LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nedincaso/dierenwebshop

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Cesar
Berichten: 674
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:48

Re: Nedincaso/dierenwebshop

Ongelezen bericht door Cesar » 30 dec 2006 12:07

@seagoing racer,

Ik heb reeds eerder aangegeven dat er geen bedenktijd is maar een levertijd van 5 dagen na ontvangst van de gelden.
Volgens de voorwaarden wordt dan pas geleverd.
Nu er geen geld is overgemaakt wordt er dus niet geleverd doch dit wil niet zeggen dat er is geannuleerd.
De voorwaarden zijn echter zo stringent opgesteld dat je als consument hier niets mee kunt.
Ja, 1 ding: Zulke bedrijven negeren.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Nedincaso/dierenwebshop

Ongelezen bericht door seagoing racer2 » 30 dec 2006 12:53

Beste Cesar,

Het maakt de zaak wel wat lastiger. TS maakt hier geen melding van en is er waarschijnelijk ook niet van op de hoogte dat er voor levering betaald moet worden

De tijdige ( binnen 5 dagen ) annulering van de order dient nu aangetoond te worden, door middel van en aangetekend schrijven, e-mail of iets dergelijks.

Omdat het een webwinkel betreft is het logisch te veronderstellen dat de annulering per e-mail is geschiedt en kan worden aangetoond,

Gasssst

Re: Nedincaso/dierenwebshop

Ongelezen bericht door Gasssst » 30 dec 2006 13:57

Noem me maar een doos,ik weet dat ik gelijk heb,maar toch zit dat dreigen me niet lekker,komt gewoon zo agressief over en daar hou ik niet van,maakt me een beetje angstig
Exact waar dit bedrijf met deze retoriek op rekent.
We gaan maar gebruik maken van onze rechtsbijstand dus aanstaande dinsdag komen alle stukken hun kant op..
Rechtsbijstand is goed. Na ontvangst van één brief van de advocaat is het gelijk afgelopen. Ik lees in de gegevens niet terug dat in de AV staat dat levering plaats vindt na betaling. Maar ook dan nog is het schuldeisersverzuim als er niet wordt geleverd. De verkoper is rechtens verplicht te leveren en is na 30 dagen zonder ingebrekestelling in verzuim. De webshop kan voor de rechter niet ophouden dat hoewel hij niet geleverd heeft er toch een koop heeft plaatsgevonden met een daaruit voortvloeiende betalingsverplichting, zónder zijn leveringsverplichting na te komen. Bovendien zijn de mogelijkheden van de consument om een overeenkomst te annuleren bij koop op afstand nog ruimer dan in een winkel, en kan de koop zelfs ná de levering nog ongedaan worden gemaakt, wat in dit geval door het weigeren van de zending geacht moet worden te zijn gebeurd.
De webshop snijdt in zijn eigen vlees als deze vasthoudt aan de overeenkomst op afstand waarvan hij al bij voorbaat weet dat de klant deze gaat annuleren en alle kosten voor de verzending e.d. voor haar rekening komen.

Guusje
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 okt 2005 23:34

Re: Nedincaso/dierenwebshop

Ongelezen bericht door Guusje » 31 dec 2006 00:13

@Heksenmama,
nog even een vraag die niet onbelangrijk is.
toen je de bestelling plaatste, kwam toen het gedeelte van de algemene voorwaarden duidelijk leesbaar in beeld? en als deze in beeld kwamen, kon je ze op dat moment ook opslaan? en kon je verder met je bestelling zonder het geheel door te bladeren en op OK of JA of geaccepteerd te klikken?
juist bij internetshops is dit heel belangrijk. dat zij gemeld worden in een kolommetje aan de zijkant zoals bij deze website kan je mogelijk onder deze algemene voorwaarden uitkomen.
art. 6:234 lid 1 sub c BW
tenzij je eerder al bestellingen bij dit bedrijf hebt gedaan en toen al de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd (ook al had je ze niet gelezen)

Gesloten