LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Prijsfout laptop

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
bprosman
Berichten: 9940
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door bprosman » 27 jan 2017 14:54

Dit soort opmerkingen zijn kinderachtig.
Dat zeg je vaker , maar juist jij en Olaf zijn hier diegenen die meestal een afwijkende mening hebben wat wettelijk wel en niet kan en dat nooit hebben kunnen onderbouwen met praktische zaken behalve citaten naar wetteksten. Het aloude gelijk hebben is iets anders dan het krijgen.
Hier kun je hoog en laag springen maar de kans dat TS gelijk krijgt bij de rechter is nihil. Volgens mij zijn er in het verleden al eens mensen voor naar de rechter geweest (Wehkamp ?) en nog nooit gehoord dat artikelen voor de foute prijs geleverd moesten worden.

https://blog.iusmentis.com/2008/01/22/t ... webwinkel/
http://www.ad.nl/binnenland/foute-actie ... ~a4059ad1/

Fons Wijnen
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2017 15:00

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Fons Wijnen » 27 jan 2017 15:20

Ook ik heb enige tijd geleden geprobeerd een laptop bij BCC te bestellen.
Omdat bleek dat deze in voorraad was heb ik hem met ideal betaald,
Onmiddellijk na het plaatsen van de order bleek dat de laptop niet meer in voorraad was en ook niet opnieuw besteld kon worden.
Toen ik de volgende dag bij een BCC vestiging langs ging werd gezegd dat ik kon wachten of na VIJF dagen mijn geld terug kon krijgen.
Ik heb toen onder protest maar voor het laatste gekozen.

alfatrion
Berichten: 16529
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door alfatrion » 27 jan 2017 15:30

bprosman schreef:
Dit soort opmerkingen zijn kinderachtig.
Dat zeg je vaker
Tja, het is nu eenmaal kinderachtig om anderen op deze manier te manipuleren om iets te doen. Een volwassen reactie is door met argumenten te komen dan wel te constateren dat alle argumenten zijn uitgewisseld en partijen van mening verschillen. Maar de reactie die er op neer komt dat een ander iets moet doen omdat hij met jou van mening verschilt is kinderachtig.
bprosman schreef:[A]ls TS dmv een geautomatiseerd process een order inschiet en betaald zal die koopovereenkomst nog steeds bevestigd moeten worden (...). Als BCC besluit om niet te leveren, (...) omdat het vriest, of omdat de R in de maand zit dan kan dat gewoon.
Je hebt duidelijk lef als je met dit soort onzin niet onderbouwt en vervolgens andere bekritiseerd voor het in jou ogen onjuist of onvoldoende onderbouwen van hun standpunten.

bprosman
Berichten: 9940
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door bprosman » 27 jan 2017 15:32

Daarbij ga je voorbij aan de 2 voorbeelden die ik copieerde waarbij de webshop in het gelijk gesteld werd.

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Julie4444 » 27 jan 2017 16:15

Even terug on-topic..

TS zegt:
Dan1984 schreef:Hallo allemaal,

Ik was enige tijd op zoek naar een laptop en vandaag zat ik op de website van BCC te kijken en toen kwam een laptop tegen voor 599 euro met de specificaties waar op zoek naar was.

Ik heb nog een onderzoek gedaan naar de prijzen van deze laptop en de goedkoopste was rond de €1000,-.
Dus: de goedkoopste aanbieder van deze laptop verkocht deze dus voor rond de €1000. Alle andere aanbieders zaten dus boven de €1000. Dan is €599 wel heeeeeel goedkoop. TS spreekt niet over een speciale aanbieding bij BCC. Dan nog is 40% minder dan de goedkoopste concurrent m.i. juist reden om te twijfelen aan deze prijs. Dit zie je bij nieuwe laptops normaliter namelijk niet.
Dan1984 schreef:Ik dacht neem voor de zekerheid nog contact op met de mediamarkt want zij hebben deze laptop ook en deze week geldt 21% korting op alle laptops.
TS twijfelde dus over de prijs?
Dan1984 schreef:Ik gaf aan dat hij bij bcc voor 599 te koop was en wat hun scherpste prijs was ,ze gaven aan dat hun beste prijs 699,- was incl btw korting.
En deze aanbieding is alleen geldig zolang die van bcc op hun website staat.
Dit was dus een speciaal goedkoop aanbod van MM aan TS, beduidend duurder dan BCC, terwijl dat toch echt de allerlaagste prijs was waarvoor ze konden verkopen. Dat is dus al een tweede reden om te twijfelen over de juistheid van de prijs bij BCC.
Dan1984 schreef:Uiteindelijk besloten om hem te bestellen bij bcc omdat zij de goedkoopste zijn,eenmaal besteld kreeg ik een emailbevestiging dat het 5 werkdagen gaat duren ipv van 1 werkdag,hierop heb ik telefonische contact opgenomen met de klantenservice van BCC en die gaven dat er sprake was een prijsfout maar omdat ik de bestelling al heb gedaan en betaald hij over 1 week geleverd wordt.(had erg veel geluk zei de medewerker van de klantenservice)
TS kreeg hier bevestigd dat de prijs inderdaad niet klopte.
Dan1984 schreef:Enige tijd later op die dag hoorde ik toevallig van een kennis die deze laptop ook had besteld (stond op een koopjes website) dat alle orders geannuleerd zijn en niet bezorgt worden.
Dit had TS dus kunnen zien aankomen en was ook al bevestigd door BCC (prijs klopt niet).
Dan1984 schreef:Hierop heb weer contact opgenomen met bcc en die gaven nu aan dat idd alle orders zijn geannuleerd en dat men geld deze week wordt terug gestort en dat ik de laptop opnieuw kan bestellen voor €1200,-
En die €1200 zal dan wel de normale prijs zijn voor deze laptop, lijkt mij. De goedkoopste verkocht deze immers voor "rond de €1000" - de normale prijs zal dus rond de €1200 liggen. Dan zou de prijs van BCC dus de helft van de gangbare prijs zijn, wat m.i. reden is om aan te nemen dat de prijs van BCC niet klopt. TS wist dit want zegt zelf al dit onderzoek te hebben gedaan.

