LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Incasso All in solo autorijschool

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
dylano2jaar
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jun 2005 13:03

Incasso All in solo autorijschool

Ongelezen bericht door dylano2jaar » 12 jun 2005 13:20

Wie heeft er ook het volgende meegemaakt of kent iemand die iets dergelijks meegemaakt heeft.

Vorig jaar is onze zoon 18 geworden en kreeg een lespakket van ons.
Wij hebben gereageerd op een advertentie van All in solo.
Vrijblijvend een proefles laten volgen, die achteraf wel betaald diende te worden a 35 Euro. 5 maanden laten ineens via een incasso, dat we het pakket moeten gaan betalen, terwijl we geen overeenkomst hebben met All in solo. De instructuur heeft onze zoon een brief laten tekenen voor de proefles, dat is tenminste wat onze zoon vertelde. Achteraf blijkt dus dat dit een overeenkomst is geweest, en jawel voor het duurste pakket die ze bij All in solo hebben namelijk 2200 Euro.
Wij hebben inmiddels een advocaat ingeschakeld en gaan zeker niet betalen. In 5 maanden nooit iets gehoord of gezien van All in solo, mijn zoon is inmiddels 19 rijlessen verder bij een andere rijschool die ruim de helft goedkoper is met zijn lespakket voor hetzelfde aantal lesuren.
Wie kan ons verdere informatie geven, en heeft hetzelfde meegemaakt met All in solo? Wij willen deze informatie gebruiken bij onze rechtzaak die er zeker gaat komen. Informatie die u het liefst eventueel ook kunt overleggen.

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: Incasso All in solo autorijschool

Ongelezen bericht door berendjan » 13 jun 2005 00:40

Als jullie zoon 18 wordt is hij voor de wet meerderjarig en aansprakelijk en verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. Heeft hijm wellicht in de opwinding dat het zijn eerste rijles was, het papier dat hem voorgelegd werd ter ondertekening niet doorgelezen? Heeft hij geen kopie gekregen van datgene wat hij getekend heeft? Heeft de rijschool geen contact met hem of jullie opgenomen om een afspraak voor een volgende rijles te maken? Het niet goed doorlezen van iets dat je tekent kan naderhand niet als verweer aangevoerd worden. Het niet krijgen van een kopie en het niet maken van een afspraak voor een vervolgles door de autorijschool kan wel als verweer worden aangevoerd en mits goed geformuleerd kan dat wel eens een positieve uitwerking hebben op het oordeel van de kantonrechter als het op diens tafel belandt. Maar een goede advocaat zal dat zeker gebruiken en als onderbouwd argument kunnen gebruiken.

dylano2jaar
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jun 2005 13:03

Re: Incasso All in solo autorijschool

Ongelezen bericht door dylano2jaar » 13 jun 2005 11:38

Het kopie betrof een blanco overeenkomst, daar stond dus niets op ingevuld. Volgens de incasso is dat onze kopie en ons probleem. Onze advocaat ziet dat ook niet als kopie. De rijschool heeft 5 maanden totaal niets laten horen. Geen telefoontje geen brief helemaal niets. Inmiddels zijn we allang met een andere rijschool in zee gegaan die ruim de helft goedkoper is, daar is mijn zoon inmiddels 19 rijlessen verder.Bedankt voor je reactie.

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: Incasso All in solo autorijschool

Ongelezen bericht door berendjan » 13 jun 2005 14:36

Als ik dat zo lees kan een goede advocaat de autorijschool bij de kantonrechter wel eens een hele zware pijp laten roken. Succes.

Gesloten