LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] nieuwe wasdroger - advies?

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
Dimi72
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jun 2008 22:36

nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door Dimi72 » 03 jun 2008 23:10

Beste forumleden,
Wij willen voor het eerst een (aparte) condensdroger kopen. We hebben nu een AEG wasmachine met een capaciteit van 5 kilo, we willen de droger op de wasmachine plaatsen. Ik wil graag een degelijk merk, bijv. AEG (omdat we al een AEG wasmachine hebben), maar misschien zelfs een Miele. Het valt me op dat de meeste wasdrogers tegenwoordig een capaciteit van 6 of 7 kilo hebben. Als leek denk ik dat ik met een 5 kg wasmachine niet meer dan een 5 kilo droger zou moeten hebben, al het meerdere lijkt me overbodig, bovendien zal je er (in ieder geval qua aanschafprijs) meer voor betalen. Helaas zijn de meeste condensdrogers inmiddels al in de categorie 6 tot 7 kilo, dus er is in die categorie al meer keus.

Wij doen (met 4, straks 5 personen) ongeveer 5 wassen per week, een deel van de was zullen we gewoon aan het wasrek blijven drogen. Kan iemand van u iets zeggen wat nu voordeliger is? Gewoon een 5 kilo droger, met gemiddeld 3 droogbeurten per week, of een 7 kilo droger met iets meer dan 2 droogbeurten per week (gemiddeld)?
- Als je een 7 kilo droger regelmatig maar halfvol krijgt, verstook je dan een deel van je energieverbruik voor niets, of is hij dan gewoon eerder klaar, met ongeveer hetzelfde verbruik?

Een andere vraag over energieverbruik:
Kan iemand iets zinnig zeggen over de vraag of en wanneer het zuiniger verbruik van een droger met energielabel A, opweegt tegen de gemiddeld aanzienlijk hogere aanschafkosten van zo'n zuinig apparaat? Als leek kun je natuurlijk gissen en zeggen dat je het uiteindelijk wel zult terugverdienen, maar heeft iemand er ook uit de praktijk ervaring mee?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw advies in deze (voor ons) moeilijke keuze!

Hartelijke groet,

Dimitri

glasaal
Berichten: 54
Lid geworden op: 26 jun 2006 11:51

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door glasaal » 04 jun 2008 16:47

AEG-Siemens-Bosch-Miele. allemaal prima.
Zelf adviseer ik Bosch of Siemens (eender).
Wil je energie zuinig zijn dan moet je 1 kilo
minder in de droger doen dan het advies om de reden dat je
wasgoed beter circuleerd in de droger en de droogtijd
dus minder kan.Ook niet vanuit de wasmachine er in
proppen wat meestal gebeurd maar gewoon uit
elkaar halen en dan er in doen.

Dimi72
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jun 2008 22:36

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door Dimi72 » 17 jun 2008 22:53

Beste glasaal,

Het is altijd fijn als mensen met praktijkervaring en -kennis helpen, dus hartelijk dank voor je advies en hopelijk kun je nog meer mensen helpen!
Hartelijke groeten,

Dimitri

kweenie
Berichten: 14586
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door kweenie » 23 jun 2008 16:00

Ik houd mijn stroomverbruik niet heel erg bij, maar drogers verbruiken erg veel stroom, dus het verschil tussen een A-klasse droger en een B-klasse droger is ook relatief groot, iets van 1½ Kwh. Dat is zo'n 30 ct per droogbeurt bij de huidige energietarieven. Als je gemiddeld 2 keer per week de droger gebruikt, scheelt het dus zo'n 30 euro per jaar. Als de energieprijzen niet stijgen, dan scheelt het in 10 jaar dus zo'n 300 euro. De meerkosten zijn zo'n 150-200 euro. Dus ik denk dat het wel uit kan om een A-klasse droger te kopen, zeker omdat de stroomtarieven waarschijnlijk nog wel zullen stijgen.

Een minder volle droger is inderdaad sneller klaar en verbruikt minder stroom. Maar als je er 5 kilo in doet in plaats van 6, dan zal het stroomverbruik vast niet met 1/6 afnemen.

De AEG A-klasse droger is trouwens wel erg zwaar, ongeveeer 60 kg. Hou daar rekening mee als je hem naar boven zou moeten tillen. Hij is ook niet heel stil, er zijn volgens mij wel stillere machines. Maar hij is zeker niet extreem lawaaierig. Wat ik handig vind is dat je de machine op een gewone wasmachineafvoer kunt aansluiten, zodat je niet met een waterreservoir zit dat je steeds moet legen. En ik heb het idee dat de warmtepomp van de A-klasse droger meer vocht uit de gebruikte lucht haalt dan een gewone condensator van een B-klasse droger, zodat de omgeving van de wasdroger een stuk minder bedampd wordt dan met een gewone droger.

mixer
Berichten: 63
Lid geworden op: 24 mei 2005 23:19

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door mixer » 14 jul 2008 11:27

Het hangt ook af hoeveel toeren je wasmachine centrifugeert, ik heb een AEG wasmachine met 1800 toeren en het hoeft maar kort in de droger en ik heb ook een AEG genomen want bij die Miele moest ik een tussenstuk kopen om ze boven op elkaar te zetten en dit staat ook mooier.
Het beste is als je de waterafvoer bij je wasmachine kan doen dan hoef je die zware container die bovenin zit links, niet te legen.

Wel is het belangrijk om de stofvanger regelmatig schoon te spuiten onder de douche.
57808 Carat

Ann29
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 apr 2009 18:57

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door Ann29 » 27 apr 2009 19:20

Neem absoluut nog geen Siemens of Bosch A-zuinige condensdroger, er zijn kinderziektes met de warmtepomp en deze zouden in de nieuwe modellen vervangen zijn, maar daar blijkt niets van waar te zijn.
Zelf een gekocht vorige week omdat ze zeiden, bij Bosch, dat het euvel was opgelost, maar dat is dus niet zo, heb ik nu vernomen van Siemens.
En als ze de warmtepomp moeten vervangen, dan moet er een grotere inkomen en dan is hij niet meer zo zuinig.
Wees gewaarschuwd. Ik voel me in ieder geval genaaid, begrijp niet dat er apparaten worden verkocht waarvan ze weten dat het systeem niet deugd. Deze drogers kosten rond de duizend euro. En er zit ook een irritant extra geluidje in van de warmtepomp, beetje te vergelijken met een koelkast.

Petertjuh78
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 nov 2009 19:21

Re: nieuwe wasdroger - advies?

Ongelezen bericht door Petertjuh78 » 12 nov 2009 19:29

@ann

Er is geen probleem met de warmtepomp! Er komen in het ongunstige geval weleens haren bij het afvoerpompje; dat is heel wat anders. Daar zijn aanpassingen voor oa anders pluizenzeef en dat werkt een stuk beter. Ik kan het weten want ik heb er zelf een!
Het geluid van de koelkast kan kloppen.....er zit inderdaad net als in de koelkast een compressor....door deze compressor en het gas, wordt de droger zo zuinig.

Volgens mij ben je aardig verkeerd voorgelicht in de winkel en is het verhaal niet helemaal duidelijk geweest.

Succes

Gesloten