Lijkt mij dus dat TS gewoon pech heeft.

Student90
Berichten: 795
Lid geworden op: 05 nov 2016 19:47

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Student90 » 27 jan 2017 16:28

ONZE PRIJSBELOFTE TIJDENS BTW WEG ERMEE
De prijzen van elektronicaproducten gaan dagelijks omlaag en omhoog, net als de prijs van benzine. Media Markt checkt dagelijks haar prijzen met die van de grootste concurrenten* en kiest altijd de laagste dagprijs.
Door de prijswijzigingen in de markt kan het gebeuren dat de prijs van een product omhoog en omlaag gaat. Tijdens BTW Weg Ermee kiezen we bij de start van de actie de laagste prijs en zetten we deze vast. Zo weet je altijd over welk bedrag je BTW-voordeel krijgt.
Ergens anders toch goedkoper?
Je krijgt het verschil terug!
Mocht je tijdens BTW Weg Ermee op dezelfde dag toch nog bij één van onze grootste concurrenten een lagere prijs vinden na BTW-actie voordeel, dan krijg je het verschil gewoon terug. En daar heb je niet één, maar 14 dagen de tijd voor. Dat is de Media Markt Prijsbelofte.
* BCC, BOL (exclusief Plaza), Coolblue, EP, Expert, Wehkamp, Apple, Bose, Canon, Dyson, Harman Kardon, HP, JBL, Samsung, Philips
Het feit dat ze boven de laagste prijs blijven met hun speciale aanbieding aan TS, ondanks deze belofte zegt genoeg over de onjuiste prijs van BCC.

Loeter

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Loeter » 27 jan 2017 16:48

Haha, het is naar mijn weten alleen met verzekeringsovereenkomsten, maar er zullen er ongetwijfeld meer zijn. @bprosman

Het antwoord is al meerdere malen gegeven. Van een goed geïnformeerde consument kan in redelijk verwacht worden dat deze inziet dat er sprake is van een onjuiste prijsopgave en dat deze verkeerd is.

Sorry, Olaf. Ik zie je regelmatig correcte opmerkingen plaatsen, maar hier zit je er echt naast.

Hieronder wordt hetzelfde nogmaals beweerd als eerder....... :?
Laatst gewijzigd door Loeter op 27 jan 2017 16:53, 2 keer totaal gewijzigd.

Anduril.tr
Berichten: 52
Lid geworden op: 06 mei 2015 12:35

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Anduril.tr » 27 jan 2017 16:51

Of de prijs (erg) laag is, is niet relevant. TS is ingegaan op de prijs op de webshop van BCC en - wat belangrijker is in dit geval - zijn order is door BCC bevestigd. Weliswaar met een levertijd van 5 dagen ipv de gebruikelijke 1 dag, maar bevestigd is bevestigd. BCC is gehouden hem de laptop voor de overeengekomen prijs te leveren.
Een klacht op klachtenkompas.nl doet vaak wonderen. Dergelijke toch bekende leveranciers komen dat tot inkeer en kiezen eieren voor hun geld.

