LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] CBAI

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
jeani
Berichten: 136
Lid geworden op: 31 dec 2009 01:04

Re: CBAI

Ongelezen bericht door jeani »

trosradar is door ons al 2 keer benaderd maar helpt dus ook niks! belangrijk is dat allle gedupeerden en ik ben nog steeds er van overtuigd dat het er nog veel meer zijn!! dan wij weten. aangifte gaan doen! en neem contact op met omroep max!!

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

Inderdaad komen er nog steeds gedupeerden bij Jeani,en zijn er nog steeds die wanhoop nabij zijn,echter niet iedereen beschikt over internet om daar te ontdekken dat ze niet de enige zijn,wat nl heel lang werd voorgehouden door hen,dat alleen bij jezelf de zaak niet goed liep door allerlei vage verhalen,

sama2008
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 okt 2010 11:00

Re: CBAI

Ongelezen bericht door sama2008 »

Ook ik ben een gedupeerde van CBAI (voorheen Interbol toen ik mijn zaak aanmeldde). In 2005 heb ik ze ingeschakeld voor een openstaande vordering. Dit was niet voor alimentatie. Ik heb tot op heden nog steeds niet de openstaande vordering ontvangen. In juni heb ik na veel gebeld te hebben opeens een heel klein bedrag ontvangen. Als ik vroeg welke deurwaarder erop gezet is werd mij verteld dat ze dat niet mochten zeggen. Het bedrag zou pas uitgekeerd worden als alles geïnt was. Dan ben ik dus dood en dat krijg je het nog niet. Eind juli heeft de heer Boltjes mij weer toegezegd een brief aan mij te sturen. Niet ontvangen en vervolgens krijg je ze niet meer te pakken, kun je geen afspraak maken oid. Ik mail elke dag en ik bel elke dag. Ik ben al bijna 6 jaar bezig. Ze behoren je te informeren over de stand van zaken. Heb een juridisch loket gebeld en zij vertelde mij dat je ze in gebreke kunt stellen van informatie en dan het dossier laten sluiten en dan kan een deurwaarder het overnemen. Deurwaarder gebeld: na lang kissebissen (werd verteld dat dit niet kon en het juridisch loket het verkeerd had en dat zij nooit gegevens bij het incassobureau konden opvragen) waarbij hij mij als een randdebiel behandelde zei hij eindelijk dat het kon als het dossier was gesloten.
Ik begrijp niet dat dit zomaar kan. Ik kwam op dit forum door google. Ik kon nl niet geloven dat ik de enigste was. We moeten gezamenlijk hier iets tegen doen.
Het is schandalig.

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

Sama,
Welkom bij de club zou ik haast zeggen.
CBAI bv was voorheen CBAI en Interbol is verzamelnaam voor heel veel andere zaken waaronder andere incasso's op andere terreinen.
Feit is wel dat je verhaal nagenoeg hetzelfde is als van velen,geen informatie,niet reageren op mails,niet uitbetalen,dossier niet kunnen sluiten en verbod op contact met deurwaarder,enz.enz.Blijkbaar had je dezelfde postduif als velen en is die onderweg bezweken aan zijn vracht.
Inderdaad is het zeer triest dat dit zo maar kan.
Advies:meld je even aan bij het forum http://incassofraude.actie-forum.com/

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

Nog steeds komen er gedupeerden bij,met allen hetzelfde verhaal...

incassofraude
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 aug 2010 18:58

Re: CBAI

Ongelezen bericht door incassofraude »

Het CBAI gaat nog steeds door met het incasseren en niet door betalen aan de client. Op het forum http://incassofraude.actie-forum.com/index.htm komen nog iedere dag nieuwe meldingen binnen, we zijn inmiddels met 30 gedupeerde, en niemand weet hoeveel meer het er nog zijn, wij zijn slechts het topje van de ijsberg! De vraag is hoelang kan deze meneer nog door gaan met deze praktijken en hoeveel gedupeerde moeten er nog bij komen voor iemand hem stopt?

sama2008
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 okt 2010 11:00

Re: CBAI

Ongelezen bericht door sama2008 »

