Pagina 1 van 1

Powertip

Geplaatst: 14 nov 2018 11:46
door Ronald van der Ziel
Zojuist werd ik gebeld door een medewerker van het bedrijf Powertip.
Nette jongeman die vroeg of ik het bedrijf nog kende.
Als ZZP-er krab ik dan altijd even achter mijn oren of ik niet een (toekomstige) klant aan de lijn heb, en vroeg of hij mij even wilde helpen waar ik hem dan van zou moeten kennen.

Powertip zou in het verleden mijn zakelijke energiecontract hebben overgesloten en nu mijn energiecontract bijna afgelopen is werdt het weer eens tijd om naar een nieuw contract te kijken.
Toevallig heb ik net bij mijn huidige energieleverancier een particulier contract voor 3 jaar afgesloten en kon ik mij niet heugen dat ik in het verleden een bedrijf als Powertip opdracht heb gegeven om zakelijk iets voor mij te regelen.

Ik confronteerde de jongeman met de vraag of hij dan ook kon zien bij welke aanbieder ik nu zit maar dat kon hij wegens privacy wetgeving niet. Ook op de vraag wanneer ik dan eerder zaken met ze gedaan zou hebben kwam hetzelfde antwoord.

Kort; Dit bedrijf probeert op vals vertrouwen ZZP-ers over te halen een zakelijk energiecontract bij hun af te sluiten.
Telefoonnummers worden waarschijnlijk bij de Kamer van Koophandel opgevraagd ondanks dat vorige week de Kamer van Koophandel heeft aangegeven het moeilijker te maken telefoonnummers van ZZP-ers op te vragen.

Doe je voordeel met deze informatie, tenzij je natuurlijk een veel te duur zakelijk energiecontract als ZZP-er wilt afsluiten.

Re: Powertip

Geplaatst: 14 nov 2018 13:22
door NeoDutchio
Gelukkig, iemand die het snapt en het gesprek afkapt. Helaas zijn er tig topics te vinden dat mensen meteen ja zeggen.
Elke ongevraagde verkoper probeert met hele leugens en halve waarheden zijn salaris binnen te hengelen.

Re: Powertip

Geplaatst: 14 nov 2018 15:42
door ManchesterU15
Ik stel altijd eerst de vraag hoe het bedrijf aan mijn nummer komt. Heel vaak hoor ik KVK heeft dit doorgegeven, waarop ik direct aangeef een klacht te zullen indienen, gezien ik aangegeven heb dat mijn kvk informatie niet voor commerciele doeleinde gebruikt mag worden.

Ervaring leert dat de tegenpartij direct ophangt.

Re: Powertip

Geplaatst: 19 dec 2018 13:03
door Veest
Ik ben zojuist gebeld door een mevrouw van Powertip (telefoonnummer was niet zichtbaar (prive)).
Bij prive nummers neem ik nooit met mijn naam op. De mevrouw eiste direct dat ik de naam doorgaf van diegene die beslissingen mag nemen. Zij had namelijk een mededeling.
Ik vroeg haar naar die mededeling waarna zij aangaf dit alleen te willen doorgeven aan de beslissingsmaker.
Toen ik haar aangaf dat zji mij ongevraagd belde en zodoende niet in de positie was om eisen te stellen werd het gesprek grimmig.
"Het is een mededeling van een leverancier dus u moet mij de beslissingsmaker geven" was haar agressieve antwoord (met een, laten wij zeggen, "niet westers accent").

De agressieve houding, de stelligheid, de brutaliteit en de eisen die deze onbekende mevrouw stelde duidt op oplichting.

MIjn telefoonnummer heeft, zo'n 5 jaar geleden, op de inschrijving KvK gestaan. Na meerdere telefoontjes van dit soort organisaties heb ik dit laten verwijderen. Helaas weerhoudt dit de "criminele" organisaties niet om te blijven stalken op een zeer agressieve wijze.

