LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Geen garantie op Aldi-Medion computer

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 24 jun 2010 10:50

Grote problemen en klacht Aldi / Medion computer

Enkele jaren geleden heb ik een Aldi PC gekocht. 999 Euro voor een top PC. Toen ik voor de eerste keer de stekker in het stopcontact stak sprong direct de stop beneden in de meterkast. Dit gebeurde daarna nog vele malen. Na een periode zo de PC te hebben gebruikt (zo'n 60% van de pogingen doet het aparaat het gewoon) en vele tientallen gesprongen stoppen verder heb ik na veel heisa met Aldi de PC aan Medion terug kunnen sturen. Aldi bleef naar Medion wijzen en Medion weer naar Aldi. Medion zei dat bij hen de stop niet sprong verving enkele splinternieuwe onderdelen waar niets mis mee was voor werkelijk stokoude griebus onderdelen (toen ik de PC opende zag ik de zware krassen op de stoffige onderdelen die ze hadden geïnstalleerd!). Zo is feitelijk mij halve PC leeggeroofd...

Medion heeft iedere keer dat ik de PC weer instuurde de PC welgeteld 2 minuten en 14 seconden getest (dit staat in het digitale testrapportje dat meekomt met de PC) en daarna de PC weer geretourneerd.

De oorzaak van de kortsluiting in mijn PC is dat het probleem zit in de overschakeling tussen de gewone startknop en de startknop voor het media center. Wanneer je de laatste gebruikt dan heb je gegarandeerd 5 keer achter elkaar kortsluiting. Als je de deze (zoals ik) nooit meer gebruikt heb je (zoals ik nu, vandaar dit bericht) periodes waarin de stop vele malen achter elkaar springt.

Koop een goede PC. Want goedkoop is in dit geval echt duurkoop en de service van Medion was.... nou ja kijk wat hierboven staat... De laatste keer werd de PC op zijn kop in de doos geretourneerd.

medionboos
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jun 2010 16:33

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door medionboos » 26 jun 2010 16:48

Medion never again,
no medion no more
Na 3 maanden doet mijn akoya desktop het niet meer. :evil:
ik krijg een streepjescode toegestuurd na telefonisch contact.
ik verpak de computer en stuur m op. Ik heb "garantie".
dan krijg ik een mail dat door mijn onoordeelkundig gebruik de computer kapot is aangekomen. ik heb de mogelijkheid 154 te betalen of het ding kapot terug te krijgen.Hoezo "garantie".
Bij de verzending hebben ze me bij Medion er niet op gewezen dat de door hun georganiseerde verzending niet verzekerd was.
Het argument: staat in onze algemene voorwaarden.
Hoezo garantie :twisted:
dan bellen en het schrijven van een klachtenbrief. Geen antwoord.

Ik heb onder protest betaald
komt mijn computer na 14 dagen binnen doet hij het niet.

ik bellen met de afdeling CIT complaint intervention team.
krijg ik een vrouw aan de telefoon die me heel kwaad aangeeft dat zij me het geld niet terugbetalen, dat ik geen nieuwe computer krijg en dat het hun niets kan schelen of ik in de toekomst nog medion koop of niet.
hoezo "garantie".

Helaas moet ik m nu weer opsturen naar
een organisatie die niet achter zijn product staat
een organisatie die door zijn systeem een sterke win lose verhouding creeert. door slechte waar aan te bieden en ervoor geen service te geven. :twisted: :twisted:


Hierom de deelname aan dit forum.
Medion never again, no medion no more.

MedionWebcare
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 mar 2010 08:31
Locatie: Panningen
Contacteer:

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door MedionWebcare » 29 jun 2010 10:26

Beste "Vries2228" en "Medionboos",

Wij vinden het heel vervelend dat onze dienstverlening niet loopt zoals u mag verwachten.
Als u uw klantnummer (kunt u vinden op de reparatiebon) en uw telefoonnnummer mailt naar [email protected], nemen we zo snel mogelijk contact met u op om samen tot een goede oplossing te komen.

Met vriendelijk groet,
Medion webcare

Erwin uit Oosterhout
Berichten: 356
Lid geworden op: 21 feb 2007 19:54

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door Erwin uit Oosterhout » 29 jun 2010 20:25

Wijzigingen in de bios moeten niet kunnen leiden tot een defecte voeding. Ten hoogste tot een onstabiel systeem.

Maar iemand die graag aan computers prutst koopt toch geen computer bij de Aldi.
Aldi is een supermarkt.