Vorge week heb ik een aangetekende brief gezonden, welke ook per post 2x en per email is verzonden met de eis dat het openstaande bedrag uiterlijk maandag 25 oktober jl. op mijn rekening stond. Helaas was dit maandag niet het geval waarna ik een deurwaarder heb ingeschakeld. Deze heeft afgelopen maandag ook een brief naar het CBAI gezonden met het verzoek om betaling en jawel, ik kreeg woensdag een brief met een afrekening waar ik het dus niet mee eens ben. CBAI zou de kosten bij mijn tegenpartij verhalen en nu moet ik ook zijn kosten gaan betalingen. Nee dus. Het bedrag wat hij mij wilde uitbetalen heb ik vandaag wel op mijn rekening gekregen. De deurwaarder heb ik dit laten weten en ook dat ik het er niet mee eens ben. Ik heb recht op mijn gehele bedrag. En daar ga ik voor.

naila
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 okt 2010 15:50

Re: CBAI

Ongelezen bericht door naila »

Ook ik ben één van de vele gedupeerden van het CBAI. Vandaag heb ik ook geklaagd bij het meldpunt van omroep Max, en ik werd binnen een uur terug gebeld door een mevrouw van dit meldpunt. Zij zijn op dit moment bezig een item op te stellen over het CBAI want zij hebben diverse meldingen binnen gekregen. Ze zijn op zoek naar meer verhalen, hoe meer hoe beter, dus mensen..... meld je bij omroep Max!!! Doen, hoe meer mensen zich melden, hoe beter we op kunnen treden tegen ze!

incassofraude
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 aug 2010 18:58

Re: CBAI

Ongelezen bericht door incassofraude »

sama2008 schreef:Vorge week heb ik een aangetekende brief gezonden, welke ook per post 2x en per email is verzonden met de eis dat het openstaande bedrag uiterlijk maandag 25 oktober jl. op mijn rekening stond. Helaas was dit maandag niet het geval waarna ik een deurwaarder heb ingeschakeld. Deze heeft afgelopen maandag ook een brief naar het CBAI gezonden met het verzoek om betaling en jawel, ik kreeg woensdag een brief met een afrekening waar ik het dus niet mee eens ben. CBAI zou de kosten bij mijn tegenpartij verhalen en nu moet ik ook zijn kosten gaan betalingen. Nee dus. Het bedrag wat hij mij wilde uitbetalen heb ik vandaag wel op mijn rekening gekregen. De deurwaarder heb ik dit laten weten en ook dat ik het er niet mee eens ben. Ik heb recht op mijn gehele bedrag. En daar ga ik voor.
Ook dit klinkt mij geheel bekend, ze zeggen deze kosten op de debiteur te verhalen,( wat ze ook doen) en vervolgens brengen ze het ook nog eens in rekening bij de crediteur. Ze berekenen deze kosten dus 2 maal! Bij sommige van ons zijn de kosten zelfs hoger dan het te verkrijgen bedrag waardoor je soms zelfs aan het eind van rit geen geld krijgt maar nog toe moet leggen....

sammie2009
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 sep 2010 20:05

Re: CBAI

Ongelezen bericht door sammie2009 »

hallo, ook ik heb 2 jaar terug het cbai al ingeschakeld, maar nog steeds niets ontvangen, wel mooie rekeningoverzichten waar dan op staat hoeveel mn ex mij nog moet betalen en dat de deurwaarder er mee bezig, is het laatste wat ik ontving was deze maand of ik even 300 kan overmaken halenze bij mn ex terug had te maken met een nieuw systeem en nieuwe deurwaarder, moest ook weer even de beschgikking sturen want die waren ze kwijt, ik probeer te bellen zie ik tot mn verbazing dat dit niet meer kan, email gestuurd maar nu bijna maand verder nog niets gehoord, nu zie ik dit forum en schrik me kapot, wat moet ik nu doen en waar moet ik me aanmelden

nouk
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 sep 2010 09:55

Re: CBAI

Ongelezen bericht door nouk »

Meld je aan op het forum: http://incassofraude.actie-forum.com/index.htm
Aangifte doen bij de politie.
Bij mij heeft het geholpen om een deurwaarde in te schakelen.
Neem contact op met omroep max, want hun zijn met deze zaak bezig.