Ik weet niet wat Powertip is (en wil het ook niet weten) maar dat zo'n organisatie mag handelen zoals het doet is schandalig. Men kan alleen maar verliezen als men met zo'n partij in zee gaat.

Re: Powertip

Geplaatst: 19 dec 2018 14:29
door Veest
Zojuist gebeld door Powertip (prive nummer) met een "dame" die eiste dat ik de naam van de beslissingsmaker van onze organisatie door gaf. Zij had namelijk een mededeling voor deze persoon. Wat de mededeling was wilde zij niet zeggen want dat was alleen voor de beslissingsmaker.
Na mijn opmerking dat zij niets te eisen had werd zij agressief en beledigend. Ook gebruikte zij juridisch onjuiste argumenten om haar eis kracht bij te zetten.

De KvK info is de bron van deze ellendige stalkers (niet de eerste agressieve energieverkoper die mij belt) maar dat bedrijven als Powertip mogen blijven bestaan/handelen is een schande op zich.

Re: Powertip

Geplaatst: 19 dec 2018 16:37
door Lady1234
Gesprek gewoon direct beeindigen. Klaar. Geen energie aan verspillen.

Re: Powertip

Geplaatst: 10 jan 2019 16:08
door M. Lammers
Herkenbare verhalen, de mevrouw van een eerdere post heb ik waarschijnlijk ook zojuist gesproken. Werd anoniem gebeld, heb nog het fatsoen gehad dat ze haar verhaal even mocht doen en toen netjes aangegeven geen gebruik te maken van hun aanbod.

Kreeg vervolgens een snauw "dan heeft u het niet begrepen en ik zal het nog een keer uitleggen" waarop ik netjes aangeef dat het niet nodig is maar daar wilde mevrouw niets van weten. Heb toen even haarfijn uitgelegd dat ze mij ongewenst bellen, ik de boel al geregeld heb en geen gebruik maak van hun aanbod en dat het daarmee klaar is. Vervolgens heb ik de hoorn erop gelegd.

Heb even op de website gekeken van PowerTip: http://powertip.nl/ een nietszeggende website zonder NAW gegevens.

Bij KvK even gekeken en je komt dan uit op:
KVK 69483663 - Vestigingsnr. 000037832727 - Joop Geesinkweg 127 - 1096 AT - AMSTERDAM
Een soort bedrijfsverzamelgebouw, wat de indruk wekt tot een postbus bedrijf.

Op hun website staat wel iets bij de Privacy Statement over hun adres: dat zou zijn: aan de Kingsfordweg 151, 1043GR te Amsterdam.
Even Googlen leert dat het een pand is waar bedrijven een "virtuele kantoorruimte kunnen huren".
https://www.wehaveanyspace.com/nl-nl/virtueel-kantoor/amsterdam/sloterdijk/kingsfordweg-151-teleport-towers-3109
Maar verder geen telefoonnummer of mailadres. Een zeer dubieus bedrijf.

Op 26 oktober heb ik me met betreffende telefoonummer nogmaals aangemeld bij het bel-me-niet register. Maar nu dus op 10 januari toch weer gebeld.
Ik heb het sterke vermoeden dat dit hetzelfde bedrijf is wat mij op soortgelijke schandalige wijze heeft gebeld op 26.10.2018. Toen werd er gedaan alsof ze mijn huidige leverancier waren maar toch wilde weten waar ik mijn energie inkocht, vreemd verhaal... Hierop heb ik aangegeven dat ze mij nooit meer moeten bellen omdat dat ongewenst is.

Het wordt tijd dat soort oplichters keihard worden aangepakt. En het is ook onbegrijpelijk dat de grote energiebedrijven zich lenen om met dit soort bedrijven zaken te doen? Wanneer staan deze grote jongens eens op om dit soort dubieuze en oplichtende tussenpersonen aan te pakken.

