LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] A EN D AUTO'S in Amersfoort

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
genaaid
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 jun 2005 19:30

A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door genaaid »

Ben vreselijk genaaid bij A en D auto's in Amersfoort. Mensen koop daar echt geen auto en vertrouw de verkoper niet. Hij belooft je gouden bergen maar naait je waar je bij staat. Ik heb de auto niet gekocht omdat hij zijn afspraken niet na is gekomen, valse apk, flut beurt en ook nog eens 2 jaar ouder blijken te zijn dan mij verteld is en wat ook op internet stond. Ga maar kijken naar een auto op internet van hun en vervolgens daar kijken of het allemaal klopt. Nou geloof me dat is niet het geval. Alle extra accesoires die er volgens internet op zitten, zitten er helemaal niet op. En als je hem hier mee confronteerd staat ie nog keihard te liegen tegen je ook. Tis zo hoog opgelopen dat HIJ de auto niet meer aan me WILDE verkopen, dat was voor mij geen probleem (net of hij de enige autohandelaar is :shock: ) als ik mijn geld tenminste terug kreeg. Nou ik heb GEEN ZAK teruggekregen en voelde me nog bedreigd ook door hem. Lekker bedrijfje hoor.

Dinant
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 dec 2005 14:51

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Dinant »

Had ik dit maar eerder geweten! ik heb hier vorige week ook een autootje gekocht. geen wereld bedrag, maar toch. Na een week rijden vielen me toch dingen op vanwege een aantal apk keuringspunten die eigenlijk niet klopten. Ik heb hem nu na laten kijken en het ding is gewoon een gevaar op de weg!!! :twisted: :twisted: :evil:
Ik ga hier zeker werk van maken
Het apk centrum waar ie gekeurd is krijgt ook een aangetekende brief van me.
Dit is gewoon te gek voor woorden. Desnoods ga ik door tot in de rechtszaal.
De RDW weet er inmiddels ook van.
Het is waarschijnlijk een druppel op een hete plaat, maar ik ga zeker proberen om mijn recht te halen en mijn geld terug te krijgen...

Ferry34
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2005 15:16

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Ferry34 »

Een "lekker" bedrijf, inderdaad.
Vorig jaar reed ik met mijn auto in Amersfoort waarbij ik een andere auto niet helemaal voorrang verleende en deze iets moest remmen voor me(omdat hij veel harder reed dan toegestaan, anders was het niet gebeurd).
Dat vonden deze twee medelanders zó erg, dat ze me achterna kwamen en mijn neus hebben gebroken. Het ging zo snel, dat ik de gezichten niet goed heb gezien maar had nog wel het kenteken genoteerd. Drie weken ziektewet, 1 week ziekenhuis, bloedtransfusie.
De politie kon niets doen, maar wisten dat de auto in het bezit was van....A&D auto's uit Amersfoort.

Dinant
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 dec 2005 14:51

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Dinant »

Nou, gister de auto na laten kijken bij een bovag bedrijf : het ding had absoluut nooit goedgekeurd mogen worden. Op zes punten sowieso afgekeurd. Onder andere op een gescheurde bus van de achterwielophanging, waardoor het rechterachterwiel scheef staat...
Hier haal ik natuurlijk niets meer van, en ik ben mijn geld wel kwijt denk ik. Toch ga ik wel proberen mijn recht te halen. Het APK centrum doet ook of z'n neus bloedt (".. dat kunnen wij van hieruit niet beoordelen of ie zo slecht is...") Nee, daar heb ik wat aan... Ik ga sowieso de RDW de auto nog een keer laten keuren, dan zullen ze er wel meer van horen...

Maar dus 1 advies:

VERMIJDT A&D AUTO'S IN AMERSFOORT !!!

Ongelooflijk dat dit kennelijk nog steeds kan...

Maar achteraf voel ik me wel een domme *****. Weer teveel vertrouwen gehad in mensen...

genaaid
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 jun 2005 19:30

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door genaaid »

Ik vind het echt heel vervelend voor jullie, ik heb er nu nog slapeloze nachten van. Ik ben inmiddels een half jaar verder en heb nog steeds geen geld terug gekregen. Mijn rechtsbijstand helpt me niet omdat hij niet bij Bovag is aangesloten en de rechtswinkel heeft hem inmiddels al 4 brieven gestuurd (zelfs een aangetekende dagvaarding) en hij betaald gewoon niets. Want de eigenaar van dit bedrijf kent het hele rechtssysteem uit zijn hoofd en weet dat er nog maar 1 ding op zit en dat is procederen. En het erge ervan is, is dat het je een hoop geld gaat kosten, griffiekosten, deurwaarderskosten en proceskosten. En voor E350 ga je dat risico niet lopen, zo meteen ben ik nog meer geld kwijt.

