LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HP of Acer

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door nevermind »

Het interresseert mij geen zak wat TS wilt, ik ben een verkoper dus ik geef advies, ook buiten werktijd.
Sorry, dan moet je ook niet reageren. :shock:
Verkopers met jouw instelling kom ik helaas vaker tegen, welke dan niet op mijn wensen ingaan, maar proberen iets anders te willen verkopen.

Duidelijk is natuurlijk, dat een laptop van dit prijssegment, niet hetzelfde is, als een duurder merk, daar heb je een punt.
Het rijst de vraag, of TS misschien niet meer als dit budget heeft, dan vind ik het verstandig, om niet geld uit te geven, wat niet beschikbaar is. Goede instelling. :wink:

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

Ik ben het met nevermind eens, waarom zo achterlijk veel geld uitgeven , terwijl TS aangeeft hoeveel die wilt besteden?

Als verkopers dat proberen zijn het gewoon ******.

53o
Berichten: 710
Lid geworden op: 21 apr 2011 13:20

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door 53o »

Sorry, mijn bewoording was fout gekozen en kwam erg bot over, mijn excuses hiervoor. Maar ik hoop dat TS inziet dat het verschil in prestaties tussen een notebook binnen dat budget en 5 tientjes meer enorm is en blijf erbij dat het verstandiger is om even door te sparen. Als er haast bij is, dan is het een ander verhaal, maar verwacht dan niet dat je vele jaren plezier zal hebben van de notebook.
Verkopers met jouw instelling kom ik helaas vaker tegen, welke dan niet op mijn wensen ingaan, maar proberen iets anders te willen verkopen.
Het werkt beide kanten op, ik heb ook klanten die een PC willen kopen tussen de 800 en 1000 euro terwijl ze de winkel uitlopen met een PC van 500 omdat PC's in de door hun aangegeven prijsklasse een overkill is voor hun gebruik.

Een praktijkvoorbeeld van vorige week, klant komt af op een model wat hij op onze website heeft gezien. Notebook van 550 euro met losse videokaart. Eisen van de klant: maximaal 550 euro, losse videokaart. Snel deze notebook pakken en verkopen aan de klant? Nee, heb doorgevraagd, klant wilde ook kunnen gamen op z'n notebook, games zoals Battlefield 3/Skyrim moesten er redelijk op kunnen draaien. Binnen dat budget was dat niet mogelijk.

Ik heb de klant uitgelegd dat hij drie opties had: Meer uitgeven voor een geschikte notebook, doorsparen, of concessies doen en alleen oude of niet veeleisende games te spelen op de notebook. Klant is de winkel uitgelopen met een i3 van 450 euro, dat was het model wat het best aansloot bij zijn nieuwe eisen/wensen en klant bespaart 100 euro vergeleken met een miskoop.

Niet iedere verkoper probeert je altijd wat duurders aan te smeren al doen sommigen dat wel. Zelf vind ik dat een grote fout, ook bedrijfstechnisch gezien, omdat je binnen de electronica branch veel meer verdient aan tevreden klanten en een hoop minder aftersales hoeft te verlenen (aftersales is ook een half uur discusseren met een ontevreden klant op een drukke zaterdag wat omzet kost).

TheLD
Berichten: 544
Lid geworden op: 23 dec 2006 13:12

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door TheLD »

53o heeft geen commercieel belang op dit advies te geven op dit forum. Ik ben het volledig met hem eens dat het zich loont om de aankoop even uit te stellen en een paar tientjes bij te sparen.

Ga je echt voor het aller goedkoopste, dan krijg je gewoon veel minder "bang for your buck". Gewoon even de specs vergelijken op een site als www.tweakers.net zal duidelijkheid brengen.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

53o heeft geen commercieel belang op dit advies te geven op dit forum. Ik ben het volledig met hem eens dat het zich loont om de aankoop even uit te stellen en een paar tientjes bij te sparen
Niemand zegt hier ook dat 53o er belang bij heeft, het gaat er om dat TS niet veel wil /kan besteden , en ik zou niet weten waarom die goedkopere niet goed zou zijn. Duurder is niet altijd beter.