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

sammie2009 schreef:hallo, ook ik heb 2 jaar terug het cbai al ingeschakeld, maar nog steeds niets ontvangen, wel mooie rekeningoverzichten waar dan op staat hoeveel mn ex mij nog moet betalen en dat de deurwaarder er mee bezig, is het laatste wat ik ontving was deze maand of ik even 300 kan overmaken halenze bij mn ex terug had te maken met een nieuw systeem en nieuwe deurwaarder, moest ook weer even de beschgikking sturen want die waren ze kwijt, ik probeer te bellen zie ik tot mn verbazing dat dit niet meer kan, email gestuurd maar nu bijna maand verder nog niets gehoord, nu zie ik dit forum en schrik me kapot, wat moet ik nu doen en waar moet ik me aanmelden
Sammie heb je die 300 euro overgemaakt,en als de deurwaarder er mee bezig was heb je de originele beschikking op moeten sturen,als zij die dan kwijtraken kun jij toch geen nieuwe opsturen??Sterkte, helaas weet ik hoe het is om zoveel achterstand te hebben en allerlei redenen daarvoor gekregen te hebben..

Anja Tinge
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 nov 2010 21:04

Re: CBAI

Ongelezen bericht door Anja Tinge »

Ook ik ben de dupe van de frauduleuze praktijken van het CBAI.
Via www.incassofraude.actie-forum.com kwam ik in contact met mevrouw mr. Charlotte Schilt, te bereiken op [email protected]
Mevrouw Schilt is advocate en wil zich graag inzetten voor alle mensen die problemen hebben met CBAI.
Het beste is om voor alle gedupeerden gezamelijk (collectief) te werk te gaan.
Met andere woorden: alle gedupeerden van het CBAI moeten zich bundelen, des te groter kan er publiekelijk aan deze zaak aandacht worden gegeven.

Laat mij alstublieft weten of u hier positief tegenover staat.
Mail mij op [email protected] of bel mobiel 0640126270

Alvast bedankt.

jeani
Berichten: 136
Lid geworden op: 31 dec 2009 01:04

Re: CBAI

Ongelezen bericht door jeani »

hallo.
heb net een mailtje gekregen van omroep max dat ze geen toegang verlenenen aan het onderwerp cbai!!!!!!!! jammer dat men er niks mee doet juist van dit soort dingen moeten we het wel hebben, om zoveel mensen te waarschuwen!.
hoe meer meldingen hoe beter zij er ook wat mee kunnen doen, dus voor alle gedupeerden neem contact op met omroep max! en doe aangifte!

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

Ha jeani,ook ik heb zo'n mail ontvangen.Helaas...
Er komen dagelijks gedupeerden bij het ene tegoed is nog hoger dan het andere,waarbij uitbetaling achterwege blijft,maar allen worden wel met torenhoge kosten opgezadeld.De zaken waarbij het goed fout zit,zijn die waarin het om achterstallige inning via loonbeslag is gegaan.

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

[quote="Anja Tinge"]Ook ik ben de dupe van de frauduleuze praktijken van het CBAI.
Via http://www.incassofraude.actie-forum.com kwam ik in contact met mevrouw mr. Charlotte Schilt, te bereiken op http://[email protected]

Inderdaad is bekend dat dit bureau zich in wil spannen voor deze zaak,echter iedereen schrikt terug voor het feit geld te moeten investeren in iets waarvan het nog maar de vraag is of het iets oplevert,het enige wat nl alleen maar aan de orde is dat iedereen overal eerst geld voor wil zien en dat is nu nl net het probleem als je niet eens in je noodzakelijke levensbehoeften kunt voorzien door deze wanorde

incassofraude
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 aug 2010 18:58

Re: CBAI

Ongelezen bericht door incassofraude »

Telefonisch contact is al maanden niet mogenlijk met het CBAI, maar nu wordt ook post retour gezonden met: geadresseerde onbekend op dit adres.

sama2008
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 okt 2010 11:00

Re: CBAI

Ongelezen bericht door sama2008 »

Ik heb vandaag een bericht gekregen van het incassobureau Pranger Agin.
CBAI reageert niet en ik kan gaan procederen. Ik heb Pranger gebeld en zij adviseerde mij het niet te doen want als ik het verlies zijn de kosten erg hoog en moet ik die betalen. Vervolgens vroeg ik wat de kosten zijn als ik het dossier bij hun laat sluiten. 300 euro. Omdat CBAI mij de afrekening had overgemaakt. Ik vind dit ook niet helemaal fair aangezien ik 21 oktober aan het cbai een aangetekende brief en mail en de brief per gewone post had verzonden. Ik heb 25 oktober Pranger ingehuurd omdat ik niets had gehoord en dat de laatste dag was voor het cbai. Zij hebben dezelfde dag een brief gestuurd en ik kreeg 26 oktober zelf een brief van het CBAI met een afrekening. Door wie ging hij nu betalen? Uiteindelijk krijg je verder niets en kost het je alleen maar meer geld. Pranger wil geen 50% maar het volle bedrag omdat zij vinden dat het aan hun brief lag. Het kan van allebei. Als je dit zegt wordt je ook niet echt netjes behandeld. Maar ja, het zijn allemaal incassobureau's.
Verder hoorde ik wel dat het met CBAI niet goed gaat. Dus mensen er moet snel iets gebeuren. Kunnen we collectief ergens naartoe?