Eerde
Berichten: 52
Lid geworden op: 07 sep 2007 15:08

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Eerde » 27 jan 2017 17:26

Ik ga mee met witte angora... met de volgende aantekeningen want er spelen een paar zaken door elkaar;
.
1. De prijs is duidelijk een fout, dan mag de koop ontbonden worden, zeker als de OP daar zelf ook al achter was gekomen, maar dacht "baat 't niet schaadt het niet".
.
2. Wat echter wel van belang is , is dat BCC de vout toegeeft, de prijs zal gaan aanpassen maar de OP uit coulance de laptop wil leveren voor die €599 [omdat die al betaald is]. Dat is dan een nieuwe [!] overeenkomst en die kan je wel afdwingen. Bewijslast is echter lastig...
-Heb je emailbevestiging ? Van BCC of door de OP zelf ?? [Doe ik altijd na een telcon].
-Heb je via 'n app automatisch alle gesprekken opgenomen ? [Doe ik], stuur BCC dan even de file :D
.
Conclusie: het is netjes de vout toe te geven van BCC, de ene [?] bestelling dan maar tegen kostprijs te leveren & snel voor de correct prijs aan te bieden [iets dat ik als detaillist ook wel deed].

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Julie4444 » 27 jan 2017 21:17

Anduril.tr schreef:Of de prijs (erg) laag is, is niet relevant. TS is ingegaan op de prijs op de webshop van BCC en - wat belangrijker is in dit geval - zijn order is door BCC bevestigd. Weliswaar met een levertijd van 5 dagen ipv de gebruikelijke 1 dag, maar bevestigd is bevestigd. BCC is gehouden hem de laptop voor de overeengekomen prijs te leveren.
Een klacht op klachtenkompas.nl doet vaak wonderen. Dergelijke toch bekende leveranciers komen dat tot inkeer en kiezen eieren voor hun geld.
Of de prijs erg laag is, is juist wél van belang. Immers hebben rechters uitspraken gedaan in zaken waarbij de reden voor ontbinding (gelijk geven verkoper) was dat de consument redelijkerwijs had kunnen weten dat de prijs niet klopte. BCC zal dit ook weten.

Het feit dat jij dat niet weet geeft al aan dat je niet weet waar je het over hebt.

stofzuigertje

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 29 jan 2017 15:06

Had de MM deze voor €699,- wel geleverd?

Gewoon bestellen en eventueel de tweede doorverkopen?
Gezien het feit dat MM niet verder ging is blijkbaar €699,- ongeveer de inkoop zonder enige marge dus die had je gelijk moeten pakken.
Ongeopende doos nieuw doorverkopen lukt meestal wel, zeker als het vermoeden van een foutje is.

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Julie4444 » 29 jan 2017 16:40

stofzuigertje schreef:Had de MM deze voor €699,- wel geleverd?

Gewoon bestellen en eventueel de tweede doorverkopen?
Gezien het feit dat MM niet verder ging is blijkbaar €699,- ongeveer de inkoop zonder enige marge dus die had je gelijk moeten pakken.
Ongeopende doos nieuw doorverkopen lukt meestal wel, zeker als het vermoeden van een foutje is.
Zoals wel vaker slaat jouw reactie nergens op...... Heb je het topic überhaupt wel gelezen?

witte angora
Berichten: 21316
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door witte angora » 29 jan 2017 17:16

Eerlijk gezegd had ik op zo'n moment toch even in dubio gestaan.

BCC levert voor 599, maar dat is een duidelijke fout, waarbij je bij bestelling een risico van onbekende grootte loopt dat de koop niet door gaat. Dat kun je zelf wel bedenken.

De MM levert hem echter voor 699, met de boodschap dat het zo blijft zolang de BCC adverteert met 599. Misschien dat ik zelf als de rappe wiedeweergawind naar de MM was gerend omdat het bij de MM een bewuste aanbieding is, met een bewust gekozen prijs, waar ze niet onder uit zouden kunnen omdat het geen kennelijke fout is.

Het is de keuze tussen 100 meer betalen en zeker weten dat hij geleverd wordt enerzijds, en anderzijds voor de 599 gaan met het risico dat je met lege handen staat. Het is toch een nadenkertje voor toekomstige gevallen.

alfatrion
Berichten: 16529
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door alfatrion » 29 jan 2017 17:22

witte angora schreef:Het is de keuze tussen 100 meer betalen en zeker weten dat hij geleverd wordt enerzijds, en anderzijds voor de 599 gaan met het risico dat je met lege handen staat. Het is toch een nadenkertje voor toekomstige gevallen.
Of je stuurt gewoon even een mail naar BCC met de vraag: "hier staat laptop x voor 599,- aangeboden, klopt de prijs?".

witte angora
Berichten: 21316
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door witte angora » 29 jan 2017 17:29

alfatrion schreef:
witte angora schreef:Het is de keuze tussen 100 meer betalen en zeker weten dat hij geleverd wordt enerzijds, en anderzijds voor de 599 gaan met het risico dat je met lege handen staat. Het is toch een nadenkertje voor toekomstige gevallen.
Of je stuurt gewoon even een mail naar BCC met de vraag: "hier staat laptop x voor 599,- aangeboden, klopt de prijs?".
Dat heeft de topicstarter min of meer gedaan. Hem is toegezegd dat de laptop voor die prijs geleverd zou worden, maar die koop is dus ontbonden omdát de prijs niet klopte.

