LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Probleem met openen websites

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Hallo allemaal,

Al een tijd heb ik een HP laptop, hij heeft Windows 7.

Als pagina als het internet opent krijg ik altijd standaard de startpagina van Nederland.
Het is op de startpagina ook mogelijk om naast alle opties die je kunt aanklikken om naar een bepaalde website te gaan zoals Telegraaf, Volkskrant, Wehkamp, Bol.com bij Google een naam in te typen van iets dat hij dan gaat opzoeken.

Ik heb nu het volgende probleem, ik heb totaal geen verstand van computers maar ik zal het proberen zo goed mogelijk te omschrijven.

Als ik op de startpagina een website open zoals de Telegraaf dan is het mogelijk om ook nog andere websites te openen via de link op de startpagina, ik kan dan ook de volkskrant en nog andere openen als ik op de betreffende link druk.
Alle websites die open staan verschijnen dan onder in beeld en dan kan ik er op drukken als ik ze weer tevoorschijn wil halen.

Ik heb altijd de e-mail open staan en dan typ ik bij Google op de website van de startpagina wel verschillende dingen in, vervolgens krijg ik een lijst en kan je die website aanklikken en openen.
Ik kon meerdere website tegelijk openen.

Sinds vandaag kan dat ineens niet meer, voor zover ik weet heb ik toch niets aan de computer gedaan.
Ik kan wel op verschillende link drukken op de startpagina, hij opent dan gewoon meerdere websites maar als ik de e-mail heb open staan en ik druk bij Google bij zoeken naar bijvoorbeeld Disney in dan sluit hij ineens de webmail helemaal af en krijg ik alleen nog een pagina met resultaten voor Disney.
Als ik vervolgens bijvoorbeeld bij zoeken Bol.com intype dan sluit hij ineens uit zich zelf de pagina met Disney resultaten en verschijnen de resultaten met Bol.com.
Eerst liet hij dan de andere pagina's naar ik geloof dat het de taakbalk heet verplaatsten en kon ik ze vanzelf weer tevoorschijn halen maar nu sluit hij ze uit zich zelf en kan er maar 1 pagina open blijven.

Ik heb ook ooit gehoord dat het voor de veiligheid van de computer goed is om als je de computer uit zit eerst voordat je internet afsluit bij Extra, Internet opties, de beveiliging op hoog te zetten.
Als ik het internet weer opnieuw opstarte dan verscheen er boven in beeld altijd een zin dat ik eerst bepaalde opties weer moest inschakelen, als ik dan bij de beveiliging deze weer op normaal deed en het internet opnieuw opstarte was de zin verdwenen.
Sinds gisteren heb ik ook ineens dat ik de beveiliging wel op hoog kan zetten maar die betreffende zin ook niet meer in beeld verschijnt, ik weet echter niet of dat ook iets te maken heeft met het niet meer kunnen openen van meerdere webpagina's.

Ik hoop dat ik alles goed heb beschreven, helaas heb ik helemaal geen verstand van computers en internet, ik gebruik de computer alleen voor Internet pagina's lezen en forums bezoeken en bankieren.

Ik kan dus via de Startpagina www.startpagina.nl via de link op die website wel meerdere websites tegelijk openen maar als ik een zoekterm bij Google intype en er een website opent en ik daarna een andere zoekterm intype sluit hij zomaar de openstaande website af.
Als ik meerdere websites heb geopend via de link op de startpagina en vervolgens daarna bij Google een zoekterm intype sluit hij de websites die ik via de link heb geopend niet, alleen degene die ik via de zoekterm heb opgeroepen.

Ik heb dit forum ook via de zoeken naar via Google opgeroepen, ik type dan in radar forum en ik krijg dan een hele lijst met wat hij gevonden heeft, ik kan deze website dan openen.
Als ik nu opnieuw naar zoeken naar bij Google ga en ik type in Disney Store dan sluit hij zomaar dit forum en opent hij alleen nog de Disney Store, hiervoor deed hij dat nooit en ging de website van bijvoorbeeld het Radar Forum naar de taakbalk naar beneden en kwam de Disney Store in beeld als website maar het Radar Forum werd niet zomaar gesloten en ik kon deze ieder moment weer tevoorschijn halen.

