeg mij de originele brief te retourneren. [...]
Hoe kunnen zij zo met persoonsgegevens van anderen omgaan?
Ik zou zeker het advies van Guardian72 opvolgen, en naast de melding van het doen van aangifte ook in je brief melden dat je melding gaat maken bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
Je kunt ook beslissen om de andere mevrouw op de hoogte te stellen van de manier van werken van Vesting. Ik denk dat zij dat ook niet echt leuk zal vinden, maar weet niet of het verstandig is om het zo te spelen.

succes!

Gesloten