[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • edr incasso
Pagina 1 van 3

edr incasso

Geplaatst: 11 mar 2006 10:46
door jopiekopie
Ik ontving gisteren (vrijdag 10 maart 2006) een brief van EDR Incasso. Bovenaan de brief staat "Aan de bewoners van dit perceel", met daaronder de juiste adres gegevens, een dossiernummer en een verzoek om binnen 3 dagen (dus geen werkdagen) na dagtekening van het schrijven telefonisch contact op te nemen met ondergetekende. Dus ik heb vandaag en morgen (zaterdag en zondag) om te reageren. Er staat echter alleen een telefoonnummer onder, verder geen naam of zo. verder staat er een handtekening op de brief die digitaal is uitgeprint. Er staat dus niet bij waar het over gaat of naar wie ik moet vragen. Wat moet ik hiermee? negeren? of zal ik uit nieuwsgierigheid eens gaan bellen?

Re: edr incasso

Geplaatst: 11 mar 2006 11:05
door Jonjo
NEGEREN!!!!!!!!!!!!!!!

Re: edr incasso

Geplaatst: 11 mar 2006 14:28
door Lieske1958
Via Google vond ik dit:

EDR Credit Services
Loire 192-198
2491 AM DEN HAAG

Postbus 97
2260 AB Leidschendam

tel: (070) 452 52 52
fax: (070) 452 52 31


Ze hebben ook een site: www.edrgroup.nl

Beetje vreemd om je een brief te sturen terwijl je niet eens weet waar het over gaat. dat zou toch eigenlijk in die brief horen te staan.
Ik zou eerlijk gezegd wel contact zoeken.
Zou toch wel willen weten waarom die brief geschreven is.

Waarschijnlijk blijf je je toch afvragen hoe en waarom ?

Laat je nog weten wat je doet?

Lieske

Re: edr incasso

Geplaatst: 11 mar 2006 15:55
door jopiekopie
Ik heb zo op internet gezocht en het lijkt wel een betrouwbaar bedrijf, toch raar dat er dan zo'n brief gestuurd wordt.

Re: edr incasso

Geplaatst: 11 mar 2006 19:29
door NAK
Ik zou niet bellen.

Laat EDR maar bellen en vertellen waar het over gaat.

Re: edr incasso

Geplaatst: 12 mar 2006 10:47
door rommel2
EDR is net zoals intrum justitia en zal bijna nooit inhoudelijk op uw brief of telefoontje ingaan. het gaat erom dat u betaalt. Voordat je betaalt altijd schriftelijk vragen waar de vordering betrekking op heeft. Dat moeten ze duidelijk specificeren.

Re: edr incasso

Geplaatst: 12 mar 2006 19:38
door Sjors_B
Nou als ze de namen al niet weten is het ongeadresseerd drukwerk, reclame dus. Ik zou er niet op reageren ik krijg zoveel post binnen met aan de bewoners van dit huis.
Vorderingen horen op naam te staan, een woonhuis is geen rechtspersoon. Men is dus aan het hengelen naar gegegvens, welke een echt incasso buro met deurwader gewoon eerst uitzoekt en desnoods opvraagt bij de GBA.

Re: edr incasso

Geplaatst: 12 mar 2006 20:08
door Chanmaster
Termijnenwet

Beste jopiekopie.

Wanneer een inkassobureau, of dat nu EDR of welke dan ook betreft U letterlijk zo'n brief stuurt hoeft U niet te reageren.
Alleen aan een persoongericht schrijven verdiend aandacht.
Voor wat betreft de term "binnen twee dagen" tellen daarbij de zaterdag, zon en feestdagen niet mee.
Maar zoals reeds geschreen, U hoeft helemaal nergens op te reageren omdat de brief aan niemand is gericht.

Chanmaster

Re: edr incasso

Geplaatst: 14 mar 2006 07:55
door jopiekopie
In dat geval reageer ik maar nergens op. Als ze zo nodig contact met ons willen hebben sturen ze maar een persoonlijke brief, bellen ze maar of sturen ze maar iemand langs.

