LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
ketelbinky
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jul 2012 10:40

bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door ketelbinky »

goedendag allemaal.

Wij hebben een geiser gekocht bij de firma megamove voor onze stacaravan
en hebben vanaf de eerste dag problemen gehad met deze geiser.
Na instalatie gaf de geiser continu storingen e3 onteking /gasprobleem en e6 ventilator probleem.

Na telefonisch contact met megamove moesten wij 4 rode knopjes naar de zelfde kant zetten, dit werke echter niet en bleef storingen geven.
Na weer telefonisch contact te hebben gehad hebben wij de geiser opgestuurd
en kregen hem na een dag of tien terug.

Met de mededeling dat de ventilator was vervangen,en hij weer helemaal in orde was.
Na opnieuw de geiser te hebben opgehangen,en aan te hebbben gezet was de vlam erg onregelmating en na een aantal keer testen zagen wij een oranje gloed achter de knoppen van de geiser,op dit moment haalde ik de knop eraf en bleek de bedading van de geiser in brand te staan,de paniek sloeg nu toe stroom eraf gas dicht kap losschroeven en een emmer water erin en de brand was gelukkig geblust.

Na het weekend contact gezocht met megamove en ons geld terug gevraagt ze wilden dit eerst zien en zouden dan contact met ons opnemen.
Tot mijn verbazing stond vanmorgen de bezorger met onze geiser voor de deur,
met daarbij deze brief.

geachte heer,
de door u opgestuurde geiser type moveflame 3 is na de laatste reparatie uitvoerig getest op functioneren en werden er geen afwijkingen geconstateerd aan het apparaat.

Na het terug monteren bij u zelf is er naar u zeggen brand geweest in de geiser.

Na wederom het apparaat hier weer terug te ontvangen,hebben wij geconstaterd dat het gasgedeeltewaar de sproeiers inzijn gemonteeerd totaal verbogen en ontzet was. het metaal was zelf gescheurd.

Aan zowel de voorkap als de achtekap zijn geen deuken/beschadegingen te zien die er op duiden dat er tijdens transport iets zou zijn gebeurt waardoor de schade binnenin het apparaat te verklaren zijn.

Het aanbod voor het reparen van de schade A € 37,50 excl.verzendkosten en zonder doorrekenen van arbeidsuren is door uw vriendin/vrouw afgewezen.

Uw verzoek om het aankoopbedrag terug te storten naar u kunnen wij geen gehoor geven vanwege de onstane schade en het otbreken van de orginele verpakking en rookgasafvoer.
met vriendelijke groet,
Technische dienst

Hoe de schade in de geiser is onstaan is ons ook een raadsel hij is 2 x open geweest een keer om de rode knopjes een kant op te zetten en een keer om de brand te blussen .

Onze mening is dat dit soort goedkope apparaten verboden zouden moeten worden, bij ons zoizo geen geiser meer in de caravan better safe than sorry.
beste mensen denk na voor u een apparaat als deze koopt u kan het er wel eens niet levend vanaf brengen.
De geiser breng ik naar de oud ijzerhandel krijg ik er michien nog een tientje voor.

denny009
Berichten: 60
Lid geworden op: 23 dec 2010 17:45

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door denny009 »

@ketelbinky, bedankt voor de info en waarschuwing, ik zat laatst al te kijken naar deze site en vroeg me af hoe de resultaten van zo'n geiser zouden zijn, niet kopen dus. :twisted:

Ik moet ook zeggen dat je voor 200 euro voor een nieuwe "geiser" niet al te veel kan verwachten, ik denk dat het chinese makelij is ook gezien de andere producten op de website van megamove en de nep sanibroyeurs.

Voor zo'n 400 euro heb je een "betere" geiser van Bosch, Nefit of Vaillant. Tevens moet een geiser volgens mij een Giveg / Gaskeur keurmerk hebben, zodat je zeker weet dat hij veilig is, ik kan nergens vinden dat die geiser dat had.