Dinant
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 dec 2005 14:51

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Dinant »

Ik had ook gewoon zelf beter moeten uitkijken vind ik nu, maarja, je gaat er vanuit dat een APK-keuring toch wel iets inhoudt. Gelukkig heb ik naam en adres van dat "keurings-centrum" ook. Ik heb er gister nog een hele discussie over gehad met die kennis/monteur van me. Maar zelfs de RDW zal er nu niet echt meer achteraan gaan. Ik had de auto moeten laten staan, de RDW bellen, en ter plekke moeten laten nakijken. dat had me dan 120 euro gekost. Nu heb ik er al een week in gereden, dus zal de garage dat ook gebruiken om zich te verdedigen. Het enige wat mij nog rest is om de RDW schriftelijk op de hoogte te stellen vand de zwendel praktijken van A&D Auto's samen met dat "apk-centrum in Amersfoort" ... Ik kan die oplichters hier wel met naam en adres aangeven, maar ach, ik schiet er toch niets mee op....

En wat die rechtsbijstand betreft, dat is inderdaad ook mooi ****. Heb het daar met mijn verzekering ook over gehad, en heb die polis ook per 1 januari stop laten zetten. Want dit hadden ze me ook wel eens duidelijker mogen vertellen toen ik hem afsloot.

Alles bij elkaar is het weer een dure les voor me geweest, en moet ik eens een keer leren een gezond wantrouwen tegenover mensen hebben.
Jammer genoeg worden zo mijn vooroordelen wel weer bevestigt ...

genaaid
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 jun 2005 19:30

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door genaaid »

Eigenlijk zijn we ook ontzettend stom geweest, ***-medelanders staan er om bekend dat ze niet te vertrouwen zijn. En toch trap je erin want ja dat autootje......... 1 ding hebben we wel geleerd en dat is dat je nooit meer zaken moet doen met een ***-medelander en geloof me ik trap er NOOIT meer in. Ik wens jou veel succes met je strijd tegen "het kwade". :wink: En mijn laatste kans is nog stichting kosteloos proces en als dat niet werkt dan moet ik toch mijn strijdbijl begraven. Ik denk dat ik nog geluk heb gehad dat ik een vrouw ben anders had ie mijn neus ook nog gebroken(net als bij die andere jongen) want geloof me ik heb het bloed onder zijn nagels gehaald en een hoop stennis geschopt in zijn "zaak". En dank zij mij heeft ie een klant verloren die net een auto van E 8000 wilde kopen. Dat was een jong stelletje met een baby en daar ben ik toch wel blij mee. Ja mensen ik ben wel een goede burger uit Nederland.

Mz
Berichten: 14
Lid geworden op: 22 dec 2005 14:07

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Mz »

Het is vervelend, maar negen van de tien mensen laten zich ook besodemieteren. Ik vertrouw geen een garage, wat voor bord er ook aan de gevel hangt. Ik laat mijn auto altijd Dekra keuren. Dekra is een onafhankelijk keurings station, die op lokatie keurt.
Vindt de garagehouder het niet goed, laat de auto dan maar staan. Want dan mankeert er best wel wat aan.

Voor meer info: www.dekra.nl

NONO
Berichten: 392
Lid geworden op: 28 jul 2005 19:47

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door NONO »

Wel een gelikte site, als ik dat zo eens bekijk.

Maar wat me bevreemdt, als je toch al vanwege de afkomst niet zoveel vertrouwen hebt in de verkopers, waarom laat je je dan toch verleiden tot aanschaf?

Elvin
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 dec 2005 18:29

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Elvin »

Ik heb bij hun ook een keer bijna een auto gekocht.
Ik zag op internet een mooie Citroen BX van hun en dacht die wil ik wel zien hij had 150.000 km gelopen en zag er mooi uit op de foto.
Toen ik al bij het bedrijf kwam had ik al zo iets van dit vertrouw ik niet de autos die er stonden en de prijzen.
Nou mijn auto stond en niet tussen en vroeg aan een verkoper waar hij was ja zei die die staat ergens anders nou wij gingen daar heen achter een boerderij net buiten Amersfoort stond een partij autos niet normaal het leek net een autosloop en de BX stond er tussen maar de kilometerstand klopte al niet en de auto zag er niet uit dus heb ik hem niet genomen.
Maar nu ik deze verhalen gelezen ben ik blij dat ik de auto niet heb gekocht.

juutsel
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door juutsel »

Ik ben gisteren wezen kijken naar een auto,

konden er niet in rijden en ik heb gezegd dat ik niets koop voordat ik een proefrit heb gemaakt. Was allemaal geen probleem maar of ik wel een aanbetaling wilde doen. Ik was helemaal blut dus ipv 250 euro was het maar 50 euro. Op het koopcontract staat niets vermeld van de proefrit of de maand garantie. Nu lees ik hier jullie ervaringen met A&D en wil ik de auto eigenlijk niet meer kopen. Heeft iemand tips voor me. Ben namelijk redelijk snel geintimideerd. Graag hulp. In hoeverre is dit rechtsbindend?