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Julie4444 » 29 jan 2017 17:43

witte angora schreef:
alfatrion schreef:
witte angora schreef:Het is de keuze tussen 100 meer betalen en zeker weten dat hij geleverd wordt enerzijds, en anderzijds voor de 599 gaan met het risico dat je met lege handen staat. Het is toch een nadenkertje voor toekomstige gevallen.
Of je stuurt gewoon even een mail naar BCC met de vraag: "hier staat laptop x voor 599,- aangeboden, klopt de prijs?".
Dat heeft de topicstarter min of meer gedaan. Hem is toegezegd dat de laptop voor die prijs geleverd zou worden, maar die koop is dus ontbonden omdát de prijs niet klopte.
Er is toen meteen gezegd dat de prijs niet klopte, wat TS dus al eerder kon weten en bevestigd kreeg toen hij dit vroeg. Dat daarna de order geannuleerd werd had hij ook kunnen zien aankomen, ook al werd aan de telefoon gezegd dat hij geluk had.

alfatrion
Berichten: 16529
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door alfatrion » 29 jan 2017 18:48

witte angora schreef:
alfatrion schreef:Of je stuurt gewoon even een mail naar BCC met de vraag: "hier staat laptop x voor 599,- aangeboden, klopt de prijs?".
Dat heeft de topicstarter min of meer gedaan.
TS heeft pas contact opgenomen nadat het aanbod was aanvaard. Dat kan uiteraard niet van invloed zijn op de gerechtvaardigde verwachtingen die TS had voor of tijdens de koop mocht hebben. Overigens kan de overeenkomst niet ontbonden of geannuleerd worden, want deze heeft nooit bestaan.

stofzuigertje

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 30 jan 2017 13:50

Let op.
Winkel en online prijzen kunnen verschillen, bij MM diverse keren gezien.

Het zou kunnen dat de aanbieding van €599,- een show model of retour zonder doos was.
Op=op en daar gaan maken ze wel vaker een foutje mee.

Als er een ander model aankomt is tijdig dumpen vaak de manier om voorraad kwijt te raken.
Het zou kunnen dat een school een contract had en als minder leerlingen die gebruikte blijft deze staan.
Dus de €599,- is goedkoop maar niet onmogelijk.

TU Delft had ook een HP voor verdachte prijs en de resten in Oktober in aanbieding gezet door hun leverancier.
Dit was een ruim €1000,- aanbieding.

Snoodaard
Berichten: 116
Lid geworden op: 01 dec 2016 13:57

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Snoodaard » 30 jan 2017 15:07

stofzuigertje schreef:Let op.
Winkel en online prijzen kunnen verschillen, bij MM diverse keren gezien.

Het zou kunnen dat de aanbieding van €599,- een show model of retour zonder doos was.
Op=op en daar gaan maken ze wel vaker een foutje mee.

Als er een ander model aankomt is tijdig dumpen vaak de manier om voorraad kwijt te raken.
Het zou kunnen dat een school een contract had en als minder leerlingen die gebruikte blijft deze staan.
Dus de €599,- is goedkoop maar niet onmogelijk.

TU Delft had ook een HP voor verdachte prijs en de resten in Oktober in aanbieding gezet door hun leverancier.
Dit was een ruim €1000,- aanbieding.
Vanwaar telkens die totaal irrelevante berichten die nergens op slaan? zeer irritant...

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Prijsfout laptop

Ongelezen bericht door Julie4444 » 30 jan 2017 15:20

Snoodaard schreef:
stofzuigertje schreef:Let op.
Winkel en online prijzen kunnen verschillen, bij MM diverse keren gezien.

Het zou kunnen dat de aanbieding van €599,- een show model of retour zonder doos was.
Op=op en daar gaan maken ze wel vaker een foutje mee.

Als er een ander model aankomt is tijdig dumpen vaak de manier om voorraad kwijt te raken.
Het zou kunnen dat een school een contract had en als minder leerlingen die gebruikte blijft deze staan.
Dus de €599,- is goedkoop maar niet onmogelijk.

TU Delft had ook een HP voor verdachte prijs en de resten in Oktober in aanbieding gezet door hun leverancier.
Dit was een ruim €1000,- aanbieding.
Vanwaar telkens die totaal irrelevante berichten die nergens op slaan? zeer irritant...
En de moderatie doet er niets tegen. Inderdaad vervelend.

Gesloten