Emmy75
Berichten: 6714
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Ik kan het punt van 53o wel begrijpen.

Natuurlijk is dè hamvraag waar gaat de laptop voor gebruikt worden en velen zullen wel weten dat gamen (zeker bepaalde games) en bijvoorbeeld grafische applicaties als autocad heel andere eisen stellen aan een systeem dan een beetje surfen, mailen, chatten e.d.

Desalniettemin kan ik me voorstellen dat ook met een laptop 'voor erbij' wil men dat deze eventjes meegaat. In 1e instantie zijn er misschien niet al te veel eisen wat ermee moet kunnen, maar het is wel makkelijk en vooral prettiger als een laptop iets ruimer in zijn jasje zit qua specs dan. Op een gegeven moment wil men toch net iets meer ermee kunnen en met een laptop binnen het genoemde budget loopt men al snel tegen de grenzen van het systeem aan.

Daarbij wil men meestal ook als deze voor erbij is dat het ding snel aan en uit te zetten is en dat je niet iedere keer zit te wachten tot deze zover is. Als zo eentje bezig is met updates of de antivirus draait op de achtergrond zijn dit soort laptops al niet meer vooruit te branden. Dat levert toch vaak ergernis op.

Persoonlijk vind ik 300-350 euro uitgeven aan een laptop heel veel geld voor hetgeen men krijgt en krijgt men voor 450-500 veel meer waar voor zijn geld.

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door BBCS »

TheLD schreef:53o heeft geen commercieel belang op dit advies te geven op dit forum. Ik ben het volledig met hem eens dat het zich loont om de aankoop even uit te stellen en een paar tientjes bij te sparen.

Ga je echt voor het aller goedkoopste, dan krijg je gewoon veel minder "bang for your buck". Gewoon even de specs vergelijken op een site als http://www.tweakers.net zal duidelijkheid brengen.
Dat is wat 53o en ik gedaan hebben.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

Persoonlijk vind ik 300-350 euro uitgeven aan een laptop heel veel geld voor hetgeen men krijgt en krijgt men voor 450-500 veel meer waar voor zijn geld
persoonlijk vind ik het heel verstandig van TS om niet meer uit te geven dan die ken missen, waarom lenen of dergelijke terwijl je goedkoper ook een laptop of desktop ken kopen?

Umad
Berichten: 336
Lid geworden op: 03 aug 2010 16:09

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Umad »

Ellen76 schreef:Wij zijn op zoek naar een laptop. Hij is voor "erbij" en we willen er niet meer aan uitgeven dan een 300-350 euro. Wij hebben nu 2 laptops op het oog een acer en een HP. qua prestaties zijn ze nagenoeg gelijk. Nu is onze vraag welk merk is kwalitatief beter? Ik heb persoonlijk een beter gevoel bij HP maar klopt dit gevoel ook of is het puur de naam? Of is het puur geluk hebben en maakt het kwalitatief niet zo veel uit en zijn ze in die prijsklasse kwalitatief allemaal even goed (of slecht?)Ik hoop dat er mensen zijn die ons antwoord kunnen geven.

alvast bedankt.
Het is puur geluk, ze kunnen het jaren volhouden of je hebt een maandagochtendlaptop (die je trouwens in elke prijsklasse kunt krijgen) die om de haverklap naar de leverancier kan.
Kwaliteit in deze prijsklasse is even goed/slecht voor beide merken, wat je maar wilt. Laptops in deze prijsklasse kun je praktisch alleen gebruiken voor tekstverwerken, internetten, chatten en dat soort werk.

Ellen76
Berichten: 128
Lid geworden op: 08 jun 2005 21:46

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Ellen76 »

Bedankt voor alle reacties. Ik heb toch de acer van 350 euro gekocht. Dat was ook het maximale wat ik er op dit moment voor over heb. Het enige wat ik er op doe is een beetje mailen, surfen en simpele spelletjes op het net. Voor het eventuele zwaardere werk hebben we nog een pc staan (die gebruikt mijn man meestal, dus vandaar voor "erbij"). Daar heb ik naar mijn idee geen laptop van 700-900 euro voor nodig. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die heeft gereageerd.