Realman
Berichten: 72
Lid geworden op: 07 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Realman »

als je 100% zeker wil zijn van een auto dan moet je alles checken.
en als je het nog niet vertrouwd, dan ga je met die auto naar een onafhankelijk keurings station om de auto van top tot teen na te laten kijken dat kost 100 euro zo ongeveer, en zo als jullie weten kun je hier op de radar site ok een formulier downloaden met check punten altijd handig, en als de verkoper moeilijk gaat doen daar over dan weet je waar je aan toe bent, ps wat je ook kan doen is een eigen contractje maken en de verkoper dat laten ondertekenen, maar 1 tip hou je centen in je zak voor dat je 100% zeker bent van je zaak.

juutsel
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door juutsel »

waar kan ik die lijst vinden dan????

Realman
Berichten: 72
Lid geworden op: 07 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Realman »

ik heb mijn best voor je gedaan, ik kan hem ook zo 123 niet vinden, maar ik weet wel dat gisteren en eergisteren wat herhalingen heb bekeken, en als je een herhaling aan klikt dan krijg je ook de onderwerpen er bij die dan in die uitzending komen, en daar moet je dan even bij gaan kijken, maar ik weet 100% dat die er tussen staat, maar als je het niet kan vinden dan geef je maar even een gil, want dan typ ik wel even een paar belangrijke punten voor je hier.

Realman
Berichten: 72
Lid geworden op: 07 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door Realman »

hallo ik heb als nog de check list gevonden. ik hoop dat jullie er veel aan hebben.


Check of het kenteken, het chassisnummer en de kleur van auto overeenkomen met de informatie op het kentekenbewijs. Op het kentekenbewijs staat waar je het chassisnummer op de auto kunt vinden.Controleer het originele kentekenbewijs en niet de kopie. Kijk vooral of er iets vermeld staat bij 'bijzonderheden'.


Onderhoudsboekje

Check of de auto elk jaar een onderhoudsbeurt heeft gehad bij een erkende dealer. Als er geen onderhoudsboekje is, vraag of de verkoper facturen kan overleggen van garages.


Check of de distributieriem is vervangen en zo ja, bij welke kilometerstand.


Het ontbreken van een onderhoudsboekje is reden tot achterdocht.


APK

Check of er een geldig APK keuringsrapport bij de auto wordt geleverd, en vergeet niet te kijken hoe lang de APK nog geldig is.


Roest/schade/banden

Roestvorming ontstaat het eerst rond de wielen. Controleer of de auto hier is doorgeroest.


Let op kleurverschillen, dit kan duiden op herstelde schade.


Kijk of de banden zijn versleten en of er geen bobbels op de banden zitten.


Controleer of alle controlelampjes het doen voordat je de proefrit maakt.


Als er een hard geluid onder de auto vandaan komt, is de uitlaat wellicht lek.


Loop de hele carrosserie na op krassen, deukjes, steenslag, roest en andere schade. Als een auto gaat roesten gebeurt dat meestal het eerst bij de wielkasten. Kleurverschillen tussen plaatwerkdelen wijzen op bijgewerkte schade.


Als er verse tectyl op de onderzijde van het voertuig zit, is daar in ieder geval roest bijgewerkt.


Controleer rondom ramen, ruiten en schuifdak of er sporen zijn van lekkage.


Motorkap

Peil de olie en de koel- en remvloeistof. De vloeistoffen mogen niet boven en onder het minimum staan. Te weinig koelvloeistof kan duiden op lekkage.


Controleer de motor op olie, veel olie langs de zijkanten betekent lekkage.


Als de motor versleten is, zal er een blauwe rookpluim uit de uitlaat komen bij het gas geven. (bij een warme motor).


Als de motor onregelmatig stationair draait of met haperingen accelereert, moet hij worden nagekeken.


Proefrit

Maak een proefrit van minstens een half uur. Doe dan wat u normaal ook altijd met uw auto doet.


Vraag voordat u vertrekt voor de proefrit hoe de auto verzekerd is, welk eigen risico er is voor de koper en of de auto slechts WA verzekerd is.


Zoek verschillende wegdekken uit. Dan weet u of de auto comfortabel genoeg veert.


Een hoog oppakkende koppeling duidt op slijtage.


Als de auto naar een kant trekt, is de uitlijning niet goed, of is er iets mis met de stuurinrichting.


