Ervaringen met geplande veroudering?

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
breien
Berichten: 6227
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Ervaringen met geplande veroudering?

Ongelezen bericht door breien »

HandigeHarrie schreef:
15 jan 2022 13:40
CV-ketels gaan ongeveer 15 jaar mee, maar een Vaillant van 35 jaar geleden, in ons vorige huis, doet het nog steeds.
Heel erg leuk. Nadeeltje is wel dat een oude CVketel niet erg rendabel is.

Lady1234
Berichten: 21036
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Ervaringen met geplande veroudering?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Ik kreeg mijn woning perfect warm, met een zeer matig gebruik van gas. Dus wat is rendabel?

snuffel1
Berichten: 4475
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Ervaringen met geplande veroudering?

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Geplande veroudering is een gedachte en niet met bewijs aan te tonen en geen enkele producent zal toegeven om op die manier winst te genereren. De productverwachting die de consument heeft maakt die gedachte tot waarheid want als een product na de garantie defect gaat doet de fabrikant dat expres om een nieuw product te verkopen. De consument zal van die fabrikant geen nieuw product aan gaan schaffen en wereldkundig maken om vooral niets van die fabrikant aan te schaffen want het is een wan product. Een slechte recensie kan zo'n fabrikant al de nek omdraaien en dat is het laatste wat een fabrikant wenst. De tegenwoordige consument kijkt meer naar de aanschafprijs want het mag niets kosten maar moet wel jaren meegaan en dat maakt dat fabrikanten goedkoper moeten gaan produceren en dat kan door machines in plaats van mensen in te zetten en onderdelen bij andere fabrikanten on demand centraal in te kopen. De prijs/kwaliteitsverhouding van een product is voor consumenten ondergeschikt geworden omdat men denkt dat een wasmachine van zeg 250 euro net zo lang mee gaat als één in een hogere kwaliteitsklasse.

bupaul
Berichten: 63
Lid geworden op: 19 jul 2010 11:32

Re: Ervaringen met geplande veroudering?

Ongelezen bericht door bupaul »

nipe schreef:
14 jan 2022 17:26
Neem nou mobiele telefoons en daar spant apple wel de kroon voor een apparaat van over de 600 euro zijn er maar 2 jaar sofware upgrades???
Repareren is bijna onmogelijk en ze noemen zich ook nog een groen bedrijf terwijl een normale gebruiker het apparaat nog niet eens uit elkaar kan halen om het gescheiden af te voeren (accu en de rest).
Helaas klopt je verhaal niet. Ik denk dat je in de war bent met garantie wat 2 jaar is, alleen dat is voor alle merken zo.
Lees maar eens dit artikel van b.v. iCulture. https://www.iculture.nl/ios/versies/
"Apple biedt gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones, soms 6 jaar als de hardware krachtig genoeg is. Dat is veel langer dan bij Android! In 2021 koos Apple er bijvoorbeeld voor om de iPhone 6S (2015) en de iPhone SE (2016) binnen de boot te houden. 6 jaar ondersteuning dus."

Plaats reactie