[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Onterechte incasso Boesche KG SKL
Pagina 1 van 1

Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 26 okt 2015 21:15
door Roos 07
Via de ING wordt door Boesche KG SKL sedert 6 maanden via een automatische incasso € 17,95 van onze rekening afgeschreven. Het schijnt een loterij te zijn. Wij hebben nooit contact gehad met dit bedrijf, nooit toestemming voor een automatische incasso gegeven, en ook nooit loten gekregen. Dit is toch pure oplichting? Wij hebben contact opgenomen met de ING, maar ik kreeg de mededeling dat het heel moeilijk zal zijn om het geld terug te krijgen, omdat het een loterij is. Ik hoop in ieder geval dat die onterechte incasso z.s.m. wordt stopgezet. Zijn er meer mensen die hier last mee hebben?

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 27 okt 2015 01:17
door 89PB
Telefon: 01805669613 bel ze eens en vraag of ze bewijzen hebben wanneer
u zich heeft aangemeld ? Zo niet dan kunt u ING dwingen de incasso's terug te betalen en ook kunt u via ING de incasso's blokkeren.

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 27 okt 2015 08:38
door ingwebcareteam
Beste Roos,

Ik las je bericht. Vervelend om te horen dat een incasso wordt uitgevoerd waarvoor jij geen toestemming hebt gegeven! Dat kan niet de bedoeling zijn. We kunnen het incasso voor je blokkeren, zodat deze incassant niet nog een keer iets kan afschrijven, maar daarvoor hebben we een schriftelijk verzoek van je nodig. Vermeld daarin jouw gegevens, het rekeningnummer van de incassant en jouw handtekening. Stuur het verzoek naar:

ING
Afd. Klantenservice
Antwoordnummer 2
6800 PB Arnhem

Daarnaast kun je het bedrag laten terugboeken via: https://www.ing.nl/particulier/betalen/ ... casso.html Wij onderzoeken of het incasso terecht was of niet. Is het inderdaad onterecht (er is geen toestemming van jou), dan boeken we het terug.

Mocht ik nog iets voor je kunnen doen, laat het me dan weten!

Groet,

Marlies
ING Webcare team
http://www.ing.nl/webcare

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 28 okt 2015 07:52
door Guardian72
Roos 07 schreef:Via de ING wordt door Boesche KG SKL sedert 6 maanden via een automatische incasso € 17,95 van onze rekening afgeschreven. Het schijnt een loterij te zijn. Wij hebben nooit contact gehad met dit bedrijf, nooit toestemming voor een automatische incasso gegeven, en ook nooit loten gekregen. Dit is toch pure oplichting? Wij hebben contact opgenomen met de ING, maar ik kreeg de mededeling dat het heel moeilijk zal zijn om het geld terug te krijgen, omdat het een loterij is. Ik hoop in ieder geval dat die onterechte incasso z.s.m. wordt stopgezet. Zijn er meer mensen die hier last mee hebben?
Zie bericht webcare - onderneem zo snel mogelijk actie.
Probeer ook contact op te nemen met deze club - en vraag of ze binnen 10 dagen het geld willen terugstorten, anders doe je aangifte (onrechtmatige incasso). Kan zijn dat het een foutje is - dan willen ze wel meewerken denk ik zo. Doen ze moeilijk - doe het dan zelf niet, doe dan zowiezo aangifte (en blokkeer deze tegenrekening)

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 28 okt 2015 10:14
door meave
Even googlen en dan leert het dat het de duitse staatsloterij is

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 29 okt 2015 00:57
door Roos 07
Inmiddels heb ik de ING schriftelijk verzocht de rekening te blokkeren, en de onterecht betaalde bedragen terug te boeken. Via Internet kon ik een telefoonnummer van Boesche achterhalen: 0049-4066961392. Ik kreeg een Nederlands sprekende mevrouw aan de telefoon. Het blijkt de Duitse Staatsloterij zijn. Ik heb het probleem uitgelegd, en wat bleek, via ons rekeningnummer werd er door iemand anders meegedaan aan die loterij, oftewel, het adres klopte niet met het rekeningnummer. De desbetreffende mevrouw vond het heel vervelend voor ons. Ik kreeg een e-mailadres waar ik een kopie van onze rekening naar haar kon mailen. Ik wacht de verdere gang van zaken af.

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 29 okt 2015 09:41
door alfatrion
De bank heeft twee procedures om je geld terug te krijgen. De eerste is de gewone stornering. En de tweede is de Melding Onterecht Incasso. Van deze laatste kun je 13 maanden lang gebruik maken. De ING heeft daar ook een formulier voor. Ik zou deze invullen, zodat je weet dat dit bij de juiste persoon terecht komt.

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 29 okt 2015 10:12
door 16again
Zijn incassos aan loterijen wel te storneren?

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 29 okt 2015 11:55
door Guardian72
16again schreef:Zijn incassos aan loterijen wel te storneren?
Als blijkt dat 'slachtoffer' geen machtiging heeft gegeven - is het onrechtmatig en kan het teruggehaald worden.

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 05 nov 2015 23:58
door Roos 07
Gisteren heeft Boesche het onterecht geïnde geld teruggestort op onze rekening. Eind goed al goed.

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 10 nov 2015 10:59
door Guardian72
Roos 07 schreef:Gisteren heeft Boesche het onterecht geïnde geld teruggestort op onze rekening. Eind goed al goed.
Bij onderwerp kansspelen - https://forum.www.radartv.nl/viewtopic. ... 9&t=139981 - ook gevonden dat Boesche dit al vaker doet.
Toch vreemd..

Re: Onterechte incasso Boesche KG SKL

Geplaatst: 10 nov 2015 11:07
door bprosman
en wat bleek, via ons rekeningnummer werd er door iemand anders meegedaan aan die loterij,
Lijkt me meer dat iemand al dan niet per ongeluk een verkeerd rekeningnummer heeft opgegeven. En aangezien er geen check zit op Naam-Rekeningnummer zoals bij de goede oude "Postbank" valt niemand dit op.