Als je service wilt, ga je naar een lokale computerleverancier. Kost iets meer, maar je krijgt ook iets meer.

Tassadar
Berichten: 105
Lid geworden op: 23 dec 2009 14:42

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door Tassadar » 02 jul 2010 21:30

Ik heb vroeger 2x (in 2000 en 2003) een Medioncomputer gekocht, maar was er niet echt tevreden over. De eerste computer was erg onstabiel, maar de fouten (ineens crashen van programma's) waren nogal onregelmatig, dus moeilijk te bewijzen. Jaren later ben ik erachter gekomen dat het waarschijnlijk aan kapot geheugen lag.

Mijn tweede computer (een laptop) ging na drie jaar ineens kapot. Helaas wist ik toen nog niet zo goed wat mijn rechten waren als consument.

Mijn huidige computer heb ik zelf samengesteld uit los gekochte onderdelen. Dat was nog goedkoper dan de computers van de Aldi en met betere specificaties :-). Dat kan ik dus iedereen aanraden :-). Als je niet de technische kennis hebt, kun je in de winkel soms ook nog de computer in elkaar laten zetten (tegen betaling).

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 21 jul 2010 17:57

este "Vries2228" en "Medionboos",

Wij vinden het heel vervelend dat onze dienstverlening niet loopt zoals u mag verwachten.
Als u uw klantnummer (kunt u vinden op de reparatiebon) en uw telefoonnnummer mailt naar [email protected], nemen we zo snel mogelijk contact met u op om samen tot een goede oplossing te komen.

Met vriendelijk groet,
Medion webcare
Medion lijkt eindelijk in beweging te komen, nietwaar?... Terwijl Aldi de partij is die iets zou moeten doen! Met hen hebben we een consumentenkoop gesloten.

Echter Medion steekt ook hier exact hetzelfde verhaal af als wat Medion gedurende de gehele periode waarin problemen met de Medion PC hebben bestaan al afsteekt. "We lossen de problemen wel even op"... En Aldi: "Lukt dat niet dan krijgt u een andere pc of uw geld terug".

Het enige wat Medion dan doet is de pc op en neer sturen naar de reparatie afdeling die er dan wat aan rommelen en een testje draaien. Jij kan je pc dan keer op keer weer helemaal opnieuw installeren en het duurt zeker twee weken alvorens je alles weer op de rails hebt en je pc weer normaal kan gebruiken. Nou deze "service" wordt je na een keer of vier vijf wel zat hoor... Ik pijns er niet meer over om de pc een zoveelste maal retour te sturen. Dit apparaat is onveilig, geeft kortsluiting en is een gevaar voor mijn famillie en mijn huis.

Naar aanleiding van bovenstaande reactie van Medion heb ik contact met ze opgenomen. Ik zie dat het berichtje van Medion inmiddels drie weken geleden is. Ik heb niets meer van ze gehoord, zelfs geen ontvangstbevestiging ontvangen.

Ik sluit me bij "Medionboos" aan. Wil je eenpc kopen? Koop dan een goeie en niet een Medion! Morgen plaats ik een order bij Dell voor eindelijk... een goede PC.

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 21 jul 2010 18:00

Nog een kleinigheidje...

Ik lees hierboven iets over het bios. De pc waar ik het over heb gaf de kortsluitproblemen direct bij de eerste keer aanzetten en is nooit opgevoerd, overclocked of wat dan ook. Het bios is het bios wat medion meelevert/installeert.

Vriendelijke groet, Vries2228

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 21 jul 2010 18:40

Ik lees zojuist op de website van consumentenprogramma "Kassa" hoe het met het aanbod van Medion om iets te doen aan de zaak van forumlid "Medionboos" is afgelopen. De wijze waarop Medion met klanten van Aldi omspringt is wertkelijk schandalig!!! De intentie om serieus naar de problemen te kijken ontbreekt klaarblijkelijk volledig! Is dit iets voor in de uitzending van Radar?

Ik vraag mij af of er nog meer mensen zijn die kortsluiting hebben, of hebben gehad in hun Aldi / Medion PC? Volgens Medion was ik de enige. Beetje toevallig...