Excuses voor het misschien warrig geschreven beschrijving maar ik heb geen idee hoe het allemaal werkt en of ik hier iets aan kan doen.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie eventuele reacties.

Sprietje

Teunbosseman
Berichten: 4215
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Ok, heb 2 zaken eruit gefilterd.

1: je hoeft helemaal NIET de beveiliging op HOOG te zetten als je de pc afsluit, ervan uitgaand dat je een goede antivirusscanner en firewall hebt.
Ikzelf heb hem op medium staan.

2: Als er pagina's niet meer in een ander tabblad openen kan je dit weer herstellen. Kan het zo 1,2,3 ff niet vinden maar heet zoiets als - pagina's openen in nieuw venster -

Heb het vermoeden dat door punt 1, punt 2 word geactiveerd.

Mocht je in de tussentijd geen bericht zien dat iemand anders je uitlegt waar weer te activeren dan zoek ik wel ff op waar precies ook alweer staat.

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Dank je wel.

Ik heb al bij Extra, Internetopties, Algemeen, Tabbladen Instellingen gekeken.
Ik heb een aantal dingen geprobeerd maar tot nu toe doet hij nog het zelfde.

Ik heb zelf geen idee waarom hij ineens dit heeft gekregen.
Op de computer heb ik Norton Internet Security 2011.
Zojuist heb ik een snelle scan en een hele systeemscan gedaan maar er wordt niet aangegeven dat hij iets kwaadaardigs heeft gevonden, hij heeft helemaal niet gevonden, alleen cookies verwijderd.

Ik heb zelf helemaal geen idee hoe ik dit weer goed krijg.

Sprietje

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Zojuist bij Extra, Internetopties, Tabbladen, Instellingen van alles geprobeerd maar zonder resultaat.
Hij blijft alles afsluiten.

Als ik anders onder in de balk van het computerscherm kon zien welke website er open stonden en tussen welke ik kon heen en weer gaan, sluit hij nu de openstaande website af als ik een nieuwe open via zoeken in via Google.

Ik heb ook Windows 7 op de computer.

Sprietje

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door tennis »

Jij gebruikt dus Internet Explorer?
Heb je al eens geprobeerd met Firefox, of zich dit ook met deze browser voordoet?

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door tiptoo »

Sprietje , ken je een printscreen maken? wel zonder je gegevens graag.

Teunbosseman
Berichten: 4215
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Kan zo 1,2,3 niet meer vinden waar dit staat maar weet wel dat het heet - niewe pagina's openen in nieuw tabblad -
Zelf heb ik vista en ind opent een link van bv startpagina zich in zelfde venster.

Wel kan je met je rechtermuisknop op de link klikken en dan kiezen voor - openen in nieuw tabblad, of venster.
Krijg zelfs het vermoeden dat een en ander te maken heeft met een recente update naar ie8 / ie9 omdat voorheen er vaak links waren welke zig 100.00 keer openden en je pc helemaal vastliep.....o.a. practical jokes.

Je kan dus wel met je rechtermuisknop de link in apart tabblad of venster openen, maar zal nog verder zoeken.

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Helaas weet ik niet goed hoe ik een printscreen moet plaatsen.

Ik had Internet Explorer 8 en zojuist zag ik dat er ook Internet Explorer 9 bestaat.
Ik heb deze maar gedownload.
Ik heb eerst op uitvoeren gedrukt en later ook nog maar een keer op opslaan, ik hoop dat ik dat goed heb gedaan en dat het niet erg is dat ik nu op uitvoeren en opslaag heb gedrukt.

Helaas doet hij het evengoed nog steeds.

Het rare is dat ik wel allemaal links kan openen vanaf de startpagina.
Hij sluit dan geen pagina´s uit zich zelf en hij laat ze dan allemaal open staan ik kan dan onderin de balk op het scherm gewoon heen en weer in alle geopende websites.