Umad
Berichten: 336
Lid geworden op: 03 aug 2010 16:09

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Umad »

Ellen76 schreef:Bedankt voor alle reacties. Ik heb toch de acer van 350 euro gekocht. Dat was ook het maximale wat ik er op dit moment voor over heb. Het enige wat ik er op doe is een beetje mailen, surfen en simpele spelletjes op het net. Voor het eventuele zwaardere werk hebben we nog een pc staan (die gebruikt mijn man meestal, dus vandaar voor "erbij"). Daar heb ik naar mijn idee geen laptop van 700-900 euro voor nodig. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die heeft gereageerd.
Veel plezier met je aankoop!

Emmy75
Berichten: 6714
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Emmy75 »

ciske schreef:
Persoonlijk vind ik 300-350 euro uitgeven aan een laptop heel veel geld voor hetgeen men krijgt en krijgt men voor 450-500 veel meer waar voor zijn geld
persoonlijk vind ik het heel verstandig van TS om niet meer uit te geven dan die ken missen, waarom lenen of dergelijke terwijl je goedkoper ook een laptop of desktop ken kopen?
Nee, lenen vind ik ook geen optie; eventueel doorsparen wel.
Overigens dat iemand niet meer wil uitgeven, wil niet zeggen dat deze het niet kan missen of niet te besteden heeft. Genoeg mensen die zat te besteden hebben maar het soms niet willen uitgeven.
Ellen76 schreef:Voor het eventuele zwaardere werk hebben we nog een pc staan (die gebruikt mijn man meestal, dus vandaar voor "erbij"). Daar heb ik naar mijn idee geen laptop van 700-900 euro voor nodig. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die heeft gereageerd.
700-900 euro is natuurlijk alweer een heel andere prijsklasse als waar hier over gesproken werd (ca 450 a 500). Van gevallen waar een laptop gekocht wordt voor erbij terwijl er een desktop pc is, is redelijk bekend dat de laptop als snel het 1e systeem wordt, omdat het vaak zo makkelijk is.

Ik wens u in ieder geval heel veel plezier van uw nieuwe aankoop.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

Ellen76 schreef:Bedankt voor alle reacties. Ik heb toch de acer van 350 euro gekocht. Dat was ook het maximale wat ik er op dit moment voor over heb. Het enige wat ik er op doe is een beetje mailen, surfen en simpele spelletjes op het net. Voor het eventuele zwaardere werk hebben we nog een pc staan (die gebruikt mijn man meestal, dus vandaar voor "erbij"). Daar heb ik naar mijn idee geen laptop van 700-900 euro voor nodig. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die heeft gereageerd.
Veel plezier er mee, alsnog duurder hoeft niet beter te zijn. :wink:

@Emmy, iemand ken wel misschien doorsparen maar er ook geen zin in hebben, wat ik mij ook ken voorstellen.

Emmy75
Berichten: 6714
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Emmy75 »

ciske schreef:@Emmy, iemand ken wel misschien doorsparen maar er ook geen zin in hebben, wat ik mij ook ken voorstellen.
Kan ik me ook best voorstellen.
Het was ook mijn persoonlijke mening en als iemand advies vraagt over een dergelijk iets, beschrijf ik ook mijn mening gewoon ter overweging. Wat iemand daarmee doet, moet ie helemaal zelf weten.

Het grappige is dat ik zo'n zelfde discussie wel eens met een familielid heb gevoerd en heb toen soortgelijk advies gegeven. Deze ging uiteindelijk toch voor de goedkopere oplossing die ik minder geschikt achtte. Sja en een paar maanden later kwam het gezeur. Dit kon niet en dat ging niet soepel dus ja daar zit ik dan ook niet op te wachten.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door bprosman »

Overigens dat iemand niet meer wil uitgeven, wil niet zeggen dat deze het niet kan missen of niet te besteden heeft. Genoeg mensen die zat te besteden hebben maar het soms niet willen uitgeven.
Ik denk dat het advies om nog een paar tientjes bij te sparen hier gegeven door diverse PC specialisten een advies is wat vele malen beter is dan exact antwoord geven op de afgebakende keuze tussen HP en ACER.