Hier een linkje: http://kassa.vara.nl/discussies/discuss ... an-medion/
medionboos vrijdag 9 jul 2010, 22:52

Geen nieuwe computer
de belofte van het contact opnemen: zie boven: "we nemen we zo snel mogelijk contact met u op om samen tot een goede oplossing te komen".
Niet geregeld.
Er wordt gebeld door een fage heer Stoffels die aangeeft dat ze een onderzoek doen naar de klanttevredenheid. Niets over samen tot een goede oplossing komen
We komen samen NIET tot een goede oplossing want ik krijg nog steeds 154 euro van Medion doordat ze me voor het blok hebben gezet.
Betalen of je computer kapot terug.

tot overmaat van Medion ramp blijkt ook de bijgeleverde externe hardeschijf CORRUPT.

We sturen u wel even een streepjescode, verder niets, geen goede oplossing, geen tegemoetkoming, geen coulantie. 0000000

Dus nog steeds..
NO MEDION NO MORE

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 22 jul 2010 11:02

Naar aanleiding van bovenstaande heb ik nog eens op het internet gezocht. Mijn woede wordt nog groter. Wat ik al vermoedde blijkt waarheid. Medion weet al jaren verdomd goed wat er aan de hand is. Ook andere gebruikers blijken problemen te ondervinden met kortsluiting in Medion pc's en de kortsluiting blijkt zelfs in de Medion moederborden te zitten. Het centrum van de PC dus. Het was volstrekt onnodig om op de garantie afdeling mijn nieuwe p.c. leeg te roven en mijn nieuw gekochte onderdelen te vervangen door oude troep. Het moederbord is het probleem en Medion wist dit.

Mijns inziens is deze leverancier volstrekt onverantwoord bezig en ik heb Aldi aansprakelijk gesteld voor schade t.g.v. brand welke kan ontstaan in mijn P.C.. Aldi had een terug roep actie moeten ondernemen.

Hier de link naar het onderstaande bericht: http://forums.zita.be/hardware/138015-k ... rbord.html
bartje
Breedband Surfer

Geregistreerd op: 06.05.2003
Berichten: 65

kortsluiting moederbord
pc: medion 8800, deze startte niet meer op vandaag, deed gewoon niets.

Heb eens alles losgekoppeld en blijkt dat op het moment dat ik de 12V voeding inplug er een kortsluiting ontstaat en alles valt uit. Zolang deze nog inzit kan ik niets meer doen, eenmaal ze eruit is draaien de fans en harde schijven maar dat is dan ook alles. Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Heb eens geprobeerd met alle kaarten, alle conectoren en geheugen eruit te halen, maar op het moment dat ik de 12V kabel insteek is het gedaan.

Grtz B
bartje is offline Met citaat antwoorden
ps. Wat ik hier nog niet heb vermeld is dat wanneer de pc retour kwam van de reparatie afdeling van Medion, deze meestal alweer crashte nog tijdens het opstarten voordat ik überhaupt het bureaublad had kunnen zien. Meteen weer in de doos en weer terug sturen. Dat is Medion dus...

poespas
Berichten: 299
Lid geworden op: 10 feb 2009 15:18

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door poespas » 28 jul 2010 17:05

Morgen plaats ik een order bij Dell voor eindelijk... een goede PC.

Nu maak je dus weer dezelfde fout.
Koop gewoon een pc in de winkel (niet bij de supermarkt), als er dan wat is kun je daar naartoe.
Bij Dell hebben ze ook een flutservice :roll:

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 29 jul 2010 19:59

Garantie dat bestaat niet. Kijk naar Aldi. Drie jaar garantie had ik. Ruimschoots binnen de garantie mijn beklach gedaan en wat had ik eraan. Op de reparatie afdeling van Medion hebben de medewerkers de onderdelen uit mijn fonkelnieuwe computer gejat, er ouwe rommel in terug geplaatst en zo de pc retour gestuurd. En zo is het overal. Je denkt wel twee keer na voordat je een apparaat retour gaat sturen naar een fabrikant want meestal komt het er niet beter van terug dan de staat waarin het er naar toe ging. De kortsluitproblemen met mijn Aldi computer waren zelfs nog niet genoeg om het apparaat retour te sturen. Dit heb ik pas gedaan toen de pc helemaal crashte op een doorgebrande grafische kaart (binnen twee jaar :roll: ).

Bij Dell krijg je korting als je geen garantie neemt. Volgens mij is dat geen fout. Al die kleine winkeliers gaan voor de garantie naar de leverancier wijzen. Daar moet je maar even zelf contact mee opnemen. En zodra je dat doet dan wijzen die leveranciers allemaal weer naar de winkelier. En daar sta je dan met je peperdure hi-tech apparaat en je drie jaar garantie...

