Pagina 1 van 1

Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 28 jun 2018 13:20
door peterafslaander
De pannen van Herman van de Blokker hebben moeite met inductie.
Ze zijn niet helemaal vlak en maken veel bijgeluiden.
Bij deze pannen hoor je inductiespoelen erg goed en de pannen resoneren.
De bodem is bij enig aanbakken niet schoon te krijgen .

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 01 jul 2018 12:46
door Boesta
Vervelend voor u. Bent u er al mee terug naar Blokker geweest..?

Wat vraagt u eigenlijk, of wilde u gewoon even uw gal spuwen...?

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 01 jul 2018 22:26
door crazyme
Bij inductie hoeft de pan niet helemaal vlak te zijn. Dat is bij keramisch koken belangrijk.
De bijgeluiden, is dat niet meer een gebrek van de kookplaat ?
Aanbakken is geen normaal gebruik, had iemand de verwachting gewekt dat de pan dan gemakkelijk te reinigen zou zijn ?

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 02 jul 2018 09:00
door Klaas Jan
Hallo Peter, u zou eens pannen van een ander merk kunnen lenen van iemand die ook op inductie kookt. Dan wordt wellicht helder of het aan de pannen ligt of dat de oorzaak elders gezocht moeten worden.

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 02 jul 2018 09:32
door stofzuigertje
Mijn kromme bodem zal op vlakken Inductie ook gaan rammelen... dus die is krom....
Maar aangebrand, dat is te heet en te lang doorgaan en als daardoor krom getrokken is het eigen schuld.

Goed schoonmaken en kijk met liniaal in winkel hoe vlak ze zijn....
Deze pan is nog prima op gas te gebruiken maar dunne bodems en krom.... liever een goede vlakke.

Dat Inductie een hobbelige wel pakte, maar wel energie verlies als afstand groter is.
Beste is 100% nieuwe vlakke pannen en kijk vooraf of er een logo voor Inductie op staat en niet op Gas gebruiken!

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 04 jul 2018 13:11
door lenyenfred
Horen pannen niet een enigszins holle bodem te hebben? Ze staan anders bol bij verwarming en te draaien op een keramische en/of inductie kookplaat.
Voor gas maakt dat niets uit.
Veel succes.

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 04 jul 2018 13:11
door lenyenfred
Horen pannen niet een enigszins holle bodem te hebben? Ze staan anders bol bij verwarming en te draaien op een keramische en/of inductie kookplaat.
Voor gas maakt dat niets uit.
Veel succes.

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 04 jul 2018 14:08
door renewouters
peterafslaander schreef: De bodem is bij enig aanbakken niet schoon te krijgen .
Wat versta je onder "enig aanbakken"? Als het niet schoon te krijgen is lijkt het erop dat het is ingebrand. Heb je al geprobeerd het vuil een tijdje te laten weken?

Overigens snap ik niet waarom pannen met de "merknaam" van een TV-kok zo populair zijn. Het is meestal ondermaatste kwaliteit voor bovenmaatse prijzen. Pannen koop je van een pannenmerk, niet van een kok. En eten koop je van een kok en niet van een pannenmerk. Ik ben ook wel benieuwd of Herman in zijn eigen keukens ook met deze pannen werkt, of dat hij daar echte pannen gebruikt.

Re: Herman-pannen van Blokker maken bijgeluiden

Geplaatst: 09 jul 2018 18:27
door Wall84
WIj hebben al 6 jaar een wokpan van Herman Den Blijker en ik kan me niet voorstellen dat er met deze pan een probleem zou zijn. Wij zijn en blijven heel blij met deze WOKpan. Beter dan BK, IKEA, Tefal, Blue Label etc.

Hij gaat hier sinds 4 jaar ook in de vaatwasmachine en het is de enige pan die zo goed is dat hij na veelvoudig gebruik super goed blijft. Oke de buitenkant is weggebeten door de vaatwasreiniger, maar de binnenkant is nog goed. Brand nooit aan bij ons!

Ik keek vorige week bij de Blokker om er nog een te kopen, maar aangezien ze de steel hebben vervangen tot een onhandig vast te houden holle steel, twijfel ik of ik een nieuwe zou kopen. Zo Jammer dat de oude variant niet meer beschikbaar is.

Wat ik me wel voor kan stellen is dat de nieuwe versie van een andere kwaliteit zou zijn.

Maar volgens mij heeft TS het vooral over dat hij op inductie een probleem zou geven. Wij koken op gas, en dus op een oud type Herman wokpan, dus daar kan ik niet op ingaan.