Bedankt voor de reacties tot zover.

gr Jopiekopie

Re: edr incasso

Geplaatst: 01 apr 2006 12:18
door Fretless
Hoi jopiekopie,

Mijn vriendin heeft een hele tijd geleden ook zo'n vage brief gekregen van EDR. Hier uiteraard niet op gereageerd. In de brief stond een hoop juiste informatie (adres, naam, geboorteplaats, etc), en er stond dat ze 'voor onze opdrachtgever' op zoek waren naar informatie zoals haar baas, uitkeringsinstanties, etc, etc, etc., nota bene ook nog het verzoek om een kopie legitimatiebewijs mee te sturen :shock:

Ik heb hier meteen over gebeld wie die 'opdrachtgever' dan wel niet mocht zijn (lijkt me een redelijke vraag toch?) Maar hier wilden ze geen antwoord op geven omdat dat 'vertrouwelijke informatie' zou zijn. Hierop heb ik maar geantwoord dat ik ook niet van plan was om 'vertrouwelijke info' naar hun toe te sturen en ze veel succes gewenst met hun Gestapo-praktijken.

Twee maanden later kregen we weer een brief, dit keer met iets meer informatie er in en het verzoek om te corrigeren, te ondertekenen en inderdaad weer dat kopie legitimatiebewijs te sturen. Ik heb het genegeerd en een brief naar de Consumentenbond gestuurd.

Moraal van het verhaal: vragen staat vrij! Bedrijven mogen wegens de wet op de privacy niet zomaar overal informatie vandaan plukken, maar het staat het bedrijf volledig vrij om jou daar rechtstreeks naar te vragen - en hoe officieler de brief er uit ziet, hoe meer mensen geneigd zijn om dat ook daadwerkelijk in te vullen en op te sturen, en waarschijnlijk hang je dan...

Re: edr incasso

Geplaatst: 22 apr 2006 12:31
door ilona
bij mijn vriend thuis vingen wij gister een brief van EDR, ik vertrouwde het meteen al niet en zij hem eerst even op de site van radar of kassa te kijken.
Hij vond dat onzin en wou meteen bellen, ik hem uitgelegd dat deze brief niet aan hem gericht is maar aan het woonadres (net als de post van loterijen e.d.) dus in mijn ogen onzin!

Nu toch even op de site kijken, en dus ook meteen maar even reageren.

Re: edr incasso

Geplaatst: 22 apr 2006 14:24
door Schuldhulpverlening
Mesnen ik wil U waarschuwen.

EDR tracht op deze wijze achter adresgegevens van samenwonenden, dus niet geregistreerden, te komen. Het komt vaker voor dat mensen belaagd worden met vorderingen welke betrekking hebben op vorige bewoners. Indien een schrijven van wie dan ook niet aan een persoon is gericht, open dat dan niet om ergernis te voorkomen maar zend deze retour afzender met de text ONBESTELBAAR. Herhaald dit steeds.

Re: edr incasso

Geplaatst: 19 sep 2006 17:42
door chainHome
Ik werd ook gebeld door EDR incasso... De telefoon ging maar 2 maal over en vervolgens werd er neergelegd...Het telefoonnummer stond echter om mijn mobiel. Ik dus terugbellen. Blijkt dat ze niets op mijn naam/adres of telefoonnummer kunnen vinden..
vervolgens wordt ik over 4 weken weer gebeld...weer 1 a 2 maal overgegaan...weer teruggebeld..hetzelfde verhaal

Ze weten nu wel mijn adres en naamgegevens...Het zal mij dan ook niet verbazen als ik binnen een korte tijd een brief op de deurmat zal krijgen...(behoort dit niet de 1e stap te zijn? met uitgebreide uitleg)
met mijn verkregen gegevens...

misschien is dit een slimme truc om vermeende gegevens te verkrijgen en te koppelen aan adres... telefoon+naam+adres..

Re: edr incasso

Geplaatst: 27 sep 2006 15:37
door jengeltje
Al 7 jaar gescheiden, al 6 jaar bezig eerst met Famed later met DRA (voorloper van EDR) en nu met EDR, super fustrerend. Gaat om 5 rekeningen waarvan 2 persoonlijk aan mij gericht en 3 aan mijn ex-man. 2 Jaar geleden met DRA afgesproken dat ik mijn deel van de rekeningen zou betalen en dat ze de rest bij mijn ex-man zouden gaan halen. Rekening betaald en nooit meer iets gehoord, nu 2 jaar later komen ze opnieuw met die zelfde rekening. Ik moet mijn verantwoording nemen en de rest ook betalen plus de rente die in die 2 jaar opgebouwd is!!! De rekningen die aan mijn ex-man persoonlijk zijn gericht ziujn rekeningen voor tandartsbezoek van de kinderen. Tuurlijk daar ben ik ook verantwoordelijk voor, mijn ex-man heeft ze toendertijd wel bij de verzekering gedeclareerd maar nooit betaald aan de desbetreffende persoon, ik heb inmiddels mijn deel betaald dus vindt ik het niet meer dan normaal dat de rest dan bij mijn ex g ehaald gaat worden zoals we af hebben gesproken met DRA.
Blijkt dat mijn ex zoals de medewerkester van EDR lilet weten erg "laconiek"reageerde op een telefoontje van hun en vervolgens op geen enkele brief heeft gereageerd, en dus komen ze maar weer bij mij..........omdat hij het pertinent weigert en ik de sukkel ben die 2 jaar geleden ook al over de brug kwam na een beetje dreigen met een deurwaarder zal dat nu ook wel weer lukken, en ja hoor omdat ik geen gesodemieter wil betaal ik inderdaad omdat dit incasso bureau zich schijnbaar zo snel uit het veld laat slaan door mensen die weigeren te betalen. Ach nou ja ik weet niet eens waarom ik dit schrijf........waarschijnlijk alleen om het feit dat ik miij supergefrusteerd voel dat er als het gaat om betalen van rekeningen je je verantwoording moet nemen (niet meer dan logisch) maar je ook de verantwoording voor een andere volwassene moet nemen die al jaren geen deel meer van je le ven is en die weigert te betalen.