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door BBCS » 30 jul 2010 00:04

vries2228 schreef:Al die kleine winkeliers gaan voor de garantie naar de leverancier wijzen. Daar moet je maar even zelf contact mee opnemen. En zodra je dat doet dan wijzen die leveranciers allemaal weer naar de winkelier. En daar sta je dan met je peperdure hi-tech apparaat en je drie jaar garantie...
Dat zijn toch echt de grote ketens zoals de grote electrowarenhuizen en de grootgrutters.

De kleine computerwinkels zullen in het algemeen zelf de reparaties uitvoeren.

Sterker nog: bij de meeste kleine computerwinkels worden de computers (desktop) zelf samen gesteld en zelf geassembleerd.

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 30 jul 2010 10:55

Ik heb net bij een opticiën een hele dure zonnebril gekocht (kleine winkelier). Binnen de garantie periode zit er al een scheur in de lens. Van de week dus even de winkelier gebeld. Nou hij zal hem opsturen aan de fabrikant en dan maar afwachten of het onder de garantie valt...

Dan concludeer ik toch dat je aan zo'n winkelier niets hebt omdat hij geen garantie geeft. Daarvoor gaat hij naar zijn leverancier. Dat mag hij best doen, maar daar moet hij zijn klant niet mee lastig vallen. Als het voor de winkelier dan een beetje lastig wordt dan zeggen ze net als de Aldi => "Neem maar even zelf contact op met Medion".

Medion heeft vervolgens overduidelijk een policy om alles te sussen en dood te laten bloeden (op en neer sturen, de grote wissel truc etc....). Daar bent u in dit draadje nog eens zelf getuige van geweest. Zie het berichtje hierboven van de klanten service van Medion. Eerst laat Medion demonstratief weten de zaak op te gaan lossen... vervolgens laat men naar beide forumleden niets meer horen.

Wat een afgang!

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door BBCS » 30 jul 2010 11:06

vries2228 schreef:Dan concludeer ik toch dat je aan zo'n winkelier niets hebt omdat hij geen garantie geeft. Daarvoor gaat hij naar zijn leverancier. Dat mag hij best doen, maar daar moet hij zijn klant niet mee lastig vallen. Als het voor de winkelier dan een beetje lastig wordt dan zeggen ze net als de Aldi => "Neem maar even zelf contact op met Medion".
Dat de winkelier een product ZELF opstuurt naar de fabrikant, dat mag en wettelijk is dat toegestaan. Niemand kan dat verbieden.
De winkelier BLIJFT voor de consument wel het AANSPREEKPUNT.

Umad
Berichten: 336
Lid geworden op: 03 aug 2010 16:09

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door Umad » 03 aug 2010 17:23

Erwin uit Oosterhout schreef:Wijzigingen in de bios moeten niet kunnen leiden tot een defecte voeding. Ten hoogste tot een onstabiel systeem.

Maar iemand die graag aan computers prutst koopt toch geen computer bij de Aldi.
Aldi is een supermarkt.

Als je service wilt, ga je naar een lokale computerleverancier. Kost iets meer, maar je krijgt ook iets meer.
Topic uit 2006. Maar goed. Als de voeding defect is, waarom draait de ventilator dan wel als enige?
Na het lezen van het (oude) topic lijkt het mij vrij eenvoudig. De kosten die in rekening worden gebracht zijn voor het herstellen van de software. Dat geeft de ts ook aan, ik reeg het zelf niet voor elkaar met de recovery cd.

Deze kosten vallen immers niet (nooit) onder garantie.

marjet12
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 aug 2010 09:41

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door marjet12 » 16 aug 2010 09:50

Sinds begin april heb ik de medion PC in huis en na bijna 5 maanden, vele telefoontjes met Medion en een (zgn) reperatie door Medion heeft ie nog steeds dezelfde kwaal: het beeldasherm slaat op onverwachte momenten op zwart en PC slaat uit. Ik heb begrepen dat ik het recht heb om de aankoopovereenkomst (met ALDI!) te verbreken. ....maar hoe doe je dat wanneer ALDI-hoofdkantoor op geen enkele manier bereikbaar is. Het telefoonnummer dat via Google op een forum te vinden is (2009), is niet meer in gebruik. Kan iemand mij aan het nieuwe nummer helpen?

marjet12
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 aug 2010 09:41

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door marjet12 » 16 aug 2010 10:06

Mijn excuses, het telefoonnummer in Culemborg (want daar zitten ze) is in het telefoonboek te vinden. Antwoord: de PC moet eerst 3x naar Medeon terug voor het aankoopbedrag wordt terugbetaald. Nu voor elkaar krijgen dat Medeon de PC drie keer terugneemt...De eerste keer was geen sinecure in ieder geval. Bovendien moet alles weer terug naar fabrieksinstellingen. Wéér opnieuw beginnen. Ik neem het advies ter harte: gewoon een PC bij een gespecialiseerde winkel kopen en niet bij Aldi.