pineut
Berichten: 61
Lid geworden op: 30 aug 2010 17:57

Re: CBAI

Ongelezen bericht door pineut »

@sama

Als ik het goed begrijp is er uitbetaald aan je en heeft Pranger werk verricht voor je,dan is het logisch dat je de kosten zoals afgesproken aan hen moet betalen.
Zou je de rest van je verhaal in een persoonlijk bericht aan het meldpunt kunnen sturen,is niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met dossier sluiten en waarom procederen geen zin heeft.

Regeldit.nl
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 nov 2010 15:36

Re: CBAI

Ongelezen bericht door Regeldit.nl »

Beste mensen,

Enkelen van jullie hebben inmiddels na contact met ons een voorlopig voorstel per mail gekregen over hoe we vanuit de juridische hoek de problemen met CBAI zouden kunnen gaan oplossen voor jullie.

Het is erg belangrijk dat er twee dingen gebeuren:

1. Samen sterk. Juridische actie heeft in het geval van meerdere of veel gedupeerden alleen zin als zoveel mogelijk mensen meedoen. Dat maakt de zaak van ieder van jullie sterker. Ook is dit belangrijk voor de kostendeling. Bij enkele tientallen mede-eisers worden de onvermijdelijke deurwaarders- griffie- en advieskosten voor iedereen makkelijk draagbaar.

2. Communicatie. Dit geval van fraude is een schrijnende zaak, en het is belangrijk dat we zoveel mogelijk media en beslissers in de politiek en het bedrijfsleven op de hoogte brengen van de misstanden.

Om zowel een communicatiecampagne als het begin van juridische actie te kunnen lanceren is het heel belangrijk om zo snel mogelijk alle handen op een buik te leggen en aan de slag te gaan. Dit kunnen we (jullie) alleen doen als iedereen met zijn of haar eigen verhaal komt en actief meedoet. Om dit te realiseren moeten we op korte termijn op een voor iedereen zo handig mogelijke locatie afspreken voor een bijeenkomst waarbij alle geïnteresseerden voor zichzelf kunnen beslissen of ze meedoen aan de gezamenlijke actie tegen CBAI.

Ik ben met sommigen van jullie inmiddels in contact over deze zaken. Ik wil jullie graag met klem oproepen om zich te melden en mee te werken aan deze bijeenkomst. De tijd dringt; met elke dag dat we niks doen wordt de slagingskans kleiner.

Zoals ik al eerder op dit forum heb gepost, wees alsjeblieft niet bang voor kosten. Bij Regeldit.nl brengen wij sowieso geen kosten in rekening voordat we met z'n allen eens zijn en een duidelijke strategie kiezen. Daarna zal iedereen uiteraard in de gelegenheid zijn om voor zichzelf te beslissen of hij of zij meedoet, en pas dan kunnen we een voorlopige schatting van de juridische kosten maken en een voorschot met jullie afspreken.

Met andere woorden, laten we snel in actie komen en met elkaar om de tafel gaan. Ik sta jullie graag allemaal te woord en zal de organisatie van de bijeenkomst op zich nemen en snel regelen. Je kunt me te alle tijde bereiken:

mr. Charlotte Schilt
[email protected]
020-5700165
06-16672775

Uiteraard zijn jullie ook meer dan welkom om langs te komen bij ons op kantoor, als je in de buurt van Amsterdam bent:

Regeldit.nl
Emmalaan 25
1075AT Amsterdam

Mocht ik jullie nog verder ergens mee kunnen helpen, je bent meer dan welkom: mail of bel mij. Ook indien je liever afspreekt dan telefonisch hierover in contact gaat, ben ik zeer bereid om met je af te spreken op een locatie die je handig uitkomt.

Laten we snel een einde aan dit onrecht gaan maken!

Regeldit.nl

Gesloten