Het is alleen als ik bij de zoekmachine op de startpagina bij Google of Yahoo of andere zoekmachine een zoekterm intyp en dan verschijnen er allemaal resultaten als ik daarna opnieuw een andere zoekterm intype dan sluit hij uit zich zelf ineens de andere openstaande website, alleen dan doet hij het.

Hij doet ook als ik bij ´zoeken naar´ in Google bijvoorbeeld Disney intype en daarna de website van de Disney Store open en vervolgens bij ´zoeken naar´ in Yahoo zoekmachine bijvoorbeeld YouTube intype en open dan blijven beide open als ik vervolgens in Google weer bij zoeken naar bijvoorbeeld Sony intype dan laat hij YouTube gezocht via Yahoo open staan maar sluit automatisch de Disney Store en is alleen Sony gezocht via Google nog te zien.

Ik heb geprobeerd om via Internetopties, tabblad allemaal opties te proberen, ik heb het aan en uitgezet, computer opnieuw opgestart, internet opnieuw opgestart maar niets helpt.
Eerst had hij dit helemaal niet, ineens vanmorgen heeft hij dit gekregen, ik heb er echt niet aan gedaan.

Ik heb allemaal scans gedaan maar hij geeft niets raars aan, ik denk dat er toch ook niet ingebroken zal zijn op de computer?
Je hoort tegenwoordig zulke verhalen allemaal en ik heb er echt helemaal geen verstand van.
Doordat ik er helemaal geen verstand van heb druk ik ook nooit op bepaalde opties en mogelijkheden, ik zet hem alleen aan en uit, gebruik hem voor simpele dingen op internet, luister heel af en toe muziek en kijk heel soms een dvd en of ik type iets in Word.
Ik doe wel iedere keer via norton LiveUpdate en ik vraag altijd of hij de snelle scan wil doen zodat hij de cookies kan verwijderen.

Sprietje

Teunbosseman
Berichten: 4215
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Kijk anders hier ff, uitleg is voor vista maar maakt voor ie8 of ie9 niet uit.

http://www.schoonepc.nl/vista/internetexplorer.html

Teunbosseman
Berichten: 4215
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Ik ben zelf trouwens absoluut geen fan van Norton, maar das een andere discussie.
Wees niet bevreesd er is niet bij je ingebroken, tis denk ik een instelling, maar kijk maar ff op de site, zie link in vorige post ( schoonepc ) daar wordt in jip en janneke taal een en ander uitgelegd.

s6 ermee !

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Ik heb wel gisteren updates gekregen.

Toen ik de computer uit ging zetten gaf hij aan dat hij updates wilde doen en dat ik de computer niet uit mocht schakelen, hij gaf aan dat hij zich zelf zou uitschakelen, ik heb het idee dat het misschien daarna allemaal gebeurd is maar ik weet dat niet zeker.

Moet ik nou de computer dan herstellen naar een eerder herstelpunt voor die updates, ik heb gezien dat hij dat kan maar dan verwijderd hij Internet Explorer 9 ook weer en de updates, ik weet niet of het gevaarlijk is om die updates te verwijderen en dat hij dan aangevallen kan worden en niet of minder veilig meer is, misschien komt het wel niet door die updates.

Sprietje

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door tiptoo »

Sprietje doe eens internet explorer 7 erop , download die eens , ik heb het namelijk ook met 8 gehad , die heb ik er af gegooid en met 7 heb ik er geen last van. succes.

Teunbosseman
Berichten: 4215
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Kan me niet voorstellen dat met de updates te maken heeft. Denk echt een instelling.....of wellicht is het niet eens meer mogelijk in ie8 / ie9. Maar neem eens een kijkje op de genoemde site.

Systeemherstel zou ik nog ff mee wachten, er is nog niets ernstigs aan de hand.
Ind gooi je je ie9 dan weer weg en je updates, maar de updates worden vanzelf weer geactiveerd in w7 om weer te updaten.