Als er iemand een overkoepelend klachtenorgaan voor het melden van dit soort dubieuze energie tussenpersonen hoor ik het graag.

Re: Powertip

Geplaatst: 11 jan 2019 10:03
door Komkommertijd
Dit is een van de vele Call Centers die alleen maar Provisie willen en op elke manier dit proberen.

Gewoon ophangen en naam firma zoeken, vaak nemen ze zodra ze een slechte naam hebben een nieuwe naam dus nutteloos.

Re: Powertip

Geplaatst: 11 jan 2019 11:00
door BL2
M.Lammers, dat je er nog zo veel tijd en energie (!) insteekt, direct ophangen en elk gesprek vermijden blijft de beste oplossing.

Re: Powertip

Geplaatst: 11 jan 2019 11:06
door M. Lammers
BL2 schreef:
11 jan 2019 11:00
M.Lammers, dat je er nog zo veel tijd en energie (!) insteekt, direct ophangen en elk gesprek vermijden blijft de beste oplossing.
Helemaal eens! Maar om eerlijk te zijn wordt ik letterlijk elke week wel gebeld door één of andere gladiool die mij "dé beste energiedeal" aanbiedt. Wordt tijd dat dit soort praktijken in het over-gereguleerde Nederland eens worden aangepakt.

Re: Powertip

Geplaatst: 11 jan 2019 11:22
door BL2
Elke week ?
Wordt werkelijk nooit gebeld door welke aanbieder dan ook sinds we de vaste telefoonlijn de deur uit hebben gedaan.
Naar ik vermoed heeft u een op grote schaal verspreid (zakelijk) nummer ?

Re: Powertip

Geplaatst: 31 jul 2020 10:20
door Koorntjes
vandaag gebeld door Powertip, kreeg ene Linda aan de telefoon, volgens haar hadden ze mij gebeld met een aanbod en had ik tijd nodig om er over na te denken
Ben nog nooit eerder gebeld door dit bedrijf en dat wil ik ook helemaal niet.
Ik begrijp er werkelijk niets van.
Al maanden wordt ik gemiddeld 3 a 4 x per week gebeld door div energiebedrijven, iets waar ik nooit geen toestemming voor geef of heb gegeven.
Ik doe nooit mee aan enquêtes over dit soort dingen en laat nooit mijn gegevens achter.
En toch wordt ik gek gebeld
Dan vraag ik eerst nog netjes of ze mijn gegevens uit het bestand kunnen halen, dan na de 3de en na de zoveelste week wordt ik wat minder vriendelijk
Dan stuur ik het bedrijf een mail of ze mijn gegevens uit het bestand willen halen en dan krijg je vervolgens een mail terug dat je niet door hun gebeld bent, terwijl ik duidelijk de naam nog eens vraag en herhaal.
Tevens sta ik bij het bel-me-niet register ingeschreven en meld ik mijn recht van verzet
Dit zou gewoon verboden moeten worden.
Ik ben zelf mans genoeg om dit soort dingen of zaken re regelen daar hoef ik niet voor gebeld te worden

Re: Powertip

Geplaatst: 31 jul 2020 17:09
door Komkommertijd
telefonie-f25/wat-kunnen-we-tegen-de-ca ... 94509.html

vooral onderaan enkele om er vanaf te komen...
Nummer blokkeren hoewel ze meerdere lijnen en nummers hebben...
of alleen mensen in jou telefoon boek accepteren...

Hier staan al vele tips om er vanaf te komen... tot later...

Re: Powertip

Geplaatst: 20 okt 2020 10:44
door vSchuylenburch
Ik word sinds kort gebeld door bedrijven, 1 ervan is Powertip. De kerel aan de telefoon belde met afgeschermd nummer en zij kunnen mijn nummer niet van de KvK hebben.

Het kan alleen komen van LinkedIn.

Mijn gevoel zegt dat ze de nummers uit CVs vissen op linkedin