Re: edr incasso

Geplaatst: 23 mar 2010 11:44
door nenabojoo
Zojuist een MAIL gekregen van EDR, waarin ik gevraagd word om per direct 1074,38 over te maken.
Heb direct gebeld en gevraagd waarvan deze rekening mocht zijn?
Het ging om een ander vaag incasso bureau (die bij uitzoeken met intrum jusititia werkt) hun incasso bij hun hadden neergelegd etc.
Ik zeg mail mij de gegevens maar door waarvoor en hoe etc, maar nee dat kon niet dat kon alleen opgestuurd worden, maar helaas voor deze man mag hij het mailen.
Verder kon hij ook niet inhoudelijk op de zaak ingaan wat ik erg vreemd vind. het gaat mij aan en ik betaal noooit iets wat niet door mij is afgenomen etc etc... dus helaas ook deze keer voor edr.

ik word moe van zulke bedrijven, beter gaat de overheid deze bedrijven erg scherp onder de loep nemen.

Re: edr incasso

Geplaatst: 23 mar 2010 15:46
door Guardian72
@ Nenabojoo -

Er moeten onderliggende stukken zijn.
Heel simpel stappenplan (als je niet weet waar het over gaat).

* Doe niets telefonisch, alleen schriftelijk (als jij stuurt, liefst aangetekend, ivm bewijs). Bewaar een kopie van alle brieven etc. die jij stuurt.

* Stuur een brief dat deze vordering onterecht is, en dat je deze dus niet erkent (er staan meer voorbeelden in andere topics).

* Geef aan dat je geen telefonische communicatie wenst, alleen schriftelijk (het is wat omslachtig, maar met mondelinge toezeggingen kan je niets bewijzen).

* Als zij van mening zijn dat een en ander wel terecht is, dienen zij met bewijzen hiervan te komen. Dit zijn bijvoorbeeld getekende contracten / overeenkomsten.

*Wie eist, bewijst. Dus, ga hen vooral niet voorzien van informatie, zij moeten uitleggen aan jou (als geadresseerde) waar hun vordering op gebasseerd is.

Als je van niets weet, kan dit of een bewuste nepfactuur zijn, of een administratieve fout - waarin jouw gegevens met die van iemand anders verwisseld zijn.

Re: edr incasso

Geplaatst: 28 mei 2010 20:48
door dennis0909
@Guardian72 en anderen.

Guardian72 heeft is iets te kort door de bocht.

- Alles per e-mail of post doen en zeggen dat je de vordering niet erkent, wil niet zeggen dat je niet hoeft te betalen. Hiermee geef je mensen nu advies om te ontkennen, zonder dat je de aard van de vordering kent. Zodra men blijft ontkennen en het betreffende incassobureau niet voorziet van stukken om de stelling te onderbouwen (bezwaar), dan heeft deze meneer/mevrouw geen poot om op te staan. Negeren is altijd onverstandig, want het lost niets op. Sterker nog het zorgt alleen maar voor onnodige verhogingen die voorkomen hadden kunnen worden.

Ben je het nu echt niet eens met een vordering en heb je hier een legitieme reden of redenen voor, dan dien je dit juist WEL aan te tonen door betreffende incassobureau juist wel te voorzien van onderliggende stukken (bewijs), waarmee feitelijk jouw onschuld kan worden aangetoond.

De Nederlandse wet is namelijk: WIE STELT - BEWIJST. Een rechtbank zal bij een eventuele rechtsgang ook aan je vragen waarom jij de rechtsgang niet hebt voorkomen door bewijzen te overleggen. De tijd van de rechters in Nederland is ook kostbaar. Dit soort zaken zijn prima in de minnelijke fase op te lossen.