Als iemand vraagt wat is beter , iedere dag Aspirine slikken of Paracetamol tegen hoofdpijn geef je ook het advies dat iedere dag slikken niet handig is en ga eens bij de huisarts langs.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

Ik denk dat het advies om nog een paar tientjes bij te sparen hier gegeven door diverse PC specialisten een advies is wat vele malen beter is dan exact antwoord geven op de afgebakende keuze tussen HP en ACER.
of het pc specialisten zijn maakt mij geen bal uit, het gaat er tenslotte om wat TS wilt. Ik ga niet op de pc lui van hier af, ken prima zelf een goede pc kopen.

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door BBCS »

ciske schreef:
Ik denk dat het advies om nog een paar tientjes bij te sparen hier gegeven door diverse PC specialisten een advies is wat vele malen beter is dan exact antwoord geven op de afgebakende keuze tussen HP en ACER.
of het pc specialisten zijn maakt mij geen bal uit, het gaat er tenslotte om wat TS wilt. Ik ga niet op de pc lui van hier af, ken prima zelf een goede pc kopen.
Als men dan zo'n goedkoop ding gekocht heeft, moet men niet verbaast zijn dat dat ding slecht functioneert. En vooral met name de prestaties.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door ciske »

Als men dan zo'n goedkoop ding gekocht heeft, moet men niet verbaast zijn dat dat ding slecht functioneert. En vooral met name de prestaties.
Onzin, ook een goedkopere ken het prima doen, het hoeft niet alijd 800 of meer te kosten.

Umad
Berichten: 336
Lid geworden op: 03 aug 2010 16:09

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door Umad »

BBCS schreef:
ciske schreef:
Ik denk dat het advies om nog een paar tientjes bij te sparen hier gegeven door diverse PC specialisten een advies is wat vele malen beter is dan exact antwoord geven op de afgebakende keuze tussen HP en ACER.
of het pc specialisten zijn maakt mij geen bal uit, het gaat er tenslotte om wat TS wilt. Ik ga niet op de pc lui van hier af, ken prima zelf een goede pc kopen.
Als men dan zo'n goedkoop ding gekocht heeft, moet men niet verbaast zijn dat dat ding slecht functioneert. En vooral met name de prestaties.
Ellen76 schreef:Bedankt voor alle reacties. Ik heb toch de acer van 350 euro gekocht. Dat was ook het maximale wat ik er op dit moment voor over heb. Het enige wat ik er op doe is een beetje mailen, surfen en simpele spelletjes op het net. Voor het eventuele zwaardere werk hebben we nog een pc staan (die gebruikt mijn man meestal, dus vandaar voor "erbij"). Daar heb ik naar mijn idee geen laptop van 700-900 euro voor nodig. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die heeft gereageerd.
Ja ik denk dat we hier zeker een quadcore en quad sli opstelling voor nodig zouden hebben. :S

nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: HP of Acer

Ongelezen bericht door nevermind »

ciske schreef:
Als men dan zo'n goedkoop ding gekocht heeft, moet men niet verbaast zijn dat dat ding slecht functioneert. En vooral met name de prestaties.
Onzin, ook een goedkopere ken het prima doen, het hoeft niet alijd 800 of meer te kosten.
Helemaal mee eens.
TS zoekt voor een bepaald budget een laptop, en heeft deze nu gekocht.
Ik kan niet begrijpen, dat de "pc specialisten" steeds moeten natrappen. :mrgreen:

Wie garandeert, dat hun adviezen dan juist zijn?
Dus misschien doet de mod nu een slotje op, dat er geen onzinnige reacties meer komen. :lol:

Gesloten