LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Intrum Justitia

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Debvdk
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2010 17:08

Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Debvdk » 14 apr 2010 17:12

Ik word echt gek van intrum Justitia, ze bellen je onderhand iedere dag, reageren niet op emails, zeggen ze dat ze het te druk hebben met andere dingen en ze zeggen dat ze brieven sturen maar dat doen ze dan niet en dat neem ik ze heel erg kwalijk. En ze sturen je van de kastje naar de muur toe.
En ze hebben een grote mond tegen je.

stofzuigertje

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 14 apr 2010 19:36

Ze moeten beloofde brieven sturen en als ze blijven bellen zonder verder iets te doen, mag je aangifte wegens stalken bij Politie indienen.
Maak een lijstje met datum en tijden dat ze jou lastig vallen of kijk naar nummer weergave.
Ook een voicemail met je mail adres zou mogen, en dan moeten ze je wel mailen.

Fiko1
Berichten: 32
Lid geworden op: 19 apr 2010 20:02

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Fiko1 » 19 apr 2010 21:04

Bel of stuur ze een mailtje en zeg dat je geen brieven meer van ze wenst en als er iets is dat jullie het dan voor de rechter zullen gaat uitvechten. Je zult merken dat je daarna niks meer van ze hoort :)

Het kost namelijk veel geld om jou te kunnen dagvaarden. En zij kunnen dit niet. Enkel een deurwaarder :)

Ze maken je dus gewoon bang in de hoop dat je toch gaat betalen. Het is wel verstandig om te betalen tenzij je weet dat zij genoeg bewijzen hebben etc.. Anders is mijn Tip om niet te betalen.

Guardian72
Berichten: 6851
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Guardian72 » 20 apr 2010 09:37

Zoals stofzuigertje al stelt...

Houd een lijst bij, tijden en datums - en als je kan namen erbij.
Vertel ze elke keer dat ze schriftelijk dienen te communiceren, met bewijzen erbij, en dat telefonisch contact niet gewenst is - en bij herhaling dat aangifte volgt wegens stalking.

IJ heeft GEEN recht om je telefonisch lastig te vallen - en zelfs als een vordering terecht is moet men dat aan kunnen tonen, en mondeling mededelen "u moet betalen" is geen bewijs.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Athoz » 04 mei 2010 12:56

Er is hier een groepje mensen die weet dat ik in een financiele rotsituatie verkeer, en op dit moment heeft t-mobile een openstaande rekening op ons. De rekening erken ik verder, dat is het probleem niet.

In eerste instantie contact opgenomen met t-mobile en de afspraak gemaakt de rekening te betalen. Helaas bleek paar dagen later dat de vordering al naar intrum justitia was doorgespeeld. Nou ja ok, prima.

In eerste instantie al een nieuwe rekening geëist omdat er 25 euro registratie/administratie kosten bij zaten die ik natuurlijk weiger te betalen. Keurig nieuwe rekening gekregen en de schriftelijke afspraak dat ik 6 mei het geld zou overmaken.

Nu worden we een keer of wat op een dag gebeld door IJ, en ik heb na 3 dagen een lijst bijgehouden over hoevaak we gebeld worden door ze: sinds vorige week woensdag maar liefst 23 keer, varierend van smorgens kwart over 8 tot savonds half 9, ook op zaterdag.

Blijkbaar kan het ze geen zier schelen dat ik voornemens ben aangifte te doen, dat ik al een aantal keer aangegeven heb mij uitsluitend via email nog te benaderen of dat ik meteen ophang als ik hoor dat het IJ is..

Met al mijn ervaringen met incassobureaus is dit er toch wel 1 die de kroon spant voor wat betreft irritant volk. Helaas bereiken ze er niet mee dat ik de rekening eerder betaal dan afgesproken :P

robber
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 mei 2010 13:35

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door robber » 09 mei 2010 14:11

Ik heb ook hele slechte ervaringen met I.J.
I.J deinst er bv niet voor terug om aanmaningen te antidateren als blijkt dat je de rekening al ruimschoots voor hun eerste brief hebt betaald.
Ruim een week nadat ik een rekening van € 33,- aan tele 2 had overgemaakt (rijkelijk laat, dat wel) krijg ik een schrijven van I.J met het verzoek dit bedrag, verhoogd met maar liefst € 69,- over te maken.

Ik reageer niet, een week later weer een brief, weer reageer ik niet, de derde brief een maand nadat ik de rekening had betaald, is gedateerd op twéé weken eerder dan de datum dat ik de rekening had overgemaakt.
Die brief heeft er dus zo'n zés weken over gedaan om in mijn brievenbus te belanden.
Ik hoor Balkenende nog zeggen dat hij ervan overtuigd is dat het bedrijfsleven eerlijk zaken doet met de consument, ja hoor droom lekker verder.

Uiteindelijk kreeg ik dreigbrieven om die incassokosten van € 69,- over te maken, wat ik toch maar gedaan heb want niemand wil in het soort problemen raken waar deze criminelen mee dreigen.