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 18 nov 2010 13:29

Nou het is weer zover hoor... Na een periode met relatief weinig gesprongen stoppen springt sinds enkele dagen iedere dag weer vele malen de zekering zodra ik mijn Aldi PC aanzet. We krijgen zeker een strenge winter :lol:

Zo'n Medion PC vormt een aanslag op het elektriciteitsnet van je huis. Ik moet het apparaat van het elektriciteitsnet scheiden door een schakeldoos, want anders krijg ik nog brand ook. Zodra ik de deur uitga gaat de schakelaar uit. Voor het geval ik daadwerkelijk brand krijg, heb ik Aldi per aangetekend schrijven aansprakelijk gesteld. Handig voor de juristen van de inboedelverzekering. Ik raad iedereen aan dit te doen.

Het ergste vind ik dat bleek dat Medion en Aldi verdomd goed wisten dat ze voor hun PC's moederborden met kortsluit gevaar gebruiken. Terwijl ze bij hoog en bij laag tegen mij bleven beweren dat ik de enige was met dit probleem.

Dan nog dit. Bovenstaand lees ik een bericht van iemand die hoopt op drie keer retour sturen en dan een andere PC. Mijn PC is vele malen (ik weet niet eens meer hoeveel, maar veel vaker dan drie keer) retour gestuurd. Uiteindelijk slopen ze daar je PC totdat het je duidelijk is dat je hem maar beter niet meer retour kunt sturen omdat het apparaat daar niet beter van wordt.

En wat heb je aan een andere Medion? Da's weer nieuwe ellende, kortsluitgevaar, springende stoppen etc. etc.. Voor die PC's worden de tweede rangs onderdelen van topfabrikanten gebruikt lees ik op het internet. De afgekeurde zooi van goede fabrikanten dus. De asjes van de ventilatoren draaiden bij mij binnen de kortste keren vast. Dan kun je weer een nieuwe videokaart kopen. Want ook binnen de garanti termijn gaven Medion en Aldi NOOIT toe. Ze blijven alleen je PC heen en weer sturen, er ouwe troep onderdelen uit andere kapotte PC's in zetten tot ook jouw PC nog binnen de garantie termijn in een ouwe rammelbak verandert die aan de lopende band crashed.

vries2228
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 jun 2010 10:45

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door vries2228 » 25 jun 2011 11:52

Na een hele slechte periode in de wintermaanden is het nu wederom volledig mis. Al bijna een maand springt bij zo'n 60% van de pogingen om mijn ALDI pc aan te zetten de stop in de meterkast.

Wordt (ongetwijfeld) vervolgd...

Dekseldopje
Berichten: 221
Lid geworden op: 05 mei 2010 14:25

Re: Geen garantie op Aldi-Medion computer

Ongelezen bericht door Dekseldopje » 26 jun 2011 15:34

vries2228 schreef:Na een hele slechte periode in de wintermaanden is het nu wederom volledig mis. Al bijna een maand springt bij zo'n 60% van de pogingen om mijn ALDI pc aan te zetten de stop in de meterkast.

Wordt (ongetwijfeld) vervolgd...
Wie zegt dat er in een andere PC dezelfde voeding zit? Ik ben het trouwens eens met bovenstaande posts, waarom kopen consumenten (leken) nog steeds pc's en laptops bij de Aldi??? Verwacht je nou echt dat de cassiere je pc repareert als ie het niet meer doet? Wordt zo simpel van dat gedoe, koop gewoon bij een computerspeciaalzaak (bij voorkeur geen dynabyte, Dixons e.d.) zoals Alternate. Die hebben kennis van zaken en hoeven dingen niet eerst op te sturen naar diegene die de pc's assembleren. Wat je misschien wel kan doen, het kost misschien wat, is de pc naar een zaak als Alternate brengen, betaal je iets maar die kunnen misschien zeggen wat er aan je pc mankeert. Als je bij Medion toch niet voldoende support krijgt....

Gesloten