[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Afstand houden op helling
Pagina 1 van 1

Afstand houden op helling

Geplaatst: 11 jan 2006 21:53
door Refixzation
Wachtende voor een overgang op een hellende weg, rijdt ik niet gelijk weg maar toucheer de auto achter mij.
Ik schijn fout te zijn: ik rij namelijk tegen een stilstaande auto aan.
Maar mijn inziens behoor je als achterligger voldoende afstand te houden in deze situatie, dus anticiperen op een situatie, en niet te dicht op je voorligger te gaan staan.
Maar wie is er nu eigenlijk fout???
Ik heb de tegenpartij die mij aansprakelijk stelt en zelf mijn eigen verzekering stelt de tegenpartij in het gelijk.

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 11 jan 2006 22:08
door dens
Tsja, lijkt me nogal logisch. U rijdt toch tegen een ander aan die stilstaat? En u rijdt ook nog eens achteruit. Omdat u het autorijden niet goed beheerst tijdens wegrijden op een helling hoeft een ander daar toch niet de dupe van te zijn?! U bent volledig aansprakelijk en uw verzekering zal moeten uitbetalen aan uw tegenpartij. Gewoon een kwestie van logisch nadenken.

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 12 jan 2006 17:25
door Hello
Hoe hard heb je je achterligger in hemelsnaam geraakt dat er sprake is van erge schade. Als het niet teveel is kan je het beter zelf tikken.

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 12 jan 2006 21:18
door dds
Helemaal duidelijk! De topicopener kan duidelijk geen "hellingtrekken", dit zou hij/zij wel moeten doen. De topicopener rolt achteruit, dus deze is fout!!! (overigens dus dezelfde mening als mijn voorgangers).

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 13 jan 2006 10:25
door gjvisser
Maar wat als de achterligger 3 cm vanaf zijn bumper zat?
Ik begrijp de frustratie van de topic opener wel, oke hij had beter moeten optrekken, maar aan de andere kant is het natuurlijk wel logisch dat je genoeg afstand houdt. Ik blijf ook altijd een dikke meter achter iemand bij een helling, omdat ik weet dat ongeveer 70% niet kan hellingtrekken.

Helaas blijf je toch altijd fout, jij rijdt en de ander niet... Precies hetzelfde als bij iemand achterop botsen. Je wint het nooit, ook al staan de slipsporen nog op de weg van je voorganger.

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 13 jan 2006 11:17
door s-illy
ik heb nu bijna 1,5 jaar me rijbewijs en de hellingproof is nooit mijn sterkste ding geweest. Natuurlijk ben ik fout als mijn hellingproof fout gaat en ik teggen me achterliggerrol. Daarom heb ik een stikker laten maken en die achter op de kont van me auto geplakt: PAS OP, NIET HELLINGPROOF!

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 13 jan 2006 16:31
door Josien80
Hoi hoi, toevallig vroeg ik me laatst hetzelfde af. Ik woon vlakbij een groot kruispunt. Bij het stoplicht voor rechtsaf zitten diepe kuilen in de weg waardoor je daar altijd hobbelt. Wat ook opvalt is dat je bij het optrekken bijna altijd nog nahobbelt en terug de kuil in 'glijdt'. Al ben je daar nog zo hellingproof, dan nog kun je het daar niet helpen. Wat te doen als je daar nu een achterligger zou raken? Ik hou er dagelijks mijn hart vast...

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 13 jan 2006 16:34
door Thunder
@ Josien80

Wat dacht je van de rem ingetrapt houden??

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 13 jan 2006 16:43
door Josien80
Hè hè, wat dacht je zelf, dat ik achterlijk was ofzo? Ik gaf zojuist ook al aan dat ik op zich heel goed helling kan trekken, maar dat het in dit geval door het slechte wegdek eenvoudigweg niet te doen is. Ik vraag me af of je de provincie in zo'n geval niet aansprakelijk kunt stellen.

Re: Afstand houden op helling

Geplaatst: 14 jan 2006 21:15
door NAK
Ik schijn fout te zijn: ik rij namelijk tegen een stilstaande auto aan.
Dat je tegen een stilstaande auto aan komt is natuurlijk niet goed, maar het probleem zit bij jou in het achteruitrijden.

Achetruit rijden is voor de wegenverkeerswetgeving een een bijzondere handeling. Als je daarbij een andere auto raakt ben je altijd fout.