Ik vraag mij af of er geen wettelijke mogelijkheden zijn om dit soort bedrijven aan te klagen voor afpersing, zo heet dat toch als je mensen door middel van bedreiging geld afhandig maakt?

ronald g
Berichten: 2389
Lid geworden op: 28 apr 2005 22:41

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door ronald g » 09 mei 2010 14:52

Intrum Justitia aanklagen heeft geen zin. de opdrachtgever wel, maar zolang die door intimidatie en zo meer toch de vordering binnen halen blijven ze gebruik van dit soort incassoboeren. het hele incasso gebeuren is een vrij beroep we kunnen er zelf een beginnen, aansluiten bij een beroepsvereninging staat vrij. En als ik er een begin heb ik nog wel wat methodes om snel geld te halen die niet strafbaar zijn maar wel effectief.

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door snepke » 09 mei 2010 14:54

Er staat toch een poststempel op met datum wanneer de brief gepost is.
Dan kan I.J wel een eerdere datum in de brief zetten,maar je kan altijd bewijzen wanneer de brief gepost is.
En incassokosten zijn tot een bedrag van 250 euro ,37 euro.

robber
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 mei 2010 13:35

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door robber » 09 mei 2010 15:16

Snepke;

Een stempel heb ik niet kunnen ontdekken, daar heb ik wel degelijk naar gezocht.
Volgens mij wordt dat soort post ook niet gestempeld net zoals post van gemeentelijke instellingen, de belastingdienst wongbouwcorporatie's e.d er zit ook geen postzegel op maar een stempeltje; " TNT post, port betaald" .
Zodoende kunnen ze brieven antidateren zonder dat jij het tegendeel kunt bewijzen.
Trouwens de belastingdienst doet ook aan antidateren is mij duidelijk geworden.

Ronald; De opmerking over het aanklagen was enigzins ironisch bedoeld, maar toch.
Waarom niet I.J aanklagen, dat is toch de bedreiger?
Gr. Rob
Laatst gewijzigd door robber op 09 mei 2010 15:41, 1 keer totaal gewijzigd.

robber
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 mei 2010 13:35

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door robber » 09 mei 2010 15:32

Onderstaande brief heb ik aan Trosradar gemaild.
Ik heb het voor het gemak even in de ikvorm geschreven, het betreft eigenlijk mijn schoonzoon, een goede schilder maar op dat gebied een volslagen leek.

Kan iemand hier wat mee?

Geachte mevr/men.

In 2008 heb ik aan Intrum Justitia een incasso opdracht verstrekt, daarvoor moest ik een soort jaarabonement afsluiten dat kostte mij ruim € 500,- daarvoor kon ik dan een jaar lang onbeperkt incasso-opdrachten geven.
Buiten dat, naar later bleek, Intrum Justitia amper moeite had gedaan die schuld van een kleine € 7000,-voor mij te innen, kreeg ik als klap op de vuurpijl ook nog eens een rekening van € 700,- voor 'gemaakte kosten' oid.
Dus totaal ruim € 1200,- voor een incasso die ik uiteindelijk zelf heb moeten regelen en waarbij ik heel veel water bij de wijn heb moeten doen.

Ook is dat abonnement stilzwijgend verlengd, ik vraag mij af of die rekening en die stilzwijgende verlenging terecht zijn.
Want waarom zou ik een abonnement wat handenvol geld kost en waarvoor amper een tegenprestatie wordt geleverd, verlengen?

Groet, R. .......

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door snepke » 09 mei 2010 15:36

Ik weet niet of die post gestempeld is,heb er eigenlijk nooit op gelet.
Terwijl ikzelf ruim 2 jaar dreigbrieven van Lindorff heb gehad.
Die waren wel van de goede datum voorzien(dat is ook het enige wat goed was)
robber schreef:Snepke;

Een stempel heb ik niet kunnen ontdekken, daar heb ik wel degelijk naar gezocht.
Volgens mij wordt dat soort post ook niet gestempeld net zoals post van gemeentelijke instellingen, de belastingdienst wongbouwcorporatie's e.d er zit ook geen postzegel op maar een stempeltje; " TNT post, port betaald" .
Zodoende kunnen ze brieven antidateren zonder dat jij het tegendeel kunt bewijzen.

Gr. Rob

Calico
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 mei 2010 18:39

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Calico » 09 mei 2010 23:46

Heb sinds 2004 last van I.J.
Had een geschil met Tele2, die interum hadden ingeschakeld. Mijn advies is een goede dossier aanleggen. Voor de goede orde, een incassobureau heeft geen rechtsgrond. Alles moet via een deurwaarder gaan. Werd dus gedagvaard.
In mijn geval werd de zaak door de deurwaarder geseponeerd, voordat de kantonrechter uitspraak kon doen. Ze zagen in dat Tele2 geen poot had om op te staan.
Heb ik het echter weer op de rol laten zetten, omdat ik een uitspraak (vonnis) wilde.
Deze kwam op 19 nov 2008 in mijn voordeel. I. J werd veroordeeld om € 30,50 mij te betalen. (door mij gemaakte kosten) Betaling bleef uit. Zou toen een incassobureau inschakelen. (interum justitia :lol: :lol: :lol: ) om het geld te krijgen. Het bedrag werd op 15 Jan 2009 op mijn rekening bijgeschreven
Nu 1,5 jaar later kreeg ik onlangs een brief van I.J of ik € 72,50 wilde betalen, daar ze de vorderingen van Tele2 hadden overgenomen. In het vonnis staat dat de overeenkomst tussen mij en Tele2 is ontbonden.
Ik laat de zaak weer tot de kantonrechter voorkomen. Gaan de sukkels weer door het slijk. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door snepke » 10 mei 2010 07:28