Jammer dat je je geld niet terugkrijgt. Mocht je geen geiser meer willen hebben, je kan natuurlijk ook een elektrische boiler nemen met een laag vermogen voor op de camping.

rozalia
Berichten: 14
Lid geworden op: 26 feb 2010 10:47

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door rozalia »

Ooit wel eens van een installateur gehoord in plaats van het zelf klooien aan dergelijke apparaten :?:

Of het nu dure of goedkope apparaten betreft, een leek hoort er af te blijven want denk eens in wat er met uw buren had kunnen gebeuren. Dus vraag ik mij af wie er nu de schuldige is :roll:

Check'd
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2012 20:30

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door Check'd »

Gezien de berichten op dit forum en de vragen van klanten hebben wij genoemde MegaFlame getest.
De test met filmbeelden zullen wij volgende week plaatsen op onze site.

Tijdens de test hebben wij het volgende geconstateerd:

1. Product is goedgekeurd voor de Europeesche en Nederlandse markt
2. Er is niet gebleken dat het product onveilig is
3. Kwaliteit en prijs van genoemd product zijn positief

diana maa
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jan 2013 20:20

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door diana maa »

wij hebben ook een move flame geiser gekocht en zijn er zeer tevreden over hij werkt goed we gebruiken hem al een jaar lang dagelijks en nog geen klacht mooi product :D

AISD
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 apr 2013 11:16

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door AISD »

Ook wij hebben een moveflame 3 geiser gekocht bij de broyeurspecialist/megamove. Vanaf het eerste moment hebben we problemen met de geiser. Inmiddels zijn we al anderhalf jaar bezig om een goed werkende geiser te krijgen.

In eerste instantie gaf de geiser verschillende foutcodes aan. Ook was er lekkage. Omdat ze bij Moveflame geen monteurs onderweg hebben, moet je contact zoeken met de reparatie afdeling. Zodra je deze te pakken hebt, ze zijn nl. veelvuldig en langdurig in gesprek, krijg je telefonisch een oplossing aangedragen. Wij moesten enkele schroefjes aandraaien en knopjes omzetten. Helaas waren deze schroefjes/knopjes niet aanwezig in onze geiser. Deze oplossing werkte dus niet. We kregen daarom van hen een onderdeel toegezonden, wat eenvoudig door ons zelf vervangen zou kunnen worden.

We hebben aangegeven dit niet zo'n goed idee te vinden, omdat je toch met gas werkt. Dit zou eigenlijk door een installateur moeten gebeuren. Volgens megamove was dit volkomen onzin. Bij aankomst van het onderdeel bleek dat je zulk speciaal gereedschap nodig had, dat zefmontage niet mogelijk was. Wij hebben dit dus ook weer laten doen.

Ook daarna bleven we problemen hebben met de geiser. Voornamelijk oververhitting en ventilator systeem problemen. De geiser in inmiddels al een paar keer teruggestuurd naar Megamove. De geiser zou dan door hun getest zijn. Helaas doet de geiser het bij ons niet. Megamove geeft als oplossing dat we de geiser dan maar weer moeten opsturen, maar voor de vierde keer is het ons toch iets teveel.

De reparatie afdeling had nog de beste oplossing. U kunt beter een andere geiser kopen!

M.Mater
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jul 2013 20:57

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door M.Mater »

Begin van dit jaar een MoveFlame propaan/butaan geiser type JSDxx aangeschaft. Achteraf blijkt dat deze geiser geen officiele documenten bezit waaruit zou kunnen blijken, dat er een goedkeuring voor Europa-(Nederland-Duitsland enz). Bedoeld was de inbouw in een stacaravan in Duitsland. Echter wordt deze geiser daar NIET goedgekeurd en mag dus NIET worden gebruikt!!!

M.Mater
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jul 2013 20:57

Re: bedrading in brand moveflame 3 van megamove

Ongelezen bericht door M.Mater »

M.Mater schreef:Begin van dit jaar een MoveFlame propaan/butaan geiser type JSDxx aangeschaft. Achteraf blijkt dat deze geiser geen officiele documenten bezit waaruit zou kunnen blijken, dat er een goedkeuring voor Europa-(Nederland-Duitsland enz). Bedoeld was de inbouw in een stacaravan in Duitsland. Echter wordt deze geiser daar NIET goedgekeurd en mag dus NIET worden gebruikt!!!
Problemen voorgelegd aan de leverancier. Deze kwam met de genereuse aanbieding het omstreden apparaat terug te nemen en de aanschafwaarde plus verzendkosten te restitueren. Het bestaat dus nog : SERVICE. Met dank aan Broyeur.

Gesloten