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Ik zal ook gaan kijken naar Internet Explorer 7.

Ik heb ook de website gekeken.
Alles heb ik maar ingesteld zoals daar stond aangegeven voor de tabbladen.
Ik snap alleen nog steeds niet helemaal de werking van de tabbladen boven in het scherm.
Als ik een nieuw tabblad open krijg ik opnieuw de startpagina, als ik daar dan een zoekterm intype krijg ik nog een keer de startpagina en als ik dan weer een zoekterm intype dan krijg ik de betreffende lijst met resultaten van wat hij gevonden heeft en kan ik een website openen.
Het lijkt wel ingewikkelder als eerst, onder in het scherm kunnen wisselen tussen de geopende website ging sneller dan de tabbladen maar misschien moet ik daar aan wennen of ik werk er verkeerd mee?

Nogmaals bedankt voor jullie hulp.

Sprietje

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Ik heb nu als ik internet open dan verschijnt de startpagina www.startpagina.nl
Als ik dan bij zoeken bij de zoekmachine Disney intype krijg ik een nieuwe pagina met daarop eerst weer de startpagina, ik moet dan opnieuw Disney intypen en dan verschijnt de lijst met resultaten en kan ik een website uitzoeken en daarop drukken.

Ik weet niet of dit zo hoort maar ik neem aan dat dit dan goed is dat hij dit doet.

Sprietje

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door tennis »

Ik weet niet, of je de IE al hebt gerepareerd.
Dit kan je doen met:
Internet Explorer
Internetopties
Extra
Geavanceerd
Opnieuw instellen

Tevens, als het na de update is veranderd, kan je systeemherstel doen, en neem de datum van voor de update.
Ik had gevraagd, of het met Firefox ook niet werkt, maar jij hebt nog geen antwoord gegeven.

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Firefox heb ik nog niet geprobeerd.
Ik heb gezien dat hij bij Browserinstellingen staat en dat ik deze kan downloaden.

Sprietje

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door tennis »

Sprietje schreef:Firefox heb ik nog niet geprobeerd.
Ik heb gezien dat hij bij Browserinstellingen staat en dat ik deze kan downloaden.

Sprietje
Gewoon via google zoeken, downloaden en installeren, een fluitje van een cent.

Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door Sprietje »

Ik dacht ik probeer ook nog maar een systeemherstel.

Het was vreselijk, hij ging alles doen wat hij moest doen en toen hij opnieuw ging opstarten gaf hij aan dat de systeemherstel was mislukt.
Alle beveiliging was uitgechakelt, het Norton Antivirus en nog meer opties voor beveiliging van Norton waren uitgeschakelt.
Hij vroeg of ik een ander herstelpunt wilde proberen en dit heb ik maar gedaan maar vervolgens hetzelfde.
Hij vroeg of ik de computer weer terug wilde zetten in de staat voor de systeemherstel en dat heb ik maar gedaan.
Vervolgens bij het opnieuw opstarten weer alles in de beveiliging uitgeschakeld.
Hij gaf aan dat er een fout weer was opgetreden en systeemherstel niet gelukt was.
Hij ging een scan doen en vervolgens heeft hij de beveiliging weer aangezet.
Norton heeft nu weer het teken van Veilig.
Ik heb de computer opnieuw opgestart en nog steeds staat er veilig.
Ik ben nu wel heel bang dat er virussen op komen en hij de beveiliging weer zomaar helemaal uit zet.

Ook kan ik geen Internet Explorer 7 of 8 installeren, als ik dat probeer kan hij het niet downloaden, alleen Internet Explorer 9 blijft erop staan.

Sprietje

manondoris
Berichten: 1700
Lid geworden op: 02 dec 2010 17:28

Re: Probleem met openen websites

Ongelezen bericht door manondoris »

mischien kun je de laptop beter na laten kijken door iemand die er verstand van heeft, die hebben het vaak in een poep en een scheet voor elkaar. als je nu van alles gaat proberen ben je straks nog verder van huis. succes ermee.

Gesloten