Als je stuur trilt als je afremt, zijn je remschijven krom en moeten je remblokken vervangen worden.


Als je temperatuurmeter sterk afwijkt naar boven of beneden is je je koelsysteem misschien kapot.


Probeer een scherpe bocht. Als je dan getik hoort, is er iets niet goed met de homokineet (verbinding tussen aandrijfas en wiel).

juutsel
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door juutsel »

Jeroentje
bedankt dat je er weer even op terugkomt.

Ik zal mijn verhaal even afmaken. Ik heb een schoonvader die werkt op de rechtbank. toen ik hem vertelde dat ik het koopcontract wilde ontbinden heeft hij direct opgezocht of dit mogelijk is. Aangezien er op het contract geen kleine lettertjes stonden had ik de mogelijkheid om binnen een wettelijk termijn van 24 uur mijn koop te annuleren en rechtshalve het koopcontract te laten ontbinden.

Hij heeft vrijdag (ds binnen 24 uur) een fax opgesteld. wil hij hem faxen, klopt het nummer op de site niet. Heeft hij gebeld, blijkt een nummer teveen bij te staan. Goede nummer gekregen--> gefaxt--> ontvangsbevestiging. Voor de zekerheid heeft hij het ook gemailed met een leesbevestiging erbij. Deze is ook dezelfde dag gelezen.

Ik wilde zeker zijn van mijn zaak dus ik heb gisteren gebeld. (na andere intimidatie verhalen van A&D ga ik daar niet in mijn eentje langs) kreeg een 'hulpje'aan de lijn en vroeg of mijn fax was aangeklomen. Die ging glashard ontkennen waarop ik hem vertelde dat we een ontvangstbevestiging hadden en de email ook was gelezen. of ik 10 later terug kon bellen voor de baas. Dus ik bel terug, hoor dat ik de baas aan de telefoon krijg, verteld me dat hij in een verkoopgesprek zit en of ik over 10 minutent erug wil bellen. Allemaal redelijk civiel.

Dus ik bel later terug ( van mij hoeven ze mijn nummer niet echt te hebben) en krijg dezelfde man/baas aan de lijn, die zegt dat ik zijn collega moet hebben. Ik zeg dat ik alleen wil weten of de fax is aangekomen; iik moet over 10 minuten terug bellen dus ik vraag naar welke collega ik moet vragen en hij hangt gewoon op.

Gistermiddag heb ik nog een mailtje gestuurd dat ik 3 maal heb geprobeerd contact op te nemen en dat de laatste keer de verbinding van hen uit werd verbroken waardoor ik ervanuit ga dat zij geen behoefte hebben over het gebeurde te praten en ik dus de zaak als afgedaan beschouw.

Ik verwacht mijn aanbetaling van 50 euro niet terug. Maar ben er nu wel vanaf!

Dus: kijk of je in je recht staat!!!!

Nu moet ik alleen een andere auto hebben voor minder dan 1000 euro... en geen seat Marbella ofzo.... iets wat rijd en wat niet wegwaait.

jullie nog ideeen? :lol:

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Renault 19, een goede kun je nog lang plezier van hebben. Denk ook aan een oude Corolla of 323. Leuke auto`s die niet teveel kosten.

juutsel
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door juutsel »

Ik heb een corolla uit 1990 op het oog, deze heeft al 258.000 gereden maar ik heb begrepen dat deze auto's gewoon door blijven gaan. Hij staat voor 875 bij een Bovag autobedrijf. Aan de andere kant heb ik ook een Ford escort uit 1992 gezien met maar 158.000 op de teller. Voor 750 ook bij Bovag bedrijf.Beide worden met nieuwe APK afgeleverd. Vind het toch moeilijk om een keuze te maken. maar hoeveel maakt een kilometerstand uit? Garantie krijg ik toch niet,

Mijn garage (waarvan ik nu een auto leen) zei dat ik beter een japannertje kon nemen en Toyota staat in Duitsland al jaren op de eerste plaats wat betreft onderhouds arm. Is dit dan een slimme koop? (even ervan uitgaande dat de auto rijd, en de distributieriem er niet over een week afknalt)

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Die Corolla is wel echt een sterke wagen. Een Escort is ook een goed ding. Maar een Corolla is vaak onverwoestbaar en is later nog goed te verkopen aan een exportbedrijf.

juutsel
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2007 08:58

Re: A EN D AUTO'S in Amersfoort

Ongelezen bericht door juutsel »

Dank je voor de tip, ik ga direct een email sturen naar het garagebedrijf. Is wel ongeveer aan de andere kant van NL maar goed. Liever een auto die rijd dan geen zal ik maar zeggen.

Wat betreft A en D (moet ergens toch een keer terug komen op de topic) we zullen wel zien...

Gesloten