Lijkt mijn verhaal wel .Dat staat op Lindorff B.V.
Alleen ging het zo met canal digitaal.
stelletje sukkels

Guardian72
Berichten: 6851
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Guardian72 » 10 mei 2010 09:05

@ Calico,

met de papieren in de hand, en de uitspraak van de rechter - zou je mischien zelfs moedwillige fouten kunnen aantonen - en dus poging tot afpersing.
Ik zou in elk geval de mogelijkheid onderzoeken of dit een aangifte waardig is.
IJ maakt het echt te bont, getuige de klachten hier, en schuwen stalking of bedreiging niet om mensen 'tot betalen te bewegen'.

Mischien dat dit net datgene is, dat de rechter zal overtuigen dat IJ wel degelijk te kwader trouw handelt. Ik geloof in elk geval er NIET meer in dat dit een eerlijke club is.

Guusje61
Berichten: 354
Lid geworden op: 31 jan 2010 03:40
Contacteer:

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Guusje61 » 12 mei 2010 22:10

gewoon om te lezen


http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage ... ljn=BM3502
Inhoudsindicatie:
Telefoonabonnement. Gevorderde resterende abonnementskosten tot einde contract in verband met beëindiging afgewezen. Eiseres heeft niet voldaan aan haar stelplicht. Dagvaarding is niet toegesneden op dit geval, maar kent algemene omschrijvingen die eiseres kennelijk in soortgelijke zaken standaard opneemt.

vonnis in de zaak van
de besloten vennootschap Intrum Justitia Nederland B.V.
gevestigd te 's-Gravenhage
eisende partij

tegen

[gedaagde partij]

3.3 Intrum Justitia wordt als de overwegend in het ongelijk gestelde partij in de kosten van de procedure veroordeeld.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Athoz » 14 mei 2010 10:28

Ik word zo doodziek van die gasten.. Krijg net een rekening van ze van € 1468,34 van Vodafoon uit 2004.

De originele rekening van vodafoon bedroeg toentertijd ongeveer 600 euro (restant abonnementskosten) en zijn meegenomen in ons WSNP traject. Bij onze 'schone lei' verklaring is vodafoon ook evenredig betaald, dit heb ik allemaal zwart op wit.

IJ heeft blijkbaar de vordering overgekocht en stuurde ons deze rekening. In de 6 jaar hiervoor nooit meer wat van gehoord. Als ik verhaal wil halen bij IJ kom ik op niks uit. Op emails en brieven reageren ze niet, dus ik hoop dat ze snel met een dagvaarding komen -.-

Guardian72
Berichten: 6851
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Guardian72 » 14 mei 2010 10:41

2004?

Los van de schone-lei verklaring - moet dit, als ik alles goed begrijp, reeds verjaard zijn.

Heb je aangetekend verzonden?

Dan heb je in ieder geval bewijs dat jij heb geprobeerd in contact te treden.

Succes.

robber
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 mei 2010 13:35

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door robber » 14 mei 2010 19:59

Athoz

Maak je geen zorgen, als je met een 'schone lei ' begonnen bent, heeft I.J geen poot om op te staan, het is wel tekenend voor het rattengedrag van I.J.

Guardian72

Als ik het goed heb is de verjaringstermijn 5 jaar maar als de crediteur je geregeld aanschrijft w.b de schuld is er geen verjaringstermijn.
Bij elke aanmaning gaat de teller weer op nul w.b die 5 jaar.

ronald g
Berichten: 2389
Lid geworden op: 28 apr 2005 22:41

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door ronald g » 14 mei 2010 20:26

Als je een schone lei verklaring hebt zijn de schulden van voor de sanering niet meer opeisbaar, ze bestaan nog wel. Schuldeisers mogen alles proberen maar hebben geen poot om op te staan. Geen gehoor aan die lui geven als ze uiteindelijk door krijgen dat er geen zaak gemaakt kan komen haken ze van zelf af.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Athoz » 15 mei 2010 09:48

Precies.. Dat is precies wat ik in die brief ook al vermeld had, 1: verjaring en 2: dat ze gewoon betaald zijn na afloop van het WSNP. Word er alleen een beetje moe van dat die gasten op die manier blijven werken..

Heb al een klacht bij het NVI ingedient over de werkwijze van dat zooitje ongeregeld daar, aangezien ze ook telefonisch blijven stalken. Ben benieuwd wat daar uit komt.

Gesloten