Conclusie: Ga je niet verstoppen voor een incassobureau of deurwaarder. Hiermee kan een deurwaarder of incasso-onderneming de wettelijke rente alleen maar verhogen. Overigens lees ik ook veel over kosten welke in rekening worden gebracht door incasso-ondernemingen. Hierover kan ik heel duidelijk zijn, zodat iedereen weet waar hij aan toe is wanneer hij/zij krijgt te maken met een deurwaarder of incasso-onderneming. Vraag na of zij zijn aangesloten bij de NVI (Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen). Deze kantoren hanteren namelijk tarieven conform Rapport Voorwerk II (www.rechtspraak.nl). Dit is een wettelijke staffel, waardoor de kosten nooit exorbitant hoog kunnen zijn.

Laat je dus niet adviseren door mensen die alleen maar roepen dat je niet moet reageren. Denk helder en dan kom je tot de conclusie dat weglopen voor je problemen geen zin heeft. Ga het gesprek aan!

Succes!

Re: edr incasso

Geplaatst: 29 mei 2010 06:25
door elmo43
Vraag na of zij zijn aangesloten bij de NVI (Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen). Deze kantoren hanteren namelijk tarieven conform Rapport Voorwerk II
Mag ik vragen waar jij dat op baseerd dat als een incassobureau is aangesloten bij het NVI dat zij dan de juiste incassokosten berekenen??
Er staan hier op het forum genoeg incassobureau's die bij het NVI zijn aangesloten maar toch andere kosten of hogere kosten berekenen.

Re: edr incasso

Geplaatst: 29 mei 2010 10:18
door Guardian72
dennis0909 schreef:@Guardian72 en anderen.

Guardian72 heeft is iets te kort door de bocht.

- Alles per e-mail of post doen en zeggen dat je de vordering niet erkent, wil niet zeggen dat je niet hoeft te betalen. Hiermee geef je mensen nu advies om te ontkennen, zonder dat je de aard van de vordering kent. Zodra men blijft ontkennen en het betreffende incassobureau niet voorziet van stukken om de stelling te onderbouwen (bezwaar), dan heeft deze meneer/mevrouw geen poot om op te staan. Negeren is altijd onverstandig, want het lost niets op. Sterker nog het zorgt alleen maar voor onnodige verhogingen die voorkomen hadden kunnen worden.
Negeren adviseer ik ook niet.
Wel dat je actie moet ondernemen.

Als een vordering onterecht is, of totaal niet onderbouwd, moet je wel aangeven dat je dit niet erkent - of dat ze bewijs moeten sturen.
Wie eist, bewijst , inderdaad - dus Incasso buro moet naast de eis, deze ook kunnen onderbouwen.

Zeggen 'wij hebben gelijk, u moet betalen' is m.i. geen bewijs.

En, als men een bedrag vordert - en die word niet onderbouwd, hoe kan jij als 'slachtoffer' (of wanbetaler) ooit weten WAAR het vandaan komt?
Vandaar ook dat ZIJ eerst met een onderbouwde vordering moeten komen - en dan kan jij als aangeschreven persoon kijken "ja het is terecht - ik betaal direct" - of nee, klopt niet (nooit klant geweest, al betaald) om dan jouw tegen bewijzen te sturen (wat trouwens bij sommigen ook niet altijd werkt.)

Re: edr incasso

Geplaatst: 01 jun 2010 18:02
door dennis0909
@Elmo43

Mag ik vragen waar jij dat op baseerd dat als een incassobureau is aangesloten bij het NVI dat zij dan de juiste incassokosten berekenen??
Er staan hier op het forum genoeg incassobureau's die bij het NVI zijn aangesloten maar toch andere kosten of hogere kosten berekenen.

Heel simpel Elmo. Rapport voorwerk II is een standaard. Afwijkingen hierin kunnen zijn dat in de Algemene Voorwaarden van een leverancier (schuldeiser) is vermeld dat zij bijv. 25 eur administratiekosten rekenen of iets dergelijks. Dus dit klopt voor 100%, want deze incasso ondernemingen worden ook jaarlijks doorgelicht. Hierdoor is het echt niet mogelijk dat incasso-ondernemingen welke zijn aangesloten bij NVI "rommelen" met kosten. Hierdoor zouden zij hun lidmaatschap alleen maar op het spel zetten. Het is een soort van keurmerk, zodat de consument weet dat zij met een erkend incassobedrijf te maken hebben. Daarnaast ook een stuk transperantie.